Hva er en offentlig blockchain? Nybegynnerguide

Hva er en offentlig blockchain? Hvordan virker det? Hvordan skiller den seg fra den private? Når skal jeg bruke en offentlig blockchain? Alle disse spørsmålene er ekstremt forvirrende hvis du bare er en nybegynner. For å hjelpe deg, vil vi dykke ned i detaljene i den offentlige blockchain og dets økosystem. Så la oss begynne!

I virkeligheten er det mange forskjellige typer blockchain-teknologi som passer for forskjellige bruksområder. For eksempel er det offentlige blockchains, private blockchains og federated blockchains. Hver og en av dem skiller seg fra hverandre.

Men hvis du ikke forstår hvordan hver av disse typene påvirker forretningsmodellene våre, vil det være ekstremt vanskelig å implementere en blockchain-basert løsning.

I denne artikkelen vil vi utforske det offentlige blockchain-økosystemet. For å hjelpe deg med å forstå konseptet bedre, vil vi starte med definisjonen og deretter sakte bevege oss mot et praktisk eksempel på denne typen teknologi. Så la oss sjekke hva denne teknologien handler om.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Hva er en offentlig blockchain?

En offentlig blockchain har ikke begrensninger. Alle med internettforbindelse kan få tilgang til nettverket og begynne å validere blokkeringer og sende transaksjoner. Vanligvis tilbyr slike nettverk en slags insentiv for brukere som validerer blokkene.

Uansett har dette nettverket en tendens til å bruke Proof of Work eller Proof of Stake konsensusalgoritmer for å validere transaksjonene. Det er et “offentlig” nettverk i sann forstand.

Det var modellen som Satoshi Nakamoto foreslo i 2009. Du kan kalle det morteknologien. Senere begynte bedriftsbedrifter å vise interesse for blockchain-teknologi og justerte naturen til den desentraliserte hovedboken og introduserte de private blockchains.

I offentlig blockchain-arkitektur kan du laste ned protokollen når som helst, og du trenger ikke tillatelse fra noen. De offentlige blokkjedene skildrer den ideelle modellen som gjør teknologibransjen så innbringende.

Dermed er det helt desentralisert, ingen enkelt organisasjon kontrollerer økosystemet. Mens en privat blockchain kan endres og endres av den eierorganisasjonen.

En offentlig blockchain overgikk nødvendigheten av en tredjepart. Systemet har en naturlig flyt av seg selv – akkurat som en rennende elv. Ingen styrer strømningsbanen, men likevel bruker alle den. Så hvordan kan du definere det enkelt? En selvstyrt, rent desentralisert og autonom digital hovedbok.

Det er som den definisjonen av demokrati – av folket, av folket og for folket!

Lurer du på de forskjellige typene blockchain-teknologi? Ta en titt på de 4 forskjellige typene blockchain-teknologi for å lære mer om dem.

Kjennetegn ved Public Blockchain

Det er visse kjennetegn ved offentlig blockchain-arkitektur. Åpenbart er disse funksjonene forskjellige fra andre typer blockchain. La oss se hva dette er –

  • Hver node har tilgang til å lese og skrive på hovedboken
  • Alle kan laste ned og legge til noder i systemet
  • Teknologien er helt desentralisert i naturen
  • Det tilbyr anonymitet, noe som betyr at ingen kan spore transaksjonene dine tilbake til deg
  • Det er litt tregere i forhold til den private blockchain

Les mer:6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite om

Hva er fordelene?

La oss sjekke ut noen av de viktigste fordelene med den offentlige blockchain.

Større åpenhet

Offentlige blokkjeder har en felles konsensus blant brukerne av nettverket. Hvis noen spør – hvorfor er det offentlige nettverket bedre? Det første svaret vil være gjennomsiktighet. Selve grunnen til at blokkjedene anses som det nye inntektsgivende systemet, er at det er gjennomsiktig, og ingen har kontroll over noe.

Det var et stort steg opp fra sentrale og føderale banker som hadde kontrollert arten av hvordan de skulle handle. Du må også betale forskjellige avgifter når du vil sende penger til noen i den tradisjonelle metoden.

Dessuten holdes alle historiene til transaksjonene skjult, borte fra offentlighetens øyne. Satoshi viste verden at vårt tradisjonelle system ble for gammelt for informasjonsalderen.

Når den felles digitale hovedboken deles med massemengden, kan alle holde rede på den. Dette resulterer i mer åpenhet og behov for at en tredjepart validerer transaksjonene.

Les også:Hvordan fungerer Blockchain?

Ekte desentralisert struktur

Nettverksinfrastrukturen er helt desentralisert. Så alle nodene i systemet vil ha sin egen kopi av hovedboken. Og ved hjelp av konsensusalgoritmene kan de oppdatere hovedboken effektivt.

Siden det ikke er behov for noen sentral autoritet i noe trinn, tilbyr denne typen blockchain den virkelig desentraliserte strukturen.

User Empowerment

Alle med internettforbindelse kan laste ned kopien av blockchain og har full autoritet til å lese eller skrive den om. Betydning, det generelle folket har kontrollpanelet, ikke et ondt selskap!

Uforanderlighet

Det offentlige nettverket er helt uforanderlig. Dette betyr at ingen kan tukle med systemet eller stjele pengene. Hvis noen prøver å tukle med blokkene som dobbeltbruk, vil alle de andre nodene avvise transaksjonen. Så tilfeller som skattesvindel og mange andre problemer kan avbøtes med denne teknologien.

Blockchain kommer med sin god andel av fordelene. Lær mer fra guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi.

Eksempler på offentlig blockchain

Det er viktig å sjekke ut de beste offentlige blockchain-eksemplene for din virksomhetsløsning. Hvis du vil bruke denne typen blockchain-teknologi, må du forstå når du skal bruke en offentlig blockchain, og når du ikke bør.

Nesten alle de store navnene i kryptoverdenen er basert på den offentlige blockchain som Bitcoin, Ethereum og Litecoin osv..

Ethereum er faktisk den mest populære offentlige blockchain for øyeblikket. I virkeligheten tok Ethereum konseptet med en offentlig blockchain til et helt nytt nivå. For tiden er det så mange applikasjoner basert på denne blockchain.

Nysgjerrig på Ethereum? Vil du vite hvordan denne plattformen fungerer? Sjekk ut den ultimate Ethereum-guiden akkurat nå!

Konklusjon

Nå som du vet hva en offentlig blockchain er, kan du implementere enhver blockchain-basert løsning ved hjelp av offentlige blockchains. Selv om denne blokkjeden er full av funksjoner, er den fortsatt ikke så mye egnet for bedriftsløsninger.

I virkeligheten trenger bedriftsløsninger regler, men denne teknologien kan ikke tilby det. Derfor bør du også sjekke ut private blockchain og federated blockchain før du foretar den endelige samtalen.

Hvis du nettopp har begynt med blockchain-reisen din, må du først lære om det grunnleggende om blockchain. Du kan starte læringsprosessen med vårt gratis blockchain-kurs. Registrer deg nå og implementer fordelene med blockchain-teknologi i løsningen din.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map