Kako do zaposlitve v Blockchainu?

Tehnologija Blockchain ustvarja nov sektor zaposlitve, vendar je postopek povsem nov in pot po njem je težja. Da bi pomagali vsem novincem zunaj, bomo razpravljali o postopku, da bi dobili službo v verigi blokov.

Ker je tehnologija povsem nova in ni veliko resničnih poti, ki bi vam lahko zagotovile zaposlitev. Tudi zdaj ljudje še ne odraščajo, ko slišijo za tehnologijo, ki jim lahko pomaga spodbuditi ambicije po nadaljnjem delu na tej tehnologiji ali jo izbrati kot veljavno kariero.

A vseeno je povpraševanje po usposobljenih ljudeh vedno visoko. Zaradi množice uporabnosti blockchaina želijo podjetja iz različnih panog zaposliti usposobljeno osebje, ki lahko upravlja s to tehnologijo. Vendar niso vsi odrezani, da bi bili profesionalci v blockchainu. Pridobiti morate določeno raven spretnosti, da boste izstopali iz množice in si prislužili priložnost.

Dobra novica je, ali ste strokovnjak ali ne, blockchain vam lahko odpre vrata v podjetjih. Torej, če želite iti na delovna mesta v verigi blokov, uporabite naš vodnik, če želite izvedeti več o spretnostih in priložnostih, ki jih potrebujete na trgu.

Vpišite se zdaj:Kako zgraditi svojo kariero na tečaju za podjetniške blokovne verige

Pot do zaposlitve v Blockchainu

Zaposlitev v verigi blokov ni lahka naloga. Če morate delati in vaditi veliko veščin, da postanete profesionalec. Vendar pa se lahko z ustreznimi smernicami naučite zaposliti v blockchain sektorju. Tu je seznam veščin, ki jih boste morali obvladati, da boste lahko naredili prve korake k svoji karieri.

kako do zaposlitve v blockchainu

Spoznajte osnove in osnove

Za vstopna delovna mesta blockchain je nujno učenje o osnovah blockchain tehnologije. Za novince je to ključni korak, zato se morate naučiti podrobnosti tehnologije. Še več, če vas zanima učenje o verigi blokov, potem začnite svoje potovanje z osnovami.

V resnici lahko začnete spoznavati, kako lahko tehnologija deluje skupaj z njeno zgodovino in različnimi rezultati, ki so z njo povezani. Odločite se lahko tudi za možne primere uporabe itd.

Še več, v glosarju blockchain si lahko ogledate tudi pravilne definicije nekaterih atributov.

Razviti meddisciplinarne široke spretnosti

Brez meddisciplinarnih spretnosti je težko razumeti, kaj bi vaše stranke dolgoročno želele. Ta vrsta spretnosti vam lahko pomaga tudi zasenčiti druge zaposlene in postati priljubljena pri svojem delodajalcu. Menimo, da je tudi zelo učinkovito, če vam pomaga do zaposlitve v blockchainu in pripravi intervju.

Torej, poskrbite, da boste začeli izostriti svoje meddisciplinarne široke veščine. Zato so spretnosti, kot so okretnost, prilagodljivost, kritično mišljenje, DevOps, predvidevanja, analiziranje, upravljanje in vodenje sestavni deli.

Če lahko obvladate te veščine, lahko zagotovo upate, da boste naredili vtis na izpraševalca in dosegli sanjsko delo.

Znanja in izkušnje različnih blokchain platform delujejo

Ta spretnost je pomembna tako za strokovna kot za vstopna delovna mesta v verigi blokov. Če želite postati strokovnjak za blockchain, morate v resnici razumeti, kako delujejo različne platforme za blockchain. Brez razumevanja mehanizma za vsako platformo jih nikakor ne morete uporabiti v svoji rešitvi blockchain.

Tudi če ne delate neposredno na rešitvi, vseeno, če ste del ekipe, ki se ukvarja z blockchainom, morate vedeti, kako delujejo. Tudi pri trženju ali kazenskem pregonu ne morete ponuditi svoje vrednosti drugim, če že od začetka ne veste, s čim imate opravka.

