Hva er forskjellen mellom Blockchain og Distributed Ledger?

I dag ser det ut til at blockchain-teknologi skaper mye sus. Siden mye av dette brede spekteret av blockchain-teknologi har fått kjevene til å falle, bruker folk ofte begrepet distribuert hovedbok i stedet for blockchain. Men er blockchain og distribuert hovedbok det samme?

La oss dykke litt dypere og finne ut hvordan de virkelig fungerer, og om blockchain og distribuert hovedbok er de samme tingene eller ikke?

Hva er distribuert ledgerplattform?

Distribuert finansplattform eller teknologi er en type database som bruker noder eller andre databehandlingssystemer for å lagre dataene. Hver node i nettverket lagrer en eksakt kopi av hovedboken.

Også hver node oppdaterer all informasjon uavhengig.

Ganske kult, ikke sant?

Den mest spennende delen er at alt i distribuert hovedbokplattform ikke er avhengig av noe sentralt myndighetssystem. Hver oppdatering av systemet blir registrert individuelt og deretter oppdatert av noden selv.

Etter å ha fått all informasjonen stemmer de for å sikre at hver node har majoritetsavtalen. Etter å ha tatt en bestemt beslutning, oppdaterer disse nodene deretter hovedboken med den nye versjonen. Denne typen reskontorsystem hjelper til med å avslutte en negativ side av tilliten.

Siden disse nodene er uavhengige, trenger du ikke være avhengig av høyere myndigheter som regjeringer, banker eller advokater.

Denne fantastiske reskontroplattformen introduserer en ny type løsning for sentraliserte systemer. Dette kan være starten på en ny revolusjon!

Hva er Blockchain Technology?

Vel, blokkjeder er faktisk en type distribuert reskontroplattform. Det som skjer her er at nodene danner en kjede for å legge til et ekstra lag med sikkerhet og nøyaktighet.

Et peer-to-peer-nettverkssystem administrerer en blockchain-teknologi. Som det ene slags distribuerte hovedbokssystem kan det eksistere uten sentralisert autoritet eller server, og vedlikeholde det. Så her vil dataene avhenge av beregningsintegriteten og replikasjonsprosessen til nodene.


Når det er sagt, er strukturen til blockchain det som gjør den så unik. Hver data på dette hovedbokssystemet lagres i en blokk og grupperes etter nodene. Deretter kobles disse datablokkene sammen og sikres senere ved hjelp av en eller annen form for kryptografi.

Dermed er det en økende liste over dataposter. Ingen kan slette eller endre tidligere lagrede datablokker, og det forblir slik. Hvis det oppstår systemfeil, som vanligvis ikke eksisterer, spretter nodene tilbake og bruker de tidligere lagrede dataene til å håndtere tapene.

Derfor blir sporing av hendelser eller administrering av systemet mye mer avslappet i denne typen distribuert hovedbokssystem.

Bitcoin, den gyldne juvelen til kryptovaluta, var pioneren for denne teknologien og ble senere utviklet og brukt i mange andre kryptovalutaer.

Så hvis du lurer på hvorfor kryptokurver er så vanlige, er dette det faktiske svaret.

Hva er det? Fordelen: Blockchain forklart

Teknologien er uten tvil et av de mest robuste systemene. Du vil ha vanskelig for å bryte så mye sikkerhet. Åpenbart kan ingen gi det 100% sikkerhetsnivået, men blockchain hjelper til med å minimere misbruk i stor grad.

Strukturen er så sikker at du til og med kan behandle økonomiske poster uten bekymringer. Den nye blockchain-teknologien gir selskapene en moderne måte å håndtere bankproblemene sine uten ekstra smerte ved papirarbeid.

Blockchain vil sørge for at finansielle transaksjoner skjer uten operasjonelle ineffektiviteter. Denne prosessen sparer til slutt masse penger. Dette er den ultimate grunnen til at du bruker blockchain-teknologi.

Blockchain og Distribuert Ledger: Er det noe utover Blockchain?

Vel, blockchain kan være et populært distribuert hovedbokssystem, men det er ikke det eneste. Mange tar det nå et hakk og oppfinner massevis av andre effektive distribuerte hovedboksteknologier for å slå blockchain.

Den beste måten å få ny og forbedret DLT på er samarbeid. Siden det meste av blockchain-teknologien er åpen, kan folk bruke kodene og justere den for å gjøre den enda mer effektiv..

Den dagen er ikke langt da DLT-er blir den ultimate standarden, og selskaper vil bruke den til å behandle sine økonomiske eller andre aspekter av virksomheter.

Til slutt,

Så den største forskjellen mellom blockchain og distribuert hovedbok er det interne struktursystemet. All blockchain-teknologi er en form for den distribuerte hovedboken, men ikke alle de distribuerte hovedbokssystemene er blockchain.

Hver distribuerte kanal er forskjellig og avhenger hovedsakelig av nodenes oppførsel.

Kall det, distribuert hovedbok eller blockchain, men de er utvilsomt utviklingen alle har ventet spent på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map