Nybörjarguide: Hur man investerar i Blockchain

Nybörjarguide: Hur man investerar i blockchain

Jag kommer att förklara ”Hur man investerar i blockchain”, men låt oss först titta på varför man ska investera i denna teknik. Här är tre uppsättningar intressant information:

 1. Kryptovalutamarknaden är nu över 300 miljarder US-dollar, med över 1500 mynt och nya initiala mynterbjudanden (ICO) som lanseras varje månad.
 2. Även utanför kryptovalutorummet investerar tekniska giganter som IBM, Cisco och Intel i det. Även banker och finansiella jättar gör det. American Express, Bank of America och Mastercard lämnar in patentansökningar kring det.
 3. Företag och regeringar använder denna teknik inom olika områden, allt från genetisk sekvensering till förvaltning av landposter.

Det är värt att investera i blockchain på grund av följande:

 1. I en affärsvärld som domineras av gigantiska centraliserade företag ger blockchain löftet om decentralisering;
 2. I en tid när vi hör oroande nyheter om dataintrång, ger blockchain oöverträffad säkerhet;
 3. Löftet om oföränderliga register kan göra slut på bedrägerier från företag och myndigheter.

Lär dig mer om tekniken innan du lär dig att investera i blockchain:

Du måste lära dig tekniken nog innan du uppskattar goda möjligheter att investera i den. Till exempel:

 • Om ett blockchain-kryptokurrencyprojekt bara bygger en annan centraliserad plattform istället för att använda decentraliseringen blockchain erbjuder, kanske det inte är värt att investera i.
 • Om ett projekt använder för många FOAK-teknik (first-of-a-kind) kan det vara för riskabelt.

Blockchain-investeringsstrategi

Jag rekommenderar att du lär dig följande:

 1. Konsensusalgoritmer som ‘proof of work’ (POW) och ‘proof of stake’ (PoS) och hur de säkrar blockchain;
 2. Hur modern kryptografi skyddar kryptotransaktioner och blockchain-nätverk;
 3. Hur smarta kontrakt kan automatisera kontrakthantering och förbättra effektiviteten.
 4. Varför är Ethereum-plattformen värdefull.

Läs om blockchain-tekniken regelbundet, vilket också kommer att hålla dig uppdaterad om intressanta projekt och innovationer.

Förbättra datorkunskaper som en förberedelse för att investera i blockchain:

Du behöver en rimlig nivå av datakunskaper innan du kan investera i blockchain-tekniken. Till exempel:

 • Du måste veta hur du säkerhetskopierar din dator;
 • Vikten av betald och ansedd antivirusprogram är tydlig för dig;
 • Du behöver grundläggande färdigheter i att använda datakrypteringsteknik som att säkra din privata nyckel;
 • Det finns risker om du använder din dator för kryptohandel för andra avslappnade aktiviteter på internet, och du borde veta dessa;
 • Det är viktigt att regelbundet korrigera din programvara och uppgradera ditt operativsystem, och du måste veta hur du gör dessa;
 • Att ha för mycket kryptovaluta på en webb- eller mobilplånbok är riskabelt och du bör förstå varför.

Att investera i blockchain kräver att du håller kryptovalutor och utan rimliga datorkunskaper kommer dina hårt förvärvade pengar att riskera.

Förbered din blockchain-investeringsstrategi:

Investeringar innebär risker och för att skörda frukterna behöver du förbereda din strategi. Du måste fokusera på tre viktiga aspekter, enligt följande:

 1. Hur mycket kommer du att investera: Även om det till stor del beror på din ekonomiska situation, kom ihåg att du kan förlora allt. Investera inte ett belopp som du inte vill förlora.
 2. Hur länge kommer du att investera: Blockchain är en ny teknik, och mycket arbete kommer att hända under de närmaste dagarna innan bred adoption. En teknik kräver tid att mogna. Du måste vara investerad i minst 3 år, helst mycket längre.
 3. Hur kommer du att investera: Du måste avgöra om du ska handla i kryptovalutor eller investera i ICO eller investera i ‘CFD-avtal’ med reglerade kryptovalutamäklare.