Naučite se povezovati tehnologijo s podjetji

Če se želite odločiti za visoko plačano delo, kot so delovna mesta inženirjev blockchain ali razviti delovna mesta, se morate naučiti, kako lahko poslovne modele povežete s tehnologijo. V resnici podjetja podjetja zanima blockchain le, če jim lahko ponudi boljšo različico poslovnega modela, ki poveča dohodek.

Če torej teh dveh elementov ne morete povezati, kako lahko povečate prihodek podjetja? V resnici gre za nekoliko zapleten postopek in zahteva malo izkušenj. Najbolje je, da začnete kot pripravnik za to in iz tega pridobite vse izkušnje, ki jih potrebujete.

Imati znanje o različnih porazdeljenih knjigah

No, na tem svetu blockchain trenutno ni edina razdeljena knjiga. Da, blockchain je decentraliziran, vendar je ena od vrst porazdeljene knjige. Torej, ko se učite o blockchainu, se morate začeti učiti tudi o drugih vrstah DLT-jev. V mnogih primerih podjetja bolj zanimajo razdeljene knjige, ne pa le, da se držijo verige blokov.

Torej, če vaše podjetje ali stranka zahteva drugačen pristop, ga lahko zagotovite, če imate znanje DLT-jev. V resnici je ta spretnost bolj primerna za tehnične položaje, kot so razvijalec, inženirji kakovosti itd.

Bi radi izvedeli več o razdeljenih knjigah? Oglejte si najboljši vodnik za razumevanje, kaj je DLT trenutno!

Spoznajte poslovne poslovne procese v podjetju

Ker boste delali v poslovnem okolju, je le zdrava pamet, da morate biti pomembni za njihovo delovanje. Ko se torej prijavljate za delovna mesta na področju blockchain, se odločite, da se naučite načina poslovanja podjetij.

V resnici so te spretnosti izjemno pomembne, saj lahko v podobni situaciji opredelijo vaš rezultat. Če ne veste, kako delujejo, kako drugače lahko delate v skupini ali pod nadzorom? Začnite svojo pot tako, da se naučite, kako delujejo nabava, logistika, distribucija ali celo zakladništvo. Za boljši rezultat lahko preberete študije primerov velikih podjetij.

Obvladajte različne programske jezike

Ta spretnost je pomembnejša za tehnično delovno mesto, kot so delovna mesta inženirjev blockchain. Če želite dobiti službo v verigi blokov, morate obvladati programske jezike. Vendar samo obvladovanje enega ali dveh tukaj ne bo dovolj. V resnici je blockchain za začetek zapletena tehnologija. Torej obsega veliko različnih algoritmov, ki prihajajo iz različnih programskih jezikov.

Tako se začnite učiti Python, Solidity, C ++, Java, JavaScript itd. Ti programski jeziki so trenutno najbolj pomembni za verigo blokov. Pazite tudi, da vadite dovolj trdo, da izpopolnite svojo bazo znanja. Vzemite si čas, saj lahko to traja nekaj časa.

Študirajte Front-End in Back-End Web Development

Očitno je, da je ta spretnost bolj primerna za delovna mesta razvijalcev v verigi blokov. V tem primeru se morate začeti učiti, kako deluje front-end in back-end spletni razvoj. Če se želite odločiti za večji položaj, jih morate preučiti, saj je to glavna zahteva za večino podjetij. Razumevanje, kako delujejo API-ji, uporabniški vmesniki, obdelava podatkov in obdelava zahtev, je za vas velik plus.

Poskrbite pa, da boste vsako od njih razumeli učinkovito. V resnici so to kritične informacije, zato lahko majhna napaka na koncu stane vaše podjetje in vas. Če želite, se lahko pridružite skupnosti, da dobite napotke drugih strokovnjakov.

