Prihajajoči Blockchain trendi leta 2020

Industrija Blockchain hitro raste nenehno in vsako leto napreduje. Preverimo, kaj je najnovejše v Blockchain trendih za leto 2020.

Izrecne prednosti tehnologije še naprej celovito spreminjajo življenje povprečnega človeka in tudi poslovanje podjetja. V prihodnjih letih lahko pričakujemo, da bo “internet vseh stvari” spremenil svet v popolnoma digitalno pokrajino. Torej, inovativne ideje na področju računalništva, oblikovanja politik, podjetništva in razvoja programske opreme igrajo ključno vlogo pri vzpostavljanju temeljev za splet 3.0.

V tem trenutku tehnologija Blockchain služi kot katalizator, ki povezuje ideje na teh področjih in vodi do obsežne digitalne preobrazbe. Zato se je pozornost okoli trendov Blockchain precej razvila z motnjami, ki jih povzroča Blockchain v različnih sektorjih. Naslednja razprava bo predstavila najboljše Blockchain trende, ki jih lahko pričakujemo leta 2020.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Osnove blokchaina

Leto 2020 je že prestopilo prvo polovico in ni več znakov zmanjšanja pozornosti na tehnologijah Blockchain ali distribuiranih knjigah. Številni strokovnjaki iz industrije ocenjujejo, da bo tehnologija Blockchain priča izjemni rasti leta 2020. Po napovedih strokovnjakov bi letošnji trendi v Blockchainu poudarili, da tehnologijo presegajo hrup, ki jo obdaja, k zagotavljanju resnične poslovne vrednosti za običajna podjetja.

Najnovejši Blockchain trendi v letu 2020

Gartner vidi Blockchain kot vrhunski tehnološki trend za leto 2020 iz vseh pravih razlogov, zlasti kot instrumenti za spodbujanje digitalne preobrazbe s situacijskim in boljšim izboljšanjem vidikov zaupanja in preglednosti. Poleg tega bi prihodnji trendi tehnologije Blockchain tudi izkoristili moč svojih prednosti pri zmanjševanju transakcijskih stroškov in časa poravnave transakcij ter izboljšanju denarnega toka.

Razvoj tehnologije Blockchain v letu 2019 z zapolnitvijo vrzeli v možnosti uvedbe svetovne digitalne valute in večjim sodelovanjem vlad in centralnih bank v razpravah o regulativnem okolju za tehnologijo Blockchain kaže na njen potencial, ki se širi.

Blockchain Trends

Zato lahko natančnejši pogled na mogočne Blockchain trende v letu 2020 ne samo okrepi industrijsko znanje, temveč tudi izboljša zmogljivosti za proaktivno prepoznavanje priložnosti s tehnologijo.

 • Zmanjšanje hype okoli tehnologije Blockchain

Eden najpomembnejših trendov Blockchain-a, na katerega je treba biti pozoren v letu 2020, je zmedenost okoli tehnologije Blockchain. Hype okoli tehnologije Blockchain, ki jo predstavlja kot futuristično tehnologijo in številne prednosti za podjetja, bi končno dosegel dno leta 2020.

Gartner ocenjuje, da bi Blockchain do leta 2030 prispeval več kot 3,1 bilijona dolarjev glede na poslovno vrednost.

Torej, tudi če bi imela tehnologija Blockchain prevladujoč vpliv, poslovna vrednost iz nje ne bi bila spontana. Posledično bi se povečala tudi frustracija zaradi blokirne utrujenosti, saj bi skoraj 43% vodstvenih delavcev Blockchain dojemalo kot pretirano tehnologijo..

Najpomembnejši dejavnik, na katerem temelji ta zaostanek, bi bil pomanjkanje poudarka na poslovnih rezultatih. Večina prvih uporabnikov tehnologije Blockchain se mora osredotočiti na dokazovanje njene legitimnosti. Torej je vidno pomanjkanje osredotočenosti na to, kako tehnologija Blockchain revidira običajne pojme glede izmenjave podatkov v poslovnih ekosistemih.

