Zakaj je Blockchain pomemben v letu 2021 in pozneje

Ta članek obravnava vse razloge, zakaj je blockchain pomemben, na podlagi različnih praktičnih primerov uporabe v resničnem življenju v različnih sektorjih.

Ste se kdaj vprašali, zakaj je blockchain pomemben? Ali ste morda vprašali, kako bo to vplivalo na naše vsakdanje življenje ali življenje različnih strokovnjakov, ki delajo v različnih sektorjih.

V tem članku se bomo osredotočili na pomen tehnologije veriženja blokov, ne samo v resničnih scenarijih, temveč tudi na njen pomen v poslovanju ali bankah.

Blockchain je zdaj zelo priljubljen med splošno publiko. Njegova priljubljenost se je začela z dvigom cen bitcoinov. Vendar se trenutno njegova priljubljenost po Googlovih besedah ​​zdaj umiri.

Vendar to ni v središču naše teme, torej razumevanje pomena verige blokov.

Blockchain je omrežje peer-to-peer, ki temelji na knjigi, kjer ima vsak peer kopijo knjige. To poganja decentralizirano idejo v misli ljudi

Vpišite se zdaj:Tečaj osnove podjetniških blokov

Zakaj je blockchain pomemben?

Zakaj je Blockchain pomemben

V bistvu lahko ugotovite pomembnost verige blokov, tako da preberete njene ključne značilnosti. Zaradi teh lastnosti je blockchain v različnih scenarijih neustavljiv in se označuje kot najboljša možna rešitev.

Nespremenljivost

Blockchain je nespremenljiv. To odpira veliko priložnosti za platforme, ki potrebujejo nespremenljive lastnosti, da lahko svoj sistem postane bolj funkcionalen na zelo konkurenčnem trgu. Vzemimo na primer dobavno verigo. Nespremenljivost omogoča podjetjem, da zagotovijo, da paketi v tranzitu ne bodo ovirani. Ker je veriga blokov nespremenljiva, informacij o paketu ni mogoče spremeniti na noben način. Vsaka sprememba bo sistem sprožila.

Preglednost

Drug ključni vidik, zaradi katerega je blockchain tako pomemben, je preglednost. Obstajajo različne vrste verig blokov. Javni blockchain zagotavlja preglednost zaradi svoje narave. Zelo je koristen za različne funkcije naše družbe, vključno z volitvami. Podjetja ga lahko uporabijo tudi za zagotovitev, da lahko končni uporabnik s postopki sodeluje s popolno ali delno preglednostjo.

Digitalna svoboda

Kot človek je ena od vaših pravic svoboda. Obstajajo centralizirani subjekti, ki ponujajo povezljivost v smislu gospodarstva, a nam jemljejo tudi svobodo. Na primer, vzemite svojo banko. Lahko blokira vaše transakcije ali zaseže vaš račun, če se mu zdi prav. Obstajajo banke, ki to počnejo – tudi kadar imetniki računov niso storili ničesar narobe. Torej, če upoštevate verigo blokov, boste ugotovili, da ni centraliziranega organa.

Z verigo blokov dobite resnično digitalno svobodo. Vi ste lastna banka. Denar lahko vzamete, kadar želite, in to brez dovoljenja drugega. Ker ni osrednjega organa, ste edini lastnik in odgovorna oseba za vaše premoženje. Omogoča vam digitalno svobodo, ki je v veliki meri odvisna od hrbtenice tehnologije veriženja blokov.

Resnično decentralizirane storitve

Decentralizirane storitve so hrbtenica naše futuristične družbe. Naj bo to upravljanje premoženja ali upravljanje z energijo; decentralizirane storitve bodo na voljo za vsak sektor zunaj. To bo ljudem omogočilo brez primere dostop do možnosti, ki trenutno niso na voljo na trgu. Skoraj vsak sektor bo imel decentralizirane storitve.

Glasbena industrija lahko na primer izkoristi resnično decentralizirane storitve, pri katerih lahko sodelujejo tako ustvarjalci kot potrošniki, ne da bi bilo treba odobriti veliko centralizirano korporacijo..

Odlični primeri uporabe

Blockchain ni omejen le na en poseben primer uporabe. Zaradi tega je blockchain odlična tehnologija za prihodnost naše družbe. Uporablja se lahko v skoraj vseh sektorjih, vključno s trgovskimi financami, bankami, vladami, izobraževanjem, zdravstvom, nafto itd. Ti primeri uporabe imajo tudi velik vpliv.

