Nybörjarhandbok: Vad är eter?

Du måste ha hört talas om Ethereum, men har du någonsin undrat vad är Ether??

I dagens artikel kommer vi att gå igenom ämnet och förstå dess betydelse i Ethereum blockchain.

Men innan vi börjar måste vi förstå vad Ethereum är? Ethereum är en blandning av både decentraliserad appbutik som driver Dapps och också som ett decentraliserat internet. Det är en plattform som är värd för Dapps. Detta leder oss till vår andra fråga, vad är eter? Och hur är det kopplat till Ethereum? Låt oss utforska.

Vad är eter? Ethereum-kryptovaluta

Ether kan definieras som det bränsle som driver Ethereum-plattformen. För att driva Ethereum behöver vi en digital valuta som kommer att användas. Till exempel, om en maskin utför en operation i nätverket, skulle det kräva resurser för att göra det. I detta fall används eter. Det fungerar också som ett incitament för andra enheter som är anslutna till plattformen att utveckla applikationer (DApps). Till exempel kan utvecklare kompenseras för att skriva användbara applikationer. I den enklaste formen kan vi definiera Ether som digital olja för att driva transaktionerna i nätverket. Det kan vara vilken operation som helst, skapa, radera eller modifiera.

Etherens ursprung

För att bättre förstå eter måste vi titta på dess ursprung. Ether distribueras först under sin första förförsäljning.

Nästan 60 meter eter såldes till bidragsgivarna i förförsäljningen. Inte bara det, 12 miljoner eter (12% av den skapade etern) ges till Ethereum Foundations. Alla dessa etrar ges till gruppen utvecklare och forskare så att de kan förbättra den underliggande tekniken för Ethereum-plattformen.

Ether skapas också när ett nytt block bryts. Miner får etern.

Sist, men inte minst, skapas lite eter (2-3) som farbror / mosterbelöning. Det genereras bara när ett annat block löser problemet även utan att det ingår i gruvarbetaren

Så betyder det att det finns oändlig etertillförsel?

Självklart inte. Det mesta av den digitala valutan är alltid begränsad. Detta görs för att förhindra överflöd på marknaden. Det hjälper också till att kontrollera priset på etern på marknaden. När den släpptes först bestämdes det att det kommer att finnas en begränsad mängd eter. Ingen har dock en aning om antalet eter som är i omlopp.

Generellt minskar valutakursnummer efter vissa år. Fallet med eter är detsamma. När åren går förbi finns det mindre eter att bryta eller belöna.


Men hastigheten med vilken etern har tömts kommer inte att förändras. Ethereum går nu från Proof of Work (PoW) till Proof of Stake (PoS). Alla dessa görs för att spara energi och göra Ethereum-plattformen mer effektiv och naturvänlig.

Användning av eter

Följande enheter använder också eter.

  1. Utvecklare för att utveckla appar på blockchain.
  2. Alla användare som interagerar med smarta kontrakt.

Gruvdrifteter

Att bryta eter är enkelt. Allt du behöver är beräkningskraft för att lösa problem på Ethereum-plattformen. Om du bryter ett block kommer du att belönas med lite eter. Belöningsbeloppet beror på flera faktorer inklusive mängden arbete du har gjort. Gruvdrift är relativt enkelt jämfört med Bitcoin. Nästan var 15: e sekund skapas ett nytt block som läggs till i blockchain. När blocket har tillsatts ges tre eter till gruvarbetaren. Ether följer Proof of Work (PoW), och det är det som gör det brytbart i första hand.

Men få inte dina förhoppningar höga. Dess svårigheter har ökat mycket under de senaste sex månaderna. Ethereum ändras snart till Proof of Stake (PoS).

Eterpar

Om du vill handla kommer du redan att veta om BTC-parning. Du kan köpa vilket annat mynt som helst på marknaden om du har BTC. Parningen ser ut som “EOS / BTC” eller “ADA / BTC.” På samma sätt kan eter användas som ett par för att köpa andra kryptovalutor.

Läs mer, vad är Ethereum Classic (ETH)?

Kolla in våra jämförelser:

  • Bitcoin vs Ethereum? Vad är skillnaden?

  • EOS vs Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Vilka är för- och nackdelar??

  • NEO vs Ethereum: Vilket är bättre?

  • Ethereum vs Ripple: djupjämförelse

Vad kommer härnäst?

Ether är här för att stanna. Det har visat sig vara bränslet i en av andra generationens blockchain-teknik, Ethereum. Så, vad tycker du om det? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map