Kako lahko RPA in Blockchain delujeta skupaj

Ta članek ponuja podrobne informacije o RPA in korelacijskih točkah med RPA in blockchainom. Razumeli boste tudi izzive in priložnosti kombiniranja verige blokov in RPA.

RPA je ena najnovejših tehnologij, ki moti tamkajšnjo industrijo. Nekaj ​​drugih tehnologij, ki prav tako objavljajo novice, vključujejo blockchain, umetno inteligenco. Naša družba je ekosistem, zato so vse te tehnologije med seboj povezane.

V tem članku bomo razpravljali o RPA in Blockchain. Vsaka od teh tehnologij moti. Podjetja pa hitro sprejmejo nove tehnologije, da lahko izkoristijo prednost in prodrejo globoko na trg..

Prav tako je bolj verjetno, da bodo kombinirali tehnologije, da bodo dosegli najboljši možen rezultat za svojo organizacijo. Na primer, najverjetneje bodo kombinirali RPA in blockchain. Razpravljali bomo o učinkih integracije RPA z verigo blokov. Vendar pa članek ne govori o blockchain vs RPA.

Vpišite se zdaj:Tečaj osnove podjetniških blokov

Kaj je RPA ali robotska avtomatizacija procesov?

Robotska procesna avtomatizacija (RPA) je postopek avtomatizacije, ki avtomatizira ponavljajoče se in ročne naloge z uporabo robotov. To se naredi s pomočjo programskega bota.

Priljubljenost RPA je v tem, kako koristna je v trenutnih industrijskih praksah. Lahko komunicira s katerim koli sodobnim sistemom, tako kot bi človek. To olajša avtomatizacijo številnih nalog v panogah. Pozdravljajo ga kot revolucijo v avtomatizaciji poslovnih procesov. Navsezadnje gre za eno od nastajajočih tehnologij.

V tehničnem smislu lahko RPA definiramo kot tehnologijo, ki zaobjema strukturirane vložke in poslovno logiko. Rezultat RPA je avtomatizacija poslovnih procesov.

V RPA je robot ali programska oprema konfigurirana tako, da razlaga in zajema podatke, povezane z aplikacijo, in nato te podatke uporablja za obdelavo vseh različnih nalog, povezanih z njo, vključno z obdelavo podatkov, odzivi in ​​komunikacijo.

Prednosti RPA so številne. Naštejmo jih spodaj.

  • Izboljšan postopek
  • Prihranek stroškov
  • Izboljšana produktivnost
  • Višja kakovost
  • Izboljšana storitev za stranke

Druge prednosti vključujejo boljše revizijsko preskušanje, zanesljivost, hrambo, doslednost, prihranek potencialov, medpanožnost, razširljivost itd..

Sestavni deli RPA


Oglejmo si osnovne komponente RPA. So kot spodaj.

  1. Boti: V jedru je bot, ki je kodiran za izvedbo želenega rezultata. Imajo makre za najboljšo učinkovitost.
  2. Orkestrator: Orchestrator zagotovi, da je programska oprema uvedena, in razporedite bote
  3. IDE: IDE pomeni integrirano razvojno okolje, ki ga razvijalci lahko uporabljajo za razvoj in vzdrževanje botov.

RPA in Blockchain

Kaj je Blockchain?

Zdaj, ko dobro razumemo robotsko avtomatizacijo procesov (RPA), je zdaj čas, da raziščemo verigo blokov.

Blockchain je enakovredno omrežje, ki lahko deluje brez potrebe po centralizirani entiteti. Decentraliziran pristop prinaša veliko funkcij na plošči, vključno s preglednostjo, nespremenljivostjo, varnostjo itd. Z blokovno verigo Ethereum je možnost vključitve pametnih pogodb tudi možnost avtomatizacije.

Preberi več: Ultimate Blockchain Technology Guide

Aplikacije RPA in Blockchain

Ljudje se pogosto sprašujejo – kje se RPA ujema z drugimi nastajajočimi tehnologijami?

RPA in blockchain sta novonastali tehnologiji in lahko spremenita način delovanja industrij. Obe tehnologiji lahko vplivata na skoraj vsak sektor tam zunaj. Primere uporabe RPA in Blockchain lahko vidimo v panogah, kot so trgovina na drobno, zavarovalništvo, finance, vlada, zdravstvo itd..

