Vodič za početnike: Što je Bounty?

U današnjem ćemo se članku usredotočiti na blagodat u kriptovaluti.

Izraz Bounty došao je iz svijeta igara. Kad se postigne cilj, nagrada se dodjeljuje lovcu na glave.

Isti koncept prenesen je u kriptovalutu. Trgovci su posebno zainteresirani za iskorištavanje blagodati. Trenutno, kad god ICO krene uživo, popraćen je blagodatima.

Ukratko, postao je važan dio digitalnog marketinga.

Što je Bounty?

Blagodati u kriptovalutama program je koji potiče pozitivno ponašanje i djelovanje prema proizvodu tvrtke. U slučaju kriptovalute, to se općenito događa u ICO fazi.

Tako će, na primjer, ako tvrtka izda novi program ili uslugu, uvesti novi program nagrađivanja. Program nagrađivanja imat će pravilno objašnjenje kojim radnjama možete donijeti određene nagrade. I aktivnosti i nagrade bit će definirane prije vremena. Lovci na glave (ljudi koji rade blagodati) svoje vrijeme i trud mijenjaju za nagrade.

Za tvrtke se nema što izgubiti. Prije svega, ne moraju unaprijed platiti usluge. Drugo, djeluje samostalno. Nema potrebe za traženjem talenata ili provjerom. Svatko tko pročita detalje može se pokupiti i početi raditi na tome.

Ova jednostavna ideja prevladava na kriptovalutnoj sceni. Pomaže tvrtkama i pojedincima koji od njih traže unosne nagrade.

Blagodati uglavnom ne moraju biti dio ICO-a. Međutim, najčešće se izvodi tijekom ICO-a. Neke tvrtke tijekom svog života rade blagodati. Sve ovisi o načinu planiranja tržišne strategije tvrtke.

Jesu li blagodati loše?

Blagodati mogu biti loša stvar. Prema mnogim stručnjacima, tvrtke mogu njima manipulirati kako bi donijele više prometa ili prikupile više novca. Tvrtke u svojoj ICO fazi mogu zaposliti najbolje lovce na nagrade. Zauzvrat dobivaju bolji marketinški doseg. Općenito, ove blagodati odnose se na dijeljenje sadržaja na platformama društvenih medija. A ako zaposlite najbolje, to će sigurno rasti.

Privlačenjem velikih bounty igrača, izvlače se i oni manji. Sve u svemu, ICO dobiva znatan poticaj, što možda nije najbolje za cijelu kriptovalutnu zajednicu.

Nabrojimo neke od njegovih loših utjecaja u nastavku.

  1. Može stvoriti lažni osjećaj zajedništva. Svi ovdje traže korist.
  2. Lovci na nagrade mogli bi rasprodati tokene nakon njihovog puštanja na tržište.
  3. Čitatelji se zasićuju i ne mogu se razlikovati od promoviranog posta od stvarnog.
  4. ICO-hypeovi se stvaraju umjetno, a to može dovesti do neadekvatnog ulaganja u ekosustav kriptovaluta.
  5. Pump i dump postaju sve češći na tržištu

Međutim, svi se ti problemi mogu iskorijeniti uz pomoć odgovarajućeg okvira programa bounty. U okviru toga, tvrtke bi trebale spomenuti svoju namjeru i način praćenja svih doprinosa za bounty.

Kako zaraditi novac od Bountyja?

Mnogo je načina na koje bounty aktivnosti mogu zatražiti tvrtke za njihov ICO. Navedimo ih u nastavku.

  1. Kampanja za društvene medije

U ovoj aktivnosti lovac na glave bavi se aktivnostima na društvenim mrežama. Njihov glavni cilj je uspostaviti interakciju i poboljšati angažman u kampanji pomoću društvenih mreža.

  1. Pisanje članaka

Pisanje članaka također je popularna aktivnost. Lovci na nagrade pišu članke povezane s ICO-om i dijele ih na blogovima i drugim web mjestima.

  1. Bitcointalk Potpisne nagrade

Blagodati se izdaju kada lovac na nagrade stavi ICO potpisni kôd na Bitcointalk. To je brz način za dobivanje uloga u ICO-u.

  1. Prijevodne blagodati

U ovoj aktivnosti, lovci na glave prevode projekt na razne regionalne jezike kao što su hindski, njemački, nizozemski itd. Oni trebaju prevesti ključne dokumente, uključujući bijelu knjigu, web stranicu ili Bitcointalk ANN nit.

  1. Izvještavanje o greškama

Novi su projekti uvijek podložni bugovima. Davanjem blagodati svima koji pronađu bugove možete poboljšati stopu pronalaženja bugova i njihovo ispravljanje.

Jeste li zainteresirani za ulazak u jedan?

Ulazak u program nagrađivanja kriptovaluta je jednostavan. Sve što trebate je stvoriti račun na Bitcointalk. Tona projekata koje ćete pratiti i na kojima ćete raditi!

Možete i slijediti Icodrops i BountyOne. Navode sve nadolazeće i stare blagodati.

Blagodati su sastavni dio cijelog ekosustava kriptovaluta. Međutim, to ima svojih nedostataka. U 2018. vidjet ćemo više tvrtki koje koriste blagodati.

Jeste li upoznati s Airdropsom? Ako ne, pogledajte naš članak o tome što je Airdrop?.

Pa, idete li na to? Ili samo učiti o tome? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map