4 načina na koje će Blockchain tehnologija promijeniti način poslovanja

Stojimo na rubu inovacija za poslovanje. Blockchain tehnologija može donijeti potrebne promjene i potpuno promijeniti način poslovanja. Do sada smo vidjeli mješovitu reakciju medija na blockchainu, posebno kada je riječ o digitalnim valutama. Međutim, puno je više od digitalnih valuta.

Blockchain tehnologije mogu lako promijeniti način poslovanja. Može se koristiti za personalizaciju, osiguravanje i proširivanje poslovanja. Provjera će također postati lakša i bit će vremena kada će je većina tvrtki upotrijebiti za internetske transakcije.

Iako je Bitcoin imao oscilacija u posljednjih šest mjeseci, to je jedini put; trebali bismo se usredotočiti na njegovu tehnološku prednost, a prilično ekonomičnu.

Objašnjena tehnologija blockchaina

Pa, što je zapravo blockchain? Slična je tradicionalnoj bazi podataka, ali s dodatnim značajkama poput transparentnosti i integriteta. Može se definirati i kao elektronički raspodijeljena knjiga. Može mu se pristupiti s bilo kojeg mjesta na siguran način. Ovaj jednostavni koncept otvara nove načine kako se tvrtke mogu razvijati i inovirati.

4 načina na koje će Blockchain tehnologija promijeniti poslovnu logiku.

Pa, kako će se posao promijeniti? Istražimo to u nastavku.

1. Intelektualno vlasništvo

Trenutna poduzeća teško mogu zaštititi svoje intelektualno vlasništvo. Uz vrhunsku konkurenciju, potrebno je zaštititi vaše ulaganje kada su u pitanju kreacije i inovacije. Blockchain u tom pogledu može pomoći vašem poslovanju. Može vam pomoći u zaštiti vlasništva nad stvaranjem ili bilo kojim intelektualnim vlasništvom. Kako su blockchains nepromjenjivi i zahtijevaju provjeru prije nego što se novi podaci pohrane, on može djelovati kao savršeno mjesto za provjeru i provjeru intelektualnog vlasništva.

Ukratko, vaše će poslovanje imati bolju kontrolu nad materijalima koje stvaraju i zaštititi ih od konkurenata.

2. Računovodstvo

Blockchain također može promijeniti način na koji poduzeće postupa s njihovim računovodstvenim rješenjem. Za sada, računovodstvo zahtijeva puno truda i resursa za rukovanje i izvršavanje. Povrh svega, morate održavati porezni zakon i osigurati da je sve točno s minimalnom pogreškom ili bez nje. Ako je vaše poslovanje zemljopisno distribuirano, to može dovesti do veće složenosti. Međutim, s blockchain tehnologijom možete njime upravljati učinkovitije i učinkovitije.

Ken Tysiac, u svom članku o kako blockchain može utjecati na računovodstvo, u više navrata spominjao kako je lako računima tvrtka koja od toga može imati koristi. Pawlicki, potpredsjednik poznate računovodstvene tvrtke, dodao je: “Naši revizori već revidiraju transakcije u blockchainu.” Također je dodao, “Moramo obaviti puno posla … to je izvrsna prilika u području u kojem CPA-ovi mogu dodati veliku vrijednost.”

Štoviše, to može utjecati i na druga tržišta koja se uvelike oslanjaju na računovodstvo. Jedan od takvih primjera je tržište lutrije. Trenutno se procjenjuje na 260 milijardi dolara, a blockchain ga može u potpunosti transformirati pružajući povjerljivost i anonimnost.

3. Marketing

Prevara s klikom jedno je od glavnih problema u marketingu i oglašavanju. Prema istraživanju Junipera, potreba za blockchainom je nužna. Procjenjuju da se gotovo 51 milijun dolara dnevno izgubi zbog prijevarnih aktivnosti poput prijevare klikom.

Stavljanjem svega na blockchain, trgovcima će postati lakše nadzirati i provjeriti svoje ulaganje. Također će smanjiti prijevare. Cijeli prelazak na blockchain značit će veliku vrijednost za poslovanje jer će smanjiti rizike povezane s ulaganjima.

4. Kibernetička sigurnost i IT

Kibernetska sigurnost jedna je od najzanimljivijih tema na tržištu. Tvrtke gube milijune dolara zbog krađe podataka i drugih ozbiljnih sigurnosnih problema. To je natjeralo tvrtke na velika ulaganja u zaštitu svojih podataka, programa, mreža i još mnogo toga.

Baš kao i drugi poslovni procesi, blockchain također može revolucionirati cyber sigurnost u cjelini. Kako blockchain bilježi podatke na transparentan, siguran i otporan način, hakerima će postati nemoguće upasti u sustav bez ostavljanja traga. Kao što smo već razgovarali, rezultirat će zaštitom intelektualnog vlasništva.

Zaključak

Tvrtke su tek počele istraživati ​​blockchain potencijal. Slično je internetskoj eri u kojoj su tvrtke istraživale načine kako ga koristiti u svom radu. Sada je vrijeme za blockchain. Pa, što mislite o cijeloj ideji blockchaina? Hoće li transformirati tržište? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map