Včlanite se na tečaj Enterprise Blockchain

Enterprise blockchain tečaji vam lahko pomagajo pri učenju. Ker je tehnologija precej zapletena, jo je na prvi pogled težko razumeti sami. Ko vam torej strokovni učitelj ali inštruktor pomaga preučiti in razčleniti vse lekcije na prebavljiv način, se lahko učite hitreje kot običajno.

Če dodate ta zaključek seveda v življenjepis, vam lahko pomagajo predstaviti svoje znanje o tej temi na svojih prvih delovnih mestih v blockchainu.

Na voljo je že veliko spletnih tečajev, ki vam bodo v pomoč. Vendar se prepričajte, da se usposabljate iz zanesljivega vira, da se izognete napačnim informacijam.

Enterprise blockchain tečaji vam lahko pomagajo pri učenju. Preverite, zakaj se morate zdaj udeležiti podjetniškega tečaja veriženja blokov, da si zagotovite čudovito kariero!

Razumevanje ekosistemov in standardov arhitekture blokov

No, mislimo, da je to še ena pomembna veščina, ki jo morate obvladati. Če želite postati blockchain arhitekt, morate razumeti, kako delujejo različni arhitekturni modeli blockchain-a. V resnici, če želite delati z različnimi verigami blokov, morate razumeti, kako delujejo. Torej, ko razvijate svojo lastno rešitev, lahko tudi spremenite ali ustvarite nov arhitekturni model, ki deluje bolje ali podobno blockchainu.

Priporočam vam, da si ogledate študije primerov različnih ekosistemov in standardov, da pridobite več znanja o tej temi. Prav tako lahko preizkusite tečaj, če želite izvedeti več o njih.

Poglobljeno razumevanje podatkovnih struktur

Poglobljeno razumevanje, kako delujejo podatkovne strukture blockchain, vas bo popeljalo daleč. V resnici blockchain ne podpira vseh vrst podatkovnih struktur. Torej, razumeti morate, katere so podprte in katere ne. Ko torej veste, kako delujejo, jih lahko začnete uporabljati za svoj projekt veriženja blokov.

Predlagam, da začnete z drevesi Patricia Trees, Merkle Trees in Merkle-Patricia na samem začetku. Poskusite obvladati tudi kriptografijo, saj je ključni element tudi za verigo blokov.

Kakorkoli že, preverimo naslednjo veščino v tem, kako dobiti vodnik za delo v blockchainu.

Znanje o sporočanju vrednosti

Vse zaman bo, če svojega znanja ne boste mogli pravilno posredovati svojim strankam ali članom ekipe. Torej, tudi če lahko kodirate ali se odlikujete s tehničnega vidika, v netehničnem sploh ne morete zasijati. Vedeti morate, kako lahko svoje podatke posredujete spoštovanim kolegom in članom ekipe. Tudi ta veščina vam bo še posebej pomagala pri izstopanju na razgovoru.

Še več, če vas zanimajo netehnična delovna mesta, lahko s komunikacijsko veščino izboljšate možnosti za zaposlitev. Če želite dobiti službo v blockchainu, morate to veščino obvladati.

Naučite se uporabljati različna razvojna orodja

Ko boste dejansko delali v podjetju, boste imeli strog rok, ki ga morate upoštevati. Vendar je težava v tem, da je rok včasih ogromen in morda ni izvedljiv z običajnimi ročnimi sredstvi. Torej morate začeti uporabljati razvojna orodja, da prihranite čas in sredstva.

Običajno bi se morali pripraviti na vprašanja v zvezi z razvojnimi orodji za svoja prva delovna mesta v verigi blokov. Trenutno je treba vedeti, kako jih uporabiti. Prepričajte se, da veste, kako jih uporabljati in kako delujejo. Še več, to je tudi odličen način, da obogatite svoj življenjepis.