Torej, prihodnost Blockchain 2020 bi morala biti posebej usmerjena v reševanje teh pasti. Razvoj MVP-jev, primernih za poslovne primere z ustrezno poslovno vrednostjo, lahko pritegne pozornost poslovodnih odločevalcev k potencialu Blockchaina.

 • Prihod storitve Blockchain-as-a-service

Naslednji pomemben vstop med Blockchain-ove trende v tem letu bi bila dobava Bloachain-as-a-a-Service (BaaS) s strani vrhunskih tehnoloških podjetij. Ta novi trend je trenutno uspešno vključen v različna zagonska podjetja in podjetja. Kot storitev v oblaku BaaS ponuja idealno platformo za uporabnike, da razvijejo lastne izdelke, ki temeljijo na Blockchainu.

Rešitve, ki temeljijo na BaaS, lahko vključujejo decentralizirane aplikacije, pametne pogodbe in druge storitve, ki lahko delujejo brez potrebe po postavitvi nove infrastrukture, ki temelji na Blockchainu. Velika tehnološka podjetja, kot sta Amazon in Microsoft, trenutno ponujajo rešitve BaaS, ki lahko oblikujejo prihodnost aplikacij Blockchain.

Več o Blockchain-as-a-Service preberite tukaj – https://101blockchains.com/blockchain-as-a-service/

 • Varnost socialnih medijev z Blockchainom

Trenutno lahko po vsem svetu najdete skoraj 3 milijarde uporabnikov družbenih medijev, ki sodelujejo z različnimi platformami in si izmenjujejo različne vrste vsebin. Blockchain prihodnji trendi pomenijo uporabo tehnologije za reševanje različnih vprašanj, povezanih z družabnimi mediji, kot so kršitve zasebnosti, ustreznost vsebine, zloglasni škandali in nadzor podatkov.

Kombinacija Blockchaina in družbenih medijev je zato neizogiben in pričakovan trend v industriji Blockchain. Pomembnost prihodnjih trendov Blockchaina v družabnih medijih bi zagotovila, da podatki, objavljeni v družabnih omrežjih, ostanejo neizsledljivi in ​​jih ni mogoče podvajati.

Uporabniki družabnih omrežij bi lahko z boljšim nadzorom nad lastništvom podatkov izkoristili prednost varnega shranjevanja podatkov. Poleg tega bi Blockchain ustreznost vsebine preusmeril tudi na ustvarjalce vsebine in ne na lastnike platform.

Z vedno večjim številom kibernetskih napadov organizacije zdaj za popolno zaščito razmišljajo o varnosti blokov. Preberite naš prejšnji članek, če želite izvedeti več o Blockchain Security kot vrhunski zaščiti za podjetja.

 • Naraščajoči trend sprejemanja blockchainov

Blockchain trendi v letu 2020 bodo zaznamovali rast uporabe tehnologije. Z naraščajočimi aplikacijami tehnologije Blockchain, ki presegajo obseg kriptovalut, bi podjetja v različnih sektorjih želela izkoristiti trend.

Številne pomembne panoge, kot sta ladijski promet in varnost hrane, so že našle uspešne aplikacije za tehnologijo Blockchain. Poleg tega pomembni igralci, kot so Amazon, IBM in Wal-Mart, delajo na različne načine, kako izkoristiti Blockchain in njegove prednosti.

Različne majhne in velike industrije izkoriščajo Blockchain za racionalizacijo procesov v dobavni verigi, medicinskih podatkih in poslovni administraciji. Na primer, uporaba tehnologije Blockchain v logistiki in dobavni verigi omogoča boljše sledenje materialom in njihovim informacijam. Aplikacije medicinskih podatkov Blockchain lahko izboljšajo preglednost podatkov in zaupanje v vodenje evidenc.

