Blockchain Definition: Allt du behöver veta

Letar du efter rätt förklaring av blockchain-definitionen? Låt oss kolla in och ut i denna teknik just nu!

Blockchain skiftar snabbt paradigmerna i vår affärsvärld. Du kanske tycker att det är ganska enkelt att förstå tekniken. Men vi vet att det finns en god chans att du stötte på mycket mening som inte var mycket meningsfullt när du sökte efter blockchain-definition online.

Tja, men oroa dig inte, den verkliga blockchain-definitionen är mycket lättare att förstå än du tror. I verkligheten förändrar den nya tekniken faktiskt den digitala världens perspektiv. Eftersom blockchain-tekniken inte går någonstans är det dags att lära känna den verkliga definitionen av blockchain.

Anmäl dig nu:Gratis Blockchain-kurs

Innehållsförteckning

Kapitel-1: Blockchain Definition: Vad är det??

I verkligheten skulle den tekniska blockchain-definitionen vara så här –

“Blockchain-tekniken är ett distribuerat huvudbokssystem som främjar decentralisering, öppenhet och dataintegritet.”

Verkar väldigt tekniskt, eller hur? Låt oss bryta ner det åt dig.

I själva verket kan du tänka på det som en kedja av block. Men här representerar orden “kedja” och “block” en annan sak.

I detta sammanhang representerar blocket digital information och kedjan representerar hur digital data lagras i databasen / storboken.

Vanligtvis utgör digitala bitar ”blocken” i huvudboken. Dessutom har du tre huvuddelar –

Den kommer att lagra informationen om blockchain-transaktionen, till exempel tid, datum, belopp etc. Men nu kan den lagra olika typer av dataformat som dokument, bilder, identiteter etc..

I blocket lagras den vem som deltar i blockchain-transaktionen. Men istället för att använda ditt riktiga namn får du en unik “digital nyckel” som ditt användarnamn. Dessutom kommer blockkedjan endast att innehålla det användarnamnet.


Ett annat viktigt faktum är att varje block är annorlunda än andra block. Ungefär som hur vi har olika namn för att identifiera oss. Och så kommer blocket att lagra en “hash”, vilket är en unik kod som hjälper systemet att skilja mellan två block.

Blockchain-definition

Bilda kedjan

När allt är klart kommer ditt block att behöva verifieras. Det är här det blir intressant. Ingen i nätverket kan bara slumpmässigt skapa ett block och lagra det. I verkligheten kommer andra noder att validera dina data i blocket, och om allt verkar ok kommer de att ge den gröna signalen.

Och först då kommer den att lagras i huvudboken. Ett block kommer dock att länkas till det tidigare blocket när det lagras i huvudboken. Och när ett annat block kommer kommer det också att kopplas till det.

Till exempel skapade du ett block “x” och tidigare fanns det ett block “y”. Så när din “X” kommer att lagras på huvudboken kommer den att kopplas till “y”. På samma sätt kommer blocket “y” också att lagra en länk till “x” -blocket.

Alla länkar mellan “blocken” skapar en kontinuerlig kedjeliknande struktur. Så du förstår, detta är den verkliga innebörden av blockchain-definition.

Kolla in våra Blockchain Vs. Databasguide för att känna till skillnaden mellan dessa två.

Men varför är Blockchain så viktigt?

Det bästa sättet att beskriva varför blockchain-definitionen är så viktig är att titta på systemets kärnstruktur. I verkligheten vet du hur allt är beroende av centraliserade servrar. Dessutom är begränsningarna för de centraliserade servrarna den enda anledningen till blockchain-revolutionen.

Och det är därför det är väldigt viktigt att veta om blockchain-definitionen. I verkligheten hjälper det att förstå tekniken bättre eftersom den centraliserade strukturen inte går så bra.

Men är centraliserade system som är begränsade?

Tja, låt oss se om de är det.

Begränsningar av centraliserade system

Om du märker den digitala världens typiska programvaruaspekt kommer du att se att de flesta är baserade på en central struktur. Vanligtvis beror det inte på att arkitekturen är väldigt lätt att underhålla och utveckla. Det beror på att alla är vana att lita på andra parter för att skydda sin information.

Dessutom är vi beroende av andra parter att de inte fuskar eller lurar oss med sina produkter. I själva verket skulle du förmodligen inte arbeta med någon du tidigare inte haft några affärer med.

Så det blir exceptionellt svårt att skala upp eller handla med någon utan någon tidigare affärsrelation.

Låt oss förklara det med ett exempel. Antag att du beställde något via Amazon, men du känner dig säker på att du ska få leveransen, eller hur? I verkligheten är dock Amazon inte den som producerar artikeln; det är någon annan.

