Kako bo Blockchain spremenil organizacije

Se sprašujete, kako bo blockchain spremenil organizacije? Če boste, boste prišli na pravo mesto, saj bomo o tem izvedeli v tem članku.

Organizacije se vedno razvijajo z uvajanjem novih tehnologij in rešitev. Za akademike in poslovne voditelje je nadvse zanimivo, kako organizacije bolj učinkovito delovati in izboljšati sodobno prakso upravljanja.

Če hitro opravite spletno iskanje, boste imeli na voljo veliko virov, ki govorijo o tej temi. Lahko so najemniki, teorije in druge praktične misli o tej temi. Dejstvo, da se organizacijska struktura v več kot desetih desetletjih ni spremenila, nismo videli veliko inovacij ali izboljšav. Še vedno je hierarhičen, vertikalno integriran in otoški.

Zdi se, da je Blockchain odgovor na težave organizacij. Radikalno lahko spremeni način delovanja organizacij ali način komuniciranja podjetij za boljšo učinkovitost. Na koncu želi podjetje ustvariti vrednost in poskrbeti tudi za to, da ljudi spodbudijo k spremembi.

Organizacije za spreminjanje blokov

Trenutna organizacijska struktura

Trenutno imamo organizacijsko strukturo, ki je bodisi centralizirana, hierarhična ali oboje. S tem pristopom centralizirana oblast skrbi za odločanje na visoki ravni. Ponuja tudi hierarhični pristop, pri katerem je bil vsak član opredeljen kot vloga, ki se je mora držati. Prav tako je celoten sistem birokratsko standardiziran s centraliziranim organom, ki odloča in nadzira celoten sistem.

Če pogledate povsod, ta pristop opredeljuje vse, skozi kar gre organizacija, vključno z družbenim, ekonomskim in političnim življenjem. Centralizirana organizacijska struktura je povzročila kapitalizem, kjer en človek postane bogatejši.

Korporacije so odličen primer. Za delovanje teh korporacij boste našli druge hierarhične in centralizirane organizacije, vključno s financami in bankami. Imajo ključno vlogo pri oskrbi teh korporacij in zagotavljajo, da lahko učinkovito in uspešno delujejo.

V bistvu boste ugotovili, da so te organizacijske strukture izjemno odvisne od razvijanja zaupanja in učinkovitega dokončanja nalog.

Sčasoma je treba vse to spremeniti. Zdaj smo v dobi, ko digitalne inovacije prehitevajo starodavne metode. Poleg blockchaina obstaja še veliko tehnologij, ki bodo igrale ključno vlogo pri spreminjanju organizacije. Te tehnologije vključujejo naslednje

  • Storitve v oblaku, vključno s shranjevanjem in avtomatiziranimi algoritmi
  • Zmogljiva in cenejša digitalna strojna oprema
  • Tehnologije, ki se sinergizirajo za ustvarjanje boljše učinkovitosti, vključno z IoT, umetno inteligenco, nanotehnologijami in verigo blokov.

Na koncu bodo morale organizacije slediti procesu digitalizacije in se počasi prilagajati. Na koncu morajo organizacije prilagoditi svoj centraliziran in hierarhičen pristop ter uvesti spremembo tako, da se spremenijo prakse in miselnost.

Prednosti uporabe Blockchaina v organizacijah


Blockchain je omrežje peer-to-peer brez centraliziranega pooblastila. Osrednja ideja decentraliziranega odpiranja množice koristi za organizacije. V bistvu zagotavlja tri koristi organizacijam.

  1. Porazdeljeno: Blockchain organizacijam omogoča, da imajo od decentralizacije izjemne koristi. Z uporabo verige blokov lahko organizacije izvajajo svoje procese v porazdeljeni obliki. Ti računalniki so lahko v njihovi lasti ali prostovoljni, saj v porazdeljenem pristopu ni potrebna centralizirana baza podatkov. Vsak vrstnik ima svojo knjigo, ki tudi zagotavlja, da zlonamerni akterji ne morejo spremeniti podatkov.
  2. Javno: Organizacije se vedno želijo povezati s svojimi uporabniki. To pomeni, da morajo imeti končni uporabnik vedno odprt določen postopek, da lahko po potrebi posreduje povratne informacije ali preveri informacije. Blockchain organizacijam omogoča ravno to. Omogoča jim, da ustvarijo zvezno omrežje blockchain, ki je mešanica javnega in zasebnega omrežja. Organizacija bo svoje kritične procese in podatke hranila v svojem zasebnem omrežju, hkrati pa bo pravilno uporabljala javne funkcije omrežja. Če je pravilno izvedeno, lahko vsak uporabnik kadar koli preveri podatke v omrežju. To krepi zaupanje končnih uporabnikov, organizacije pa tudi odgovarjajo za svoja dejanja in dejanja.
  3. Varnost: Organizacije so vedno kritične, ko gre za varnost njihovih poslovnih skrivnosti. Ne želijo, da bi njihove poslovne skrivnosti puščale. Zato boste ugotovili, da številne organizacije za zaščito svojega sistema in zaupnih podatkov zapravijo milijone dolarjev. Z uporabo verige blokov lahko okrepijo varnost svojih procesov in podatkov. Blockchain uporablja šifriranje na visoki ravni z uporabo kriptovalute, da zagotovi, da podatki ostanejo ves čas varni. Številne organizacije izvajajo tudi popolno zasebno šifrirano omrežje verig blokov, da zagotovijo, da oseba, ki za to ni pooblaščena, nikoli ne dostopa do njihovih podatkov..
  4. Transakcijski stroški: Blockchain, ki je neodvisen od centraliziranega subjekta, je stroškovno učinkovit. Stroški, povezani z obdelavo transakcije, so vedno nižji v primerjavi s centraliziranim pristopom. Ker podatki niso shranjeni v centralizirani zbirki podatkov, ima kdor koli v organizaciji dostop do podatkov kjer koli želi, ne da bi bilo treba preskakovati med pogovori, ki zahtevajo podatke. V nekaterih primerih je mogoče transakcijske stroške popolnoma odstraniti – kar zagotavlja ustrezno rast in učinkovitost.
  5. Brez posrednikov: Posredniki imajo očitno korist. Organizacij zdaj ni treba skrbeti za rešitve tretjih oseb, ki so posredniki pri zagotavljanju storitev. To organizacijam obremeni veliko dela, prinaša pa tudi nepotrebno tveganje, povezano z njimi. Na primer, celoten delovni postopek se lahko ustavi zaradi okvare vmesnih strežnikov. Če varnostne kopije ni, lahko organizacija izgubi veliko vrednost. Drugo vprašanje, zaradi katerega trpijo posredniki, so prevare in vdori.

