Private Blockchain Vs Database: Hva er forskjellen?

På grunn av funksjonen med å ha en distribuert hovedbok, tror mange private blokkeringer og databaser fungerer som de samme. Denne artikkelen klargjør debatten om privat blockchain vs database og viser hvordan disse to teknologiene er helt forskjellige.

Etter fremveksten av blockchain-teknologi har det vært mange nysgjerrigheter på hva teknologien virkelig kan gjøre for oss. Selv om mange tror at blockchain bare er en type, er det andre variasjoner for forskjellige formål. Imidlertid er forvirring med privat blockchain vs database fortsatt pågående blant tech-entusiaster.

Derfor vil jeg i dag bringe den ultimate sammenligningen av privat blockchain vs database for å hjelpe deg med å forstå forskjellene deres bedre.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Hva er privat Blockchain?

Før jeg går inn i den private blockchain vs databasesammenligningen, la oss sjekke hva privat blockchain er. I utgangspunktet er private blockchains relativt forskjellige fra offentlige. Her vil bare en enkelt organisasjon ha tilgang til nettverket. Mer, organisasjonen kan også bestemme hvem som kan bli med i nettverket eller hvem som kan delta i konsensus.

Vel, i begynnelsen høres det ikke desentralisert ut i det hele tatt nå, gjør det? Det er i utgangspunktet en sentralisert-desentralisert type system.

Den vesentlige forskjellen er at de grunnleggende funksjonene i blockchain fortsatt er der, men det er en ekstra styring i nettverket. Siden hovedboken ikke er offentlig, kan du ikke få tilgang uten riktig autorisasjon.

I virkeligheten har den styrende myndigheten mye kontroll over hvordan teknologien vil fungere i private blockchain-løsninger.

Så, i stedet for full offentlig arkitektur, vil de private blockchain-løsningene tilby deg et distribuert og delvis desentralisert miljø. Dette er fordi private blokkjeder BRUKER distribuert hovedboksteknologi (DLT).

Uansett er andre faktorer som kryptografi eller uforanderlighet fortsatt på bordet. Men det beste er at hvis du vil ha personvern for transaksjonene dine, kan du nå få det fra private blockchain-løsninger.

Det er mange private blokkeringer tilgjengelig for bruk i dag. Men Ripple er en av de populære som bruker en privat blockchain for å drive plattformen. Og mer, plattformen deres er bare egnet for bedriftsløsninger.

Det er andre tillatte plattformer som Hyperledger blockchain, Enterprise Ethereum, R3 Corda blockchain også, men de er litt forskjellige.


Les mer:Oppgangen til private Blockchain-teknologier

La oss sjekke hvorfor privat blockchain skal vurderes neste gang!

privat blockchain vs database

Funksjoner av Private Blockchain

Tilbyr høyeste personvern

En av de beste funksjonene i en privat blockchain er at den gir et høyt personvernnivå for enhver bedrift. I virkeligheten må bedrifter håndtere mye sensitiv informasjon i virksomheten. Dermed, hvis de blir lekket, vil de miste sin virksomhets- og merkevareverdi sterkt.

Det er en høy risiko for dem, og det er derfor de ikke kan bruke en offentlig blockchain for å øke effektiviteten. Det var derfor private blockchains dukket opp i utgangspunktet. Disse tilbyr hovedsakelig private transaksjonsprosesser og hjelper organisasjoner å oppbevare informasjonen bare for autoriserte personer.

La oss sjekke ut den neste fordelen i denne private blockchain-teknologien vs sammenligning av databaser.

Mer effektiv ytelse

Vanligvis tar private blockchain-plattformer mye mindre energi sammenlignet med offentlige. Men hvordan? Alt avhenger av konsensusprotokollene de bruker. I virkeligheten bruker offentlige blokkjeder vanligvis strømkrevende konsensusprotokoller. For eksempel er bevis på arbeid en av de høyeste energiforbrugende konsensusalgoritmene for øyeblikket.

Men privat blockchain bruker ikke denne typen konsensus. I stedet bruker de en slags stemmekonsensus eller andre former for konsensusalgoritme for å oppnå en avtale om en transaksjon.