Pridobite certifikat Enterprise Blockchain

Trenutno ni nobene uradne diplome ali certifikata, ki ga ponujajo institucije, kot so fakultete. Za delo na tem področju se morate odločiti za pridobitev certifikata iz cenjenega vira. V resnici so vsi ti certifikati na spletu in zelo pomembni za najem podjetij.

Če se certificirate iz teh avtoritativnih virov, lahko predstavite svoje veščine blockchaina. To je tudi dokaz, da veste, kaj počnete, in ste sposobni delati na rešitvi blockchain.

Kakorkoli že, to so vse veščine, ki jih morate obvladati za zaposlitev v blockchainu. Preverimo, katere karierne možnosti boste dobili na tem področju v tem, kako dobiti vodnik za delo v blockchainu.

Razmišljate, ali bi se morali odločiti za certifikat podjetja? Oglejte si glavne razloge, da se zdaj odločite za certifikate blockchain za podjetja!

Priložnosti za zaposlitev v Blockchainu

Ta seznam je v glavnem sestavljen iz najboljših trenutnih zaposlitvenih možnosti, za katere se lahko odločite. Vendar pa obstaja veliko drugih možnosti za vas. Kakorkoli že, začnimo!

Blockchain Professional

Povpraševanje po blockchain strokovnjakih je trenutno ves čas veliko. V bistvu so izkušeni razvijalci na področju verige blokov. V resnici ni veliko strokovnjakov, ki bi imeli izkušnje, potrebne za delo v rešitvi blockchain. Zaradi povpraševanja je plača precej visoka.

Na primer, plača za delo v blockchainu za to delovno mesto znaša od 150.000 do 175.000 dolarjev. Lahko pa tudi do 200 tisoč dolarjev. Bolj kot ste izkušeni, boljši ste. V praksi boste morali poznati programiranje. Razen tega boste potrebovali spretnosti v Pythonu, XCOD, MVC, SDL, C, SOAP, C ++, AJAX, Solidity itd..

A anketa od Hired lahko dobro pogleda na razpon plač glede na zemljepis. Oglejte si spodnjo tabelo:

LokacijaBlockchain Plača
Chicago 114.700 USD
Seattlu 156.391 USD
Toronto 120.647 C $
Območje zaliva SF 170.007 $
Los Angeles 162.739 USD
Austin 146.705 USD
London 79.689 funtov
Boston 151.662 $
New York 165.487 USD
Denver 138.000 dolarjev
San Diego 157.500 USD
Francija 60.882 €
Dallas 132.333 USD
Washington DC. 150.000 dolarjev

Vpišite se zdaj:Certified Enterprise Blockchain Professional

Svetovalec za blockchain

Blockchain svetovalec je še en donosen položaj, ki ga lahko preizkusite. V resnici ima ta položaj veliko povpraševanja in visoko plačo. Kakšne pa bodo vaše odgovornosti tukaj? No, za svoje podjetje boste morali pripraviti strategije za delo na blockchain rešitvah.

Izjemno pomembno je, da pravilno analizirate trg in pripravite načrt, ki bo zagotovo uspešen. Še več, tovrstna delovna mesta v glavnem spadajo med specialistična delovna mesta za blockchain. Rekli bi, da morate biti vešči blockchaina, da razumete mehanizme in razvijete popoln načrt.

Poleg tega je razpon plač za svetovalce med 69 in 179 tisoč dolarjev.

Blockchain Architect

Še eno odlično delovno mesto v blockchainu z dobrim razponom plač. V resnici bodo blockchain arhitekti v glavnem delali na infrastrukturi tehnologije. Torej, morali boste vedeti o vseh tehničnih vidikih blockchaina. Tudi samo vedenje zanje vam ne bo pomagalo, da bi tu našli službo. Morate postati strokovnjak za načrtovanje infrastrukture.

Običajno se ta vrsta plač na delovnem mestu začne od 31 tisoč dolarjev in lahko doseže tudi do 140 tisoč dolarjev. Vse pa bo odvisno od podjetja in od tega, koliko so pripravljena plačati za tovrstno delo.