Prednosti bi vam morale dobro predstaviti, kako bo blockchain spremenil organizacijo.

Preberite tudi, Zakaj se morate udeležiti tečaja podjetniškega blockchaina?

Načela blockchaina: oblikujte svoj blokchain podjetja

Kako bo Blockchain spremenil organizacije

Zdaj lahko zlahka vidimo, da veriga blokov moti organizacije, ki so dovolj hitre, da jo uvedejo.

Človeški viri in javna naročila

Ena največjih sprememb, ki jo bodo organizacije videle, je razvoj človeških virov in javnih naročil. Z blockchainom lahko človeške vire avtomatiziramo tako, da sprejemajo vnose in jih filtrirajo s pomočjo umetne inteligence. Prav tako bodo celotni človeški viri delovali na vrhu blockchain omrežja, kar bo zagotovilo, da bo postopek natančno opredeljen in učinkovit. Kandidatom bo omogočil neposreden dostop do sistema, svoj status pa lahko dostopajo s prijavo v sistem. To bo zgladilo celoten postopek najema.

Pametne pogodbe se lahko uporabljajo tudi za poplačilo delavcev pri delu. Lahko določi pogoj, preden se plačilo sprosti. Delavec lahko stanje preveri pred podpisom pametne pogodbe. Ko delavec opravi nalogo, sistem samodejno sprosti plačilo. Druga ugodnost bo vključevala možnost plačevanja delavcev v kriptovaluti.

Vodenje

Blockchain bo tudi korenito spremenil vodstvo – sestavni del vsake organizacije. Voditelji bodo zdaj bolj jasni v svojem pristopu, saj bodo cenili novo ugotovljeno preglednost. Posredovali bodo jasne povratne informacije, ki jih lahko vsi vidijo in cenijo.

Voditelji bi lahko sprejemali tudi boljše odločitve, saj lahko vidijo valovit učinek svojih odločitev na celotno mrežo. Blockchain je veliko omrežje, kjer so povezani različni odseki organizacij. S pravilnim pogledom z orlovimi očmi lahko uresniči prave stvari. Blockchain lahko uporablja tudi za spodbujanje novih vrednot in veščin, kjer se vsaka oseba, ki dela v organizaciji, počuti cenjena.

  • Kako postati Blockchain arhitekt
  • Kako postati strokovnjak za blockchain

Oglaševanje in upravljanje

Organizacije lahko zdaj kar najbolje izkoristijo svoj proračun za oglaševanje, tako da vanj sprejmejo verigo blokov. Z uporabo verige blokov bodo zaradi goljufivih dejavnosti prenehali izgubljati svoj denar. Oglaševanje, ki ga poganja Blockchain, pomeni, da lahko zajame in odstrani prepotrebno goljufivo dejavnost. Končni rezultat bo boljša donosnost naložbe za podjetje.

Pravne zadeve

Pravne zadeve je mogoče bolje voditi s pomočjo pametnih pogodb. Vsaka organizacija se mora vedno ukvarjati s svojimi pravnimi zadevami, pa naj bo to z drugimi organizacijami ali končnimi uporabniki. S pametnimi pogodbami lahko organizacije bolje rešujejo pravne zadeve. To je zato, ker pametne pogodbe pravne pogodbe opredeljujejo v kodi in ne na papirju. Deluje pod pogoji in obe strani morata podpisati pogodbo, preden pametna pogodba začne delovati.