Trenutno je avtomatizacija velika stvar. Podjetja se zanašajo na avtomatizacijo stvari, tako da lahko prosti čas izkoristijo za reševanje ustvarjalnih problemov. Ena največjih valut sedanje generacije je ustvarjalnost in reševanje problemov. To pomeni, da lahko z avtomatizacijo rešujejo nepomembne zahteve, medtem ko lahko ljudi uporabljajo za izvajanje pomembnejših nalog, ki zahtevajo razumevanje, učenje, ustvarjalnost in pristop. Ustvarjena infrastruktura se lahko sama obvlada z uporabo RPA in blockchain.

Na primer, avtomatizacija procesov je ključni del vsake industrije. RPA lahko obvlada avtomatizacijo procesov in s tem prihrani stroške, ki so potrebni za velike količine ponavljajočih se nalog, ki zahtevajo delovanje pravil.

Na primer avtomobilska industrija lahko izjemno koristi od RPA. Običajno pisarno s ponavljajočimi se nalogami v sprednji pisarni je mogoče avtomatizirati tudi s pomočjo RPA.

Po drugi strani ima Blockchain tudi pravičen delež primerov uporabe. To je največji vpliv na sektor trgovinskega financiranja in upravljanje dobavne verige. Tudi drugi sektorji prinašajo spremembe v svoje procese in rešujejo bolečine, ki so bile doslej prezrte. Tako na primer spreminja bančni sistem in zagotavlja hitrejše poravnave ter lažje upravljanje računov.

Več o primerih uporabe blockchain-a preberite tukaj – 15+ praktičnih primerov uporabe blockchain-a v letu 2021

Kaj se zgodi, ko RPA in Blockchain sodelujeta?

Industrije pogosto kombinirajo več tehnologij, da dosežejo najboljše možne rezultate. Trg je zelo konkurenčen, stranke pa od blagovnih znamk pričakujejo več kot kdaj koli prej. Zato se morajo podjetja razvijati izven svoje strategije.

S tehnologijami, ki delujejo bolj nemoteno kot kdaj koli prej, jih podjetja zdaj lahko sprejmejo in ustvarijo sistem, ki najbolj ustreza njim in tudi končnemu uporabniku. Tudi podatki, ki jih zberejo podjetja, so dovolj obsežni, da lahko preizkusijo nove kombinacije. Vse to je mogoče s kombinacijo RPA in verige blokov.

Pri RPA gre za osrednjo vlogo pri avtomatizaciji različnih vidikov poslovanja. RPA lahko predstavljate kot soglasno entiteto, ki lahko komunicira tako s sistemi kot s končnimi uporabniki. Narejen je tako, da lahko komunicira in reagira s podatki v realnem času ter jih osmisli. Tu je vsa delovna sila določena za iskanje procesov, ki jih je mogoče avtomatizirati. Poskrbeti bi morali tudi za usposabljanje sodelavcev.

Torej, kje blockchain ustreza vsem tem?

Blockchain lahko zagotovi porazdeljeno knjigo v skupni rabi za obdelavo vseh podatkov in informacij. Zagotavlja pametno, zaupanja vredno in gladko platformo za izmenjavo za vse vpletene strani.

Prednosti uporabe RPA z Blockchain

RPA lahko omogoči verigo blokov, ko gre za izmenjavo informacij med različnimi IT infrastrukturami. RPA in blockchain lahko dobro delujeta tudi pri spremljanju in izvajanju transakcij v celotnem sistemu. Z zaupanjem verige blokov lahko RPA deluje brezhibno in brez skrbi zagotavlja informacije v okolju.

Transakcije je mogoče potrditi in nato poslati s pomočjo verige blokov. Prav tako je mogoče vse podatke shraniti v decentralizirano knjigo, kar zagotavlja nespremenljivost shranjenih podatkov.

Za podjetja to pomeni, da bodo revizijska preizkušanja osnovna. Lahko avtomatizirajo potek dela in zagotovijo največjo produktivnost, da ustrezajo zahtevam kupcev.

