Nybegynnerveiledning: Hva er en desentralisert applikasjon (DApp)?

Verden utvikler seg, og det er også teknologiverden som vi vet. Har du noen gang sett for deg å finne apper som ikke utelukkende eies av noen eller ikke har en sentral server eller ikke har noe nedetid? Høres for bra ut til å være sant, ikke sant? Det er på høy tid at du vet om DApp.

Men faktisk er det ikke bare en fantasi nå. Du kan finne slike apper i disse dager, eller kanskje du bruker noen av dem, men vet ikke ennå. Disse nyfødte appene er bedre kjent som desentraliserte apper eller kort sagt DApps.

Før vi går videre til emnet grundig, bør du ha forståelse for teknologien kalt blockchain. Blockchain er en teknologi som ble oppfunnet i 2009 av en ukjent enhet kalt Satoshi Nakamoto. Ukjent som i ingen vet hvem Satoshi er. Kanskje Satoshi er en fyr eller en jente eller noe hemmelig samfunn eller kanskje til og med fremmed. Hvem vet? Kunne vært!

Hvordan DApps kom til lys?

Blockchain er ganske enkelt en digital hovedbok der alle kan lagre og dele transaksjoner i nettverket. Du kan kalle det en åpen bok. Hovedfunksjonen til en blockchain er at den er desentralisert. Det betyr at ingen kan kontrollere det, det er autonomt.

Bitcoin brukte først teknologien til å introdusere en desentralisert valuta som utrydder behovet for banker eller tredjeparter for å validere transaksjoner. Senere i 2015 tok et russisk guttegeni ved navn Vitalik Buterin teknologien enda lenger. Han oppfant Ethereum og viste oss at blockchain kan ha mange andre aspekter enn en digital valuta.

Dermed kom DApp. Desentraliserte applikasjoner har ikke en sentral server, og ingen kan kontrollere eller endre eller slette databasen. Å ha en bedre forståelse du må hoppe litt dypere.

Tenk på nettsteder som Facebook. Facebook har sentrale servere i North Carolina, USA. Så det betyr at uansett om noen hackere på en eller annen måte hakker det ned, vil vi miste Facebook. Selv enhver regjering kan ikke ta den ned hvis de stenger datasenteret.

Men den desentraliserte applikasjonen er utenfor det. Den har ingen sentral server. I stedet distribueres alle data i hele blockchain-nettverket. Kildekoden er også åpen for alle.

Bemerkelsesverdige funksjoner

En DApp har følgende funksjoner –

  1. Kildekoden er tilgjengelig for vanlige brukere.
  2. Vedtar blockchain-teknologien, og den er desentralisert.
  3. Appen har sin egen digitale eiendel eller kryptovaluta.
  4. Opprettholder en konsensusalgoritme for brukere, dvs. PoW eller PoS.

3 typer DApps

Vitalik og teamet hans snakket om tre vanlige typer DApps på papiret fra Ethereum. De er –

  1. Money Centric DApps

Disse DApp-ene krever digital valuta for å validere kontrakter mellom partene. For eksempel har Ethereum Smart Contract. En smart kontrakt er selvvaliderende når vilkårene i kontrakten blir oppfylt. Selv om alle nodene i blockchain-nettverket må validere det først.

  1. Apper som krever penger og variabel informasjon

En slik type apper trenger kryptotokener samt noen protokoller. Hvis du for eksempel har en produktleveringsapp, må du vurdere prisen på et produkt og avstanden mellom to parter. Her er avstanden mellom to parter variabel informasjon eller sekundærprotokoll.

  1. Apper som styrer styring og avstemming

DApps introduserte også en annen fin teknologi kalt DAO. DAO står for desentraliserte autonome organisasjoner. Disse organisasjonene dannes når to eller tre parter prøver å forfølge et felles mål og er bundet av en smart kontrakt. Partimedlemmene har enighet mellom seg, og de har ingen leder. Samfunnsmedlemmene kan dermed ha en klar forståelse.

Hvordan kunne du utvikle DApp?

Du kan følge en enkel 3-trinns retningslinje for å utvikle DApp selv og starte din egen virksomhet. Du kan til og med sjekke ut denne artikkelen hvis du er en hardcore-utvikler. Men foreløpig, la oss diskutere den enkle metoden.

Trinn 1: Publiser et stort papir

Først må du skrive et hvitt papir der du vil utdype konseptet, funksjonen, teknisk POV, viktigheten av appen du planlegger å utvikle. Gi “hvordan du kan oppnå målet ditt” noen alvorlige tanker og skriv ned veikartet.

Husk at veikartet er viktig. Dette vil hjelpe deg med å gjøre ideen din mer salgbar.

Trinn 2: Start en ICO

ICO er den nye måten å drive nyetableringer på. Det du skal gjøre er å selge kryptovalutaer for å crowdfundere prosjektet ditt. Vær spesifikk og tydelig om planene dine og del alt for å gjøre appen din og ICO mer pålitelig.

Trinn 3: Start og implementering

Nå må du bare utvikle appen og lansere den i markedet. Jo mer appen din er lovende, jo mer penger kan den samle inn.

DApps er dagens løsning for å starte en ny virksomhet. Du trenger ikke å tigge til VCene for å finansiere prosjektet ditt. Begynn å jobbe med ditt eget prosjekt, ha tro på vanlige mennesker. Lykke til.

Les også,

  • Topp 10 mest populære DApps å følge i 2018
  • NEO dApps Ecosystem: The Complete List

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me