Ibland säljer även andra tredje parter dessa föremål. Så, Amazon fungerar som en buffert mellan den tredje parten och dig själv. Även om du kanske inte vet om dem, men du kommer fortfarande att lita på dem på grund av Amazon-taggen.

Vad blockchain-definitionen definierar här är emellertid “behovet av tredje part för att skapa förtroende.” Med blockchain behöver du ingen tredje part; du kan arbeta direkt med andra företag med full säkerhet även om du inte litar på dem.

Således finns det i ett typiskt centraliserat system många brister, inklusive:

 • Kan inte helt lita på
 • Erbjuder inte full säkerhet
 • Är inte bekymrad över integritetsfrågor
 • Tar upp för mycket tid och kostar i slutändan
 • Ingen öppenhet

Fördelar med Blockchain jämfört med typiskt centraliserat system

 • Bli av med alla mellanhänder
 • Verifiering av transaktioner
 • Protokoll med hög säkerhet
 • Lägre kostnader
 • Transparent nätverkssystem
 • Oföranderlig och decentraliserad

Jag säger inte att blockchain löser alla problem. I själva verket kommer blockchain också med några problem. Men kom ihåg att det blir av med många av de centraliserade frågorna. Således är det en bra uppgradering från centraliserade servrar till decentraliserade.

Dessutom finns det många scenarier där blockchain kan göra en lösning säkrare, transparent och robust. Blockchain är dock en komplex arkitektur för nätverk. Så utan att helt få kunskap om det, bör du inte ta hoppet.

Men om du vill följa med den tekniska revolutionen och skala upp är det bäst att veta om blockchains enkla definition.

Så av dessa skäl måste du veta om blockchain-definitionen.

Läs mer: Blockchain-användning: Lista över 20+ Blockchain-teknikfall

Kapitel-2: Blockchain-teknikens historia

1991-2008:

Vet du när första gången blockchain faktiskt uppstod? Tja, redan 1991 började Stuart Haber och Scott Stornettqo arbeta med den första blockchain-tekniken. Först ville de skapa ett kryptografiskt krypterat kedjeblock. Dessutom försökte de göra det manipuleringssäkert.

Redan då använde de tidsstämplar i dokumenten för att ha ett fullständigt spår av alla transaktioner. Senare uppgraderade de systemet och inkluderade Merkle-träd. Således förbättrade det deras förmåga att lagra fler dokument i ett enda block.

Du förstår, även om många tror att definitionen av blockchain-tekniken först kom 2018 började den faktiskt 1992. Det är absolut nödvändigt att veta om den enkla definitionen av blockchain helt.

Hur som helst, senare 2008 kom den verkliga revolutionen äntligen. En grupp eller en person som heter Satoshi Nakamoto kom med en ny vision för blockchain, och den här gången var det kärnan i en kryptovaluta – Bitcoin.

Bitcoin förändrade hur vårt system fungerar, eftersom det var en digital betalningsform.

2009-2011:

Efter introduktionen till bitcoin släppte Satoshi Nakamoto äntligen Bitcoin whitepaper 2009. Vidare, i whitepaper, gav han fullständiga detaljer om hur nätverket fungerar. Dessutom indikerar det också hur det kan förbättra digitalt förtroende.

I verkligheten skulle ingen ha kontroll, så ingen kan bryta andras förtroende. Men tömningen på Satoshi Nakamoto upphörde när han överlämnade utvecklingen av plattformen till andra utvecklare och försvann.

I verkligheten, även om Satoshi Nakamoto inte fortsatte utvecklingen av teknik, började andra utvecklare att skapa fler blockchain-plattformar långsamt.

Dessutom, med en decentraliserad applikation i mixen, började blockchain-teknologidefinitionen äntligen komma till allas märke.

Hur som helst under 2010, äntligen, skedde det första bitcoin-online-köpet. En användare köpte två pizzor med 10 000 BTC.

2012-2014:

Denna period i historien var den absolut viktigaste som den enkla definitionen av blockchain. I verkligheten var Bitcoin en utmärkt start för blockchain, men många utvecklare ansåg att det inte räckte för ny innovation.

Bland dem var Vitalik Buterin, som bidrog till Bitcoin-kodbasen. Bitcoin var dock drastiskt begränsad. Så började utvecklaren arbeta med en annan lösning som skulle kunna bilda olika funktioner men ändå innehåller peer-to-peer-nätverkssystemet.

Äntligen kom han med Ethereum 2013 med nya tillägg till den typiska bitcoin-kodbasen. Dessutom var det en utveckling som förändrade sätten för blockchain för gott i en enkel definition av blockchain-historia.