Prednosti RPA in veriženja blokov so številne –

Upravljanje predpisov in skladnosti

Skladnost je velika skrb za podjetja tam zunaj. Zagotoviti morajo, da je njihov postopek skladen z regulativnimi smernicami, ki jih določa uprava, ki jo trenutno izvajajo. Stvari se zapletejo, če delujejo globalno. RPA in blockchain lahko sodelujeta pri avtomatizaciji ponavljajočih se nalog skladnosti.

Pri ustvarjanju regulativnega upravljanja in upravljanja skladnosti ima veriga verig ključno vlogo, saj ponuja nespremenljivost zabeleženih dogodkov. Do vseh dogodkov je mogoče dostopati tudi prek omrežja, kar omogoča tudi zunanje revizije. To je mogoče uporabiti za trenutno razpoložljive predpise, kot je GDPR.

Preberi več: Blockchain GDPR Paradox: Ali gre za naraščajoč konflikt med zakonodajo in tehnologijo?

Avtomatizirana zaupna obdelava podatkov

Drug očiten primer uporabe Blockchain in RPA je ustvariti avtomatizirano zaupanja vredno obdelavo podatkov. To ima široko paleto primerov uporabe, ko veriga verig deluje kot jedro omrežja za upravljanje podatkov, ki jih posreduje drug postopek.

Decentralizirana knjiga se tu sprašuje, saj ponuja način za beleženje procesnih podatkov in poslovnih transakcij za avtomatizirane odločitve RPA. Najboljši primer za avtomatizirano obdelavo zaupanja vrednih podatkov je postopek KYC, plačila zavarovalnih zahtevkov, zaposlovanje kadrov itd.!

Zadovoljstvo kupcev

RPA in veriga blokov lahko tudi skupaj ustvarita večje zadovoljstvo strank s hitrimi, avtomatiziranimi transakcijami, ki so varne in zanesljive.

RPA in Blockchain sodelavec

Tako RPA kot blockchain lahko ustvarita bolj trajnostnega sodelavca za človeške spremljevalce.

Priložnosti in izzivi RPA in Blockchain

RPA in blockchain sta novi tehnologiji, ki hitro hitro rasteta sami. Hitra rast prinaša svoje izzive. Če blockchain jemljete kot posamezno tehnologijo, ima težave s standardizacijo, razširljivostjo in interoperabilnostjo..

Tu je glavno vprašanje decentralizacija! Težko ga je standardizirati. Tudi razširljivost je težava. Vendar so rešitve blockchain nove generacije bolj prilagodljive, vendar nikakor niso bližje razširljivosti, ki jo ponujajo bolj tradicionalne rešitve, vključno z VISA. Trenutno se blockchain aktivno izboljšuje za reševanje teh osnovnih težav.

Hyperledger si na primer prizadeva za enoten okvir, ki ga lahko uporabljajo različne organizacije. To bo izboljšalo stopnjo posvojitve in standardizacijo.

Čeprav RPA nima toliko izzivov, še vedno trpi zaradi stopnje posvojitve. Podjetja ne uporabljajo pravilno RPA za avtomatizacijo svojih poslovnih funkcij. Večina jih preprosto uporablja RPA za avtomatizacijo človeškega dela. Vendar bi morali strateško razmišljati o tem, kako čim bolj izkoristiti RPA. Z enostavnimi besedami bi morali izboljšati svojo vrednostno ponudbo, ko sprejmejo RPA v svoj poslovni proces.

Organizacije morajo biti previdne tudi pri sprejemanju RPA s tehnologijo veriženja blokov. Prav tako bi morale organizacije vedno narediti pilotsko pozicijo, da bi ocenile vpliv izvajanja RPA in blockchain.

Kot podjetje morate zagotoviti, da določite ključne meritve uspeha, se prilagodite poslovnim ciljem in razumete zahteve.

Zaključek

To nas vodi do konca naše analize RPA in blockchain. Ali menite, da je RPA z blockchainom dobra izbira za vašo organizacijo? Če se, oglasite spodaj in nam sporočite.

Če želite približno tako temeljne koncepte, povezane z veriženjem blokov, tako kot ta, se obvezno vpišite v naš brezplačni tečaj o osnovah veriženja blokov!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map