Kako postati Blockchain inženir

Želite dobiti donosno kariero kot blockchain inženir? Tu bomo razčlenili, katere veščine boste za to potrebovali in kako jih lahko obvladate.

Kdo si ne želi boljše kariere? No, saj blockchain počasi prevzema trg, je veliko povpraševanja po ustrezni delovni sili, ki lahko napaja sistem. Blockchain je v bistvu nova vrsta tehnologije, zaradi katere je nekoliko težje najti ustreznega posameznika, ki je dovolj vešč, da ga lahko izpelje. Posledično potreba po blockchain inženirjih hitro narašča.

Če si želite zagotoviti kariero na tem področju, potem imate srečo, saj bomo opozorili, kako postati blockchain inženir. V bistvu bomo obravnavali, katere veščine ali izobrazbe potrebujete za zaposlitev kot blockchain inženir.

Začnimo s tem vodnikom, kako postati blockchain inženir!

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kaj je Blockchain Engineer?

Začnimo z osnovami. Blockchain inženirji v bistvu pomenijo, kot da bi implementirali in ustvarili digitalni blockchain za poslovne rešitve. Običajno lahko blockchain inženirji delajo za tehnološka svetovalna podjetja ali podjetja za podatkovne storitve. V resnici gre za redno službo.

Upoštevati pa morate, da inženir ne bi samo zgradil rešitev, temveč tudi analiziral, kaj podjetje potrebuje. Še več, ta delovna mesta inženirjev verig blokov zahtevajo izvajanje in razvoj elementov, kot so sredstva, pospeševalniki ali pomoč pri postopku nastavitve infrastrukture v podjetju..

Torej boste za to morali uporabiti obstoječe platforme, kot sta Hyperledger in Ethereum.

Morda boste morali tudi analizirati kode in nato zagotoviti usposabljanje za mlajše osebje. Vendar pa bodo na delovnih mestih inženirjev blockchain odgovorni za datume izdaje aplikacij ali spremljanje celotnega projekta, da se prepričate, da so končani v roku.

Morda boste morali zagotoviti zaledne funkcionalnosti in ustvariti kakršne koli dokumente tudi za infrastrukturo. Toda odgovornosti bi se v glavnem razlikovale glede na to, kje delate. Kakorkoli že, naslednjič, ko vas bo kdo vprašal “kaj je blockchain inženir,” sem prepričan, da imate zdaj odgovor za to. Prepričani smo, da zdaj veste, kaj pomeni blockchain engineer.

Kakorkoli že, pojdimo na naslednji del, kako postati vodnik inženirja blockchain.

Preberi več: Kako postati certificirani arhitekt za podjetniške bloke (CEBA)?

Kaj potrebujete, da postanete Blockchain inženir


Pridobite znanje o osnovah Blockchain

Preden začnete svoje potovanje kot blockchain inženir, se morate začeti učiti o osnovah blockchaina. Začnite tako, da se naučite različnih izrazov in leksikonov. V bistvu je nekaj stvari, ki jih je treba začeti, opredelitev verige blokov, delovni proces, decentralizacija, soglasni protokoli, pametne pogodbe itd..

Če ne boste izvedeli za te osnovne izraze, potem boste koncept težko razumeli naprej. Poskusite prebrati tudi o tehničnih vidikih tehnologije. Za to se lahko pridružite našemu tečaju inženirjev blockchain in preberete tehnične informacije o priljubljenih platformah.

Pojdimo na naslednjo točko, kako postati vodnik inženirjev blockchain.

Preberite, kako deluje Blockchain Architecture

Inženir blockchain mora odlično razumeti, kako deluje arhitektura blockchain. V resnici bi morali biti koncepti, kot so konsenz, hash funkcije, nekaj, kar lahko kadar koli razumete. No, najboljši način, da se z njimi seznanite, je, da preberete tabele poslovnih blokovnih platform.

Vendar je to lahko težavna naloga za vas. Zato se lahko odpravite na usposabljanje za blockchain inženirja, da bolje izkoristite znanje.

Poglobljeno razumevanje in uporabni smisel podatkovnih struktur

Drugič, morate poglobljeno razumeti in uporabiti občutek podatkovnih struktur. Blockchain inženirji morajo narediti veliko sprememb in se poigrati z obstoječimi podatkovnimi strukturami, da dobijo tisto, kar potrebujejo.

Zato morate razumeti, kako delujejo drevesa Merkle, drevesa Patricia itd. Blockchain običajno uporablja veliko podatkovnih struktur skupaj s kriptografijo, da zagotovi varno platformo. Brez poznavanja podatkovnih struktur nikoli ne morete popolnoma razumeti, kako sistem deluje. Še več, vedno si oglejte opis dela inženirja blockchain, preden se odpravite na ta razgovor.

Želite postati strokovnjak za Blockchain? Oglejte si najboljše nasvete za začetek kariere Blockchain s strani strokovnjakov.