 • Digitalna identiteta (SSI) je prihodnost

Digital Identity je oblika identitete, ki predstavlja identiteto posameznika z digitalnimi sredstvi. Lahko je atomska ali kumulativna, različne stopnje digitalne identitete pa imajo drugačno perspektivo. Digitalna identiteta torej ni en vir informacij, temveč kombinacija vseh lastnosti.

Digital Identities je eden najpomembnejših trendov Blockchain s tako velikim pomenom. Zagotavlja ustrezen digitalni ID za identifikacijo, pomaga se znebiti papirnate sledi in se lahko po vsem svetu predstavi kot digitalna identifikacija.

Ko razpravljamo o pomenu Blockchaina v digitalni identiteti, je koncept Self-suverenega najnovejši trend Blockchaina. SSI omogoča posameznikom in podjetjem, da svoje osebne podatke shranjujejo na lastne naprave. Ljudje lahko celo izberejo, katere podatke lahko delijo s preveritelji, ne glede na osrednje odlagališče identitetnih podatkov.

 • Uporaba verige blokov v vladnih agencijah

Osnovna struktura tehnologije porazdeljene knjige je eden od privlačnih dejavnikov za njeno sprejetje. Tako bi bili Blockchain trendi v tem letu priča, da bi vladni organi sprejeli tehnologijo Blockchain. Blockchain za vlado bi bil posebej očiten v primeru vladnih agencij, ki se morajo ukvarjati z upravljanjem velikih količin podatkov.

Trenutno imajo vse vladne agencije svoje ločene zbirke podatkov, kar kaže na potrebo po medsebojnih informacijah o prebivalcih. Funkcije Blockchaina lahko znatno povečajo delovanje teh agencij.

Eden od strašnih primerov takšnega trenda je Estonija, ki je uvedla X-Road. Gre za decentralizirano knjigo, ki vsebuje informacije o vseh državljanih in prebivalcih. Tehnologija X-Road uporablja dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da ljudem omogoča nadzor nad lastnimi podatki.

 • IoT in integracija blokovnih verig

Druga močna omemba med trendi podjetniških blokov v letu 2020 bi bila integracija IoT in Blockchain. Po podatkih Mednarodne korporacije za podatke želi večina IoT podjetij v svoje rešitve uvesti Blockchain.

Blockchain lahko služi kot zelo varen in razširljiv okvir za lažjo komunikacijo med napravami IoT. Tudi če sodobni varnostni protokoli z napravami IoT kažejo ranljivosti, Blockchain predstavlja boljši obseg odpornosti proti kibernetskim napadom.

Poleg tega lahko Blockchain pomaga tudi pametnim napravam pri avtomatiziranih mikro transakcijah. Porazdeljena narava Blockchaina mu pomaga tudi pri zagotavljanju hitrejših in stroškovno učinkovitih transakcij. Naprave IoT lahko uporabljajo pametne pogodbe za prenos podatkov ali denarja med obema stranema z močnim dokazom o odgovornosti.

Blockchain in IoT, obe tehnologiji gresta z roko v roki in ustvarjata trden tehnološki duo. Razumejmo, kako sta Blockchain in IoT povezana.

 • Poslovni modeli, prilagojeni sprejemanju blockchainov

Poudarek na premišljenem pristopu k Blockchain strategijam bo tudi letos eden pomembnejših Blockchain trendov. Podjetja morajo razviti celovit vtis o toku vrednosti skupaj z načrtom za prihodnost svojega poslovnega modela.

Poslovni modeli se običajno osredotočajo na različne cilje, ki so v veliki meri povezani z ekonomijo in pravnimi modeli. Trije skupni modeli v tem pogledu bi bili usmerjeni k ustanoviteljem, industriji ali partnerstvu. Voditelji bi morali razviti mogočno in jasno razumevanje kratkoročnih in dolgoročnih ciljev.

Poleg tega bi se morali voditelji osredotočiti tudi na primerjavo odločitev o kompromisu za različne poslovne modele. Organizacije bi se lahko odločile za začetek enega modela za svoj načrt preoblikovanja in se postopoma razvijale.

