Bitcoin vs Ethereum? Koja je razlika?

Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH) pokazuju znakove izbijanja nakon što su početkom godine pod velikim pritiskom prodaje. Dvije kriptovalute zabilježile su rekordne razine, što je potaknulo zabrinutost zbog mogućeg pucanja mjehurića u sektoru.

Međutim, stvari napokon potražuju, jer postaje jasno da su kriptovalute tu da ostanu. Razgovarajte o tome da bi digitalne valute mogle biti valute budućnosti, daleko je napredovao u privlačenju maloprodaje i investitora visoke neto vrijednosti, u potrazi za mogućnostima ulaganja u sektor.

Bitcoin protiv Ethereuma s gledišta ulaganja bitka je koja se polako oblikuje jer investitori nastavljaju nagađati o tome koji će od njih dvojice vjerojatno dugoročno generirati više povrata.

Odabir između njih dvoje u investicijske svrhe zasigurno će biti najgora noćna mora, s obzirom na to da obje pokazuju znakove koji probijaju široko prihvaćanje i prihvaćanje.

Bitcoin vs Ethereum (ETH): tehnološki čimbenik

Tehnologija će igrati ključnu ulogu u usvajanju dviju kriptovaluta i mogućem ulasku u glavnu industriju. Iako temeljna blockchain tehnologija pokreće njih dvoje, čini se da Bitcoin ima prednost na ovom frontu.

Bitcoin djelomice ima prednost nad Ethereumom i ostalim kriptovalutama jer je prvi primijenio blockchain tehnologiju. Budući da posluje više od 9 godina, smatra se stabilnijim novčićem nečim što nastavlja raditi u svoju korist među investitorima.

Ethereum za programere

Zasluga za sliku: Ethereum

Ethereum je došao nekoliko godina nakon Bitcoina. Međutim, etablirao se među programerima na razvoju decentraliziranih aplikacija, nečega što nastavlja provjeravati njegovu vjerodostojnost. Ethereum blockchain sve se više koristi za razvoj pametnih ugovora i decentraliziranih aplikacija, što je podvig koji Bitcoinu nedostaje.

Međutim, s obzirom na to da u glavnom društvu ne postoji velika decentralizirana aplikacija, to znači da će Ethereum i dalje igrati drugu guslu u odnosu na Bitcoin.

Ethereum vs Bitcoin: Broj kovanica

Ukupan broj bitcoin tokena koji će ikad biti u optjecaju vezan je na 21 milijun. S druge strane, Ethereum ima više od 92 milijuna kovanica u optjecaju, a svaki se dan više iskopa. To znači da će Ethereum ostati inflatorna kriptovaluta s obzirom na broj kovanica koje će ikad biti u ponudi.


Nestašica bitcoina čini je izuzetno vrijednom prikazanom njezinom vrijednošću na tržištu, u usporedbi s drugim Altcoinima. Nedostatak maksimalne opskrbe nešto je što bi dugoročno moglo naštetiti vrijednosti Ethereuma u odnosu na Bitcoin. Činjenica da Bitcoin ima ograničenje čini ga poželjnim s obzirom na to da će, kako se povećava potražnja, njegova ponuda ostati konstantna, nešto što bi moglo još više povećati vrijednost.

Bitcoin vs Ethereum: Špekulacije

Činjenica da je Bitcoin stvoren mnogo prije nego što je Ethereum njegova vrijednost neprestano raste u pozadini povećanih špekulacija. Iz tog razloga cijena Ethereuma uvijek raste, kad god bitcoin raste i pada na BTC pod pritiskom.

Zasluga za sliku: Ethereum

Rana prednost pokretača tržišta nešto je što čini se da radi u korist Bitcoina. Na primjer, ljudi su upoznati s BTC-om nego s ETH-om, a to je nešto što je vidjelo da izaziva interes i veliku potražnju kako od strane maloprodajnih ulagača, tako i od investitora visoke vrijednosti.

Ethereum vs Bitcoin kapacitet transakcije

Ethereum ima prednost u odnosu na Bitcoin u pogledu mogućnosti rukovanja transakcijama. Njegov blockchain protokol je daleko puno brži od Bitcoina s transakcijama koje se podmiruju u sekundama za razliku od minuta. Iako Ethereum ima prednost s ove strane, Rippleu se ne može podudarati (XRP) čiji se blockchain protokol sve više usvaja u financijskoj industriji.

Poanta

Nema sumnje da bitcoin nije ništa više od valute. S druge strane, Ethereum se pojavio kao pouzdana tehnologija glavne knjige putem koje tvrtke koriste za izgradnju programa.

Čini se da bitcoin ima prednost nad Ethereumom zbog činjenice da se vidi da je stabilniji Altcoin. To je reklo da ga investitori sve više koriste za stjecanje izloženosti u usponu u industriji jer se vidi da ima velike izglede za uspjeh.

Pogledajte naše ostale usporedbe:

  • Ethereum vs Litecoin: Zašto je LTC za transakcije, a ETH za pametne ugovore?

  • EOS vs Ethereum: Potencijalni ubojica Ethereuma!

  • Ardor vs Ethereum: koje su prednosti i nedostaci?

  • NEO vs Ethereum: Što je bolje?

  • Ethereum vs Ripple: dubinska usporedba

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Istražite sami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map