Več podrobnosti o blockchain aplikacijah in primerih uporabe lahko izveste tukaj.

Boljša varnost

Blockchain uporablja kriptografijo za dodajanje ravni varnosti podatkom, shranjenim v omrežju. Funkcija decentralizacije poleg kriptografije omogoča, da blockchain zagotavlja boljšo varnost kot drugi sistemi. Kriptografija je uporabila zapletene matematične algoritme, ki se uporabljajo za zaščito podatkov in sistemov v blockchain omrežju.

Vsak blok v omrežju vsebuje tudi edinstveno zgoščevanje, kar pomeni, da zlonamerni akterji ali hekerji ne morejo ponarejati ali spreminjati nobenih podatkov.

Poceni

Blockchain je poceni v primerjavi z drugimi tehnologijami. Z odstranitvijo centraliziranega pooblastila se odstrani vmesni pomnilnik, potreben za optimalno delovanje omrežja. Brez centralizacije ni treba plačevati posrednika, kar izboljšuje stroškovno učinkovitost. V dobavni verigi uporaba verige blokov pomeni manj papirologije. Sama dokumentacija stane veliko. Povezani so tudi drugi stroški, vključno z najemanjem ljudi, da delajo papirje in vzdržujejo posrednike.

Izboljšana učinkovitost

Nazadnje, izboljšana učinkovitost je še en odgovor na vprašanje, zakaj je blockchain pomemben. Vzrok je večja varnost, odstranitev posrednika in na splošno boljši procesi. Transakcije prav tako trajajo sekunde in ne en teden, zlasti mednarodne transakcije.

Zakaj je Blockchain pomemben za poslovanje

Zdaj, ko pomen razumemo s splošnega vidika. Poskusimo to razumeti s poslovnega vidika. Večinoma je od blockchaina največ koristi podjetje. Blockchain ni enostaven za uporabo za običajne uporabnike. Upravljati ga mora skupina strokovnjakov, zaradi česar je idealen za podjetja, ki imajo proračun in apetit za upravljanje blockchain projekta.

Izboljšanje globalnega trga verig blokov na 20 milijard dolarjev leta 2023 je še en znak, kako hitro podjetja sprejemajo verigo blokov, kot kaže ta predstavitev blokov.

Torej, kaj naredi blockchain tako donosen za poslovanje? Najprej zmanjša operativne stroške. Odstranjevanje posrednikov je blagodejno za poslovanje, saj ne samo zmanjšuje stroške, temveč tudi zmanjšuje stično točko – izboljšuje učinkovitost in rast.

Hitrosti transakcij so prav tako izboljšane na novo višino. Za podjetja gre predvsem za učinkovitost, če lahko ohranijo svojo natančnost nedotaknjeno. Tudi primeri uporabe so v prid podjetju. Nekatera podjetja so že pokazala zanimanje za verigo blokov. Dubajska strategija za blokchain je en primer, ko želi vlada spremeniti svoje mesto s pomočjo blockchaina. Želijo, da postane prvo mesto, ki ga bo poganjalo blockchain. Cilj je doseči leta 2020, da se to uresniči.

Blockchain zrelost velika skrb

Vendar podjetja vedo, da je zrelost blockchaina velika skrb. Blockchain je ugodno nova tehnologija v primerjavi z drugimi tehnologijami. Trpijo ga tudi veliki izzivi in ​​slabosti blockchaina, vključno s prilagodljivostjo in razširjenim sprejemanjem.

Blockchain morda ni odgovor na vse panoge. Finančni sektor se morda zdi veriga blokov zelo koristna, vendar ne v umetniškem sektorju. Vendar to ne pomeni, da vsak sektor tam zunaj nima koristi. Ključni sektorji, ki jih blockchain lahko resnično preoblikuje, vključujejo zdravstvo, promet, maloprodajo, zavarovalništvo, nepremičnine in še več!

Blockchain kot storitev

Blockchain je moteča tehnologija. Vendar je tudi drago za izvajanje in upravljanje. Toda z blockchainom kot storitvijo lahko podjetja z nižjim proračunom preidejo na blockchain. Obstajajo priljubljene storitve blockchain-as-a-a-service (BaaS), ki skušajo rešiti povpraševanje.

Kaj pa je blockchain kot storitev?

