Kako Blockchain je prihodnost tehnologije!

Naraščajoča vloga avtomatizacije v skoraj vseh vidikih vsakdanjega življenja počasi postaja vidna. Minili so dnevi, ko si se je bilo treba spomniti dolgih seznamov opravil ali jih zapisati na papirje in se truditi, da bi jih postavil tja, kamor bi se jih spomnil. To je veliko truda, ki je šlo v preprost seznam opravkov. Preskoči na sedanjost; imamo tehnologijo, ki to delo opravlja namesto nas, ne da bi si morali natrpati misli s številnimi informacijami.

Tehnološki napredek nam je omogočil boljše načine shranjevanja, obdelave in dostopa do podatkov, ki jih želimo za posebne namene. Eden pomembnejših tehnoloških dosežkov bi bila v tem primeru tehnologija veriženja blokov. Blockchain je prihodnost shranjevanja podatkov na spletu, novost v blockchainu pa predstavlja ustrezen dokaz za to.

Blockchain vključuje edinstveno tehniko dokumentiranja uporabniških podatkov v omrežju sistemov ali strojev, ne da bi lastništvo podatkov dajalo enemu subjektu. Najboljši dejavniki o blockchainu in njegovem prihodnjem potencialu se nanašajo na varnostne sisteme in nespremenljivost podatkov na blockchainu.

Tesna povezava verige blokov s kriptovalutami je bila pomemben vidik predvidevanja prihodnosti verige blokov. Blockchain tehnologija je pokazala obetaven potencial pri preoblikovanju denarnih sistemov in še naprej pritegne pozornost drugih sektorjev. Ker tehnologija veriženja blokov počasi pridobiva splošno prepoznavnost, si poglejmo, kako je veriga blokov prihodnost tehnologije.

Vpišite se zdaj: Brezplačni tečaj Blockchain

Pomen tehnologije Blockchain

Da bi razumeli prihodnji potencial tehnologije veriženja blokov, je pomembno, da najprej razumemo tehnologijo. Na primer, stranke prikazujejo različna vedenja in bi lahko pri natančnejšem premisleku padle v iste vzorce. Zmogljivosti umetne inteligence v sodobni tehnologiji omogočajo shranjevanje in analizo vhodnih podatkov za upodabljanje rezultatov, ki ustrezajo običajnim vzorcem porabe kupcev.

Pri aplikacijah za najem avtomobilov, kot je Uber, vam ni treba vedno hraniti običajne lokacije prevzema. Tako lahko opazite, da spletna mesta za e-trgovino, kot je Amazon, in aplikacije za najem, kot je Uber, uporabljajo podatke o strankah in jih izkoristijo za spodbujanje strank k ponovnim nakupom. Zdaj je blockchain prihodnost, ker popolnoma spremeni ta mehanizem in odvzame posrednike, kot sta Uber ali Amazon.

Nasprotno, uporabnikom omogoča shranjevanje informacij, do katerih bi lahko ponudnik storitev dostopal brez posrednika. Blockchain tehnologija v bistvu uvaja demokracijo v proces izmenjave in dostopa do podatkov po vsem svetu. Blockchain si lahko predstavljate le verigo blokov, v dobesednem smislu, pri čemer bloki, ki služijo kot odlagališča informacij.

Uporabniki vnesejo informacije v bloke in se v bloku posodobijo kot vozlišča ali zapisi, potem ko vsak računalnik v gruči preveri blok. “Veriga” v tehnologiji veriženja verig zagotavlja neposreden stik med ponudniki storitev in uporabniki. Kot rezultat, podatki ostajajo edinstveni in varni, hkrati pa nalagajo nič provizij za transakcije. Tako lahko jasno opazimo potencial blockchaina za izboljšanje preglednosti in zmanjšanje skupnih stroškov. To je dovolj razlogov, da odgovorimo, “zakaj je blockchain prihodnost”.

Da bi razumeli pomen tehnologije Blockchain, se morate najprej naučiti “Ključne značilnosti tehnologije Blockchain”.

Kako deluje Blockchain?