Mindre flyktig nettverk

I virkeligheten er private blokkeringer ikke ustabile i det hele tatt. Ettersom det er en myndighet som kan overse eventuelle avvik, vil det ikke være noen problemer som styrer transaksjonsgebyrsatsene. En annen god nyhet er at det meste av den private blockchain ikke har noen innfødte valutaer. Så det betyr at du ikke trenger å håndtere kryptovalutaens unødvendige ustabile natur.

I et blockchain-miljø for bedrifter er kryptokurver ikke pålitelige for å tilby et bærekraftig forretningsresultat på lang sikt. Dermed, med en privat blockchain, får du stabilitet som du ønsker.

La oss sjekke ut den neste fordelen i denne private blockchain-teknologien vs sammenligning av databaser.

Organisatorisk empowerment

Vel, offentlige blokkjeder er mer fokusert på brukermanualisering. Men organisasjoner trenger empowerment også. I virkeligheten er forretningsmodellene våre og måten vi oppfører dem på, langt mer forskjellige. Vi vet ikke en gang om vi noen gang kan nå full desentralisering på alle nivåer.

I private blokkjeder må du følge regelverket og reglene til den spesifikke virksomheten. Det er nødvendig for forbedring av den organisasjonen, og privat blockchain kan enkelt levere den.

Hvorfor Private Blockchain?

Du lurer på hvorfor du bør vurdere private blockchains i utgangspunktet? Vel, det er fordi denne typen modeller har en god andel av fordelene. La oss sjekke dem ut!

Sparer mange kostnader

Først av alt sparer private blockchain-løsninger mange kostnader i det lange løp. Å drive og vedlikeholde en offentlig blockchain tar mye tid og ressurser. Mer, bedrifter kan ikke bruke offentlig blockchain for sitt interne nettverkssystem. Hvorfor?

Vel, for hvis en av konkurrentene bare kan komme i nettverket og se hva de holder på med, vil selskapet miste sin konkurransefortrinn. Mer av sikkerhetshensyn må det også være ekstra privatliv for konfidensielle filer.

Ved å bruke en privat blockchain kan de enkelt spare mange kostnader.

Tilbyr lavere transaksjonsgebyrer

Siden privat blockchain ikke har mange brukere eller ikke ser ut til å ha problemer med skalerbarhet, er transaksjonsgebyrene lave. I utgangspunktet blir transaksjonsgebyrene høyere når etterspørselen etter transaksjoner stiger i et nettverk av flere parter.

Men det er ikke tilfelle for private blockchains. I disse modellene får du alltid veldig lave transaksjonsrater.

Nettverksbestemmelser

Den leveres med nettverksbestemmelser, og hver bruker i systemet må følge alle disse forskriftene. Tidligere hadde offentlige blokkjeder ingen regler, og omfanget av blockchain for bedrifter virket dyster.

Som du kan definere regelverket fra starten, blir det lettere for en bedrift å oppgradere til blockchain og bruke alle funksjonene.

Ingen kriminell tilgang

I private blockchains trenger du ikke å bekymre deg for at noen kriminelle får tilgang til nettverket ditt. I virkeligheten bruker mange kriminelle kryptovalutaer til å betale opp for forbrytelser på det mørke nettet. Men ettersom private blokkjeder har autorisasjoner, får de ikke tilgang til det.

Les mer: Offentlige mot private Blockchain: Hvordan skiller de seg?

Hva er en database (DB)?

En database refererer vanligvis til en samling organiserte data, som er lett tilgjengelige, håndterbare og oppdaterbare. I virkeligheten har alle datamaskindatabaser en tendens til å inneholde samlinger av informasjon, poster eller filer som salgstransaksjoner eller kundeinteraksjoner, og så videre.

Det finnes mange slags databaser. Men den tradisjonelle databasen er bare en tabell med rader og kolonner som er indeksert. Mer, selskaper bruker dette for å gjøre det lettere å finne informasjon ved hjelp av NoSQL eller SQL-spørsmål.

På den annen side prøver grafdatabaser å bruke kanter og noder for å definere alle slags forhold mellom oppføringene eller spørringene på bestemte beregninger.

Uansett er databasesjefen ansvarlig for å tilby tilgang til brukere med muligheten til å skrive eller lese, slette eller oppdatere databasen.

