Hvordan Blockchain vil endre organisasjoner

Lurer du på hvordan blockchain vil endre organisasjoner? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted, ettersom vi skal lære om det i denne artikkelen.

Organisasjoner utvikler seg alltid med innføring av ny teknologi og løsninger. Det er av største interesse for akademikere og bedriftsledere om hvordan man kan få organisasjoner til å jobbe mer effektivt og forbedre moderne ledelsespraksis.

Hvis du gjør et raskt online søk, vil du ha mange ressurser som snakker om emnet. Det kan være leietakere, teorier og andre praktiske tanker om emnet. Det faktum at organisasjonsstrukturen ikke har endret seg på mer enn ti tiår, har vi ikke sett mye av en innovasjon eller forbedring. Det er fortsatt hierarkisk, vertikalt integrert og isolert.

Blockchain ser ut til å være svaret på organisasjonens elendighet. Det kan radikalt endre hvordan organisasjoner jobber eller hvordan selskaper kommuniserer for bedre effektivitet. Til slutt vil selskapet skape verdier og også sørge for at folk blir stimulert til å gjøre endringen.

Blockchain Change Organisations

Nåværende organisasjonsstruktur

Akkurat nå har vi en organisasjonsstruktur som enten er sentralisert, hierarkisk eller begge deler. Med denne tilnærmingen tar en sentralisert myndighet seg av beslutningstaking på høyt nivå. Det tilbyr også en hierarkisk tilnærming der hvert medlem er definert som en rolle de trenger å holde seg til. Hele systemet er også standardisert byråkratisk med en sentralisert myndighet som bestemmer og overvåker hele systemet.

Hvis du tar en titt overalt, definerer denne tilnærmingen alt som en organisasjon går gjennom, inkludert det sosiale, økonomiske og politiske livet. Den sentraliserte organisasjonsstrukturen har gitt kapitalismen, der en fyr blir rikere.

Bedrifter er et perfekt eksempel. For å få disse selskapene til å fungere, finner du andre hierarkiske og sentraliserte organisasjoner, inkludert økonomi og banker. De spiller en avgjørende rolle i å drive disse selskapene og sørger for at de kan jobbe effektivt og effektivt.

I kjernen vil du oppdage at disse organisasjonsstrukturene er avhengige av å utvikle tillit og effektivt fullføre oppgavene.

Med tiden må alle disse endres. Vi er nå i en tid der digitale innovasjoner overgår de gamle metodene. Bortsett fra blockchain, er det mange teknologier som vil spille en avgjørende rolle i endring av organisasjoner. Disse teknologiene inkluderer følgende

  • Cloud-baserte tjenester inkludert lagring og automatiserte algoritmer
  • Kraftig og billigere digital maskinvare
  • Teknologier som synergiserer for å skape bedre effektivitet, inkludert IoT, kunstig intelligens, nanoteknologi og blockchain.

Til slutt må organisasjoner følge digitaliseringsprosessen og sakte tilpasse seg. Til slutt må organisasjoner tilpasse sin sentraliserte og hierarkiske tilnærming og introdusere endringen slik at praksis og tankesett endres.

Fordeler med å bruke Blockchain i organisasjoner


Blockchain er et peer-to-peer-nettverk uten sentralisert autoritet. Kjerneideen med desentralisert åpner for en mengde fordeler for organisasjoner. Kjernen gir det tre fordeler for organisasjoner.

