Prihodnost Blockchaina: Napovedi za leto 2021

Se sprašujete, kakšna bi bila prihodnost blockchaina? Oglejte si te najboljše napovedi za Blockchain za leto 2021 in se pripravite na prihodnost!

Zadnje leto je bila vrhunska platforma za vzbujanje priljubljenosti okoli tehnologije porazdeljene knjige, sicer znane kot blockchain. Globalna pandemija je močno spodbudila že obstoječe trende. Podjetja vlagajo več v čisti R&D projekti za doseganje blockchain pobud z boljšim pragmatizmom in realizmom.

Ob svetovnem dogodku, kot je nedavna pandemija, se je smiselno spraševati o prihodnosti blockchaina v letu 2021. Blockchain je bil ključni igralec pri spodbujanju digitalne transformacije, ki je potrebna za prilagoditev nenadnega povečanja oddaljenih delovnih nastavitev. Ker je bila tehnologija blockchain upravičeno označena kot tehnologija prihodnosti, je pomembno, da se osredotočimo na napovedi blockchain v prihodnosti.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Osnove blokchaina

Kakšna bi bila prihodnost tehnologije Blockchain?

Številne panoge gredo skozi množične preobrazbe kot odgovor na spremembe v poslovnem okolju, zato je veliko navdušencev nad blockchainom in opazovalcev zaskrbljenih zaradi prihodnjih možnosti za blockchain. Naslednja razprava odraža nekatere pomembne trende, ki bi lahko narekovali potencialno stanje industrije verig blokov v letu 2021.

  • Blockchain in Governance aplikacije se bodo povečale

Eden najpomembnejših trendov, ki bi lahko prevladoval v prihodnosti blockchaina leta 2021, je integracija blockchaina v vladne agencije. Japonski finančni minister je nedavno priznal tehnologijo veriženja blokov kot bistven sestavni del v nenehnem boju proti globalni pandemiji. Vladni organi v Kolumbiji so obljubili tudi podporo kriptovalutam in plačilnim sistemom, ki temeljijo na verigah blokov.

Južna Koreja je v sistem, ki temelji na blockchainu, uspešno prinesla več kot milijon vozniških dovoljenj. Tajska načrtuje tudi uvedbo nove pravne rešitve za shranjevanje dokumentov, ki temelji na verigi blokov. Poleg tega je Vietnam za boljšo digitalno preobrazbo države uspešno prilagodil uporabo akaChain, namenske platforme za veriženje blokov..

Najpomembneje pa je, da se Kitajska pripravlja na izdajo popolnoma virtualne kriptovalute, pri čemer je Kitajska pomemben igralec v svetovnem gospodarstvu in politiki. Obenem lahko blockchain prodre v vsakodnevno življenje ljudi, s čimer je poslovno znanje v blockchainu označeno kot pomembna mehka sila v mednarodni diplomaciji. Poleg tega bo tudi uporaba blockchain-a v glasovalnih sistemih še naprej eden najpomembnejših trendov v prihodnosti blockchain-a.

  • Več Blockchain v maloprodaji

2021 bo očitno priča velikemu povečanju uvajanja blockchaina v maloprodajni sektor za zmogljivosti upravljanja dobaviteljske verige in zalog. Od leta 2016 je sodelovanje IBM-a in Walmarta postavilo prvi korak za združevanje verige blokov in maloprodaje na isti strani. Kot rezultat sodelovanja se je blockchain Food Trust pojavil kot rešitev za sledenje živilskim izdelkom. Nazadnje je IBM leta 2018 v partnerstvu z Maerskom predstavil trgovinsko rešitev za upravljanje tovora, imenovano Tradelens.

Prednosti blockchaina za maloprodajni sektor, zlasti pomembni igralci, kot je Walmart, pomenijo dobre novice za prihodnost blockchaina. Walmart je lahko uporabil blockchain platformo za sledenje njihovega pošiljanja skupaj s plačilom za približno 70 ladijskih podjetij skupaj z več trgovci. Drugi pomembni primeri sprejetja verige blokov v maloprodajnem sektorju so Nestle, Amazon, Volvo in Ford. Ugledni proizvajalci avtomobilov Volvo in Ford izkoriščajo blockchain rešitve za sledenje dobave kobalta, ki se uporablja za litij-ionske baterije.