Vse to je treba opraviti na blockchain platformi, ki hrani vse informacije na najboljši možen način, torej nespremenljive in varne. Vse to pomeni, da s pravnimi zadevami katere koli organizacije s pomočjo zbranih podatkov in pametnih pogodb ravnajo precej lepo. Poenostavil bo celoten postopek in zaščitil interese organizacije na podlagi zbranih podatkov.

Računovodstvo

Računovodstvo se bo izboljšalo tudi s pomočjo verige blokov. Tehnologijo Blockchain lahko uporabimo za vodenje računovodske službe z največjo lahkoto. Poleg upravljanja različnih valut lahko opravljajo obsežne operacije in upravljajo zapletene davčne zakonike. Blockchain lahko poenostavi zapletene stvari in jih zažene na vrhu omrežja. Prav tako ohranja zaupnost in anonimnost, ki sta potrebni za izvedbo določenih transakcij.

Spletna varnost

Z verigo blokov lahko organizacije bolje zaščitijo svoje podatke, procese in skrivnosti podatkov. Trenutno organizacije vlagajo veliko denarja v kibernetsko varnost. Ni pomembno, ali ste majhno ali veliko podjetje, zaradi razkritih poslovnih skrivnosti lahko izgubite milijarde dolarjev.

Blockchain lahko organizacijam pomaga izboljšati njihovo varnost. Ne morejo samo opravljati transakcij, temveč tudi shranjevati podatke. Tako se lahko prepričajo, kako potekajo transakcije, in poskrbijo, da so njihovi podatki nespremenljivi.

Rising Capital

Drug način, kako blockchain pomagati pri organizaciji, je, da jim omogočite učinkovit način zbiranja kapitala za svoje podjetje. Blockchain lahko uporabijo za zbiranje kapitala od tveganega kapitalista ali množično financiranje s popolno preglednostjo. Lahko ustanovijo mednarodne organizacije ICO ali preprosto množično financiranje za zbiranje denarja od navadnih ljudi.

Upravljanje

Nenazadnje blockchain v organizaciji izboljša njeno upravljanje. Lahko integrirajo verigo blokov, da bodo njihovi procesi bolj učinkoviti in uspešni. Za to morajo najprej digitalizirati vsak postopek, nato pa s sodobno platformo blockchain spremeniti v blockchain. Nekaj ​​podjetij, ki že uporabljajo blockchain, vključuje Kodak One in NagriTech.

Bo Blockchain spremenil organizacijski dizajn? Decentralizirane avtonomne organizacije

Blockchain bo zagotovo vplival na zasnovo organizacije. Zdaj se bo poudarek spremenil iz zastarelega hierarhičnega / centraliziranega v bolj decentraliziran pristop. Filozofija oblikovanja bo temeljila na decentralizirana avtonomna organizacija (DAO). Z uporabo DAO bodo organizacije postale bolj avtonomne in učinkovite. To bo zagotovo spremenilo izgled organizacijske strukture blockchain.

Decentralizirane avtonomne organizacije delujejo neodvisno s kombinacijami analitike, povezanih naprav, tehnologije porazdeljene knjige in pametnih pogodb. Za to morajo nastaviti pravilno oblikovano avtonomno programsko opremo, ki je priložena nespremenljivi kodi. Vsak od igralcev bo pravilno umeščen glede na svojo vlogo v DAO. Edina slabost je, da postavljenih pravil ni mogoče razveljaviti. To je pomembno za zagotavljanje avtonomije organizacije. Prav tako bo različnim akterjem omogočil, da si bodo zaupali in zagotovili, da algoritem soglasja skrbi za veljavnost in nespremenljivost podatkov.

Preberite tudi, kaj je DAO? Kaj to pomeni in kako deluje? in Ali nedavni DAO-ov vdor Ethereuma pomeni, da veriga blokov ni tako varna, kot smo mislili?

Sprememba moči

V DAO moč ugotavlja dejstvo, kako igralcu zaupajo. Ker hierarhičnega pristopa ni, je potreben pristop zaupanja. Vozlišče pridobi zaupanje, odvisno od njegovih dejanj in vedenja. Če ima precej dobro zaupanje, bo v omrežju deloval kot odločevalec. S tem se delež moči med organizacijo enakomerno porazdeli.

Moč igralcev je odvisna od stopnje zaupanja, števila žetonov in doseženih zaslug. Z navedbo treh elementov v okviru izračunov moči lahko vsak akter premakne ravnovesje moči.

Poleg spremembe moči vpliva tudi na zasnovo organizacije. Kriptografija na primer deluje kot način za izgradnjo zaupanja. V tradicionalnih decentraliziranih organizacijah se odločanje sprejema z izkušnjami in izkušnjami, medtem ko se tako kot v DAO samodejno s pametnimi pogodbami. Tudi upravljanje v DAO je vdelano v kodo. Za tradicionalne decentralizirane organizacije to stori upravni odbor.

Članek lahko prenesete tudi kot pdf in ga delite s kolegom kot Kako bo Blockchain spremenil organizacije pdf.

Zaključek

To nas vodi do konca našega članka, kjer razpravljamo o tem, kako bo blockchain spremenil organizacije. Torej, kaj menite o vplivu blockchaina na organizacijo? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map