Kako se naučiti verige blokov?

Če se želite naučiti blockchain, potem morate imeti jasno predstavo o predpogojih za isto. Naslednja razprava vam pomaga najti podroben pregled najboljših praks za začetek učenja o tehnologiji veriženja blokov.

Verjetno ste že slišali za blockchain je naslednja velika stvar v svetu tehnologije na področju strojnega učenja, računalništva v oblaku, umetne inteligence in velikih podatkov. Zato veliko posameznikov zanima raziskovanje priložnosti za gradnjo kariere na področju verige blokov. Torej, ambiciozni strokovnjaki za blockchain na splošno iščejo napotke glede priložnosti, da se začnejo učiti o blockchainu.

V naslednji razpravi lahko bralci zlahka krmarjajo po svoji želeni vlogi v karieri blockchain z jasnim vtisom o bistvenih zahtevah. Poleg tega lahko raziščete tudi nekaj pomembnih priporočil za začetek kariere v verigi blokov.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj osnove blokchain

Kaj je Blockchain?

Najpomembnejša skrb za vsakega začetnika v kateri koli vadnici blockchain se neposredno nanaša na definicijo blockchain. Blockchain je v osnovi digitalizirana, manj zaupanja vredna in decentralizirana baza podatkov. Služi kot “dodatek”, ki vključuje stalno rast najnovejših transakcij kot “dokončanih” blokov. Nato se tudi posnamejo in dodajo v ‘verigo’ blokov v kronološkem zaporedju.

Blockchain je predstavil obetavne aplikacije za transakcije z digitalnimi valutami v obliki boljšega nadzora brez potrebe po centralnem vodenju evidenc. Čeprav je bila tehnologija veriženja blokov prvotno prilagojena preverjanju transakcij, ki vključujejo digitalne valute, je smiselno zagotoviti digitalizacijo, kodiranje in dodajanje skoraj vseh vrst dokumentov ali transakcij v verigi blokov.

Nato veriga blokov zagotavlja varnost postopka vnosa dokumenta z ustvarjanjem neizbrisnega zapisa, odpornega na spremembe. Nato lahko celotna skupnost preveri zapis ali verodostojnost transakcije in ne en sam centralni organ.

Če ste začetnik, bi morali kariero začeti s tem vodnikom Blockchain for Beginners.

Zakaj bi se moral učiti Blockchain?

Kaj pa trg za verigo blokov? Verjetno je eden izmed glavnih dejavnikov v mislih vsakega začetnika, ki si prizadeva za kariero v blockchainu. Blockchain industrija prikazuje izjemno rast in predstavlja potrebno motivacijo za učenje blockchaina. Svetovni trg verig blokov najverjetneje pričakuje povečanje prihodkov do 20 milijard dolarjev do leta 2024.

Po napovedih Gartnerja bo tehnologija veriženja blokov do leta 2030 dodala več kot 3,1 bilijona USD glede na poslovno vrednost. Poleg tega 23% velikih podjetij aktivno razmišlja o sprejetju aplikacij in rešitev blockchain. Drug mogočen dejavnik, ki podpira rast blockchain, se nanaša na rast števila uporabnikov blockchain denarnice.

naučite se tehnologije veriženja blokov

V primerjavi s 3 milijoni uporabnikov blockchain denarnic v letu 2015 je bilo leta 2018 skupno 28 milijonov uporabnikov blockchain denarnic. Trenutno na trgu blockchain poganjajo velike naložbe podjetij in zagonskih podjetij. Dolgoročno bi se trg verig blokov povečal in vključeval številne pomembne igralce. Torej, imate vse razloge, da se zdaj začnete učiti o tehnologiji veriženja blokov.

Preberi več: Kako Blockchain Job Market cveti!

Predpogoji za začetnike, da se začnejo učiti Blockchain

Naslednja pomembna stvar, ki bi jo morali imeti v mislih začetniki, preden se začnejo učiti blockchain, se nanaša na predpogoje. Predpogoji za spoznavanje tehnologije veriženja blokov so pomembni, da ugotovite, ali ste pripravljeni na koncepte veriženja blokov. Vendar pa so splošni predpogoji lahko primerni za strokovnjaka, ki dobro pozna tehnologijo. Po drugi strani pa začetnike na področju verige blokov skrbijo izrazi, ki se jim vržejo neposredno kot predpogoj za učenje verige blokov. Oglejmo si različne bistvene predpogoje, ki jih morate izpolniti za začetek učenja blockchaina.

