Topp 12 smarte kontraktsbrukstilfeller

Hvis du er ny i smarte kontrakter, er du kanskje ikke sikker på kapasiteten. Denne artikkelen vil prøve å fjerne alle forvirringene dine ved å dele de beste tilfellene for smarte kontraktsbruk.

Smarte kontrakter er resultatet av blockchain-utvikling. Med blockchains oppfinnelse via bitcoin var det klart at det er en primitiv type blockchain-teknologi. Imidlertid introduserte den det kraftige konseptet med desentralisering og hvordan den kan brukes til å løse en rekke problemer på tvers av forskjellige bransjer.

Med tiden ble Ethereum utgitt av Gavin Wood og Vitalik Buterin i 2015. Det startet andre generasjon blockchain-teknologi, som introduserte nye konsepter og teknikker for å håndtere distribuerte reskontroer. En av disse teknikkene inkluderte smarte kontrakter som førte automatisering til hele blockchain-nettverket.

For å lette prosessen med å skrive smarte kontrakter introduserte den også skripting. Et slikt språk som kan brukes til å skrive smarte kontrakter i Solidity. Andre språk for smarte kontrakter lar også en utvikler skrive og distribuere en smart kontrakt. La oss definere smarte kontrakter for å få en bedre forståelse.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain-kurs

Smarte kontrakter bruker tilfeller: Hva er smarte kontrakter? Hvordan fungerer de?

Smarte kontrakter kan defineres som en papirløs digital kode som tilbyr et sett løfter på forhåndsdefinerte forhold som partene har blitt enige om.

Med enkle ord kan partene sette en betingelse som kan starte en handling eller en rekke handlinger når de blir oppfylt.

Smarte kontrakter kan brukes i en eiendomsmegling. Begge partene (kjøper og selger) kan lage en smart kontrakt som kan automatisere avtalen når kjøperen betaler eiendomsverdien til selgeren. For å få alle disse til å skje, må eiendommen først digitaliseres på blockchain-teknologi. Når det er gjort, kan begge parter gjennomføre avtalen ved hjelp av smarte kontrakter.

Denne enkle ideen er mer enn nok til å automatisere oppgaver eller hele nettverket, for eksempel desentraliserte autonome organisasjoner som bruker et sett med smarte kontrakter. Imidlertid ender ikke denne ideen alltid bra. DAO-arrangementet endte ikke bra da en hacker stjal $ 50 millioner. For å dempe problemet ble kjedet delt med en hard gaffel.

Les mer: Hva er en smart kontrakt? En komplett guide

Hva er fordelene med smarte kontrakter?

Vår neste del omhandler fordelene med smarte kontrakter. Ved å lære om fordelene, vil du kunne få mest mulig ut av det smarte kontrakter har å tilby, og dermed få en bedre forståelse av smarte kontraktsbrukstilfeller..

De viktigste fordelene med smarte kontrakter inkluderer følgende:


Autonom

Den største fordelen med smarte kontrakter er automatiseringen den tilbyr. Enkelt sagt betyr det at det er avbruddsfritt, og ingen tredjepart kan gjøre endringer i avtalen og avgjørelsen. Denne automatiseringen kan komme langt da den hjelper organisasjoner med å automatisere visse aspekter av virksomheten. Ikke bare det, det løser problemer i noen prosesser der tillit er et problem.

Sikret

Et annet aspekt av smarte kontrakter som gjør dem fantastiske, er deres sikkerhet. Det gjør at prosesser kan fungere på en sikker måte. Krypteringen får også smarte kontrakter til å fungere etter hensikten. Ettersom smarte kontrakter kjører på nettverk med uforanderlige data, kan ikke dataene som genereres av dem endres eller endres på noen måte. På denne måten holdes all informasjon sikker.

Avbruddsfri

Smarte kontrakter er avbruddsfrie. Dette betyr at når de først er startet, kan de ikke stoppes eller avbrytes.