Under tiden blev Bitcoin så populär att det översteg 1 miljard dollar på marknaden. Snart släppte Vitalik whitepaper Ethereum. Och publikförsäljningen började för finansiering. Hur som helst under denna definition av blockchain-historikperioden lyckades Ethereum få all den finansiering som behövdes.

Men med tanke på blockchains potential kom Ripple – en finansiell lösning för företagets blockchain på marknaden.

Dessutom bildade ett annat populärt blockchain-konsortium för närvarande – R3, konsortiet med 40+ äldre medlemmar. Naturligtvis är alla tre av de nya innovationerna fortfarande rådande på blockchain-marknaden.

Och detta hur blockchain-teknologidefinitionen blev.

Läs mer: Enterprise Ethereum: Privat blockchain för företag

2015-2017:

År 2015 lanserades och introducerade Ethereum officiellt en ny funktion som heter smarta kontrakt. Dessutom blev smarta kontrakt en av de ledande funktionerna som kunde utföra olika avtalsfunktioner.

Hur som helst lyckades Ethereum samla en massiv grupp av aktiva utvecklare som fortfarande etablerar det som ett verkligt ekosystem.

En annan massiv aktör på marknaden startade nu faktiskt sin resa 2015. I verkligheten startade paraplyprojektet Hyperledger sin resa för blockchain-utveckling.

Linux Foundation introducerade Hyperledger och bildade ett konsortium för utveckling av blockchain-teknik. Så de är också en stor del av blockchain-teknikdefinitionen. Dessutom ville Hyperledger förena alla blockchain-insatser i ett utrymme.

Dessutom främjar Hyperledger samarbeten mellan företag istället för konkurrens för att alla ska få sin rättvisa andel av exponeringen. Dessutom introducerade Hyperledger också en ny struktur som kallas modulär arkitektur, som låter dig ansluta alla typer av funktioner och använda den.

Så även om din blockchain kanske inte har en funktion som du behöver, kan du bara utveckla den manuellt och ansluta den till systemet och använda den.

J.P.Morgan såg potentialen i företag och lanserade Quorum blockchain som en företagslösning. Utgångspunkten för Quorum är faktiskt Ethereum, men eftersom Ethereum är offentlig behövde det några justeringar.

Således har vi nu en privat Quorum-plattform som företaget kan använda utan problem.

Läs mer: Quorum Blockchain Ultimate Guide

2018:

2018 ser du blockchain-teknikens enorma popularitet. Den extremt volatila naturen hos Bitcoin gjorde dock att marknaden flyttade mot kärntekniken från kryptovalutor.

I verkligheten är kryptovalutor bra, men de tenderar att vara mycket volatila. Så det skapar osäkerhet på marknaden, vilket inte är något företagsföretag letar efter.

Ett annat stort faktum i blockchain-teknikens definitionslinje är ökningen av finansiella företag som använder nätverket. Först var finansiella företag mycket skeptiska eftersom de tappar greppet om centraliserade system.

Men på grund av fördelarna med tekniken använder nu 15% av de finansiella företagen det. Och det ökar. Efter den stora förändringen av användningsfall i definitionen av blockchain är företag nu mer än angelägna om att använda den.

Enligt en undersökning är 95% av företagen villiga att investera i blockchain 2018. Och många av dem investerar redan miljoner i nischen.

I slutet av 2018 står den globala blockchain-affärsmarknaden på 1,2 miljarder dollar.

2019:

För närvarande implementeras blockchain-teknologin massivt i många företag tack vare blockchain som en tjänstebransch. I själva verket erbjuder blockchain som ett serviceföretag en annan typ av utvecklingsmiljöer för företag utan någon kunskap om blockchain.

Varför? I grund och botten är resurserna för att utveckla en blockchain-teknik på egen hand ganska knappa. Eftersom endast ett begränsat antal programmerare klarar teknikens komplexitet tar många företag sina tjänster.

Eftersom de flesta av de ledande blockchain-plattformarna för företag är öppen källkod kan vem som helst använda den fritt på sitt system. Men för det skulle de behöva utvecklingsteam för att hjälpa till att lägga till fler funktioner eller hjälpa dem att integrera dem.

Således utvecklas blockchain som serviceindustri snabbt för att tillgodose alla behov bättre. Vi kan säkert säga att vi kommer att fortsätta se mer tillväxt inom denna sektor.

På grund av ICO: s juridiska problem ersätts nu de flesta av dem med Security Tokens. Dessa liknar ICO men har lagliga säkerhetskopior. Så människor som investerar i ICO kommer inte att möta bedrägerier eller bedrägliga företag.