Naslednji pomemben vidik tehnologije veriženja blokov, ki lahko razloži njen potencial kot futuristične tehnologije, je njeno delovanje. Zamislimo jo kot mrežo baz podatkov s skupnim lastništvom ali preglednic. Preglednico pogosto upravljamo in ima pooblastila za dostop do več omrežij z dovoljenjem. V primeru verige blokov morate preglednice deliti z želenimi prejemniki, medtem ko imajo ustrezne zainteresirane strani skupno lastništvo nad preglednico..


Če v preglednici naredite kakršne koli spremembe, jih morajo preveriti drugi udeleženci v omrežju. Posledično vam ni treba izgubiti podatkov ali posegati v vse kanale. Blockchain tehnologija omogoča tudi gostovanje baze podatkov prek več računalnikov v omrežju. Blockchain je torej prihodnost tehnologije na podlagi decentralizacije, razen nespremenljivosti in preglednosti.

Blockchain tehnologija vključuje uporabo medsebojnih omrežij za povezovanje blokov podatkov, da se omogoči neposreden dostop odjemalca do strežnika. Ko vnesete informacije v blok, vozlišča zberejo podatke in jih zaščitijo s zgoščevalnimi funkcijami. Vozlišče tudi distribuira informacije in z njimi povezane naloge po različnih omrežjih, s čimer spodbuja kolektivno lastništvo med bloki v omrežju.

Preberite več o tem, kako deluje Blockchain!

Drug tradicionalni primer delovanja blockchaina lahko prav tako zagotovi dodatne vpoglede v to, kako blockchain je prihodnost tehnologije. Banke so bile tradicionalne institucije za finančne transakcije. Za nakazilo denarja morate obiskati banko, izpolniti zahtevane obrazce in nato preko banke nakazati denar s svojega računa na račun prejemnika.

V digitalni dobi so bili dolgotrajni postopki nadomeščeni s plačilnimi kanali, kot sta Google Pay ali PayTM. Tehnologija Blockchain odvzame potrebo po plačilu prek bank ali portalov in vam pomaga pri neposrednih nakazilih. Objekt takšnega udobja pri izvrševanju finančnih transakcij z zaupanjem bi bil pomemben dejavnik, ki bo v prihodnosti spodbujal priljubljenost blockchaina.

Blockchain prihodnji trendi

Če govorimo o prihodnosti, je bolje, da se zanesemo na nekatere napovedi, da bi razumeli, kako je blockchain prihodnost tehnologije. Tu je nekaj tržnih napovedi in statistik, zaradi katerih tržni analitiki in ekonomija označuje blockchain kot prihodnost.

  • Skoraj polovica lastnikov pametnih telefonov, ki nimajo dostopa do običajnega bančnega računa, bi do leta 2025 uporabljala račune za kriptovalute z mobilnim dostopom.
  • Blockchain tehnologije bi do leta 2023 služile kot mehanizem za preverjanje pristnosti skoraj 30% svetovnih novic in video vsebin.
  • Pomembne borze kriptovalut, ki uporabljajo večparitetni izračun (MPC) za omogočanje zaščite zasebnega ključa in podpisa, bi se do leta 2022 povečale z 1% na 50%.
  • Vsesplošni razvoj in uvajanje decentraliziranih aplikacij in pametnih pogodb bi postali sprejeti tehnični standardi blockchain do leta 2023.
  • Stroški bi do leta 2023 presegli donos za skoraj 30% pametnih pogodb.

Zato lahko jasno opazimo, da je veriga blokov prihodnost tehnologije za skoraj vsak sektor. Internet stvari, upravljanje, trgovanje z delnicami in poslovanje v dobavni verigi – blockchain povsod ustvarja svoj trg. Dolgoročno bi stalne inovacije blockchain povzročile dolgoročne posege blockchaina za vse vidike vsakdanjega življenja. Hkrati bi bil blockchain pomembno orodje za motnje v različnih panogah.

Gartner ocenjuje, da je veriga blokov prihodnost tehnologije zaradi hitrega razvoja. Po Gartnerjevih besedah ​​bi splošne blockchain platforme olajšale interoperabilnost, enostavnost uporabe in dostopa, razširljivost in podporo zaupanja vrednim zasebnim transakcijam. Poleg tega bi veriga blokov še naprej predstavljala boljše možnosti za podjetja, da rešijo svoje pomisleke glede zaupnosti podatkov.