  1. Distribuert: Blockchain gjør det mulig for organisasjoner å ha enorm fordel av desentraliseringen. Ved å bruke blockchain kan organisasjoner kjøre prosessene i distribuert format. Disse datamaskinene kan enten være eid av dem eller være frivillige, da det ikke kreves noen sentralisert database i en distribuert tilnærming. Hver jevnaldrende har sin egen hovedbok, som også sørger for at ondsinnede aktører ikke kan endre dataene.
  2. Offentlig: Organisasjoner er alltid opptatt av å få kontakt med brukerne sine. Dette betyr at de alltid må ha en bestemt prosess åpen for sluttbrukeren slik at de kan gi tilbakemelding eller sjekke informasjon når det er nødvendig. Blockchain lar organisasjoner gjøre nettopp det. Det lar dem lage et føderert blockchain-nettverk, som er en blanding av offentlige og private nettverk. Organisasjonen vil beholde sine kritiske prosesser og data i sitt private nettverk mens de bruker riktig funksjon av nettverket. Hvis det gjøres riktig, kan enhver bruker sjekke informasjonen i nettverket når som helst de vil. Dette bygger sluttbrukernes tillit og gjør også organisasjoner ansvarlige for sine handlinger og handlinger.
  3. Sikkerhet: Organisasjoner er alltid kritiske når det gjelder sikkerheten til deres forretningshemmeligheter. De vil ikke at deres forretningshemmeligheter skal være en lekkasje. Derfor vil du finne mange organisasjoner som bruker millioner av dollar på å beskytte systemet og konfidensielle data. Ved å bruke blockchain kan de styrke sikkerheten i prosessen og dataene. Blockchain bruker kryptering på høyt nivå ved hjelp av kryptokurrency for å sikre at dataene forblir sikre hele tiden. Mange organisasjoner implementerer også et komplett privat kryptert blockchain-nettverk for å sikre at dataene deres aldri får tilgang til en person som ikke er autorisert til det..
  4. Transaksjonskostnad: Blockchain å være uavhengig av en sentralisert enhet er kostnadseffektivt. Kostnadene forbundet med behandling av en transaksjon er alltid lavere sammenlignet med en sentral tilnærming. Ettersom dataene ikke er lagret i en sentralisert database, har alle i organisasjonen muligheten til å få tilgang til dataene hvor som helst de vil uten å måtte hoppe mellom samtaler som ber om dataene. I noen tilfeller kan transaksjonskostnadene fjernes fullstendig – noe som sikrer riktig vekst og effektivitet.
  5. Ingen mellomledd: Det er en klar fordel med mellommenn. Organisasjoner trenger nå ikke å bekymre seg for tredjepartsløsninger som fungerer som mellomledd for å tilby tjenester. Dette gir mye arbeid fra organisasjoner, men gir også unødvendig risiko forbundet med dem. For eksempel kan hele arbeidsprosessen stoppes på grunn av feil i mellomserverne. Hvis det ikke er noen sikkerhetskopi, kan organisasjonen miste mye verdi. Et annet problem som mellommenn lider av inkluderer svindel og hacks.

Fordelene skal gi deg en god ide om hvordan blockchain vil endre organisasjoner.

Les også, hvorfor trenger du å ta et Enterprise Blockchain-kurs?

Blockchain-prinsipper: Design din Enterprise Blockchain

Hvordan Blockchain vil endre organisasjoner

Nå kan vi enkelt se at blockchain forstyrrer organisasjoner som er raske nok til å implementere den.

Personalressurser og anskaffelser

En av de største endringene som organisasjoner vil se er utviklingen av menneskelige ressurser og anskaffelser. Med blockchain kan menneskelige ressurser automatiseres for å akseptere oppføringer og filtrere dem ved hjelp av kunstig intelligens. Dessuten vil hele menneskelige ressurser kjøre på toppen av blockchain-nettverket, og sikre at prosessen er veldefinert og effektiv. Det vil gi kandidater direkte tilgang til systemet, og de kan få tilgang til statusen deres ved å logge inn på systemet. Det vil jevne ut hele ansettelsesprosessen.

De smarte kontraktene kan også brukes til å lønne arbeidere på arbeidet sitt. Det kan etablere en tilstand før betalingen blir frigitt. Arbeideren kan sjekke tilstanden før han signerer smartkontrakten. Når arbeideren har fullført oppgaven, frigjør systemet betalingen automatisk. En annen fordel vil inkludere muligheten til å betale arbeidstakere i kryptovaluta.

Ledelse

Blockchain vil også radikalt endre ledelse – en integrert del av enhver organisasjon. Ledere vil nå være mer tydelige i sin tilnærming ettersom de vil verdsette den nyoppdagede gjennomsiktigheten. De vil gi klare tilbakemeldinger som alle kan se og verdsette.

Ledere ville også være i stand til å ta bedre avgjørelser ettersom de kan se ringvirkningen av deres beslutninger på hele nettverket. Blockchain er et stort nettverk der forskjellige deler av organisasjoner er koblet sammen. Ved å ta et skikkelig ørnesyn kan han implementere de riktige tingene. Han kan også bruke blockchain for å fremme nye verdier og ferdigheter der hver person som jobber i organisasjonen føler seg verdsatt.

  • Hvordan bli en Blockchain-arkitekt
  • Hvordan bli en Blockchain-profesjonell

Annonsering og ledelse

Organisasjoner kan nå få mest mulig ut av annonseringsbudsjettet ved å vedta blockchain i det. Ved å bruke blockchain vil de slutte å miste pengene på grunn av falske aktiviteter. Blockchain-drevet annonsering betyr at de kan fange opp og fjerne den etterlengtede falske aktiviteten. Sluttresultatet vil være en bedre avkastning for virksomheten.

Juridiske saker

Juridiske forhold kan styres bedre ved hjelp av smarte kontrakter. Enhver organisasjon må alltid håndtere sine juridiske forhold, det være seg med andre organisasjoner eller sluttbrukere. Med smarte kontrakter kan organisasjoner håndtere juridiske forhold bedre. Dette er fordi smarte kontrakter definerer juridiske kontrakter i kode i stedet for på papir. Det fungerer på betingelser, og begge parter må signere kontrakten før den smarte kontrakten blir aktiv.

