Blockchain vs Centralized: Vilken är den bästa?

Numera pågår det mycket hype med Blockchains, och folk verkar inte få nog av det. Blockchain är ett stort ämne att hantera, och det är därför du kan bli förvirrad då och då om du inte har tillräcklig kunskap om det. Många människor förväxlar ofta blockkedjor med det centraliserade databassystemet och känner inte till de grundläggande skillnaderna mellan dem. Det är därför vi idag tar en närmare titt på Blockchain vs Centraliserad databas för att rensa upp alla dina förvirringar.

Låt oss fortsätta med det, ska vi?

Blockchain vs Centralized: Vad är det bästa samtalet?

Blockchains är en ny design av databassystemet som helt och hållet blir av med centraliseringsproceduren. Du kan hantera databasen utan någon central administration. Så genom att göra detta kan du dela eller uppdatera data direkt med en annan person.

Detta skiljer sig helt från det ursprungliga NoSQL- eller SQL-databassystemet eftersom de huvudsakligen styrs av en central källa.

På många sätt har blockchains mer säkerhet än vanliga centraliserade databaser som banker, men de saknar också några andra aspekter!

Du kan lagra eller till och med göra transaktioner via detta system utan krångel precis som centraliserat system.

Men innan vi gör det sista samtalet, låt oss se hur bra de presterar i olika sektorer.

Blockchain vs Centralized: Prestationsanalys

  1. Tredje parter: Blockchain tar vinsten

Det viktigaste attraktiva inslaget i blockchain är bristen på central administration. Det gör att du kan göra transaktioner direkt. Men hur?

Det är verkligen enkelt. Transaktioner som görs på blockchain-systemet kräver auktorisation och bevis på giltigt. Dessa två villkor säkerställer säkerheten för transaktionsbehoven, till skillnad från centraliserade system.

Noderna som används i blockchain kommer att verifiera dina transaktioner och behandla att betalningen alltid är synkroniserad med varandra.

Vanligtvis lagras innehållet i standarddatabaser på något slags datorsystem, där du enkelt kan manipulera det. Som ett resultat måste du vara beroende av systemet oavsett vad du kontrollerar.

Blockchains råkar bli av med dessa system och säkra data genom avancerad kryptografi.


Så när en kod har skrivits kan ingen manipulera den på något sätt. Ganska cool, rätt?

  1. Komplexitet: Centraliserad databas tar vinsten

Varje nod i systemet fungerar oberoende av blockchain-systemet. Noder kan göra det eftersom de har full åtkomst till databasen. Så om några ändringar händer kommer de alla att uppdatera sin huvudbok i enlighet med detta.

För en finansiell transaktion skulle dock inte fullständig öppenhet vara det bästa sättet att gå.

Standardcentraliserade databassystem undviker denna typ av problem genom att begränsa användarens frihet. Detta kan vara både en bra och dålig strategi. En centraliserad databas har möjlighet att läsa eller skriva data, men å andra sidan tillåter blockchain bara Skriv det enda alternativet.

Det är därför blockchain måste lägga till ett extra lager av säkerhet för att hantera detta problem. Återigen, med hjälp av flera blockchain-adresser och kryptografier gör denna procedur ännu mer komplicerad än vanligt.

Det kan dock vara ett mycket säkrare förfarande på detta sätt.

  1. Robustness: Blockchain vinner här

Som ett helt system har blockchain den högre änden av att tolerera alla mängder fel. Alla noder här är oberoende, vilket gör alla förluster hanterbara. Även om en nod eller några noder misslyckas har andra noder uppdaterat huvudboken och kan fortsätta utan problem.

Denna typ av system gör Blockchain till en fantastisk teknik att hantera. Så om du skickar någon form av data över systemet finns det en möjlighet att noll transaktion misslyckas. Det är ett bra förfarande där du alltid får ett sätt att komma ikapp om noden misslyckas.

Vanliga databaser har inte denna typ av felsäker system. Därför kan det finnas många transaktionsfel i det typiska systemet.

Så om du undrar vilken som passar bäst för finansiella transaktioner, vinner Blockchain vinsten.

  1. Högre prestanda: It’s a Tie!

Även om blockkedjor är relativt långsammare än centraliserade databaser, är tekniken fortfarande exceptionellt ny och går igenom många förändringar för att lösa detta problem.

Det har redan funnits många fall där systemet har modifierats för att fungera lika snabbt som en centraliserad databas.

Verifiera signaturen med privat-offentlig kryptografi tar mycket tid. Eftersom noder kommer att initiera transaktionen mellan två användare kan ingen avbryta proceduren. Men många kryptovalutor som Nano eller Litecoin använder en blockchain-teknik som fungerar snabbare än vanligt.

I slutet,

Blockchain vs centraliserad databas

Skillnaden mellan blockchain och den centraliserade databasen är oväntat stor. Men den Centraliserat system har varit här i århundraden och existerar fortfarande utan problem. Eftersom blockchain är en ny teknik tar det lite mer tid att vänja sig.

Men jag är ganska säker; när den väl har övervunnit alla sina brister kommer den alltid att vara vinnaren av blockchain vs centraliserad databasdebatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map