  1. Znanje o izvoru

Prvi pogoj za blockchain, na katerega se morate osredotočiti, se neposredno nanaša na znanje o izvoru ali zgodovini blockchaina. Začetniki se lahko začnejo osredotočati na zgodbo o uvedbi Bitcoina in razvijejo celovito razumevanje Bitcoinov. Če je mogoče, lahko poskusite tudi kupiti Bitcoin ali katero koli drugo kriptovaluto, da boste razumeli praktične posledice blockchaina.

Prav tako lahko ostanete na tekočem z Bitcoin forumi in blockchain novicami za izboljšanje svojega znanja o Bitcoinih in kako blockchain služi kot njihov temeljni mehanizem. Kakršna koli raziskava o delovanju Bitcoinov in druge kriptovalute bi bila izjemna prednost za vaše učno potovanje po blockchainu..

Preverite tudi: Predstavitev osnov Blockchain

  1. Osnovno znanje programskih jezikov

Drug pomemben predpogoj, preden se začnete učiti blockchain, se nanaša na razumevanje več programskih jezikov. Za vloge delovnih blokovnih blokov bi bilo potrebno znanje programskih jezikov, kot so Python, C ++, JavaScript in SQL.

  1. Poznavanje terminologije Blockchain

Naslednji kritični predpogoj za učenje blockchain tehnologije se nanaša na blockchain terminologijo. Morate se specializirati za vse osnovne izraze in koncepte, povezane s tehnologijo veriženja blokov. Dolgoročno bi se morali pogosto spoprijeti s pogoji, kot so zgoščevalne funkcije, pametne pogodbe in drugi. Zato morate vedno iskati osnovno terminologijo blockchaina kot prvi korak pri učenju blockchaina.

  1. Zaveza za učenje blockchaina

Končno, najpomembnejši predpogoj za verigo verig je zavezanost nadaljnjemu učenju verige blokov. Če razmišljate o karieri v blockchainu, potem morate biti predani svojemu cilju. Blockchain je sorazmerno nova tehnologija, saj je stara nekaj več kot desetletje. Torej, morate biti potrpežljivi in ​​ohranjati odpornost pri zavzetosti za učenje tehnologije blockchain.

Želite postati profesionalec in spoznati blockchain? Oglejte si najboljše nasvete za začetek blockchain kariere s strani strokovnjakov.

Poleg tega bi tehnologija blockchain v prihodnosti šla skozi nenehen razvoj in preoblikovanje. Zato je pomembno, da se vsi kandidati nenehno osredotočajo na doseganje svojih poklicnih ciljev v tehnologiji veriženja blokov.

Brezplačni viri za učenje Blockchain

Torej, kam naj se od te točke odpravijo začetniki, da se naučijo več o verigi blokov? Ali je smiselno iskati vadnico za blockchain? No ja! Začetniki bi morali takoj začeti raziskovati široko paleto učnih virov blockchain, ko se odločijo. S temeljnim zavedanjem verige blokov lahko enostavno izkoristite naslednje učne vire, da se lahko naučite več o verigi verig.