Bodite napredni kriptografski mojster

Kriptografija je potrebna za ohranitev varnosti in nespremenljivosti sistema. V resnici morate biti pri kriptografiji precej učinkoviti, da šifrirate podatke brez kakršnih koli vrzeli. Tudi najmanjša količina napak lahko povzroči, da celotni projekt propade.

Zato se prepričajte, da ste izvedeli, kako delujejo različne kriptografske metode. Za izpopolnitev svoje obrti bi morali celo močno vaditi. Brez razumevanja tega je nemogoče postati blockchain inženir.

Pojdimo na naslednjo točko, kako postati vodnik inženirjev blockchain.

Spoznajte osnove spletnega in front-end razvoja

Blockchain inženirji bodo morda potrebovali spretnosti pri spletnem in front-end razvoju. Čeprav je večinoma namenjen razvijalcem verig blokov, še vedno veliko podjetij zahteva to spretnost pri zaposlovanju. Torej, če poznate njegove osnove, dolgoročno ne bo škodilo.

V bistvu boste s tem razvijali uporabniške vmesnike, obdelavo zahtev, obdelavo API itd.

Oglejmo si naslednji del, kako postati vodnik inženirja blockchain.

Bodite strokovnjak za različne programske jezike

Če želite razviti blockchain rešitve, bi morali biti dobro podkovani v različnih programskih jezikih. V resnici boste morali te jezike uporabljati za kodiranje temeljnega okvira tehnologije. Vsekakor pa se morate naučiti vsaj teh štirih programskih jezikov – C ++, Java, Python in Solidity.

Znanje drugih jezikov je vedno cenjeno. Ti vam bodo zagotovo pomagali postati blockchain inženir.

Začnite zdaj z brezplačnim osnovnim tečajem Blockchain!

Poglobite se v razumevanje različnih blokchain platform

Še ena izmed sposobnosti inženirjev blockchain, ki jih morate imeti, je globoko podcenjevanje različnih platform blockchain. S tem mislimo, kako delujejo različne vrste tehnologije veriženja blokov, kot so javne, zasebne, zvezne, pooblaščene in brez dovoljenj. Ampak zakaj?

No, preden začnete delati na svoji rešitvi, morate vedeti, katera platforma je za to primerna.

Brez ustrezne platforme ne morete razviti učinkovite rešitve za podjetja. Jasno je, da javna platforma v zasebno usmerjeni rešitvi ne bi bila najboljša izbira.

Pojdimo na naslednjo točko, kako postati vodnik inženirjev blockchain.

Imeti znanje o delovanju različnih ekosistemov ali standardov

Če želite postati blockchain inženir, morate imeti znanje o delovanju različnih standardov ali ekosistemov. To je ena izmed spretnosti inženirja blockchain, ki jo podjetja iščejo pri najemanju osebja.

Obstaja veliko ekosistemov, kot so Hyperledger, Ethereum, Corda, Quorum in mnogi drugi. V resnici moraš preučiti, kako ti delujejo in kakšne standarde pri tem uporabljajo. Poleg tega imajo tudi odprtokodne kode, s katerimi lahko eksperimentirate.

Bolj ko boste o njih preučevali, bolj boste lahko ustvarili boljšo rešitev veriženja blokov. Poleg tega lahko za njih opravite tudi usposabljanje za blockchain inženirja.

Če ste začetnik, bi morali kariero začeti s tem vodnikom Blockchain for Beginners.

Preberite, kako deluje interoperabilnost

Interoperabilnost je donosna lastnost, ki si jo vsako podjetje želi v svoji rešitvi. In to bo zagotovo naslednja velika značilnost prihodnosti. Ker se zdi, da tehnologija še vedno raste, veliko rešitev še vedno nima interoperabilnosti.

Osnovna ideja je, da imajo skupne standarde med rešitvami, tako da lahko zlahka komunicirajo med seboj. Torej se naučite, kako deluje interoperabilnost, in jih uporabite v rešitvah. To vam bo zagotovo pomagalo izkoristiti znanje inženirjev blockchain.

Bodite mojster orodij za razvoj blokov

Ker ste blockchain inženir, morate razviti veliko blockchain rešitev. Še več, pri tem morate biti časovno učinkoviti in učinkoviti. Zato bi bila uporaba orodij za razvoj verig blokov tukaj najboljši klic.

Vsi strokovnjaki uporabljajo razvojna orodja za sledenje svojih rešitev maščobam. Torej, morate biti mojster teh razvojnih orodij in se naučiti, kako jih učinkovito uporabljati.

Imeti strateške spretnosti za hitro reševanje problema, povezanega z verigami verig

To je ena izmed spretnosti inženirja blockchain, ki jo morate izpiliti, preden se odpravite na delo. Še več, vedno si oglejte opis dela inženirja blockchain, preden se odpravite na ta razgovor. Poleg tega so strateška znanja potrebna za reševanje vseh težav, s katerimi se lahko sreča vaše podjetje. V večini primerov podjetja nimajo prave ideje, kako lahko uporabljajo blockchain na svojih področjih.

Tukaj. Blockchain inženirji lahko izkoristijo svojo kreativnost in sposobnosti kritičnega mišljenja, da bi našli popolno rešitev za podjetje. Kakor koli že, tečaj usposabljanja za blockchain inženirja vam lahko zagotovo pomaga pri tej zadevi.