Blockchain-plattformar för företag är avgörande för blockchain-antagande. Läs mer om Enterprise Blockchain-plattformar nu!

2020:

2020 var ett bra år för blockchain-teknik. Många statliga anläggningar undersöker blockchain-plånboken och investerar pengar för att genomföra den. Mer än så är banker angelägna om att arbeta med digitala bankers digitala valutor som för alltid kommer att förändra världens landskap.

Kina avslöjade en fullt fungerande CBDC-modell, som redan har en funktionell blockchain-plånbok. Men Facebooks Vågen är också på väg att slutföra denna CBDC-modell.

I verkligheten tittar många företag inte på blockchain-tutorialen för att lära sig mer om tekniken och starta sitt eget projekt. Därför är efterfrågan på blockchain-baserade färdigheter och handledning för närvarande hög.

Framtiden:

Framtiden för blockchain är ganska ljus. Som du kan se visar den enkla definitionen av blockchain-tidslinjen stort löfte. Dessutom uppskattas att blockchain-marknaden kommer att överstiga 3,1 biljoner dollar fram till 2030.

Så nu är det dags att säkra en plats i det massiva marknadspriset.

Vill du veta mer om blockchain-historia? Kolla in historiken för blockchain-tidslinjen just nu!

Kapitel 3: Grundfunktioner i Blockchain-teknik

Det finns några grundläggande funktioner i blockchain som blockchain-utvecklaren behöver veta om. Låt oss se vad de är –

Oföränderlig

Oföranderlighet är utan tvekan en av de viktigaste blockchain-funktionerna. Det betyder att ingen blockchain-utvecklare eller användare kan ändra / ta bort data i storboken eller lägga till nytt innehåll utan någon validering. Denna funktion säkerställer oföränderlighet.

I själva verket fungerar blockchain-transaktionen något annorlunda än något annat finansiellt företag. Eftersom den inte har någon centraliserad auktoritet beror det på noden i nätverket.

När en blockchain-transaktion sker måste alla noder i nätverket säga att den är giltig eller inte läggs till i huvudboken.

När ett block läggs till är det dessutom permanent. Det finns alltså inget sätt att ändra eller ändra det.

Vet du att den här funktionen i blockchain-definition gör den korruptionsfri?

Eftersom det mesta av korruptionen kommer från en organisation genom att ändra huvudboken elimineras möjligheten att göra det. Således kämpar det kraftigt tillbaka till brott.

Decentraliserad

I blockchain-definition kom du över ordet “decentraliserat.” Men vad innebär det? I verkligheten betyder det att det inte finns någon enskild person eller styrande myndighet som tittar över ramen. Men i en typisk nätverksstruktur beror allt starkt på klientservermodellen.

Men här sköter en enda person eller grupp hela infrastrukturen. Detta är en av de betydande fördelarna som varje blockchain-utvecklare borde leta efter. Det främjar användarrättigheter. Således erbjuder det fler fördelar i slutändan –

 • Bli av med mänskliga fel, så det är mer feltolerant.
 • Mer kontroll för användarna över deras egenskaper.
 • Mycket säker eftersom det är dyrare, fler hackare att stapla systemet.
 • Bli av med alla tredjepartsintegrationer.
 • Ingen chans att bli lurad eftersom systemet körs helt på algoritmer.
 • Varje förändring granskas av noderna, vilket främjar transparens.
 • Introducerar en autentisk arkitektur, så människor skulle ha svårt att knäcka koden och attackera den.

Förbättrad säkerhet

Tja, det blir av med den centrala myndigheten, men det betyder inte att någon kan göra vad de vill. Det skulle vara en allvarlig risk för varje nod. I själva verket, för att främja integritet och säkerhet, är all information på huvudboken kraftigt krypterad.

Här, i blockchain-definition, nämns en term som kallas kryptografi starkt. I verkligheten är kryptografi en av de komplexa matematiska algoritmerna där ute. Således fungerar den som brandvägg för nätverket.

Det finns inget sätt att knäcka koden. Dessutom, om någon vill ändra något värde i blocket, kommer det att generera ett helt annat resultat som inte kommer att kopplas till den ursprungliga ändringen. Dessutom har varje block ett unikt hash-ID. Att ändra hash-ID är dock omöjligt.

För att göra en blockchain-transaktion behöver du också hjälp från både offentliga och privata nycklar. Att räkna ut andra användares privata nycklar är också omöjligt.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Distribuerad huvudbok

En annan cool funktion i blockchain är systemets distribuerade natur. I verkligheten upprätthåller alla noder huvudboken, och så fördelas den totala beräkningskraften mellan dem. Således främja ett bra resultat.