Tillitsløs

Hele systemet er pålitelig. Dette betyr at det ikke er behov for å stole på andre parter. Høres kontraintuitivt ut? Vel, med enkle ord, betyr det at det ikke er behov for å stole på partene for å gjennomføre en transaksjon. En transaksjon eller handel krever ikke tillit som en integrert del. Ettersom smarte kontrakter kjører på et desentralisert nettverk, betyr dette at hele nettverket er pålitelig.

Lær mer om det grunnleggende om blockchain her: Blockchain For Beginners: Getting Started Guide.

Kostnadseffektiv

Smarte kontrakter gjør transaksjoner mer kostnadseffektive. Dette gjøres ved å fjerne mellommenn fra prosessen. Ved å gjøre det gjør det transaksjonene raskere og fjerner også kostnadene knyttet til det.

Rask ytelse

De autonome smarte kontraktene ble utført langt raskere sammenlignet med den gammeldags tradisjonelle tilnærmingen. Ettersom alle parametrene allerede er definert i smarte kontrakter, trenger den bare å matche dem før den begynner å kjøres.

Nøyaktig og feilfri

Til slutt er smarte kontrakter feilfrie og nøyaktige. Det eneste problemet er at de trenger å bli kodet riktig slik at de utfører feilfrie. Hvis du for eksempel legger inn skatten, kan du gjøre feil mens du gjør det. Men hvis du bruker en smart kontrakt for å gjøre det for deg, vil det være en feilfri tilnærming.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hva er det beste bruksområdet for smarte kontrakter?

I virkeligheten kan smart kontraktsbruk variere fra sektor til sektor basert på hvor selskaper bruker dem. Så, la oss se hva dette er –

Digital identitet

En av de mest åpenbare smarte kontraktsbrukssakene er Digital Identity. Individuell identitet er en av de største eiendelene for den personen. Den inneholder omdømme, data og digitale eiendeler. Hvis den digitale identiteten brukes riktig, kan den gi nye muligheter for personen. Digital identitet kan også bidra til å beskytte identiteten mot motparter og gjøre det mulig for ham å dele den med selskaper han har til hensikt.

Foreløpig lar internett deg koble til flere tjenester, men samtidig dele din identitet uvitende med selskapene, og de er forbundet med å få kartlagt identiteten din.

I dette tilfellet kan smarte kontrakter hjelpe motparter til å lære om individet uten å vite sin sanne identitet eller verifisere transaksjoner. Denne friksjonsfrie KYC kan bidra til å forbedre interoperabilitet, spenst og overholdelse – alt sammen med bruk av smarte kontrakter.

Nysgjerrig på digitale identiteter? Ta en titt på guiden vår om digital identitet for å lære hvordan blockchain og revolusjonerer denne sektoren.

Høye verdipapirer

En annen av de nyttige tilfellene for virkelig bruk inkluderer verdipapirer. Med smarte kontrakter kan kapitaliseringstabelladministrasjon forenkles og forbedres. Dette betyr at det ikke er mellomledd mellom partene, inkludert sikkerhetskjeder. Det kan også brukes til utbytte, automatiske utbetalinger, ansvarsforvaltning og aksjesplitt.

Smarte kontrakter kan også bidra til å redusere operasjonell risiko og gjøre arbeidsflyter digitaliserte.

Grenseoverskridende betalinger

Trade Finance kan også revolusjoneres ved hjelp av smarte kontrakter. Det er ingen tvil om at det kan hjelpe internasjonale varetransport- og handelsbetalingsinitieringer ved bruk av en kredittseddel.

Det er klart at bruk av smarte kontrakter vil forbedre likviditeten til de finansielle eiendelene, til gjengjeld, og forbedre leverandørene, kjøperne og institusjonenes økonomiske effektivitet.