To so rešitve v oblaku, kar pomeni, da podjetjem ni treba skrbeti za infrastrukturo ali vzdrževanje. Vse, kar morajo storiti, je, da to plačajo kot storitev. Trenutno obstaja veliko ponudnikov storitev blockchain-as-a-a, med najpomembnejše pa spadajo naslednje:

 • Azure Blockchain Workbench
 • Amazon upravlja Blockchain
 • SAP Blockchain (Cloud Platform Blockchain)
 • Oracle Blockchain Applications Cloud

Tukaj si oglejte osnovno primerjavo med AWS in Azure vs Oracle blockchain.

Zakaj je Blockchain pomemben za različne panoge?

Zdaj, ko smo razumeli pomen blockchaina za poslovanje. Zdaj je čas, da razmislimo o pomembnosti verige blokov za različne sektorje. Spodaj jih zajemimo štiri.

Zakaj je blockchain pomemben v bančništvu in financah

S pomočjo veriženja blokov je mogoče bančni in finančni sektor drastično izboljšati. Digitalni finančni inštituti imajo največ koristi pri pametnih pogodbah. Koristi izhajajo iz digitalnih sredstev, programabilnega denarja in pametnih pogodb. Obstaja veliko primerov uporabe, ki jih je mogoče uporabiti v bančnem in finančnem sektorju. Še posebej je veriga trgovinskih financ v zadnjem času pridobila veliko oprijema.

Nekateri med njimi so spodaj:

 • Kapitalski trgi, kot so zavarovanje, prodaja in trgovanje
 • Plačila in nakazila za domača in mednarodna podjetja
 • Trgovinski finančni sektorji, vključno s tovornimi listi in akreditivi
 • Zavarovanje
 • Upravljanje naložb, vključno z ustanovitvijo skladov, upravljanjem in še več

Obstaja tudi malo poslovnih koristi, med drugim:

 • Pristnost: Finančnim inštitutom pomaga pri zagotavljanju celovitosti podatkov in zagotavljanju ustrezne verodostojnosti njihovih sistemov
 • Poenostavljen postopek: Izboljšala je operativno učinkovitost, vključno s sposobnostjo poravnave, poročanja in revizije v realnem času.
 • Programabilne zmogljivosti: Celotna poslovna logika je lahko kodirana, vključno z zasebnostjo podatkov, skladnostjo, identiteto itd
 • Gospodarske koristi: Boljši operativni stroški, manj infrastrukturnih stroškov in transakcijski stroški.

Če želite izvedeti več, bi morali vpis na tečaju podjetniških blokov in verige trgovinskih financ

Zakaj je blockchain pomemben v zdravstvu

Zdravstvo je še en sektor, kjer bo blockchain igral pomembno vlogo. Trenutno zdravstvo trpi zaradi pomanjkanja enotnosti. Bolniki morajo imeti pri sebi dokumente, bolnišnice pa hranijo evidence v ločenih silosih, kar po potrebi zahteva čas. Trenutno je veliko primerov uporabe, povezanih z zdravstvom, vključno z naslednjimi:

 • Upravljanje privolitve pacienta
 • Sledljivost zdravil
 • Varni elektronski zdravstveni kartoni (ETR)
 • Spodbujanje mikroplačil
 • Varnost podatkov v kliničnih preskušanjih

Zakaj je veriga blokov pomembna v dobavni verigi

V dobavni verigi ni preglednosti, natančnega sledenja premoženju in izboljšanega licenciranja. Blockchain lahko izboljša sledljivost, preglednost in sledljivost ter močno vpliva na vsak sektor, ki je odvisen od dobavne verige. Trenutno je izdelkom težko slediti, ker ni mogoče slediti v realnem času. Zlonamerni akterji tudi ne bodo mogli spreminjati blaga v kakršni koli obliki ali dejavniku.

 • Izboljšana preglednost
 • Sledljivost
 • Trgovalnost

Zaključek

To nas vodi do konca našega članka, “Zakaj je Blockchain pomemben”.

Blockchain je nedvomno pomemben za našo družbo. To vpliva na trenutno industrijo. Neprimerljivo je. Z rastjo BaaS in drugimi izboljšavami je edini čas, ko bo večina industrije začela sprejemati verigo blokov.

Torej, kaj menite o blockchainu? Ali vidite koristi?

Komentirajte spodaj in nam sporočite. Prepričajte se tudi, da se vpišete v naš brezplačni tečaj veriženja blokov, ki zajema vse osnovne temelje tehnologije veriženja blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map