Det nøyaktige trekk ved databaser er imidlertid at de er sentraliserte. Det betyr at det er en høyere autoritet som enkelt kan endre oppføringene dine hvis de vil. I virkeligheten gjør dette dataene upålitelige og gir opphav til korrupsjon.

På den annen side tilbyr nå noen databaser ACID-samsvar for å gi mer sikkerhet til informasjonen.

For videre studier: Blockchain vs Database: Forstå forskjellen

Fordeler med databasestyringssystem

Database management System tillater faktisk henting, tilgang og bruk av informasjonen på systemet med sikkerhetsprotokoller. Mer, det er ansvarlig for dataintegritet og andre funksjoner. Så la oss se fordelene med en typisk database.

Bedre dataoverføring

I en database kan brukere få tilgang til bedre administrerte data. I virkeligheten hjelper det brukerne å raskt spørre om en informasjon de trenger og har rask responstid. I tillegg kan de også hjelpe brukerne med å gjøre endringer hvis det er nødvendig for miljøet.

Datasikkerhet

Databaser brukes globalt. Det er mye press på selskapets database når mange brukere prøver å overføre data eller dele data på den samtidig. Dermed øker behovet for sikkerhet i stor grad.

Ved å bruke databasestyringssystemet kan bedrifter få den sikkerheten og personvernet de trenger. Du må imidlertid vite at selv om det tilbyr høyere sikkerhetsprotokoller. Det kan fortsatt tillate brukere å gjøre uautoriserte endringer.

Sikkerhetsprotokollene er for det meste ikke nok til å holde hackerne utenfor databasen.

Lavere kostnader

I virkeligheten er kostnadene ved å sette opp en database ganske billige. Siden det er svært tilgjengelig teknologi, kan ethvert selskap sette opp databasene til en minimal kostnad. Imidlertid er det vedlikehold av databasen hva kostnadene kan begynne å legge seg opp.

Ved skalering må et selskap også øke databasekapasiteten. I virkeligheten, jo større en database blir, jo vanskeligere blir det å administrere den. Og avvik begynner å øke også. Skalerbarhet, derimot, er en av de viktigste blockchain-funksjonene.

La oss sjekke ut den neste fordelen i denne private sammenligningsguiden for delt blockchain vs delt database!

Minimere data inkonsekvens

Et stort trekk ved databaser er at siden det er flere tabeller i et nettverk, kan en endring i en tabell påvirke en annen på en annen tabell. Hvis den andre tabellen ikke er oppdatert i tillegg, skaper den datainkonsistens.

Imidlertid, hvis du riktig designer en database, bør den automatisk oppdatere andre tabeller hvis du oppdaterer en tabell som er knyttet til disse. Så det kan også redusere problemet med inkonsekvent informasjon.

Raskere datatilgang

Ved hjelp av databasen kan du raskt spørre om du stiller et veldig spesifikt spørsmål. Det beste er at databaser er ekstremt raske. I virkeligheten er de også veldig nøyaktige. For eksempel, kanskje du vil vite om en bestemt kunde som kjøper et bestemt produkt på et bestemt tidspunkt.

Alt du trenger å gjøre er å kjøre et enkelt spørrespråk, og du er ferdig. Algoritmene vil bare hente svaret ditt umiddelbart. I virkeligheten kommer databaser veldig godt med kundeservice, og flere kunder har problemer, og agenten kan raskt slå opp hva problemet er fra databasen.

La oss sjekke ut den neste fordelen i denne private sammenligningsguiden for delt blockchain vs delt database!

Deling av informasjon

Ved hjelp av databaser kan du også dele viss informasjon med en bestemt part. Så det er ikke offentlig eiendom på noen måte. Dermed tilbyr den deg lagring for lagring av all sensitiv informasjon og gir tilgang til bare autorisert personell.

Det kan være et stort pluss når du gjør forretninger med flere parter.

Les mer:Blockchain Business Strategy Guide

Økt produktivitet

Med hjelp fra visse verktøy kan du enkelt lage alle dataene i databasene til en nyttig informasjon, som vil hjelpe brukerne til å ta bedre, informative og raske beslutninger. I virkeligheten utgjør disse små effektivitetene faktisk suksessen til et selskap.

Redusere lagringsplass

Åpenbart, hvis du begynner å lagre all papirbasert informasjon i databaser, vil det spare deg for mye lagringsplass. Vanligvis er det mange papirbaserte stier som kan manipuleres ganske enkelt. Men med databaser vil all informasjon bli digitalisert.

