10 najboljših primerov uporabe Corde, o katerih bi morali vedeti

V tem članku bomo preučili najboljše primere uporabe Corde. Naš poudarek bo na raziskovanju, kaj Corda ponuja skozi primere uporabe R3 Corda.

Blockchain se je vedno hitro razvijal. Sprva se je začelo z bitcoinom, javnim blockchainom, kmalu pa so organizacije izvedele, da ne morejo uporabljati javnega blockchaina, začele so prihajati nove vrste blockchain.

Ena izmed novih rešitev veriženja blokov, katere namen je reševanje poslovnih težav, je Corda. Corda je odprtokodna blockchain platforma, ki je namenjena podjetjem. Z njim lahko podjetja ustvarijo CorDapps znotraj globalnega ekosistema blockchain. Da bi zagotovili pravilno uporabo, želi Corda transakcije neposredno vključiti v podjetje z uporabo zasebnih funkcij pametnih pogodb. Poleg tega želijo zmanjšati tudi stroške vodenja evidence in transakcij, kar ima za posledico pretočno poslovanje.

Skratka, transakcije obravnava drugače, kar izboljša razširljivost, hitrost in izvedljivost.

Prihaja kmalu: Začetniški vodnik po razvojnem tečaju Corda

Katere so značilnosti Corde?

Preden nadaljujemo in razpravljamo o primerih uporabe Corda blockchain, si oglejmo nekatere ključne funkcije, ki jih ponuja Corda.

 • Corda je odprtokodna: To je ena glavnih značilnosti Corde, saj je vse odprtokodno. To pomeni, da je koda na voljo brezplačno pod licenco Apache 2.
 • Corda je odprt dizajn: Corda je zelo prilagodljiva in prilagodljiva pri izpolnjevanju poslovnih zahtev. To pomeni, da se lahko podjetja z njo razširijo in zagotovijo ustrezno rast.
 • Corda podpira odprti razvoj: Corda je odprti razvoj, ki je močna skupnost razvijalcev, ki si prizadevajo za boljšo funkcionalnost, funkcije in izboljšave.
 • Preverjene lastnosti: Corda ima dokazano zmogljivost. Zmore 600 transakcij na sekundo in vam pomaga pri obvladovanju povečane aktivnosti v omrežju.
 • Zelo razširljivo: Corda je zelo razširljiva in ima možnost shranjevanja in obdelave podatkov z uporabo knjige.
 • Varno in zasebno: Cordin pristop je drugačen v primerjavi z drugimi knjigami. V tem primeru boste zgodovino transakcij delili samo takrat, ko jo potrebujete. Vozlišča lahko gostite tudi znotraj požarnega zidu podjetja, tako da so njihovi podatki vedno varni. Na koncu Corda s pomočjo integracije HSM poskrbi, da je postopek podpisovanja ključev zaščiten.
 • Pripravljen za oblak: Cordo lahko gostite na rešitvah v oblaku, lahko pa jo nastavite tudi z Dockerjem za boljšo prilagodljivost in razširljivost.
 • Interoperabilnost: Corda je 100% interoperabilna in združljiva z drugimi blockchain omrežji in se lahko uporablja za opravljanje transakcij. Zato je to ena izmed najboljših platform, ki spodbuja interoperabilnost verig blokov.
 • Integracija podjetja: Corda je pakirana tudi za integracijo s kritičnimi sistemi in podjetniškimi sistemi.

Corda glavne komponente

Glavne sestavine Corde vključujejo naslednje

 • Države: So nespremenljivi in ​​se uporabljajo za izmenjavo dejstev med strankama.
 • Pogodbe: Pogodbe se uporabljajo za razvoj države in nadzor nad njimi.
 • Transakcije: Transakcije se uporabljajo za omogočanje spremembe države
 • Corda Flows: Pomaga pri uspešnem izvrševanju transakcij.
 • Soglasje: Soglasni algoritmi preverjajo in potrjujejo transakcije.
 • Corda vozlišče: Nazadnje, vozlišče upravlja tok v CorDapp.

