Fremtiden for Blockchain Jobs Report 2020 av World Economic Forum

Fremtiden til Blockchain er lys. Den følgende diskusjonen vil ta sikte på å reflektere over prognosene som presenteres i World Economic Forum Jobs Report 2020 for å finne ut hvor blockchain passer inn i bildet.

Blockchain-teknologi er utvilsomt en av de mest etterspurte ferdighetene i moderne tid på grunn av forskjellige grunner. Det har vært ansvarlig for å anspore mange nye stillinger som har ført til flere muligheter for en karriere innen blockchain. Derfor vil mange aspirerende kandidater sannsynligvis søke etter troverdige muligheter for å score blockchain-jobber. Som et resultat er det uunngåelig å lete etter spådommer angående jobber innen blockchain.

Det er en ny teknologi, og det er uunngåelig for folk å se etter stabile muligheter for å sikre karrieren på blockchain-plattformer. Leserne kan bruke følgende diskusjon til å reflektere over viktige faktorer som kan føre til utviklingen i arbeidsmarkedet fra 2020 til 2025.

World Economic Forum har hele tiden pekt på innføring av fremtidens arbeid i løpet av de siste fem årene. Det har ikke bare funnet ut potensialet for jobber i blockchain, men også de store mulighetene for arbeidstakerforflytning. Teknologisk automatisering og utvidelse støttet pålitelige strategier for å forbedre jobboverganger for å imøtekomme nye jobbroller.

De Fremtidens jobbundersøkelse er et viktig verktøy for å evaluere kortsiktige og langsiktige trender sammen med virkningen av teknologiadopsjon i forskjellige arbeidsmarkeder. Et av de viktigste høydepunktene i undersøkelsen var refleksjonen om teknologisk adopsjon på tvers av bedrifter med svingninger i etterspørsel etter ferdigheter og jobbkrav.

Undersøkelsen gir et interaktivt og artikulert inntrykk av nye trender i arbeidsmarkedet. Samtidig hjalp det også med å få tilgang til en mulighet for planlegging og strategisering for en forbedret fremtid i arbeidet. La oss se hvordan Future of Jobs Report 2020 av World Economic Forum vurderer teknologisk adopsjon for å finne en passform for blockchain-jobber.

Meld deg på nå:Hvordan bygge karrieren din i Enterprise Blockchains Course

Potensialet for Blockchain i fremtiden

De siste to årene har nye teknologier begynt å få dominans på tvers av bedrifter over hele verden. I følge undersøkelsen var nesten 11% av selskapene interessert i å ta i bruk distribuert hovedboksteknologi eller blockchain-teknologi. Rapporten indikerte at det mest sannsynlig er at organisasjoner vil ta i bruk ny teknologi innen 2025. Derfor tjener e-handel, cloud computing og big data igjen som høye prioriteringer ved å vurdere trendene som er presentert de siste årene.

På den annen side er det store krav til å fokusere på kryptering. Som et resultat kan du legge merke til at fremtidens arbeid avhenger betydelig av de nye sårbarhetene som er fremtredende i den digitale tidsalderen. Derfor kan blockchain-teknologi tjene som en fremtredende støttende faktor i dette tilfellet ved å ta opp bekymringene til sårbarheter.

Videre virker utsiktene for jobber i blockchain lysere ettersom du kan utforske mulighetene for sysselsetting i forskjellige sektorer. Utsiktene for adopsjon av blockchain i forskjellige bransjer fungerer som pålitelige muligheter for kandidater til å vurdere å forfølge blockchain-baserte jobber. Her er en oversikt over tallene om potensialet for blockchain-adopsjon i forskjellige bransjer.

Adopsjon av blockchain i forskjellige bransjer

Jobber innen blockchain

Nesten 31% av landbruksorganisasjonene, 40% av bilorganisasjonene og 41% av forbrukerorganisasjonene har uttrykt interesse for adopsjon av blockchain. Den høyeste andelen muligheter for adopsjon av blockchain-teknologier er tydelig i tilfelle av digital kommunikasjon og informasjonsteknologi og finansielle tjenesteselskaper.

Den neste mest lovende sektoren som presenterer muligheter for adopsjon av blockchain, refererer til helse- og helsevirksomheter, der adopsjonsgraden er 72%. Videre er det mer sannsynlig at blockchain blir adoptert av rundt 61% av bedriftene innen utdanning og 50% av bedriftene i energi- og energisektoren..

Interessant nok uttrykte rundt 40% av regjeringen og offentlige etater som ble undersøkt i rapporten interesse for blockchain-adopsjon.