När det gäller den offentliga blockchain kan alla se huvudboken utan problem. Men privat förändras saker lite, men ändå är det synligt. På grund av teknikens natur är den effektivare och erbjuder också andra fördelar –

 • Hög responstid för skadlig aktivitet eftersom varje förändring i huvudboken kan upptäckas relativt snabbare. Så det är lätt att spåra vad som är problemet.
 • Noderna fungerar som verifierare, så det ger dem en roll att delta.
 • Det blir av med alla fördelar i nätverket. Och så kommer alla att få lika många privilegier i systemet.

Konsensus

Konsensus är en avgörande faktor när det gäller blockchain. Utan konsensus fungerar blockchain-systemet inte. I verkligheten hjälper konsensusalgoritmerna nätverket att fatta beslut. Utan samförstånd kan ingen blockchain göra en rättvis bedömning av blocken som läggs till.

Om vi ​​förklarar det enklare är det bara en beslutsprocess för noder i nätverket. När miljontals noder är i samma nätverk blir det absolut nödvändigt att ha enighet.

För i verkligheten kan inte alla människor komma till samma slutsats på egen hand. För mer tydlighet, tänk på det som en omröstningsprocess där majoriteten vinner.

För närvarande finns det många typer av konsensusalgoritmer. Men alla har olika typer av fördelar och nackdelar.

Hur som helst, för att hålla ett nätverk igång, måste blockchain-utvecklaren implementera någon form av konsensusalgoritm.

Snabbare bosättning

Tja, blockchain låter dig göra transaktioner i nätverket, även om det nu erbjuder mycket mer än så. I själva verket ger blockchain ett snabbare resultat i bosättningar. Och så kommer du att kunna överföra pengar snabbare.

Vi tror att du redan vet att traditionella banknätverk är relativt långsammare. Många gånger tar det för mycket tid att reglera betalningen. Men i tider av behov kan det ta mycket tid att skicka pengar från utlandet.

Således skapar det en stor fråga. Men med blockchain skulle det bara ta några sekunder att få pengarna. Så det är mycket fördelaktigt att använda. Blockchain-utvecklaren måste dock se till att transaktionstiden inte äventyras till någon kostnad.

Läs mer:6 viktiga blockchain-funktioner du behöver veta om

Kapitel-4: Blockchain-teknik Definition: Vilka är de olika typerna?

För att bättre förstå definitionen av blockchain-teknik måste du veta om de olika typerna av blockchain för närvarande.

Om vi ​​kan klassificera blockkedjan, skulle det baseras på två olika scenarier. Vanligtvis i den allmänna klassificeringen får vi fyra typer av blockchain –

 • Privat
 • offentlig
 • Federerad
 • Hybrid

Och baserat på klassificering på tillståndsnivå får vi två typer–

 • Tillåtet
 • Tillåtelsefri

Det är en absolut nödvändighet att veta om dessa för blockchain-teknikföretag. För med den nya integrationen i företag måste blockchain-teknikföretag förutse vilka som är bäst lämpade för branscherna.

Hur som helst, låt oss kolla in dem nu!

Allmänna klassificeringen

Privat blockchain

I den privata blockchain ser du bara en enda organisation i nätverket. I grund och botten kan en enda organisation välja vem som får gå med i nätverket och vem som inte kan. Det verkar inte som allt som är decentraliserat nu?

I verkligheten är kärnvärdet för blockchain fortfarande intakt. Men i den här kommer blockchain-teknikföretagen också att få ett styrsystem. Dessutom passar detta främst som ett företags interna nätverk.

Frågan är att offentliga blockchains är bra, men de har en öppen huvudbok för alla att se. På en konkurrenskraftig marknad är behovet av integritet ganska stort. Och så kommer offentliga plattformar inte att passa i det här fallet.

Alla andra grundläggande syften finns kvar – säkerhet, distribuerad huvudbok etc. Dessutom är det en plattform med låg energiförbrukning än offentliga.

Offentlig blockchain

Tja, offentliga blockkedjor är pionjären inom blockchain-definitionen. I den här kommer blockchain-teknikföretagen att få full frihet. I verkligheten betyder det att vem som helst och alla är fria att gå med i nätverket. Det skulle inte finnas några restriktioner alls.

Så det betyder att här kommer du att få smaken av sann decentralisering. Men problemet handlar om integritet. Om du använder den här tekniken i blockchain-teknikföretag kan det orsaka många problem.

Eftersom huvudboken är öppen för alla kan vem som helst se det. Således komprometterar hela nätverksbasen. Denna plattform är dock mycket säkrare än privata. Det är också helt transparent och främjar användarinflytande.