Tu je izčrpen vodnik za Cordo, kjer lahko izveste več o njih.

Najboljši primeri uporabe Corde

Zdaj, ko dobro razumemo, kaj ponuja Corda, lahko zdaj začnemo s primeri uporabe blokovne verige R3 Corda. Vsi ti primeri uporabe Corde so izbrani z namenom predstavitve sposobnosti Corde pri reševanju različnih problemov.

Začnimo z uporabo primerov za Cordo.

Skrb za zdravje

Zdravstvo je eden tistih sektorjev, ki ga je treba veliko izboljšati. Trenutno se zdravstveno varstvo počasi spreminja z uporabo rešitve blockchain. Corda lahko zagotovi potrebna sredstva za spreminjanje zdravstvenih rešitev.

Eno največjih težav z zdravstvom je razdrobljenost shranjenih podatkov in storitev. Ta razdrobljenost lahko privede do številnih težav, vključno s slabo oskrbo pacientov, počasno obdelavo zahtevkov in povečanim številom goljufij. Vsa ta vprašanja lahko rešite s Cordo.

Cordo lahko uporabite za uvedbo elektronskih zdravstvenih evidenc (EZZ), kjer je prednostno shranjevanje in lajšanje podatkov o pacientih. Z verigo blokov Corda za zdravstveno varstvo lahko uporabnik komunicira z EHR in se seznani z njihovimi decentraliziranimi omrežnimi podatki. Tudi drugi člani, vključno z zdravniki in zdravniki, lahko izkoristijo razpoložljive podatke, tako da do njih dostopajo z dovoljenjem pacienta. Javno dostopne podatke lahko uporabite za raziskovanje in reševanje težav s kritičnimi boleznimi.

Nazadnje, uporaba Corde v zdravstvu pomeni tudi izboljšano upravljanje škod. Zahtevke lahko uporabite za izboljšanje zavarovanja z zdravstvom, kar je samo po sebi zapleten postopek. Kar nekaj časa traja, da zahtevate zavarovanje. Z uporabo Corde lahko zdravstveni in zavarovalniški sektor izboljšata zadovoljstvo strank.

To nas vodi do konca naših primerov uporabe Corde v zdravstvu.

Finance

Naslednji najboljši primer uporabe Corde, ki ga bomo našteli, je finančni sektor. Finančni sektor je bil sektor številka ena, ki uporablja blockchain. S Cordo lahko finančni sektor ustvari lijak za zaščito podatkov o strankah in hitro opravljanje transakcij. Izboljšal bo celotno omrežje z večjo operativno učinkovitostjo, nižjimi operativnimi stroški in boljšim časom obdelave. Prav tako bo povečalo zaupanje med institucijami zaradi preglednosti in nespremenljivosti podatkov. Blokovna veriga Corda v plačilnem sektorju lahko ponudi hitrejše transakcije, ki vam lahko pridejo prav v času potrebe.

Finančni sektor je popolnoma spremenila tehnologija veriženja blokov in Corda se zdi prava izbira zanj. Zato menimo, da so finance eden najmočnejših primerov uporabe Corde!

Kapitalski trgi

Kapitalski trgi lahko koristijo tudi Cordi. Na večini kapitalskih trgov obstajajo težave z različnimi vidiki življenjskega cikla. Še vedno je nagnjen k napakam, saj ga napajajo neučinkoviti sistemi. Poleg vsega tega pa regulativna bremena še otežujejo čim bolj učinkovito delovanje sistemov. Zaradi vsega tega obstoječi in novi trgi čutijo pritisk in za to potrebujejo rešitev.

Z uporabo verige blokov Corda lahko kapitalski trgi izboljšajo svoj postopek z odstranitvijo neučinkovitih načinov. Celoten življenjski cikel bo okrepljen z uporabo verige blokov. To bo tudi trgom pomagalo privabiti globalne naložbe in vlivati ​​zaupanje med različnimi subjekti.