For å få smarte kontrakter til å fungere innen handelsfinansiering, spesielt i grenseoverskridende betalinger og internasjonal handel, er det nødvendig å finne en industristandard og implementere den deretter.

Med riktig integrering kan det sikkert løse juridiske komplikasjoner og gir en bedre måte å løse tvister mellom partene.

Lån og pantelån

Smarte kontrakter kan også bidra til å forbedre finansielle tjenester, inkludert pantelån og lån. For å gjøre det kan det koble partene sammen og sikre at hele prosessen kan fullføres på en friksjonsfri måte. Videre gir det også en feilfri prosess. For eksempel kan den smarte kontrakten som er satt opp for å håndtere et pantelån, klare det ved å spore betalingene og frigjøre eiendommen når hele lånet er betalt av.

En fordel til å bruke smarte kontrakter i finansielle tjenester er synlighet for alle involverte parter.

Denne brukssaken faller også inn under Ethereums smarte kontraktsbrukssaker.

Registrering av økonomiske data

Økonomiske data er veldig viktige for enhver organisasjon. Og det er her smarte kontrakter kommer inn. De gir den nødvendige veien til dataposter for en mer nøyaktig og gjennomsiktig økonomisk datainnsamling. Med smarte kontrakter er det enkelt å administrere enhetlig registrering av data på tvers av en organisasjon, noe som resulterer i reduserte revisjonskostnader og rapportering.

Til slutt resulterer det også i reduserte regnskapskostnader og bedre interoperabilitet mellom eldre nettverk og distribuerte hovedboknettverk.

Myndighetene

Smarte kontrakter hjelper til med å automatisere. Det er der det kan hjelpe regjeringen med å styre driften. En av disse operasjonene inkluderer landtittelopptak der regjeringen kan bruke til å gjøre eiendomsoverføringer.

Opptak av landtittel krever at partene overfører eiendom med effektivitet og gjennomsiktighet. Smarte kontrakter kan være med på å gjøre det. Bruk av det vil også redusere revisjonskostnadene og forbedre gjennomsiktigheten i hele systemet.

En annen brukssak for regjeringen, inkludert elektroniske valg, den digitale identiteten vi diskuterte tidligere, og elektronisk arkivering.

Regjeringer kan utforske mer smarte kontraktssaker basert på deres krav.

Nysgjerrig på blockchains innvirkning på regjeringer? Sjekk ut vår guide om blockchain for regjeringen akkurat nå!

Supply Chain Management

Forsyningskjedeadministrasjon er en flott, blockchain smart kontraktsbrukssak. Ved å bruke smarte kontrakter kan forsyningskjeden forbedres mangfoldig. For eksempel kan den brukes til å spore varer i forsyningskjeden med full synlighet og gjennomsiktighet. En virksomhet kan bruke forsyningskjeder med smarte kontrakter og forbedre beholdningssporingen til et detaljnivå.

Det forbedrer også andre aspekter av virksomheten, som er direkte knyttet til forsyningskjeden. Videre betyr bruk av smarte kontrakter også en reduksjon i bekreftelse, og forbedret sporing resulterer i færre svindel og tyveri. Imidlertid, for å få det til å fungere, må institusjonene legge til ekstra utstyr, inkludert sensorer, i forsyningskjeden. Mer, det er et smart applikasjonseksempel.

Forsikring

Forsikring har alltid vært en av de mest brukte tilfellene av smarte kontrakter. Det er kjent at de fleste tvister skjer i forsikringssektoren. La oss for eksempel ta bilforsikring som et eksempel. Her kan smarte kontrakter brukes til å gjøre opp forsikringen så snart som mulig.

For å gjøre det må smarte kontrakter bruke mye teknologi, inkludert Internet-of-Things, for å lette seg selv. Den smarte kontrakten vil legge til rette for policyen og sørge for at den har all riktig dokumentasjon, inkludert sjåførrapporter og kjøreregistre, med bruk av teknologien. Hvis den smarte kontrakten er satt opp med riktig policy, dokumenter og måter å fange opp data på, kan den utføre seg selv kort tid etter ulykken. Dessuten gjøres smart kontraktutførelse bare basert på de innsamlede dataene, noe som sikrer at det ikke blir gjort noe svindel i prosessen.