Ett företag kan använda denna teknik för att driva alla nätverk som låter sina konsumenter interagera utan att påverka dess interna nätverk.

Läs också: Hur fungerar Blockchain?

Federated Blockchain

Federated eller Consortium blockchain-teknik är mer eller mindre det bästa av två världar. I det här fallet ser du dock att det är lite nära privata blockchains. I verkligheten är den federerade blockchain ett decentraliserat privat nätverk.

Låt mig förklara. Du vet redan hur en enda organisation faktiskt kan underhålla ett privat nätverk. Men i federerade kommer flera organisationer att delta i styrningen. Så det kommer äntligen att främja den decentraliserade karaktären hos blockchain.

Federat-nätverk är mycket populära bland blockchain-teknikföretag. Med hjälp av detta nätverk kan många blockchain-teknikapplikationer sänka sina kostnader. Dessutom kommer du att se mer reglering om blockchain-teknikapplikationerna.

Förordningar ser till att ingen kan missbruka nätverket för olagliga ändamål. Dessutom främjar den här typen låga transaktionsavgifter jämfört med andra.

Hybrid Blockchain

Hybrid är ungefär som federerad blockchain, men de är säkert olika. I det här fallet använder Hybrid blockchain också det bästa av två världar. Men här skulle det indikera frihet och kontrollerad åtkomst samtidigt.

Hybridblockchains är inte öppna för alla, men de erbjuder samma nivå av transparens, säkerhet och integritet. I verkligheten är nätverket mycket anpassningsbart. Dessutom kan medlemmarna i systemet bestämma vilka användare som kan delta och vilka som inte kan delta.

Dessutom kan de också bestämma vilken transaktion de behöver för att offentliggöra. Vanligtvis kan blockchain-teknikapplikationer använda den här tekniken när de arbetar med flera intressenter samtidigt.

I dessa blockchain-teknikapplikationer är transaktionerna vanligtvis inte allmän egendom. Men för verifiering kan de göras offentliga. Men det är begränsat till endast verifiering.

Tillståndsnivåklassificering

Tillåtna blockkedjor

I denna typ av blockchain förblir nätverket i en sluten miljö. Kort sagt skulle det innebära att noderna skulle behöva behörighet för att komma in i nätverket. Här kan tidigare vissa valda noder bara komma in.

Vanligtvis föredrar centraliserade industrier denna typ av blockchain-teknikapplikationer eftersom de åtminstone kan begränsa andra användare.

Å andra sidan säkerställer behörig offentlig blockchain att alla noder som passar kriterier kan komma in, och sedan är de fria att se huvudboken och göra transaktioner. Liknar offentliga.

Tillståndslösa blockkedjor

I detta nätverk kan alla noder delta i verifieringsprocessen. Så det finns ingen begränsning av något slag. Dessutom kan alla i nätverket göra transaktioner eller lägga till information i huvudboken. Blockchain-teknikapplikationer som kommer med en mer öppen miljö kommer definitivt att gilla den här.

Å andra sidan finns det tillståndsfria privata nätverk. I den här måste användarna tillhöra en organisation som har tillgång till nätverket. Huvudsakligen här är åtkomst enbart specificerad. Så alla inom ett privat nätverk får åtkomst som en nod.

Läs mer: 4 olika typer av blockchain-teknik & Nätverk

Kapitel 5: Populära användningsfall för Blockchain-teknik

Globala transaktioner

Blockchain-tekniken råkar trivas i finanssektorn för närvarande. Tja, varför inte? Den underliggande blockchain-innebörden började med att det var ett finansiellt instrument. I verkligheten blir användningen av blockchain-teknik istället för ett centraliserat banksystem av med de flesta bristerna.

Med blockchain nu skulle gränsöverskridande betalningar också vara en bris. Dessutom kan många finansiella företag få en enorm boost med hjälp av denna nya teknik. IBMs World Wire är ett ledande exempel på detta fall.

Handel

Handelsfinansiering är också ett annat bra tillskott till listan över användningsfall. Varje år transporteras mycket varor med hjälp av handelsföretag. Men handelsfinansieringen hanterar många komplikationer, inklusive brist på öppenhet, säkerhet osv.

Så, för att ha full kontroll över systemet kan de använda blockchain. Ett populärt exempel på detta skulle vara TradeLens. Dessutom möjliggör denna teknik handlare att kommunicera bättre med varandra.

Mer så gör det att mottagaren kan spåra processen och avsändaren att få betalningen i tid.

Läs om hur Blockchain kan förändra handelsfinansieringen nu!