Ker Corda lahko deluje v kritičnih okoljih, ni dvoma, da lahko deluje na kapitalskih trgih.

Digitalna sredstva

Digitalizacija je tudi sestavni del rastoče prihodnosti. Z naraščanjem digitalnega premoženja je za organizacije pomembno, da uporabljajo rešitev veriženja blokov, ki je sposobna obdelati preoblikovanje z učinkovitim načinom shranjevanja, obdelave in obdelave teh sredstev.

Corda je popoln kandidat za upravljanje digitalnih sredstev. Zagotavlja lahko ustrezne transakcije z izboljšano razširljivostjo, varnostjo in zanesljivim nadzorom za upravljanje digitalnih sredstev.

S Cordo je prav tako enostavno razviti sisteme digitalnih sredstev, kot so digitalne valute centralnih bank, ki jih lahko uporabljate v institucionalnih okoljih in obdelujete z orodji in standardi razvijalcev. Sredstva imajo tudi koristi od ključnih funkcij, kot so atomske transakcije, kar pomeni, da ne morete podvajati sredstev in takoj poravnati transakcij med udeleženci.

Nazadnje Corda prav tako podpira sredstva, ki so doma na njihovem trgu, in izboljšuje njihovo razširljivost, zasebnost in identiteto.

Vpišite se zdaj: Mojstrski tečaj digitalne valute centralne banke (CBDC)

Digitalna identiteta

Drug primer uporabe R3 Corda je digitalna identiteta. Digitalna identiteta je v sedanjem svetu velika težava. Vsakdo lahko enostavno kopira digitalno identiteto in krade podatke.

Podjetja se morajo prepričati tudi, da imajo ustrezne načine za zaščito osebnih podatkov, da lahko pridobijo zaupanje svojih uporabnikov. Trenutni pristop ni popoln. Muči ga slabo upravljanje podatkov in izmenjava osebnih podatkov.

Jasno je, da je sprejetje DLT / blockchain eden najboljših načinov za upravljanje digitalne identitete, Corda pa je dober DLT za njegovo rešitev. Čeprav je treba premagati nekaj izzivov pri sprejemanju blockchainov, vseeno koristi odtehtajo pomanjkljivosti. Z uporabo Corde lahko podjetja poskrbijo, da upravljanje digitalnih identitet deluje brez kakršne koli neučinkovitosti in napak. Skrbi lahko za preverjanje digitalne identitete, zbiranje in druge naloge upravljanja življenjskega cikla.

Izbira Corde za digitalno identiteto je resnično odlična in jo lahko podkrepite z dejstvom, da ponuja varno porazdeljeno mrežo podatkov, ki zagotavlja, da lahko občutljive osebne podatke ohranja zunaj verige. Poleg tega lahko postopek poenostavi tako, da zagotovi, da življenjski cikel zagotavljanja identitete deluje, kot je predvideno. Deluje tudi s korporacijskim KYC in samostojno identiteto. Nazadnje, decentralizirano zmanjšanje okvira in šifriranje od konca do konca poenostavljata preverjeni dostop do identitete.

Problem digitalne identitete je eden izmed primerov uporabe, ki so pogosti med drugimi tehnologijami veriženja blokov, vključno s primeri uporabe Corda.

Energija

Tudi neučinkovitost močno pesti energetski sektor. Ne samo, da trpi tudi zaradi premoženja z nizko sledljivostjo, zaupanja med nasprotnimi stranmi, praks ročnega dokumentiranja, zastarelih in mučnih sporov o pogodbah.

Da bi rešili vse to, se morajo energetska podjetja prepričati, da uporabljajo DLT ali tehnologijo veriženja blokov za preoblikovanje delovanja energetskega sektorja. Uporabljajo ga lahko za spreminjanje zalednih sistemov, trgovanje z energijo, medsebojne interakcije in digitalizacijo sredstev. Poleg vsega tega lahko naredijo vse učinkovito.