Som et resultat trenger du ikke å stole på papirene lenger. Selv om det å gjøre alle dokumentene dine digitale ville være vondt i starten. Etter den vanskeligheten ville alt være sømløst.

Enkel

Å bruke en database er ganske enkelt. I virkeligheten er det ingen ekstra kompleksiteter eller problemer. Så ansatte trenger kanskje liten eller ingen opplæring for å begynne å bruke databaser for sitt arbeid i selskapet. La oss sjekke ut den neste fordelen i denne private blockchain-teknologien vs sammenligning av databaser!

Les mer:15+ praktiske blokkeringssaker i 2021

Private Blockchain vs Database: Hvordan er de forskjellige?

I utgangspunktet tenker du kanskje at en privat database ligner mye på typiske databaser. Men i virkeligheten er det stor forskjell mellom disse to.

Først og fremst er den underliggende teknologien eller måten de lagrer informasjon på, en helt annen. Så det ville også være noen åpenbare forskjeller mellom dem.

Autoritet

Dette er en av de største forskjellene mellom privat blockchain og database. Private blokkjeder er delvis desentralisert. Det betyr at det ville være en enkelt enhet som passer på systemet. Så på en måte vil det ikke tilby deg den fulle desentraliseringsfaktoren du ønsker.

Imidlertid er kjernefunksjonene fortsatt der.

På den annen side er databaser fullstendig sentralisert. Det betyr ikke bare at det vil være en autoritet til å overse alle oppføringene dine. Men de kan også endre eller endre dem slik de vil. I virkeligheten, til sammenligning, i en privat blockchain, får du mer frihet enn i en typisk database. En sammenligning mellom desentraliserte og sentraliserte systemer vil gi deg en bedre ide.

Arkitektur

Private blokkjeder har en annen arkitektonisk modell. I virkeligheten følger den ikke den typiske klientservermodellen som den primære arkitektoniske utformingen av systemet. Derfor bruker den en peer-to-peer-nettverksmodell for å tilby distribuert natur i nettverket.

Så hva betyr det? Det betyr at i stedet for å avhenge av serveren for å hente alle spørsmålene dine, kan du kommunisere direkte med en annen bruker på nettverket.

På den annen side følger databaser den typiske klientservermodellen. Det er en ganske utdatert modell som er mer utsatt for angrep. Enda viktigere, det er ganske tregere enn peer-to-peer-modeller.

La oss se den neste forskjellen i denne private blockchain-teknologien mot databasesammenligningsguide.

Opptreden

I virkeligheten er databaser langt raskere sammenlignet med en privat blockchain. Problemet er at selv om private blokkjeder er ny teknologi, er det et skaleringsproblem. Databaser har ikke det. I virkeligheten kan den skaleres i hvilken grad den trenger og fremdeles levere den raske effekten du trenger.

Men private blokkeringer, derimot, vil avta hvis det er mer press i nettverket enn det kan takle. Så i utgangspunktet er det en grense for antall transaksjoner den kan håndtere hvert sekund. Hvis du kan holde deg innenfor dette området, kan du enkelt slå databasen.

Koste

En annen stor forskjell er kostnad for begge teknologiene. Databaser er ganske billige. Hvorfor? Siden det er svært tilgjengelig teknologi, kan ethvert selskap sette opp databasene til en minimal kostnad. Imidlertid er det vedlikehold av databasen hva kostnadene kan begynne å legge seg opp.

Alt i alt, sammenlignet med blockchain-teknologier, er det likevel mye billigere. På de andre private blokkjedene er det litt billig i forhold til deres offentlige kolleger.

Husk at alle datamaskiner eller enheter for tiden er vant til å bruke databaser. Så når du vil bytte til en helt annen teknologi, må du foreta investeringer.

La oss se neste forskjell i denne databasen mot privat sammenligning av private blockchain-teknologier.

Data håndtering

Dette er uten tvil en av de største forskjellene mellom begge teknologiene. I en privat blockchain har brukerne bare lov til å lese og skrive og ingenting annet. Så når data får en post i hovedboken, kan ingen noen gang endre den på noen måte. Denne funksjonen kalles uforanderlighet, og blockchain vedlikeholder den for enhver pris. Det er en av de største fordelene med blockchain-teknologi.