Trenutno omenjeni trendi prikazujejo potencialno prihodnost blockchaina in njegovo vlogo moteče tehnologije. Po doseganju teh korakov se lahko dovoljeni blockchains in javni blockchains združijo v prihodnosti. Tako lahko veriga blokov omogoči tudi razvoj rešitev za primere javne uporabe z boljšim nadzorom nad članstvom, operativnim modelom in upravljanjem, kot v dovoljenih verigah blokov.

Blockchain Technology postaja priljubljena z novimi in najnovejšimi trendi. Tu so top Blockchain trendi za leto 2020.

Kam je usmerjena prihodnost Blockchaina?

Človek bi se komaj srečal s težavami, ko bi prišel do zaključka, da je blockchain prihodnost z zgoraj omenjenimi informacijami. Blockchain velja za eno izmed potencialnih tehnologij za prispevanje družbene vrednosti z reševanjem kroženja lažnih novic in video vsebin. Blockchain tehnologija lahko olajša tudi ustvarjanje novih finančnih trgov in trgov e-trgovine za svetovno prebivalstvo, ki ga bančništvo še vedno ne dotakne.

Vendar se zdi, da trendi kmalu ravno ne dosežejo pričakovanih številk! Torej, kaj ovira sprejetje tehnologije veriženja blokov? Blockchain tehnologija, čeprav zmogljiva, ima omejitve glede zrelosti. Razviti mora in zagotoviti podjetjem zagotovilo za pridobitev želene prepoznavnosti trga in uporabnosti za različne primere uporabe.

Številni podjetniški projekti blockchain so še vedno v fazi eksperimentiranja, tehnologije blockchain pa se niso mogle ujemati s pričakovanji o spodbujanju novih poslovnih modelov in družbenih sprememb. Po drugi strani pa strokovnjaki priporočajo, da se izogibate hitremu razočaranju nad potencialom verige blokov.

Številna Gartnerjeva poročila so že poudarila, da bi tehnologija veriženja blokov dosegla želeno prepoznavnost in sprejetje trga do leta 2023. Poročila v prvi vrsti opozarjajo na dejavnike, kot sta napredek tehnologije veriženja blokov in podpora pragmatičnim primerom, kot razloge za dolgoročno vzdrževanje in izboljšanje vrednost tehnologije veriženja blokov.

Preberite več o prihodnosti tehnologije Blockchain.

Končne besede

Na koncu je očitno, da bodo prihodnji trendi blockchaina potrebovali čas, da bodo postali pomembnejši. Najpomembneje pa je, da tehnologija veriženja blokov omogoča izboljšanje preglednosti in nespremenljivosti podatkov ter izboljšano decentralizacijo informacij. Od svoje ustanovitve s prihodom kriptovalut je blockchain pokazal izjemen potencial za preoblikovanje običajnih pristopov k finančnim transakcijam.

V bistvu je blockchain prihodnost tehnologije, ki lahko bistveno prispeva k svetovnemu gospodarskemu razvoju. Eden najpomembnejših vrhuncev dolgoročno s tehnologijo veriženja blokov bi bila popolna neodvisnost od back-end. Uporabnikom ni treba skrbeti za povezovanje z verigo blokov, izbiro platforme, pametnih pogodb in soglasnih algoritmov.

Edini poudarek uporabnikov v verigi blokov bi bil na pametnih pogodbah in decentraliziranih aplikacijah. Trenutno počasen, a izjemen razvoj tehnologije blockchain kaže svetle možnosti za obsežno uporabo blockchain-a. Facebook in PayPal na primer načrtujeta, da bosta do leta 2022 za več kot 750 milijonov strank olajšali mobilne denarniške storitve denarnic za kriptovalute. Zdi se kot pošten predlog za prihodnost verige blokov!

Prihodnost blockchain tehnologije je svetla, celo blockchain sam je prihodnost. Torej, pravi čas je, da začnete svojo kariero v tehnologiji Blockchain. Za lažje potovanje po Blockchainu vam ponujamo brezplačni tečaj Blockchain; vpišite se zdaj, da nadaljujete!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map