Corda se zdi odlična izbira za energetski sektor, saj pomaga digitalizirati energijo v digitalna sredstva. Ko končate, lahko energijo kot sredstvo enostavno delite in z njo trgujete. Podpira tudi sledenje certifikatom o obnovljivih virih energije in emisijam ogljika, kar igralcem olajša delo v smeri boljše prihodnosti. Poleg tega lahko z njo vsakdo preveri identiteto in zagotovi, da so na voljo varnostno usposabljanje in dovoljenja za obravnavo pritožbe. Tudi nespremenljiv zapis gre daleč, saj zagotavlja prave minerale in lastniške pravice.

Oglejte si spletni seminar na zahtevo o Blockchainovi novi energiji!

GovTech

Vlade so zelo zainteresirane za upravljanje njihovega premoženja in postopkov. Trenutno njihov način dela ni tako dober. Manjka jim zaupanja, zato morajo v upravljanje sedanjih sistemov vložiti tone denarja.

Blockchain za vlado ponuja način za izboljšanje učinkovitosti njihovih sistemov z zagotavljanjem ustreznega zaupanja, preglednosti in sodelovanja.

Z uporabo verige blokov, kot je Corda, boste v starem sistemu odstranili zlorabe, napačno upravljanje, zlorabe, prevare in odpadke.

Torej, kako Corda pomaga?

Cordo lahko uporabite za omogočanje vseh ravni Corde, vključno z državno, lokalno in zvezno, da bodo njihovi sistemi bolj odzivni, zanesljivi in ​​učinkoviti ter jih uporabljate za boljše služenje družbi. Prav tako lahko izboljšajo preglednost, saj lahko javnost preverja transakcije z uporabo orodij, ki so vam na voljo. Vlada lahko na knjigi oblikuje valuto in uporabnikom dovoli, da jo uporabljajo kot digitalni denar, izboljšajo pretok denarja in imajo boljši nadzor nad njimi. Nazadnje jim bodo nespremenljivi zapisi pomagali tudi pri reševanju sporov.

Vlada vedno potrebuje nekaj unikatnega in revolucionarnega, da spremeni svoje sisteme, in to je ena najboljših izvedb primerov uporabe Corde.

Zavarovanje

Zdi se, da tudi zavarovalniški sektor trpi zaradi neučinkovitega sistema. Če poskušate zavarovati, lahko traja od nekaj dni do tednov, da ga dobite. Zahteva po zavarovanju je druga zgodba, pri kateri mora vlagatelj zahtevati veliko dokumentov, da bi lahko obdelal svoj zahtevek.

Skratka, veliko izzivov je, s katerimi se trenutno sooča zavarovalniški sektor, vključno z neučinkovitim sklepanjem pogodb, različnimi viri podatkov in obsežnimi ročnimi posegi. Vse to preprosto zaplete postopek vložitve zahtevkov, celoten postopek pa je stresen in drag.

Blokovna veriga Corda za zavarovalniški sektor z mrežo, kjer lahko vsak igralec, vključno s posredniki, cedenti, zavarovalnicami, pozavarovalnicami, sodeluje ter varno in takoj komunicira. Corda podpira nemoten prenos sredstev, kar pomeni, da lahko poravnate zavarovanje znotraj mreže. Postopek je tudi stroškovno učinkovit, saj lahko odstrani sredstva, potrebna za administrativna dela in revizijo.

Zaradi tega je zavarovanje eden najboljših primerov uporabe Corde.

Oskrbovalna veriga

Oskrbovalna veriga je jedro vsake panoge. Je tudi zapleten, kar podjetjem otežuje upravljanje. Čeprav upravljanje dobavne verige v nekaterih scenarijih deluje odlično, večinoma trpi zaradi neučinkovitosti, povezane z njim. Na primer, igralci, kot so dobavitelji, ponudniki logističnih storitev in korporativni kupci, so pri pretoku blaga in njegovem poreklu omejeni..