Nestle trenutno izvaja pilotni projekt, ki temelji na verigi blokov za sledenje izvora otroškega mleka in kave. Amazon je lahko izkoristil blockchain rešitve za nadzor ponudbe vina. Zato napovedi blockchain za leto 2021 kažejo predvsem na široko raven vključenosti. S skoraj 600 milijoni dolarjev v blockchain projekte, vložene lani, prihodnji trendi blockchaina obljubljajo naraščajoče naložbe.

  • Večina projektov se bo približala proizvodnji

Naslednja pomembna napoved prihodnosti blockchaina za naslednje leto opozarja na dejstvo, da bo približno 30% blockchain projektov po vsem svetu doseglo proizvodne faze. Realistični in pragmatični pristopi k blockchain projektom bodo glavni dejavnik za dosego tega podviga.


Poleg tega bi zahteva po hitrejšem času trženja zaradi pandemije in hitrejšem zagonu projektov lahko tudi pospešila blockchain projekte v smeri proizvodnje v omejenih časovnih okvirih. Poleg tega se pričakuje tudi, da bo večji del omrežij, ki bi se preusmerili s pilotne na proizvodno, deloval na podjetniških blokovnih platformah.

Spoznajte najboljše odprtokodne blockchain projekte

  • Kitajska bo verjetno prevladovala v blokchain prostoru

Prevlada Kitajske na področju verige blokov bo tudi ena glavnih napovedi za prihodnost verige blokov. Kitajska je blockchain vključila v pobudo “nova infrastruktura”, ki se osredotoča na digitalno infrastrukturo države. Kitajska vlada namerava povečati naložbe v večino provinc v različnih vertikalah.

Zato je smiselno pričakovati nenehno povečevanje števila sistemov, ki prehajajo v proizvodno fazo. Vendar pa obstoječi geopolitični scenarij ne daje ustreznih obljub za širitev kitajske globalne mreže blokchain storitev. Po drugi strani spektra pa ima viden oprijem tudi evropska infrastruktura za blokovne storitve (EBSI). Čeprav lahko EBSI izrecno napreduje pri pilotnih projektih, zaradi nasprotujočih si interesov in zelo zapletenih postopkov javnih naročil ne more doseči večjih prelomnih rezultatov.

  • DeFi se bo še naprej povečeval

Številni vodilni v industriji so bili odprti za možnosti javnih verig blokov v podjetniških okoljih glede prihodnosti blokov Vendar pa ima uvedba DeFi potencial za usmerjanje pozornosti od javnih blokovnih verig k dovoljenim blokovnim verigam.

Skupna vrednost kriptovalut, vloženih v pametne pogodbe Ethereum v začetku leta 2020, je v tako kratkem času presegla 10 milijard dolarjev. Čeprav ta številka ne pomeni zneska, ki so ga ljudje vložili v stave DeFi, kaže zanimanje uporabnikov za stave. Zato lahko jasno opazimo nenehno in vztrajno pospešeno zanimanje za DeFi.

V prihodnosti bi se število transakcij, ki presegajo običajne mehanizme in medije, znatno povečalo. Torej se transakcije z verigami verig lahko približajo določeni prelomni točki, kjer bi se podjetja, regulatorji in politični voditelji osredotočili na DeFi.

Včlanite se zdaj: Uvod v tečaj DeFi

  • Uporaba verige blokov za družbene in politične cilje

Uporaba verige blokov v družbenih in političnih dejavnostih bi lahko pridobila prepoznavnost med potencialnimi trendi prihodnosti verige blokov. Blockchain je povezan s potencialom za preoblikovanje upravljanja dobavne verige, zmanjšanje kraje identitete ali upravljanje digitalnih pravic.