  1. IBM-ov spletni dnevnik vam lahko pomaga dostopati do brezplačnega tečaja „Blockchain by IBM“ za učenje osnov blockchaina in razvoj osnovnih aplikacij blockchain. Poleg tega lahko pomaga tudi pri razumevanju metod za varnost blockchain rešitev, medtem ko razlaga decentralizacijo in Hyperledger tkanine Študenti se lahko naučijo tudi nekaj praktičnih izkušenj za ustvarjanje blockchain aplikacij s Hyperledger tkanino Ethereum virtualni stroj.
  2. Drug brezplačen vir za učenje blockchaina je tečaj ‘Bitcoin and Cryptocurrency Technologies’, ki je na voljo na Courseri. Izvedete lahko podroben vpogled v uvodne osnove za Bitcoin in druge kriptovalute. Poleg tega omogoča uvod v kriptovalute, pristope hrambe in uporabo Bitcoinov ter mehaniko Bitcoinov. Hkrati lahko tečaj razloži tudi vidik decentralizacije Bitcoina.
  3. Kot prednostno alternativo za učenje verige blokov lahko izberete tudi „Brezplačni tečaj o osnovah podjetniških blokov verig“ na 101 Blockchains. Tečaj je prilagodljiv in daje podroben vtis o posledicah tehnologije veriženja blokov na ravni podjetja. Brezplačni tečaj na 101 Blockchains prinaša tudi podporo osebnih navodil, da se odpravijo vsi dvomi v tečaju.
  4. Začetniki se lahko na Udemyju odločijo tudi za tečaj ‘Uvod v kriptovalute in Blockchain’. Brezplačni tečaj ponuja teoretično podlago za tehnologijo veriženja blokov z ekonomskega in tehničnega vidika. Predmet lahko predstavi tudi priložnosti, ki jih tehnologija blockchain ponuja podjetnikom. Začetniki bi lahko v tem tečaju našli tudi koristne vpoglede za dostop do blockchain skupnosti.
  5. Če vas zanima še ena brezplačna vadnica za blockchain, potem lahko na Udemyju izberete tečaj ‘Blockchain Theory 101’. Tečaj prinaša temeljno razumevanje tehnologije veriženja blokov poleg obstoječega stanja tehnologije veriženja blokov. Hkrati lahko raziščete tudi vpoglede v zvezi z aplikacijami verig blokov v logistiki, energiji, finančnih storitvah, IoT in zdravstvu. Nekatere pomembne teme na tem tečaju vključujejo soglasne algoritme, plačilna omrežja, implementacijo verige blokov in druge.

Vpišite se zdaj:Kako zgraditi svojo kariero na tečaju podjetniških blokov

Kako začeti kariero v Blockchainu?

S toliko brezplačnimi viri in enostavnimi predpogoji za učenje blockchaina je smiselno paziti na blockchain kariero. Vendar pa je nadaljevanje kariere v blockchainu povsem drugačna igra z žogo kot samo učenje o blockchainu. Razviti morate širok spekter spretnosti, obenem pa upoštevati nekatera bistvena priporočila, da določite svojo kariero v želenih delovnih vlogah, ki temeljijo na blockchainu. Oglejmo si vse napotke enega za drugim, da boste lažje gradili svojo kariero v verigi blokov.

kariera v blockchainu

Sposobnosti vodenja poslovnih rezultatov

Ena najpomembnejših zahtev za blockchain opravila, ki je ne bi našli v nobeni vadnici za blockchain, je poslovna sposobnost. Podjetja se odločajo za blockchain zaradi njegove sposobnosti, da prinesejo boljšo vrednost. Zato se bodo verjetno odločili za blockchain strokovnjake, ki lahko tehnološke rešitve prilagodijo svojim poslovnim ciljem.

Poleg tega podjetja potrebujejo strokovnjake za blockchain, ki jim lahko prevedejo tehnični žargon in jim to preprosto pojasnijo. Vsak posameznik, ki si prizadeva za kariero v blockchainu, bi moral imeti sposobnost, izkušnje in motivacijo za doseganje poslovnih rezultatov s pomočjo tehnologije blockchain.

Razvijte spretnosti ljudi

Naslednja pomembna zahteva za začetek kariere v blockchainu se nanaša neposredno na spretnosti ljudi. Imeti morate veščine in znanje za delo v sodelovanju z drugimi strokovnjaki v organizaciji. Zato morate imeti sposobnost timskega dela in sodelovanja. Poleg tega morate razviti pogajalske spretnosti za doseganje najbolj izvedljivih rezultatov z najboljšo stopnjo kakovosti in učinkovitosti. Komunikacija je očitno pomembna zahteva med spretnostmi ljudi v karieri veriženja blokov.

Če ste navdušeni nad tehnologijo veriženja blokov, bi morali pridobiti certifikat strokovnjaka za veriženje blokov!

Specializirajte se za pomembne teme

Praktično je težko napredovati v blockchain karieri, ne da bi se poglobili v tehnične vidike. Preseči morate osnove k natančnemu in celovitemu razumevanju kriptografije, porazdeljenega računalništva in decentralizacije. Te teme so zelo ključne za zagotavljanje vsestranske kompetence veriženja blokov, ki jo iščejo podjetja. Z močnim obvladovanjem vseh teh tem lahko najdete izboljšane veščine, hkrati pa prispevate poslovno vrednost za svojega delodajalca.