Handel med kryptobörser:

Du hittar kryptobörser, vilket är webbplatser där du kan sätta in fiatvalutor och köpa kryptovalutor. Du kan välja att hålla dem eller sälja dem i kryptobörsen.

Du måste göra följande:

 1. Öppna ett konto med en kryptobörs;
 2. Ställ in dina webb- och hårdvaruplånböcker;
 3. Ange ditt handelspar, som Bitcoin (BTC) / USD;
 4. Sätt in fiat-valuta och köp kryptovalutor i utbyte;
 5. Genomför transaktioner som att sälja på börsen med din webbplånbok;
 6. Håll dina kryptovalutor säkra i hårdvaruplånboken.

Även om det finns många kryptobörser som Coinbase, Bittrex, Binance, etc. Du måste titta på flera faktorer innan du väljer en börs, t.ex. anseende, användarvänlighet, deras avgifter och mynt de listar.

jag rekomenderar Coinbase, det är väldigt enkelt för en ny näringsidkare, listar många mynt och ger god likviditet. MyEtherWallet är en bra webbplånbok, och jag rekommenderar Ledger Nano S som din plånbok för hårdvara.

Kom ihåg att alla incidenter av kryptovalutahackar var attacker mot de centrala servrarna för kryptobörser, använd därför webbplånböcker för att endast genomföra transaktioner. Mobilplånböcker är mer riskfyllda och lämnar så lite mynt där som möjligt. När du inte använder dina mynt ska du alltid säkra dem i din hårdvaruplånbok.

Investera i ICO:

ICO är oreglerade massförsäljningshändelser som blockchain-kryptovaluta-nystartade företag i allt högre grad använder för att samla in pengar. Deras popularitet ökar, för t.ex. 2017 har blockchain-nystartade företag samlat 5,6 miljarder US-dollar i ICO.

Hur man investerar i ICO

Du måste förbereda dig väl för att investera i ICO genom att följa följande steg:

 • Studera projektgruppens sammansättning. Projektgruppen bör vara mycket trovärdig med en stark historia av att genomföra blockchain-kryptokurrencyprojekt, särskilt i den specifika branschen.
 • Läs ICO-vitboken väl, den ska förklara projektidén tydligt och ge en tydlig beskrivning av tekniken.
 • Kontrollera den aktuella statusen för projektet. Om teamet har en fungerande prototyp eller en öppen källkod som pågår, har de gjort framsteg. Om de bara har en vitbok och ingen kod kan projektet ha problem med genomförandet.
 • Kontrollera den juridiska och lagstadgade beredskapen för projektet.
 • Ta reda på vad den otroligt kunniga kryptosamhället och blockchain-experterna har att säga om projektet. Följ nyheter och diskussioner om projektet i sociala medier och chattappar som Telegram. Läs diskussionerna om projektet på Reddit och kolla viktiga forum som Bitcointalk.

Jag rekommenderar också den här guiden för dig att förstå ICO i detalj.

Hur man investerar i blockchain utan att ha kryptovalutor:

Om du inte har kryptovalutor själv kan du fortfarande investera i dem. För detta måste du anlita reglerade kryptovalutamäklare som handlar om ‘kontrakt för skillnad’ (CFD).

CFD är kontrakt mellan näringsidkaren och de reglerade mäklarna. Skillnaden mellan priset vid inträde och priset vid utträdet representerar näringsidkarens vinst eller förlust. Kom ihåg att det finns mindre reglerade kryptovalutamäklare som erbjuder CFD.

Sammanfattningsvis liknar investeringar i ICO den traditionella investeringen på många sätt. Du måste fokusera och göra följande:

 1. Studera marknaden och tekniken väl. Utveckla ämneskunskap.
 2. Strategisera om din investering.
 3. Utför din investeringsstrategi väl med de tillgängliga verktygen och kunskapsresurserna optimalt. Håll dig i spelet länge, den här tekniken är här på lång sikt.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map