Nybegynnerveiledning: Hva er Ethereum Gas?

Hvis du noen gang har hørt om Ethereum-plattformen, har du kanskje også hørt om Ethereum Gas. Så, hva er Ethereum Gas? I dagens artikkel vil vi utforske mer om det.

Hva er Ethereum Gas?

Ethereum Gas er den grunnleggende enheten for enhver beregningsinnsats som blir tatt for å utføre operasjoner innen Ethereum-plattformen. Dette betyr at hver operasjon inkludert gjennomføring av smarte kontrakter, enkel transaksjon osv. Krever at det brukes litt gass.

Med enkle ord er det gebyrene som må betales for at en operasjon skal fullføres i nettverket.

Men før vi dykker dypt inn i Ethereum Gas og dens virkemåte, la oss prøve å forstå hva som er Ethereum?

Hva er Ethereum?

Ethereum er en plattform som er bygget på toppen av blockchain. Det er bygget som et desentralisert nettverk der utviklere kan bygge Dapps og skrive smarte kontrakter. Det ligner på internett pluss fordelene som tilbys av blockchain. Ettersom den er desentralisert i naturen, består den av noder. Knutepunktene tar til gjengjeld del i byggekonsensus om nettverket. De bruker forskjellige konsensusalgoritmer som Proof of Work (PoW) eller Proof of Stake (PoS). Ether brukes til å drive systemet. Les det mer om her.

Brukere kan få tilgang til Dapps som er bygget på Ethereum og samhandle med det akkurat som de samhandler med apper på nettet. Dette fører oss til et interessant konsept av Ethereum Virtual Machine (EVM). La oss utforske.

Ethereum Virtual Machine (EVM)

For å sikre at operasjoner utføres med stabilitet og nøyaktighet, brukes EVM. Dette betyr at hvis du sender en transaksjon til vennen din, vil den bli utført i EVM. Først vil transaksjonen bli oppført på Ethereum-nettverket, noe som vil kreve at operasjonen blir fullført. Dette er hvor begrepet “Gass” kommer inn. Uten gass vil det ikke være mulig for transaksjonen å gjennomføres. Mengden gass som kreves avhenger også av transaksjonens kompleksitet. Jo mer komplisert transaksjonen er, desto mer gass vil det være nødvendig å gjennomføre den.

Hva er gass?

En transaksjon kan kreve flere operasjoner, og dermed beregnes den totale gassen som kreves som summen av alle operasjonene.

Hvordan beregnes gass?

Gass beregnes angående eter (ETH). Når Ethereum plattformer eter for å gi drivstoff til transaksjonen, er det åpenbart at gass må beregnes tilsvarende. En gang brukt gass kan heller ikke gjenvinnes selv om transaksjonen mislykkes.

Så, hvordan det beregnes. Det beregnes med en enkel formel for TX-avgift = gassgrense * gasspris.

Prisene kan være både i ETH eller i USD. Transaksjonsgebyrene (TX-gebyr) betales til gruvearbeidere for å sette beregningsoperasjoner og løse en blokk med transaksjoner.

Som vi allerede har sagt, består den av to komponenter.

  1. Gassgrense
  2. Bensinpris.

Også, hvis du hører noen bare si “Bensin”, mener de å si “Gassgrense.”

La oss gå gjennom et eksempel for å forstå hvordan det fungerer ved hjelp av en analogi.

Gassgrensen tilsvarer bilens kapasitet til å holde gass eller drivstoff i dette tilfellet. Nå er bensinprisen ganske enkelt kostnaden for bilens drivstoff.

Nå vil den lese som $ 15,00 per liter enhet for bilen. Tilsvarende vil det for 20 000 gass være 40 GWEI per gass.

Med ovenstående forståelse kan vi beregne det totale transaksjonsgebyret for en transaksjon.

Transaksjonsgebyr (TX) = gassgrense * gasspris.

Gassgrense

Gassgrense er satt for hver transaksjon for å sikre at Ethereum-plattformen forblir stabil. Dette betyr at du kan bruke en begrenset mengde gass. Det gjøres også for å sikre at ingen betaler mye ETH for en transaksjon.

På samme måte kan brukeren også angi en lavere gassgrense og la transaksjonen fortsette. Men vær forsiktig med hvor mye du senker gassgrensen. Hvis du gjør det for mye, vil transaksjonen kjøre “tom for bensin.” Dette vil gjøre at transaksjonen din mislykkes.

Ethereum-nettverket sørger også for at ubrukt gass returneres til eieren.

Bensinpris

Bensinpris er prisen per enhet gass. Du kan angi bensinprisen for hver transaksjon. Men hvis du gjør det, vil transaksjonen ta mer tid å fullføre sammenlignet med en transaksjon som brukte høyere bensinpris. Bensinprisen endres i henhold til nettverket. Du kan sjekke det på Ethgasstation.com. Vi anbefaler alltid å bruke bensinprisen nær det som vises på nettstedet.

Enhver moderne Ethereum-lommebok, lar deg angi bensinpris og gassgrense. Vi anbefaler MyEtherWallet og MetaMask for bedre sikker transaksjonshåndtering.

Hva blir det neste?

Dette fører oss til slutten av artikkelen. Hvis du fremdeles tror at noe er savnet, ikke glem å bruke kommentarseksjonen nedenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map