Pet poslovnih prilika za Blockchain u 2018

Blockchain u potpunosti transformira naše gospodarstvo. Od banaka do financija, blockchain ima potencijal promijeniti sve. Za poslovanje pruža potpuno novu priliku za ulaganje u njegov uspjeh. Trenutni trendovi također nagovještavaju brže usvajanje. Od sada više od 50% korporacija usvajaju blockchain ili razmišljaju da to učine uskoro.

Od sada postoji puno poslovnih prilika za blockchain. U ovom ćemo članku proći kroz onih pet prilika za koje mislimo da će blockchain donijeti u posao. Započnimo.

Pet poslovnih prilika za Blockchain u 2018

Blockchain ima širok spektar aplikacija. Međutim, nije nam moguće navesti svaki sektor ili industriju na koje će to utjecati. Trenutno tržište cvjeta sa stotinama blockchain poslovnih ideja. Zato ćemo danas navesti jedine industrije za koje mislimo da će imati značajan utjecaj.

1. Internet stvari (IoT)

IoT je izuzetno porastao u posljednjih nekoliko godina. Tehnologija se koristi za povezivanje pametnih uređaja, uključujući automobile, domove i druge pametne uređaje. Uz blockchain možemo vidjeti kako on još više raste. Rast je isključivo putem tehnologije raspodijeljene knjige.

Samo pomislite kako tvrtke mogu koristiti distribuirani blockchain za pohranu i dohvat podataka u letu. Trenutno smo poboljšali konsenzusne algoritme koji su izuzetno brzi i učinkoviti kada je riječ o upravljanju resursima. Štoviše, pametni uređaji kada su povezani s blockchainom također mogu pomoći u ekonomičnosti na njemu. Na primjer, Ethereum, EOS ili čak Bitcoin mogu se trošiti na mreži.

Kako nova ulaganja dolaze u IoT, možemo primijetiti nagli rast.

2. Bankarstvo

Unatoč popularnom vjerovanju, blockchain se može koristiti za poboljšanje bankarskih sustava. Vrhunski primjer bila bi uporaba Ripplea u bankarskom sektoru. Iako je Ripple jako centraliziran, sa sobom nosi ideju blockchaina. Mnoge banke već su objavile svoju digitalnu valutu. Dobar primjer je novčić za naseljavanje jedinstva (USC). Švicarska UBS banka stvara novčić.

Kao što ste mogli pretpostaviti iz imena, riječ je o digitalnoj valuti koju nekoliko banaka širom svijeta koristi za sigurnije podmirivanje transakcija. Neke banke koje koriste USC su MUFG, State Street, Barclays i druge.

3. Proizvodnja i upravljanje lancem opskrbe (SCM)

Jedan od sektora bez presedana koji može iskoristiti blockchain su proizvodnja i upravljanje lancem opskrbe. Pametni ugovori su ono što će omogućiti upotrebu blockchaina u tim sektorima. Za neupućene, pametni ugovori automatiziraju radnje na blockchainu o čemu se odlučuje unaprijed. Prilično su sigurni i rade svoj posao u 100% slučajeva.

Na primjer, proizvodnja se može koristiti pametnim ugovorima za komuniciranje specifikacija i zahtjeva u različitim odjelima. Da bi to uspjelo, pametni ugovori moraju biti ugrađeni u softversku aplikaciju za upravljanje programom. Slučajevi upotrebe su neograničeni. Jedan od takvih primjera bila bi uporaba pametnih ugovora za provjeru standarda kvalitete proizvoda u razvoju.

SCM, s druge strane, može imati koristi i od pametnih ugovora. Na primjer, pametni ugovori mogu pokrenuti potrebu za novim stavkama na temelju određenih uvjeta. Cijeli postupak bit će potpuno automatiziran. Prednost korištenja drugog sustava je u tome što će pametni ugovori unijeti sigurnost i integritet u sustav. Mogu se kodirati prema dobavljaču, a također poboljšavaju autentičnost isporučenih proizvoda.

4. Povezani prijevoz

Još jedna jasna integracija blockchaina za posao je transport. Budućnost prometa promijenit će se dok automobilska industrija pokušava povezati svaki automobil. Ideja “povezanog automobila” može se postići uz pomoć blockchaina jer se pomoću nje mogu transparentnije pohranjivati ​​podaci.

Na primjer, blockchain može pomoći automobilima da bolje komuniciraju. Mogu biti Vozilo do infrastrukture (V2i), Vozilo do svega ili Vozilo do vozila (V2V). IoT će također igrati važnu ulogu u radu cijelog sustava. Glavna korist korištenja IoT-a i blockchaina značit će da su komunikacije sigurne, brze i jednostavne za tumačenje.

5. Zdravstvo

Blockchain će uvelike utjecati na posljednji sektor o kojem mislimo u zdravstvu. Zdravstvo je jedno od najviše nedovoljno iskorištenih kada je riječ o korištenju nove tehnologije. Blockchain može otvoriti nove načine na koje vidimo i koristimo zdravstvenu zaštitu. Može se koristiti za evidentiranje medicinske evidencije. Svatko bilo gdje u svijetu može pristupiti tim istim medicinskim kartonima. To će olakšati liječenje pacijenta. Zajednički ekosustav može učiniti čuda i za lokalni i za međunarodni tretman, čineći ga bez papira.

Zaključak

U današnjem članku raspravljali smo o tome kako blockchain može promijeniti naš svijet. To također može dovesti do više mogućnosti za posao u blockchainu. Sve u svemu, trebamo pričekati i vidjeti kako će to promijeniti industriju i način poslovanja. Pa, što vi mislite o tome? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Novo na ovom svijetu? Evo našeg ultimativnog vodiča za početnike u Blockchainu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map