På den annen side, i databaser, kan brukere skrive, lese, slette eller oppdatere en oppføring selv etter at den allerede har fått en oppføring i systemet. Det følger CRUD. Så hvis du vil, kan du enkelt endre eller endre andres oppføring hvis du har tilgang til den.

I virkeligheten er denne formen for tilgjengelighet faktisk ikke så stor da den gir opphav til korrupsjon på alle nivåer.

Dataintegritet

Databaser mangler dataintegritet på alle nivåer. Hvordan? Vel, som du allerede vet at hvem som helst kan endre data hvis de kan få tilgang til det. Så det er ingen måte at databasen er i stand til å tilby full dataintegritet på noe nivå.

Dette er noe som næringslivet holder på med hver dag. Det er mange avvik i denne typen systemer, og det koster en organisasjon mye.

På den annen side har private blokkeringer uforanderlighet. Det tilbyr dataintegritet. Men da bare en enkelt organisasjon administrerer plattformen, kan organisasjonen overstyre en transaksjon under visse regler. Men jeg må si, det er høyst sannsynlig. Det er et av de største problemene blockchain løser.

La oss se neste forskjell i denne databasen mot privat sammenligning av private blockchain-teknologier.

Åpenhet

Dette punktet er ganske forskjellig fra andre. Praktisk talt er begge teknologiene ikke transparente i det hele tatt. I utgangspunktet er offentlige blokkjeder faktisk helt gjennomsiktige, men ikke private. Hvorfor? Vel, det er fordi det lar brukerne holde private kjeder der de kan handle privat. Og mer, uten ordentlig autoritet, kan ingen se hva som egentlig skjer i den private kjeden.

Det samme skjer i databaser. I virkeligheten er ikke oppføringene i databaser gjennomsiktig eller offentlig eiendom. Du må ha tilgang til å se eller samhandle med den. Så begge systemene er ikke gjennomsiktige.

La oss se neste forskjell i denne databasen mot privat sammenligning av private blockchain-teknologier.

Kryptografi

Private blokkjeder har kryptografi for å sikre alle transaksjonsregistrene sine. Hva denne teknikken gjør er at den krypterer transaksjonsinformasjonen og sørger for at ingen kan tukle med den. Mer, det sørger også for at hackerne ikke får tilgang til det på noen måte.

Når noen prøver å endre en oppføring, vil den skille blockchain fra kjeden, slik at det ikke kan påvirke de samlede dataene på noen måte.

Det er et svært fungerende og flott sikkerhetstiltak. Men i databasen ser du ikke kryptografi. Mer, du vil ikke se noen form for kryptering i det hele tatt. Men hvorfor? Vel, faktisk har databaser mange oppføringer, og algoritmene som vil spørre databasen, må dekryptere hver oppføring for å hente svaret. Og det er veldig tidkrevende.

Les mer: Hashing i kryptografi

Private Blockchain vs Database: Sammenligningstabell

Privat BlockchainDatabase
Autoritet Delvis desentralisert Sentralisert
Arkitektur Peer-to-peer-modell Klient-server-modell
Opptreden Fort Raskere
Koste Billig Billigere
Data håndtering Les og skriv for en enkelt organisasjon Opprett, les, oppdater, slett
Dataintegritet Delvis dataintegritet Har ikke dataintegritet
Åpenhet Ikke gjennomsiktig Ikke gjennomsiktig
Kryptografi X

Konklusjon

Til slutt må jeg si at både databasen og den private blockchain kommer med sin rettferdige andel av funksjonene. I virkeligheten gir database mot privat blockchain deg bare et glimt av hvordan de er forskjellige fra hverandre. Det vil hjelpe deg med å bestemme hvilken vei du skal ta.

Du må imidlertid huske at blockchain sakte kommer til å erstatte databaser, ettersom de virkelig blir foreldet dag for dag. Så, nå eller senere, må du bytte til blockchain-teknologi.

I alle fall forhåpentligvis tilbød denne sammenligningen deg alt du trengte å vite. Så nå er det opp til deg å bestemme om du vil implementere blockchain eller ikke.

Men hvis du vil komme inn på flere detaljer, må du sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs for å lære mer om det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map