Forsikringssektoren kan virkelig dra nytte av smarte kontrakter, og er dermed en av de beste tilfellene for bruk av smarte kontrakter der ute. Mer, det er et smart applikasjonseksempel.

Nysgjerrig på blockchains innvirkning på forsikring? Sjekk ut vår guide om blockchain i forsikring akkurat nå!

Kliniske studier

Kliniske studier kan også forbedres med smarte kontrakter, ettersom de kan forbedre synligheten på tvers av institusjoner. Det kan også automatisere datadeling mellom institusjoner, takket være automatiseringen og personvernbevarende beregninger den kan gjøre. Dette er et av de virkelige eksemplene på smarte kontrakter.

Videre kan smarte kontrakter også brukes til å automatisere forsøkene og dele informasjonen på tvers av bransjen. For å være presis, kan det hjelpe med identitet, autorisasjon og autentisering av dataene.

Escrow

Den siste brukssaken som vi skal diskutere er sperring. Escrows er prosessen med å lagre verdi mellom partene når kontrakten fortsatt er aktiv. For dette blir tiltaket tatt av betaleren for å frigjøre midlene. Når det gjelder smart kontraktsbruk, vil det imidlertid være mulig å automatisere det hele så snart tjenesteleverandøren sender inn sitt arbeid og autentiserer det..

Smarte kontrakter kan være veldig nyttige for plattformer som Upwork eller andre frilansende plattformer der plattformens sperringsbeløp holdes. Det er mange selskaper som bruker smarte kontrakter for dette formålet.

Lagre lagring

Smart kontraktsdatabase kan brukes til å registrere informasjon og også digitalisere eiendeler. Du kan bruke en smart kontraktsdatabase til å lagre postene og fornye dem og frigjøre dem i henhold til de angitte parametrene. Alle disse kan gjøres automatisk. Dette er et av de virkelige eksemplene på smarte kontrakter.

Handelsaktiviteter

En annen brukstilfelle av smarte kontrakter innen handelsfinansiering er handelsaktiviteter. I dette tilfellet blir mellommannen eller megleren fjernet, og arbeidet hans blir automatisert med den smarte kontrakten. Dette fjerner merkostnaden knyttet til dem. Det er mange selskaper som bruker smarte kontrakter for dette formålet.

Les om hvordan Blockchain kan transformere handelsfinansieringen nå!

Lånesystem

Smarte kontrakter kan effektivt brukes i pantesystemet. Det gjør det mulig å automatisere pantelån og lette både eieren og kjøperen. For å få alle disse til å skje, må smarte kontrakter kodes i henhold til boliglånsavtalen. Når det er gjort, kan smarte kontrakter settes i gang, og hvert trinn i prosessen kan utføres automatisk. Hele prosessen er rask, billig og enkel. Dette er et av de virkelige eksemplene på smarte kontrakter.

Ta en titt på de 50 største selskapene som bruker blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår artikkel om smart kontraktsbruk. Smarte kontrakter er avgjørende for økonomien vår, da de kan gi den nødvendige automatiseringen for desentraliserte plattformer. Smarte kontrakter gir en unik måte å løse problemer på, inkludert sperring, kliniske studier, forsikring, offentlige prosesser og så videre!

Alle disse brukssakene faller også inn under Ethereum-tilfeller for smartkontraktsbruk og blockchain-smartkontraktsbruk. Så hvis du leter etter disse, så artikkelen

Vi har også gått gjennom funksjonene i smarte kontrakter, slik at du kan forstå brukssakene for smarte kontrakter bedre. Hvis du vil lære mer om smarte kontrakter, anbefaler vi å sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map