Adopsjonen av blockchain i forskjellige sektorer vil også gi etterspørsel etter blockchain-jobber. Deretter vil det også føre til vekst for fremtiden for virksomheter i forskjellige bransjer. Samtidig er det uunngåelig å forvente en formidabel vekst i etterspørselen etter nye ferdighetssett og nye stillinger.

Som et resultat vil forstyrrelser i arbeidsstyrken sikkert skje i fremtiden for blockchain-relaterte jobber. Adopsjon av teknologi vil definitivt påvirke arbeidernes jobb ved å transformere noen av oppgavene i menneskelig kapasitet mot maskinansvar.

Deretter vil nivået på forstyrrelser avhenge betydelig av yrkets og yrkessettene til en arbeider. Bedrifter ville åpenbart være avhengige av omstrukturering av arbeidsstyrken i tilfelle vedtakelse av blockchain-teknologi. Så hva vil organisasjoner først og fremst sikte mot de nye arbeidsforstyrrelsene?

Les også:Liste over selskaper som bruker Blockchain Technology

Mål for bedrifter i omstrukturering av arbeidsstyrken

I følge Future of Jobs Report 2020 har selskaper ulike mål som ligger til grunn for omstruktureringen av arbeidsstyrken. Det er klart at ankomsten av nye teknologier som blockchain krever endringer i den eksisterende arbeidsstrukturen i bedrifter. Bedrifter har imidlertid også mange andre forventninger når de kommer med reklame for jobber i blockchain-økosystemet. Først og fremst uttrykte rundt 55% av bedriftene som ble undersøkt i rapporten sin interesse for transformasjonen av strukturen i verdikjeden.

Deretter oppga rundt 43% av organisasjonene at de ønsker å oppnå en reduksjon i sin eksisterende arbeidsstyrke. På den annen side ønsket 34% av organisasjonene å sikre utvidelse av arbeidsstyrken ved å utnytte omfattende teknologisk integrasjon. Videre ønsker rundt 41% av organisasjonene som inngår i undersøkelsen å utvide bruken av entreprenører til arbeid med spesialiseringsoppgaver.

Status for nye og avtagende jobber

Resultatene av World Economic Forum-rapporten Future of Jobs 2020 reflekterer også tydelig på tilstanden til nye og fallende jobber. Basert på funnene i rapporten vil bedriftene oppleve en betydelig reduksjon i overflødige roller fra 15,4% til 9%. Samtidig peker rapporten også på en vekst på 5,7% for nye yrker som blockchain-jobber. Derfor fastslår rapporten tydelig at innen 2025 vil nesten 97 millioner nye roller dukke opp, og dermed gi gunstige løfter for blockchain-yrker.

Derfor kan du tydelig merke deg hvordan Future of Jobs-rapporten presenterer blockchain som en av de nye etterspurte ferdighetene. Videre er det også lett å forstå hvordan rapporten fokuserer på forskjellige faktorer for omstilling av arbeidsstyrken. Så, med et tydelig inntrykk av de underliggende målene til bedrifter med å endre arbeidsstrukturen for å imøtekomme moderne forretningsbehov, kan man begynne å evaluere muligheten for en karriere innen blockchain.

Les mer: Hvordan Blockchain jobbmarked blomstrer!

Tvilen om jobber i blockchain kunne finne et perfekt svar ved å reflektere over de viktige grunnene som styrer deres etterspørsel. Blockchain dukket opp som den underliggende teknologien for Bitcoin og fortsetter å være en produktiv teknologi for applikasjoner i forskjellige sektorer.

Ledende offentlige etater og store teknologibedrifter, så vel som nyetablerere, har vist interesse for blockchain, og dermed økt etterspørselen. Så, etterspørselen etter blockchain-baserte jobber har også vokst betydelig. Er det imidlertid rimelig å forfølge en karriere i en teknologi som nylig har kommet og som får en eksponentielt økende popularitet? Hvis du er ambisiøs nok til å starte en karriere innen blockchain, må du ta en titt på følgende årsaker.

Appellerende lønnspakker

En av de første grunnene til å gå til blockchain-jobber refererer direkte til lukrative lønnspakker. Blockchain er en relativt ny teknologi, og det er vanskelig å finne mange mennesker med ønsket blockchain-ekspertise for deres forretningsmål. Derfor kan kandidater med blockchain-ekspertise definitivt ha høyere lønnsestimater fra toppbedrifter.