Z DLT, kot je veriga verig Corda za dobavno verigo, ima lahko v realnem času natančno sledenje lokacije za sredstva. To bo rešilo večino vprašanj v dobavni verigi, vključno s preveliko ponudbo, premajhno ponudbo, goljufijami itd.

Pametno pogodbo Corde lahko uporabite za sledenje dobavni verigi in preverjanje informacij, kadar koli je to mogoče. Vsem zainteresiranim stranem daje potrebno preglednost.

Še ena stvar, zaradi katere je Corda zanimiva izbira za reševanje težav z dobavno verigo, je dovoljeni blockchain. Tu lahko regulatorji dostopajo do informacij, podjetje pa lahko verigo razdeli v skladu s predpisi.

Druge ključne prednosti uporabe Corde so boljša vidnost, boljša učinkovitost in racionalizacija vodenja evidenc. Skratka, dobavna veriga je eden najboljših primerov uporabe R3 Corda.

Vpišite se zdaj: Tečaj podjetniških blokov in verig dobavne verige

Telekomunikacije

Živimo v povezanem svetu, kjer so telekomunikacije zelo pomembne. Ureja način povezovanja prek brezžičnih in žičnih povezav. Vendar se zdi, da ni vse v redu v telekomunikacijah, kjer glavni akterji trpijo izgube zaradi slabega upravljanja, neučinkovitosti in drugih težav, vključno s komunikacijsko programsko opremo, strojno opremo in poravnavami..

Da ne omenjam, razvoj novih brezžičnih tehnologij drži telekomunikacijsko industrijo na nogah, zaradi česar morajo vsakih nekaj let vložiti milijarde dolarjev.

Corda lahko pomaga pri razvoju telekomunikacij na povsem novo raven. Lahko zagotovi razširljivo, varno in učinkovito platformo za izmenjavo logike, podatkov in zapisov. Zagotavlja tudi boljšo racionalizacijo KYC, kjer bodo podjetja lažje vkrcala stranke in pripomogla k hitrejši in lažji poravnavi. Poleg tega atomske zamenjave olajšajo in ne tvegajo transakcij. Nazadnje lahko celotna uporaba Corde zmanjša stroške in izboljša razširljivost.

Gradnja

Eden od splošno znanih primerov uporabe Corde je v gradbeni industriji, saj vpliva na zasebnost, potek dela in lastnosti identitete.

Corda bo lahko rešila nekatere temeljne težave v gradbeništvu, na primer kako pogodbe svoje delo vedno prenesejo na podizvajalske pogodbe, kjer podizvajalci prav tako storijo enako in svoje delo predajo drugim izvajalcem – kar vodi v verigo izvajalcev ki ne vedo, kaj dejanska stranka želi. Da ne omenjam, postopek vodi tudi do delitve dobička, kar pa v zameno vodi do slabe kakovosti dela.

S podjetjem Corda se lahko izvajalci ali naročniki naučijo prenašati informacije po verigi in jim omogočajo sledenje delu izvajalcev. To lahko rešijo tako, da sklenejo pogodbe in se prepričajo, da se strinjajo z delovnimi mesti in po končanem delu dobijo plačilo. Stranke tudi ne bodo mogle storiti goljufij zaradi pravilne distribucije podatkov.

Pridobitev certifikata blockchain na Cordi vam lahko pomaga zgraditi donosno kariero. Tukaj je vodnik po vsem, kar morate vedeti o certificiranju R3 Corda.

Zaključek

To nas vodi do konca naših najboljših primerov uporabe Corde. Kot lahko vidite, Corda ponuja veliko primerov uporabe za različne panoge. To industriji in sektorjem odpira veliko priložnosti za rast in odpravo vseh temeljnih težav. Očitno je, da edini blockchain ne more rešiti vseh težav. Ampak to je dober začetek.

Vsak novinec, ki si želi postati strokovnjak za blockchain in želi izvedeti več o Cordi, bi moral preveriti naš razvojni tečaj Corde, saj ponuja bolj poglobljeno analizo ekosistema Corda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map