Zakaj je cena Ethereuma nižja od cene Bitcoinov?

Bitcoin je bil predstavljen leta 2009 in obstaja že več kot desetletje. To je nedvomno razlog, zakaj obstajajo druge kriptovalute. Vendar ima Bitcoin (BTC) nekaj slabosti, ki jih obravnavajo druge kriptovalute, kot je Ethereum (ETH).

Ethereum je prišel veliko kasneje po Bitcoinu in je nedvomno eden najuspešnejših digitalnih kovancev na trgu. Njegov blockchain je zasnovan tako, da olajša več funkcionalnosti kot Bitcoin, zaradi česar je še bolj privlačen. Na primer, veriga Ethereum lahko olajša pametne pogodbe in transakcije v omrežju so cenejše od transakcij z Bitcoinom.

Zakaj torej cena Ethereuma ni boljša od cene Bitcoina?

Prvi glavni razlog za višje cene Bitcoinov je dejstvo, da je bila prva kriptovaluta ustvarjena. Ljudje ga zato prepoznajo kot zelo legitimnega in to se je zelo dobro izkazalo za Bitcoin v smislu sprejetja. To je razvidno iz velikega porasta cen Bitcoinov v letu 2017, ko je njegova vrednost decembra presegla mejo 19.000 USD.

To ne pomeni, da druge kriptovalute niso pridobile. Tudi v Ethereumu je prišlo do znatnega povečanja, vendar ne tako velikega kot pri Bitcoinu. Kljub boljšemu omrežju in več funkcij njegova cena in tržna omejitev še vedno nista blizu Bitcoinu. Slednji ima še vedno večji obseg trgovanja, kar pomeni, da več ljudi trguje z Bitcoini kot z Ethereumom. Razlika v ceni je tudi posledica močnega omrežnega učinka Bitcoina in relativne šibkosti v Ethereumu.

Poleg tega je na uspešnost Ethereuma negativno vplival napad DAO, ki se je zgodil v začetku tega leta, sredstva v vrednosti 53 milijonov dolarjev pa so bila skoraj ukradena. To je privedlo do tega, da vlagatelji podjetij izgubijo zaupanje v mrežo in posledično Ethereum od takrat naprej ne more več okrevati. Kriptovaluta prav tako od decembra lani, ko je dosegla vrh nad 1300 dolarjev, po podatkih Worldcoinindex.

Se bodo razmere v prihodnosti spremenile?

Trg kriptovalut je bil v preteklosti zelo nestabilen in šele pred kratkim se je zagon začel upočasnjevati. Kar zadeva prihodnost, obstaja veliko negotovosti, vendar so razvijalci Ethereuma še vedno zelo optimistični glede svojega omrežja in kriptovalute.

Ethereum ima še vedno veliko potenciala, zlasti ker ga močno podpirajo razvijalci, njegovo omrežje pa ima veliko primerov uporabe zaradi pametnih pogodb in dejstvo je, da njegovo omrežje velja za boljše od Bitcoin-a. Skupnost kriptovalut poskuša spodbuditi sprejetje digitalnih valut za uporabo pri vsakodnevnih transakcijah in plačilih. Na žalost mnogi na kriptovalute gledajo kot na možnosti zaslužka s trgovanjem z njimi, kar deloma pojasnjuje izjemno nestanovitnost kriptovalut.

Vendar pa razvijalci in blockchain podjetja delajo na izboljšanju spodbujanja trgovcev na drobno in trgovskih storitev, naj razmislijo o sprejemanju plačil s kriptovalutami, da bi kriptovalute bolje izkoristili. Če se to zgodi, bi se to lahko dobro izkazalo za Ethereum, saj so njegove transakcijske provizije veliko cenejše od transakcijskih provizij Bitcoin. Do zdaj je bil dosežen določen napredek. Na primer, Agnes Water, mesto v Avstraliji, je nedavno objavilo, da je prvo mesto, ki sprejema plačila s kripto.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno ethereuma

Cena ETH

Člani skupnosti Ethereum verjamejo, da bi se cena Ethereuma bistveno izboljšala, če bi prišlo do množičnega posvojitve. Poleg tega se zdi, da se regulativne razmere izboljšujejo, razvijalci pa so bili zaposleni z rešitvami za reševanje težav, ki vplivajo na trg kriptovalut. To vključuje varnost in integriteto blockchain sistemov ter kripto izmenjave.


Pridobiti ljudi, da začnejo uporabljati kriptovalute namesto fiat valut za izvajanje transakcij, ni tako enostavno, kot se sliši, in verjetno bo trajalo nekaj časa, preden bo prišlo do množičnega sprejemanja. Ni jasno, ali bo Ethereum premagal Bitcoin, kar zadeva ceno, čeprav to ni nemogoče.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map