Hva er distribuert ledger? Nybegynnerguide

Denne introduksjonsveiledningen gir en kort diskusjon om hva som er distribuert hovedbok, kjernefunksjonene, og hvordan blokkjeder og DLT er to forskjellige teknologier..

Distribuert hovedboksteknologi (DLT) er ryggraden i blockchain-teknologien. Alle blokkjeder bruker iboende en distribuert hovedbok for å fungere. Faktisk er blockchain en av teknologiene under paraplyen av distribuert hovedboksteknologi.

Selvfølgelig er distribuert hovedboksteknologi en kompleks teknologi og krever en dypere forståelse av flere konsepter relatert til denne teknologien. Denne artikkelen prøver å tilby en kort introduksjon til begrepet DLT.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Distribuert Ledger Teknologi?

Distribuert hovedbok er en digital database som kjører på et distribuert nettverk. Den er spredt over forskjellige steder, nettverk og utenfor grenser. Hovedideen bak distribuert hovedbok er at enhver sentral myndighet ikke kontrollerer den og dermed gir åpenhet.

Hver node i nettverket deltar i det distribuerte systemet. Hver av dem kjenner hovedboken da de har en eksakt kopi akkurat som andre noder i nettverket.

De distribuerte hovedbokssystemene er ekstremt raske. Det tar ikke mye tid å reflektere endringer over hele nettverket.

Distribuert hovedboksteknologi er et utmerket valg i denne tidsalderen med nettangrep. Med en distribuert hovedbok blir det vanskelig for hackere å hacke databasen. Dette er fordi alt er gjennomsiktig og det er lett å spore tilbake til hackeren. For å hacke trenger hackeren også betydelig beregningskraft som kanskje ikke er mulig for nesten de fleste av dem der ute.

Les mer:Hva er DLT?

Unike funksjoner i en distribuert hovedbok

Ved å bruke distribuerte hovedbøker er det ikke behov for sentralisert autoritet. Et distribuert nettverk handler om desentralisering. Det er et nettverk av hovedbok eller kontrakter som vedlikeholdes av noder. Nodene kan slås sammen i blokker som gjør det enda enklere å vedlikeholde større distribuerte nettverksbøker. Uten behov for en sentral myndighet forblir all informasjon sikker.

For å aktivere det distribuerte nettverket kreves det imidlertid teknologi som kryptografi. Dataene kan brukes ved hjelp av kryptografiske signaturer og nøkler. For videre studier, bør du lære mer om hashing i kryptografi.

Alt som er lagret på den distribuerte hovedboken er uforanderlig. Dette betyr at når lagret; det kan ikke endres. Uforanderlighet gjør det enda vanskeligere for hackere å prøve å hacke det distribuerte hovedboknettverket. Videre betyr fraværet av den sentrale myndigheten at den også er fri for tilsiktet endring.

Les mer: Den omfattende veiledningen om DLT med distribuert ledgerteknologi

Blockchain vs. Distribuerte Ledger Technology (DLT)

Noen som fremdeles lærer det grunnleggende rundt blockchain-teknologi, gjør ofte feilen ved å tenke DLT og blockchain som den samme teknologien. I stedet for å gjøre ting kompliserte, kan du huske en enkel ting –

Blockchain er en type distribuert hovedbok, men hver distribuert hovedbok er ikke blockchain.

Mens blockchain har en bestemt blokkstruktur, er ikke DLT bundet til å følge samme struktur som blokkjedene. Distribuerte reskontorer kan følge forskjellige datastrukturer. Det samme kan sies om å følge en datasekvens.

En annen stor forskjell er at blokkjeder MÅ trenge en makt-sulten konsensusalgoritme for å fungere. Men distribuerte hovedbøker trenger ikke en konsensusalgoritme. Derfor er distribuerte reskontorer også mindre strømkrevende og mer skalerbare.

Hovedårsaken til at distribuert hovedboksteknologi er så overbevisende, er det faktum at den kan brukes til å drive blockchain. Blockchain er en spesialisert database som bruker DLT.

Les mer: Blockchain vs Distributed Ledger Technology

Sjekk ut følgende tabell om distribuert hovedbok vs blockchain

ParameterDistribuert hovedbokBlockchain
Struktur En database spredt over forskjellige noder; kan ha forskjellige strukturer Følger en bestemt struktur som består av blokker og kjeder
Sekvens Kan ha forskjellige datasekvensmønstre, avhengig av teknologitype Følg bare datasekvensen designet for blokkjeder
Behov for konsensus Trenger ikke en konsensusalgoritme Konsensusalgoritme er obligatorisk
Skalerbarhet Høy Lav
Tilgjengelighet av poletter Nei Kan ha symbolsk økonomi

Avsluttende ord

Distribuert hovedboksteknologi er fortsatt i spedbarnsstadiet, men det bør ikke motvirke selskaper til å bruke den til å gjøre virksomheten mer effektiv. DLT er også inkrementell, noe som betyr at den lett kan skaleres. Det kan fungere som en hjørnestein i fremtidige teknologier og løsninger som kan gjøre livet lettere for hver enkelt av oss.

DLT løser mange problemer som den nåværende verden gjennomgår. Ikke bare er det i stand til å lagre viktige data, men det løser også kundeproblemer som beskyttelse, integritet, hastighet og så videre. Det reduserer også miljøavtrykket med redusert bruk av papir.

Hvis du er ivrig etter å lære mer grunnleggende blockchain-konsepter, må du sjekke ut det gratis blockchain-kurset nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map