Ne pozabite na potrdila Blockchain

Začetniki na področju blockchain bi se morali odločiti za blockchain certifikate, da bi odgovorili na svoje cilje razvoja kariere. Začetniki blockchain lahko pokažejo svojo zavezanost učenju blockchain in pokrivajo določeno specializacijo. Hkrati certificiranje blockchain dokazuje tudi sposobnosti in znanje kandidatov na tematskih področjih, ki jih zajema certificiranje blockchain.

Posledično je težko spodkopati možnosti za zaposlitev kandidata, ki ima certifikat blockchain, za nove delovne vloge. Poleg tega imajo certifikati tudi prednost, da ostanete na tekočem z najnovejšimi tehnološkimi trendi in napredki. Certifikati vključujejo tudi znatno usposabljanje za izpolnjevanje izpitov.

Zato stopnja zahtevnosti vprašanj na izpitu narekuje, v kolikšni meri so certificirani strokovnjaki izpopolnili svoje znanje. Delodajalci se soočajo z omejenimi izzivi pri iskanju spretnosti kandidatov s pregledom njihovega blockchain certifikata. Torej, poskusite izbrati ustrezen certifikat blockchain glede na vašo prednostno vlogo delovnega mesta blockchain.

Želite pridobiti certifikat za povečanje kariere? Oglejte si najboljše blockchain certifikate, kjer se lahko usposabljate pri najboljših tržnih strokovnjakih.

Izboljšajte s strokovnim usposabljanjem

Poklicno izobraževanje je še en pomemben predpogoj za veriženje verig blokov. Kandidati morajo dostopati do zanesljivih platform, ki jim bodo pomagale pridobiti potrebna tehnična znanja za različna delovna mesta, ki temeljijo na verigah blokov. Platforme za usposabljanje vključujejo podporo zanesljivih in izkušenih strokovnjakov za področje, ki vsem kandidatom pomagajo pri pripravah.

Po drugi strani pa lahko izberete platforme za usposabljanje za verifikacijo blockchain, ki ponujajo prilagojene tečaje usposabljanja skupaj s certifikati. Posledično vam ni treba vložiti dodatnega časa in truda za iskanje tečaja, ki vam lahko pomaga pri pripravi na želeno vlogo v verigi blokov.

Zanesite se na prednosti mreženja

Pomen mreženja pri razvoju kariere nikakor ne more izginiti iz mode. Pravzaprav je mreženje eden temeljnih temeljev razvoja kariere, česar se ne morete naučiti iz nobene vaje o blockchainu. Blockchain certifikati vam pomagajo pridobiti edinstven ugled v blockchain skupnosti.

Digitalne značke za certificiranje veriženja blokov vam lahko pomagajo, da svojo identiteto označite kot strokovnjaka z zahtevano specializacijo za določeno delovno vlogo. Poleg tega vam lahko sodelovanje skupnosti pomaga, da ostanete seznanjeni z najnovejšimi delovnimi mesti. Skupnost hkrati služi tudi kot vir nenehnih informacij, ki vam pomagajo razviti svoje veščine.

Za uspešno kariero Blockchain je pomembno, da pridobite zahtevane veščine. Oglejte si te najboljše Blockchain veščine, ki jih morate imeti.

Zaključek

Torej, jasno lahko opazite, da se lahko verige blokov naučite in v njej s preprostimi koraki gradite kariero. Vendar bi bil vsak korak edinstven izziv za začetnike. Zato je pomembno zagotoviti, da se lahko spoprimete z vsemi izzivi za dosego želene vloge in plače v blockchainu.

Nato je tudi pomembno, da razumete dinamično naravo tehnologije veriženja blokov in razvijete prilagodljiv odnos do učenja. Posledično lahko prilagodite nove veščine, potrebne za ohranjanje vaše karierne prednosti v blockchainu. Pojdite naprej in začnite svoje potovanje z našim brezplačnim tečajem veriženja blokov, če želite izvedeti več o osnovnih osnovah. Preizkusite naš tečaj Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP), da se specializirate za blockchain spretnosti in znanja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map