Vpišite se zdaj:Certified Enterprise Blockchain Architect Tečaj

Vodja projekta Blockchain

Če želite dobiti delo v blockchainu kot vodja projekta, morate veliko delati na svojih mehkih veščinah. V resnici moraš obvladati odlične komunikacijske sposobnosti, skupaj z analitičnimi sposobnostmi in sposobnostmi kritičnega mišljenja. Še več, najboljše je, da lahko tukaj postanete vodja. Torej boste morali sodelovati z ekipo in jim nuditi pomoč, da bo projekt dokončan.

Razpon plač za to vrsto delovnega mesta je od 38 do 111 tisoč dolarjev.

Blockchain inženir

To je še ena odlična možnost, ki jo lahko preverite. V resnici je to še ena donosna zaposlitev takoj za strokovnjaki na področju veriženja blokov. Vprašanje je, da se vaše odgovornosti na tem položaju razlikujejo od podjetja do podjetja. V nekaterih primerih boste morali prevzeti vlogo razvijalca; v drugih primerih boste morda morali delati na arhitekturi projekta. Torej, ne pozabite razumeti, kako delujejo Corda, Hyperledger ali Ethereum.

Plača za to delovno mesto v blockchainu je med 104.000 in 186.000 USD vsako leto!

Strokovnjak za trženje blokov

To je bolj netehničnih položajev na področju blockchain. Vendar pa vam to delo lahko zagotovi tudi čudovit plač. Tudi odgovornosti tega dela vas bodo zagotovo najbolj pritegnile, če ne marate tehničnih elementov.

Vendar morate razumeti, kako tehnologija deluje, tudi če vam ni treba sodelovati v fazi razvoja. Ko boste torej vedeli, kaj vaše podjetje uvaja, lahko začnete privabljati potrošnike na podlagi tega.

Kakorkoli, s tovrstnimi delovnimi mesti za blockchain lahko vsako leto zaslužite 34.000–72.000 USD!

Blockchain inženir kakovosti

Če želite dobiti službo v blockchainu, se lahko odločite tudi za kakovostne inženirje. V resnici morajo kakovostni inženirji delati pod blockchain inženirjem in celo prevzeti vlogo inženirja. Tukaj boste morali preveriti, ali gre razvijalec ali inženirji na pravo pot, ali so pri svojem delu storili napake.

To je zelo kritično delo, ki lahko vsako leto plača od 51 do 94 tisoč dolarjev.

Pravni svetovalec za Blockchain

Pravni svetovalci za blockchain imajo zelo pomembno vlogo v ekosistemu blockchain. V resnici večina blockchain projektov ne ustreza običajnim zakonom ali predpisom vsake države. Torej, na odvetniku je, da poskrbi, da podjetje ne bo vključevalo nobenega elementa ali da bo izvedlo kakršen koli projekt, ki bo v nasprotju s predpisi.

Razpon plač za to vrsto delovnega mesta je od 23.000 do 176.000 dolarjev.

Blockchain Data Scientist

Drugo visoko plačano mesto je podatkovni znanstvenik. Vemo, da se to morda sliši nekoliko čudno, saj je veriga blokov samooskrbna. Toda od časa do časa potrebuje vzdrževanje. Še več, ker številne druge tehnologije začenjajo vključevati ta sistem polic, potrebujejo usposobljeno osebo, ki lahko analizira podatke in ugotovi morebitne nedoslednosti.

Torej, to blockchain službo lahko dobite, če imate visoke analitične sposobnosti in se radi ukvarjate s podatki. Pričakujete lahko plačo od 65.000 USD. Lahko pa tudi do 154 tisoč dolarjev.

Strokovnjak za varnost blokov

Druga odlična možnost, da se odjavite, je položaj strokovnjaka za varnost v blockchainu. Če želite dobiti službo v blockchainu in želite delati v varnostnem vidiku, je to najbolj primerno za vas. Tu boste morali ves čas svojega projekta vzdrževati varnost. Še več, zagotoviti morate, da lahko vaša koda ponuja 100-odstotno varnost in se znebiti kakršnih koli vrzeli, ki jih lahko uporabljajo kiber kriminalci. Torej, morate imeti široko bazo znanja varnostnih vidikov blockchain.