Pojdimo na naslednjo točko, kako postati vodnik inženirjev blockchain.

Pridobite diplomo ali diplomo iz računalništva

To je verjetno najboljša kvalifikacija za delovna mesta inženirjev blockchain. Imeti morate diplomo ali diplomo iz računalništva. Poleg tega bo zagotovo povečalo tudi vaše možnosti za zaposlitev v podjetju.

Diploma s tega področja bi vam pomagala veliko bolje razumeti tehnične pogoje tehnologije. Lahko pa se odločite tudi za izkušnje pri razvoju programske opreme, saj vam bodo pomagale pri soočanju z izzivi rešitve blockchain.

Prijavite se za program certificiranja Blockchain

Lahko se prijavite za program certificiranja blockchain, če želite izvedeti več o tem, kako blockchain vpliva na podjetja po vsem svetu. Ti tečaji inženirjev blockchain vam bodo pomagali obvladati znanje različnih platform, kot so Hyperledger, Ethereum in Corda.

Še več, pomagalo vam bo tudi pri učenju osnov tehnologije veriženja blokov. V bistvu so ti programi v glavnem namenjeni višjemu vodstvu, odločevalcem, blockchain inženirjem, razvijalcem, inovacijskim menedžerjem, svetovalcem, poslovnim analitikom itd..

Priporočljivo je, da si ogledate naš certificirani tečaj za podjetniške blockchaine, saj ponuja vse vrednosti, ki jih potrebujete za zagotovitev zaposlitve kot blockchain inženir.

Certificiranje zagotavlja potrditev vaših sposobnosti in dviguje vašo kariero Blockchain na višjo raven. Torej, pridobite certifikat svojega strokovnjaka za Blockchain in nadaljujte svojo kariero Blockchain naprej.

Zakaj bi morali postati Blockchain inženir?

Zdaj veste, kako postati blockchain inženir, toda zakaj bi to sploh upoštevali? Raziščimo nekatere prednosti, ki vam jih ta karierna pot lahko ponuja zdaj.

Boljše plačilo in varnost na dolgi rok

No, ne bom lagal, toda inženir blockchain že na začetku dobi zajeten znesek plače. V resnici je področje razmeroma mlajše in pravi talent je še vedno omejen. Zato so podjetja pripravljena plačati več plače, da najamejo pravega blockchain inženirja.

Najboljše je, da so vam celo pripravljeni ponuditi izobraževanje inženirjev blockchain, da se boste lažje prilagajali njihovemu okolju. Tudi če tega ne storijo, se lahko udeležite tečaja inženirja verig blokov, da boste bolje razumeli ekosistem podjetja.

Drug pomemben del je, da številna podjetja ponujajo spodbude in politike nagrajevanja. V bistvu gre za podjetja, ki temeljijo na žetonih. Torej, dolgoročno boste imeli popolnoma zavarovano kariero.

Veliko povpraševanje po Blockchain inženirjih

Zagotoviti si službo v tem prostoru je lažje kot tradicionalne. Obstaja že omejeno število ljudi, ki so usposobljeni za izpeljavo katerega koli razvoja rešitve blockchain. Posledično je povpraševanje ogromno, ponudba pa precej nizka.

Če imate ustrezna znanja, ki jih lahko ponudite podjetjem, vas bodo pripravljena takoj in tam doseči.

Ponuja večjo prilagodljivost na delovnem mestu

Druga velika prednost te kariere je, da so vam ta podjetja pripravljena ponuditi najboljše okolje za delo. Tako boste s sodelavci dobili prijazno, inovativno delovno mesto. Še več, če ste bolj oseba, ki dela “od doma”, boste morda dobili možnost tudi za to.

Pravzaprav zdaj to možnost ponuja več podjetij, kar povečuje produktivnost!

Delo na popolnoma novi tehnologiji

Nazadnje na tej karierni poti uživate v delu na povsem novi tehnologiji, na kateri trenutno ne dela nihče drug. Trenutno je v delovni sili le peščica osebja in tudi vi boste eden izmed njih.

Pravzaprav bo blockchain gorivo prihodnosti. Tako boste na nek način neposredno odgovorni za vsaj del te revolucionarne spremembe. Samo pomislite na možnosti! Ali ni to tisto, o čemer vsi sanjajo?

Vpišite se zdaj: Kako zgraditi svojo kariero na tečaju za podjetniške blokovne verige

Zaključek

Prišli smo do končne točke našega vodenja inženirjev blockchain. Upajmo, da vam je ta vodnik pomagal z vsem znanjem, ki ga potrebujete. V bistvu je blockchain tu, da ostane in zaposlitev v tem prostoru je trenutno lahko najboljša stvar za vašo kariero.

Preizkusite lahko naš Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj, da pridobite tudi večji vpogled v področje blockchain podjetja. Tečaj usposabljanja vam vsekakor lahko pomaga, da se oblikujete v boljšega blockchain inženirja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map