Livsmedelssäkerhet

Ett annat spännande användningsfall bakom blockchain-innebörden skulle vara livsmedelssäkerhet. I verkligheten tenderar bearbetade livsmedel att ha många oetiska ingredienser. Men det finns inget sätt att veta vad branscherna använder.

Med blockchain kan företagen spåra var deras produkter kommer ifrån. Aloes, konsumenterna kan spåra om deras produkt är vad de verkligen säger. Här är IBMs Food Trust ett av de framstående exemplen.

Försörjningskedjan

Försörjningskedjan är verkligen ett av de bästa användningsfallet för blockchain. Genom att använda tekniken i försörjningskedjan skulle företagen få en extremt säker miljö för leveranskedjan som främjar realtidsspårning.

Dessutom kan det erbjuda smarta valideringsprocesser för kontraktsdata och kommer att genomdriva avtal. Dessutom kan det också räkna ut eventuella skadade beteenden i systemet. Hur som helst, kostnadsbesparingar och ökande intäkter gör det definitivt värt att nämna i blockchain-betydelse.

Detaljhandeln

Förfalskning är den mest framträdande frågan i detaljhandelsavdelningen. Och blockchain kan snabbt lösa problemet. Som ni vet har detaljhandelsföretagen försökt sitt bästa för att bekämpa problemet men haft små framsteg.

Med blockchain kommer allt som blir inloggat på storboken att stanna där för gott. Så om något internt parti vill stjäla dem, skulle han behöva byta huvudbok, vilket han inte kan.

Således kan ingen intern part ändra produkterna. Dessutom kommer varje enskild produkt som kommer från tillverkaren att ha en RFID-tagg. Så myndigheten skulle kunna spåra de saknade produkterna på nolltid.

Är du nyfiken på blockchains påverkan på detaljhandeln? Kolla in vår guide om blockchain i detaljhandeln just nu!

Statliga tjänster

Statliga institutioner är verkligen i en dålig situation med all korruption i mixen. I verkligheten, med detta mycket stora nätverk att övervaka, blir saker förbises. Dessutom kan regeringen inte fullgöra alla skyldigheter gentemot medborgarna ordentligt, vilket skapar mer splittring mellan båda parter.

Här passar blockchain-betydelsen perfekt. Det kan hjälpa regeringen att vara en papperslös gemenskap och bli av med all korruption.

Att kunna ha en snabbare produktion kommer också att hjälpa massivt att uppfylla medborgarnas rättigheter.

Nyfiken på blockchains påverkan på regeringar? Kolla in vår guide om blockchain för regeringen just nu!

Immateriella rättigheter

Immateriell förvaltning är en enda röra just nu. I verkligheten finns det inget riktigt spårningssystem som kan ta reda på om någon använder andra personers arbete som sitt eget eller inte.

Det finns ett patentschema, men ändå hjälper det inte att skydda de immateriella egenskaperna på något sätt.

Således får alla musiker, designers, uppfinnare och artister inte den lön eller kredit de förtjänar.

Blockchain kan dock verkligen förändra denna bransch för gott. Eftersom det kan spåra när en annan person använder det och ger den autentiska artisten den kredit han / hon förtjänar.

Sjukvård

Hälsovård är en utmärkt bransch för blockchain-teknik att blomstra. Varje år spenderar många av vårdföretagen en enorm summa pengar på att förbättra sektorn.

Resultatet är dock minimalt.

Men med blockchain skulle saker och ting förändras. I verkligheten kan det erbjuda den datatransparens som vårdsektorn behöver just nu. Det kan också ge en hel del säkerhet i patient-läkare konfidentiella dokumentationer.

FDA använder redan blockchain av många skäl.

Är du nyfiken på blockchains påverkan på vården? Kolla in vår guide om blockchain inom sjukvården just nu!

Olja och gas

Olje- och gasindustrin är en stor bidragsgivare till dagens marknad. De har dock ett problem inom fraktbetalnings- och granskningssektorn. Problemet är att det inte finns någon korrekt spårning och ingen ordentlig planering för att genomföra ett mer effektivt resultat.

Men med blockchain skulle saker och ting förändras. Det kan förbättra effektiviteten när det gäller att ta hänsyn till varje möjlig rutt och välja bästa möjliga sätt. Enligt Accenture kan industrin bara öka sina intäkter med 5% genom att bara förbättra noggrannheten i uppgifterna.

Fastighet

I verkligheten är fastighetsmarknaden enorm volatil. När dagarna går ökar behovet av fastigheter. Men med de stigande priserna håller medelklassen sig utanför fördelarna. Så industrin lider av otillgänglighet, massiva kostnader och ingen likviditet.