Alt dette må gjøres på en blockchain-plattform som lagrer all informasjon på best mulig måte, dvs. uforanderlig og sikker. Alle disse betyr at juridiske forhold fra enhver organisasjon håndteres ganske pent ved hjelp av innsamlede data og smarte kontrakter. Det vil forenkle hele prosessen og vil beskytte organisasjonens interesser basert på de innsamlede dataene.

Regnskap

Regnskapet vil også bli forbedret ved hjelp av blockchain. Blockchain-teknologi kan brukes til å administrere regnskapsavdelingen med den største letthet. De kan utføre store operasjoner og administrere komplekse skattekoder i tillegg til å administrere forskjellige valutaer. Blockchain kan forenkle komplekse ting og kjøre det på toppen av nettverket. Det opprettholder også konfidensialitet og anonymitet som kreves for å utføre visse transaksjoner.

Cybersikkerhet

Med blockchain kan organisasjoner bedre sikre sine data, prosesser og datahemmeligheter. Akkurat nå investerer organisasjoner mye penger i cybersikkerhet. Det spiller ingen rolle om du er en liten bedrift eller en stor bedrift, lekkede handelshemmeligheter kan få deg til å tape milliarder av dollar.

Blockchain kan hjelpe organisasjoner bedre å styrke deres sikkerhet. De kan ikke bare gjøre transaksjoner, men også lagre data. På denne måten kan de sørge for hvordan transaksjonene blir gjort, og også gjøre dataene deres uforanderlige.

Rising Capital

En annen måte blockchain i organisasjonshjelp er å gi dem en effektiv måte å skaffe kapital til sin virksomhet. De kan bruke blockchain for å skaffe kapital fra en risikokapitalist eller gjøre crowdfunding med full åpenhet. De kan sette opp ICO-er eller enkel crowdfunding for å skaffe penger fra vanlige mennesker.

Ledelse

Sist, men ikke minst, forbedrer blockchain i en organisasjon ledelsen. De kan integrere blockchain for å gjøre prosessene mer effektive og effektive. For å gjøre det, må de først digitalisere hver prosess og deretter bruke en moderne blockchain-plattform for å bytte til blockchain. Få av selskapene som allerede bruker blockchain inkluderer Kodak One og NagriTech.

Vil Blockchain endre organisasjonsdesign? Desentraliserte autonome organisasjoner

Blockchain vil helt sikkert påvirke organisasjonens design. Fokuset vil nå endre seg fra en gammel hierarkisk / sentralisert til en mer desentralisert tilnærming. Designfilosofien vil være basert på desentralisert autonom organisasjon (DAO). Ved å bruke DAO vil organisasjoner bli mer autonome og effektive. Det vil helt sikkert endre hvordan blockchain-organisasjonsstrukturen vil se ut.

Desentraliserte autonome organisasjoner jobber uavhengig med kombinasjonene av analyse, tilkoblede enheter, distribuert hovedboksteknologi og smarte kontrakter. For å gjøre det, må de sette opp en riktig designet autonom programvare som følger med den uforanderlige koden. Hver av skuespillerne vil bli plassert riktig i henhold til sin rolle i DAO. Den eneste ulempen er at reglene når de er satt ikke kan reverseres. Dette er viktig for å gi organisasjonen autonomi. Det vil også gjøre det mulig for de forskjellige aktørene å stole på hverandre og sørge for at konsensusalgoritmen tar vare på datagyldighet og uforanderlighet.

Les også Hva er DAO? Hva det betyr og hvordan det fungerer? og Betyr den nylige DAO-hackingen av Ethereum at blockchain ikke er så sikker som vi trodde?

Maktendring

I en DAO er makten etablert av det faktum at en aktør er pålitelig. Siden det ikke er noen hierarkisk tilnærming, er tillitstilnærmingen nødvendig. En node får tillit, avhengig av dens handlinger og oppførsel. Hvis den har ganske god tillit, vil den fungere som en beslutningstaker i nettverket. Ved å gjøre dette fordeles maktandelen blant organisasjonen likt.

Skuespillernes kraft bestemmes av tillitsnivået, antall poletter den har, og dens oppnådde fortjeneste. Ved å gi tre elementer som en del av kraftberegningene, kan hver aktør forskyve kraftbalansen.

Bortsett fra endringen i makt, påvirkes også organisasjonsdesign. For eksempel fungerer kryptografi som en måte å bygge tillit på. I tradisjonelle desentraliserte organisasjoner gjøres beslutningene av ansiennitet og ekspertise, mens det som i DAO gjøres automatisk ved hjelp av smarte kontrakter. Styringen i DAO er også innebygd i kode. For tradisjonelle desentraliserte organisasjoner gjøres det av styret.

Du kan også laste ned artikkelen som en pdf-fil og dele den med kollegaen din som Hvordan Blockchain vil endre organisasjoner pdf.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av artikkelen vår, hvor vi diskuterer hvordan blockchain vil endre organisasjoner. Så, hva synes du om blockchains innvirkning på en organisasjon? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map