Tu lahko dobite plačo od 49 tisoč dolarjev, ta pa do 178 tisoč dolarjev!

Vpišite se zdaj: Potrjeni tečaj strokovnjakov za varnost blokchainov

Zakaj bi se morali zaposliti v Blockchainu?

Če razmišljate, ali je blockchain dobra kariera, bodo spodnje točke odpravile vse vaše dvome. Oglejmo si glavne razloge, da blockchain izberete za kariero in se zaposlite v blockchainu.

Donosen obseg plač

Skoraj vsa delovna mesta v blockchainu vam lahko vsako leto pomagajo do dobre plače. V resnici, če dobite službo v blockchainu, lahko zaslužite do 200.000 USD na leto! To je ogromen znesek denarja, ki vam lahko v prihodnosti nudi varnost. Čeprav je za neizkušene začetni seštevek nižji, vendar lahko z razvojem izkušenj pričakujete vedno več.

Večja stopnja najema

Drug razlog za zaposlitev v blockchainu je stopnja najema. V resnici se je veliko tradicionalnih področij vsako leto nasičilo z omejenim številom podjetij, ki zaposlujejo. Toda blockchain je nova tehnologija, zato je povpraševanje še vedno veliko in tako bo ostalo še dolgo. Če torej lahko predstavite svoje spretnosti, potem lahko dobite službo v velikih podjetjih z donosnim statusom.

Manj konkurence

Čeprav je trg ogromen, še vedno raste. Tudi zdaj veliko ljudi sploh ne ve, kaj je tehnologija veriženja blokov ali kako deluje. Torej je razmerje med kvalificiranimi ljudmi v tem primeru precej nizko. Zato se boste pri zaposlovanju soočili z manjšo konkurenco. Menimo, da je to dober razlog za zaposlitev v blockchainu, saj si boste za to manj prizadevali.

Globalna revolucija

Če imate radi tehnologijo, zakaj potem ne bi dobili službe v blockchainu? To je začetek novega obdobja in zakaj ga ne boste uživali v polnosti? Samo pomislite! Delate na svetovni revoluciji, ki bo svet spremenila na toliko načinov. Še več, s svojimi spretnostmi boste verjetno sami odgovorni za veliko sprememb.

Ekskluzivna delovna mesta

Kot že veste, so delovna mesta ekskluzivna in povsem nova. Torej, ko dobite službo v blockchainu, lahko pričakujete tudi najvišji znesek ugodnosti. V mnogih primerih so vas podjetja pripravljena sprejeti, kakor želite. Torej vam morda niti ne bo treba delati običajne izmene 9-5.

Okolje podjetja

Menimo, da je to najboljša izkušnja za vas, če dobite službo v blockchainu. Skoraj v vseh primerih se zaposlite v poslovnem okolju. V resnici zdaj številna podjetniška podjetja iščejo talente, ki bi jim lahko pomagali spoznati pomen blockchaina in jim pomagali pri uporabi funkcij. Torej, odlična izkušnja je dobiti kariero v tem sektorju.

Končna opomba

Dosegli smo končno točko našega vodnika »Kako se zaposliti v blockchainu«. Zdaj, ko poznate veščine, ki jih potrebujete za zavarovanje dela v blockchainu, lahko začnete s svojim treningom. Blockchain tehnologija je odlično področje za začetek vaše kariere. Tehnologija cveti in je v zgodnji fazi sprejetja. Torej, zdaj je pravi čas, da se odločite za delo na tem področju.

Če ste le novinec in se želite začeti izobraževati kot strokovnjak, lahko preverite naš certificirani tečaj za podjetniške blockchaine. Želimo vam vse dobro v prihodnjih prizadevanjih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map