Men med blockchain i mitten kan de äntligen balansera det. Dessutom kan blockchain hjälpa till att hantera likviditetsfrågan och hindra branschen från att vara volatil.

Många länder implementerar redan en blockchain-lösning av denna anledning.

Nyfiken på blockchains påverkan på fastigheter? Kolla in vår guide om blockchain för fastigheter just nu!

Humanitärism

Den humanitära industrin skapades för att hjälpa de människor som behöver den. Men nu, med korruption, är sektorn helt dömd. Många av donationerna i systemet är okontrollerade. Så ingen kan säga om en donation gjorde det till de fattiga utan att vara i de korrupta personernas fickor.

Men med blockchain kan nu alla som gör en donation spåra donationen för att säkerställa att pengarna räddade någons liv. Det kommer också att hjälpa till att räkna ut vilka personer som verkligen är korrupta.

Försäkring

Frågan inom försäkringsbranschen är det överväldigande pappersarbetet. I verkligheten skulle alla i denna bransch veta hur mycket pappersarbete ett försäkringsbolag behöver ta itu med. För att inte tala om de dagliga falska påståenden gör det ännu värre.

Alla dessa faktorer får faktiskt riktiga människor att lida, eftersom allt är extremt långsamt. Men med hjälp av blockchain-teknik kan industrin enkelt ta reda på om ett påstående är falskt eller inte.

Dessutom kan det också göra branschen helt papperslös med allt som görs online.

Nyfiken på blockchains påverkan på försäkring? Kolla in vår guide om blockchain i försäkring just nu!

Media och underhållning

Medie- och underhållningssektorn hanterar mycket orättvisa. På grund av internet är nu alla utsatta för underhållningsbranschen. Men den svåra sanningen är att artisterna inte får det värde de förtjänar för det mesta.

I många scenarier, på grund av de negativa resultaten, har många begåvade artister gett upp. Men med hjälp av blockchain kan alla fel ha rätt från och med nu.

Dessutom kommer blockkedjan att hålla alla register över vem som gjorde vad och se till att artisterna fick rätt kredit.

Resa

Blockchain kan revolutionera hur resebranschen behandlar passagerare. I verkligheten tar det mycket tid att bearbeta varje enskild passagerare, vilket kostar mycket tid och ansträngning. Å andra sidan kan många flyktingar smida sina pass och springa för det eftersom det inte finns något sätt att spåra det.

Men med blockchain kan all passagerarinformation finnas i den säkra huvudboken. Således behöver passageraren inte ens ett pass för resan. De kan helt enkelt använda digitala ID och komma ombord. Så, blockchain-betydelse förändrar verkligen sättet folk reser nu.

Nätverkslösningar

Blockchain kan för närvarande vara nätverkslösningen för alla branscher. Den har funktionerna för att bli av med alla äldre nätverksproblem helt. Dessutom kan det främja automatiserade lösningar och dataintegritet.

Med hjälp av en oföränderlig storbok blir det också en enkel uppgift att bara lita på dess innehåll eftersom ingen verkligen kan ändra hur den fungerar.

Spel

En annan cool blockchain-användning skulle vara spelbranschen. I verkligheten blommar den i enorm takt. Många onlinespel hackas i många fall, och många gånger förlorar spelare tillgångarna de köpte med pengar.

Men eftersom blockchain är en säker plattform skulle ingen kunna hacka in i systemet och ändra få tag på någons tillgångar.

Cybersäkerhet och sakernas internet

Båda dessa sektorer passar perfekt med idén om blockchain. På grund av de äldre nätverken räcker inte de typiska cybersäkerhetsåtgärderna för att skydda dem. Men med hjälp av blockchain kan de säkra det helt.

Å andra sidan är enheterna Internet of Things också benägna att hacka. Men om blockchain är det underliggande nätverket får hackaren inte tillgång till systemet. Så alla som använder IoT skulle vara säkra. Även i tider med DDoS-attacker kan blockchain säkra nätverket.

Vill du veta hur blockchain kan påverka säkerhetsindustrin? Läs vår guide om hur blockchain kan förändra säkerhetsbranschen nu!

Kapitel 6: Avslutande tankar

I slutändan kan vi säkert säga att blockchain inte går någonstans på en tid nu. Som du kan se är det här för att stanna. Så det vore bäst att få tag på blockchain-definitionen så fort du kan. I verkligheten, även om många av nu kanske inte ser några förändringar i det dagliga livet, men adoption är i stort.

Så inom några år kommer vi att se fler decentraliserade applikationer på marknaden. Därför, om du är nyfiken på blockchain-antagande, kolla in vår gratis blockchain-kurs nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map