 • Razširjena vidljivost stabilnih kovancev

Naslednja pomembna omemba trendov Blockchain, na katero je treba biti pozoren leta 2020, se nanaša na večjo prepoznavnost stabilnih kovancev. Kupci in vlagatelji po vsem svetu iščejo alternative tradicionalnim kriptovalutam. Primarna zahteva strank in vlagateljev je zmanjšana volatilnost, Stablecoins pa zagotavljajo enako.

Opazne aplikacije Stablecoins bi se zanašale na njegove prednosti hitrejših nakazil in stabilnosti pri menjavi valut. Najpomembneje pa je, da lahko stabilni kovanci nudijo dodatne zaščite pred valutnimi zrušitvami in s tem prinašajo ključne koristi vlagateljem.

Stablecoins pa so trenutno v nastajajoči fazi in bi potrebovali veliko časa, da bi dosegli običajne aplikacije. Po drugi strani pa bi lahko Stablecoins leta 2020 naredili pečat in pritegnili pozornost lastnikov fintechov in vlagateljev.

 • Vzpon digitalne valute centralne banke

Digitalna valuta centralne banke (CBDC) je digitalna oblika fiatne valute države; terjatev do centralne banke. CBDC ne ponuja tiskanega denarja, temveč račun ali elektronske kovance, ki so podprti s celotnim kreditom vlade. CBCD je danes eden najpomembnejših trendov plačil, ki ga ponuja Blockchain.

Digitalna valuta centralne banke s tehnologijo porazdeljene knjige prihaja s sledljivostjo, anonimnostjo, 24-urno razpoložljivostjo in izvedljivostjo uporabe obrestnih mer. Ta trend veriženja blokov je bil tako koristen, da je Blockchainu zagotovil vodilno vlogo v najhitreje rastoči fintech industriji in se bo nadaljeval tudi v letu 2020. Toliko priljubljenost pridobiva z zmanjšanjem stroškov tiskanja in obdelave gotovine s pospeševanjem postopka prehoda na brezgotovinsko družba.

 • Osredotočite se na interoperabilnost

Navdušenci so prav tako lahko med blokovskimi trendi letos opazili interoperabilnost Blockchaina. Interoperabilnost zagotavlja učinkovitost izmenjave podatkov in drugih informacij prek več sistemov in omrežij Blockchain.

Funkcija interoperabilnosti pomaga pri skupni rabi podatkov in javnem ogledu podatkov v različnih omrežjih Blockchain. Interoperabilnost lahko spodbuja transakcije med verigami in transakcije z več žetoni, hkrati pa izboljšuje enostavnost transakcij z enega bloka na drugega.

Prihodnost Blockchaina je videti svetla in zdi se, da gre za naslednjo tehnologijo na svetovnem spletu. Vedejmo več o prihodnosti Blockchaina.

Spodnja črta

Torej, glavne napovedi za Blockchain trende v letu 2020 v veliki meri odražajo obetavne priložnosti za njegovo večjo uporabo. Hkrati pa trendi opozarjajo tudi na različne zastoje pri sprejemanju tehnologije Blockchain. Na dolgi rok bi bila tehnologija Blockchain temeljni steber digitalne preobrazbe in strokovno znanje o Blockchainu bi lahko bilo koristno.

Z zahtevo po rešitvah Blockchain bi podjetja za izpolnitev svojih poslovnih ciljev potrebovala strokovnjake za Blockchain. Zato bi se morali posamezniki, ki jih zanima tehnologija Blockchain, začeti učiti prek tečaja Introduction to Enterprise Blockchain Free ter napredovati pri obvladovanju tehnologije in postati certificirani strokovnjak za Blockchain.

V kratkem času je Blockchain pridobil toliko prevlade v tehnološkem svetu in bi se nadaljeval. Izkoristite priložnost in že zdaj gradite svojo kariero v Blockchainu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map