Primarni elementi v verigi blokov, ki spodbujajo njene aplikacije na teh področjih, vključujejo preglednost in zaupanje. V skladu z istimi elementi so aplikacije za boj proti dezinformacijam v letu 2020 pritegnile pozornost. Na primer R&Ekipa D iz New York Timesa je razvila prototipni program za snemanje vseh dejavnosti s fotografijo kot metapodatki. Nato bi program prikazal informacije uporabnikom na njihovih virih v družabnih omrežjih.

Posledično lahko širše sprejemanje rešitev veriženja blokov pomaga pri določanju boljšega zahtevka za fotografije in drugo vsebino. Z naraščajočo uporabo tehnologije blockchain napovedi blockchain za leto 2021 barvajo blockchain kot novo orodje za družbene spremembe.

  • Interoperabilnost s tradicionalnimi bančnimi in finančnimi organizacijami

Prihodnost verige blokov v letu 2021 bo priča tudi interoperabilnosti verig blokov s konvencionalnimi finančnimi in bančnimi organizacijami. Uporabniki kažejo večje zaupanje v verigo blokov v primerjavi s tradicionalnimi bankami. Zato banke tudi vedno bolj sprejemajo verigo blokov kot ukrep, s katerim želijo doseči zaupanje svojih strank. Torej bo leto 2021 očitno priča kontinuiteti tega trenda, saj se je veliko pomembnih imen že potopilo v uporabo verige blokov.

JP Morgan trenutno uporablja blockchain za obravnavanje avtomatiziranih plačil marž. Northern Trust predstavlja blochain z vzvodom za preizkušanje trgovanja z delnimi obveznicami za male vlagatelje. Santander je odkupil 20 milijonov dolarjev vredno obveznico, izdano na verigi blokov. Najpomembneje pa je, da je HSBC na blok-verigi med podjetji v Zalivu izvršil dve akreditivi.

  • Novi projekti bodo imeli hudo konkurenco

Razvoj blokchain rešitev se je znatno povečal. Vendar pa ne narekuje, da bi imela prihodnost blockchaina v kratkem času več aplikacij. Težave z nekaterimi javnimi omrežji verig blokov v zadnjem času kažejo na potrebo po razmisleku o stanju trga verig blokov v letu 2021.

Najprej je imel EOS težave s centralizacijo omrežja in zastoji. Preložene posodobitve omrežja Ethereum so posledično povzročile težave z zmogljivostjo pametnih pogodb. Drug primer težav z blockchain platformami je TRON, ki se sooča z vročino zaradi kritičnih kodnih ranljivosti.

Zato bo na javnem trgu verig blokov očitno stalna rast konkurence brez kakršnih koli znakov umirjanja. V takih primerih bi lahko bili projekti uspešni le, če so uspešni pri reševanju notranjih konfliktov. Poleg tega bodo morali novi projekti veriženja blokov v letu 2021 upoštevati nove pristope k uporabi tehnologije veriženja blokov.

Leto 2021 bo prineslo več priložnosti v ekosistemu Blockchain. Tu je seznam najboljših podjetij, ki uporabljajo tehnologijo Blockchain.

Končne besede

Leto 2020 se je končalo in je vsekakor jasno sporočilo za razmislek o možni prihodnosti blockchaina. Kot je razvidno iz te razprave, blockchain trendi za leto 2021 predstavljajo več obljub. Hkrati napovedi za blockchain leta 2021 opozarjajo tudi na zastoje, ki zahtevajo takojšnjo pozornost. Razumevanje trendov v blockchain industriji in pregled pričakovanih prihodnjih trendov lahko pomagata k boljšim rezultatom v blockchain karieri.

Poleg tega je sprotno obveščanje o industrijskih trendih koristen spodbujevalec tudi za študente, ki želijo pridobiti certifikate blockchain. Na koncu lahko jasno opazite potencial blockchain-a za prevlado v tehnološkem sektorju v prihodnosti. Da ne omenjam, se bo pomen certifikatov Blockchain pozneje povečal leta 2021, zato, če želite imeti svetlo kariero, izberite enega izmed najboljših certifikatov blockchain in postanite certificirani strokovnjak za blockchain, da boste pripravljeni na prihodnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map