Det viktigste av alt er at ambisiøse fagpersoner kan utnytte lønnsfordelene for både tekniske og ikke-tekniske jobber med en lovende fordel i forhold til andre konvensjonelle jobber. Videre kan inntektsdelingsmodeller tilknyttet jobber i blockchain-domenet også gi bedre avkastning og høyere insentiver.

Ta en titt på de 10 mest betalte blockchain-jobbene i markedet.

Fleksibilitet for fjernarbeid

Den neste kritiske grunnen til å velge jobber i blockchain reflekterer mulighetene for fleksibilitet med fjernarbeid. Den økende trenden med fjernarbeid har fått oppmerksomhet fra både bedrifter og arbeidstakere i nyere tid. Etter en global pandemi har arbeidstakere innsett fordelen med plasseringsfleksibilitet i stedet for å holde seg til kontoret.

Etter hvert som flere og flere mennesker vender seg mot eksternt arbeid, tilbyr blockchain-selskaper en lett tilgjengelig fordel for arbeidsstyrken. Blockchain-sentriske bedrifter tillater muligheten for eksternt arbeid for å åpne opp muligheten for bedre produktivitet for arbeidsstyrken.

Personalets likviditet

En annen fremtredende fordel knyttet til jobber innen blockchain-domenet er muligheten for personalets likviditet. Flertallet av oppstart fordeler egenkapital til ansatte, og i tilfelle likviditet må personalet vente på å selge sin andel og få valuta. I de fleste tilfeller er prosessen med å avvikle egenkapitalen kompleks og resulterer i svært begrensede tilskudd som generelt påfører restriksjoner på sekundærvirksomheten.

På den annen side kan arbeidstakere i blockchain-selskaper få et token som erstatter aksjebaserte kompensasjoner. Tokene fungerer som medfødte flytende aksjer som ansatte kan konvertere til valuta i henhold til deres bekvemmelighet og preferanse.

Derfor er det helt klart nå at blockchain-jobber definitivt gir et konkurransefortrinn for karriereutvikling. I forhold til de andre nye teknologiene har blockchain vært vellykket med å utnytte noen av de store næringene som utdanning, energi og verktøy, finansielle tjenester og forbrukerorganisasjoner..

Følg guiden vår der vi forklarer hvordan du kan få en blockchain-jobb!

Så det er ganske rimelig for enhver ambisiøs profesjonell å lure på hvilke muligheter de kan finne i form av jobbroller. La oss ta en titt på de forskjellige levedyktige blockchain-baserte jobbrollene som ville få oppmerksomhet i 2021.

Tekniske Blockchain jobbroller

Generelt kan du finne tekniske og ikke-tekniske stillinger for jobber i blockchain-økosystemet. Avhengig av eksisterende ferdighetssett og karriereinnstillinger, kan du ta et rimelig valg for å ta din blockchain-karriere videre. La oss først og fremst reflektere kort over noen av de tekniske jobbrollene i blockchain og hva slags blockchain-ferdigheter du trenger.

Blockchain jobber

Blockchain-utvikler

Blockchain-utviklere nyter en av topposisjonene blant blockchain-baserte jobber som er i høy etterspørsel. Blockchain-utviklere er også ansvarlige for å lage bedriftsapplikasjoner og løsninger på grunnlag av blockchain. Arbeidet til en blockchain-utvikler er generelt komplisert enn den konvensjonelle applikasjonsutvikleren. Samtidig vil sannsynligvis blockchain-utviklere ha høyere lønnstall sammenlignet med vanlige programvareutviklere.

Les vår omfattende guide om hvordan du lander en blockchain-utviklerjobb og start blockchain-opplæringen din nå!

Blockchain Solution Architect

Blockchain-løsningsarkitekter er ansvarlige for å drive adopsjonen av blockchain i samsvar med forretningsspesifikasjonene. Arbeidet til en blockchain-løsningsarkitekt fokuserer i stor grad på å oversette kravet til en bedrift til passende blockchain-løsninger. Deretter kan de implementere bransjens beste praksis og erfaring for å foredle løsningsdesignen i henhold til deres brukskrav.

Meld deg på nå:Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) kurs

Enterprise Blockchain-konsulent

Enterprise blockchain-konsulenter er også en av de fremtredende etterspurte jobbrollene som har dominert blockchain-arbeidsmarkedet. Blockchain-konsulentjobber som enterprise blockchain-konsulenter fokuserer primært på å veilede bedrifter gjennom reisen til blockchain-adopsjon. Bedriftens rolle i blockchain-konsulent jobber omfattende for å forutse de nye trendene. De vurderer også forretningskravene i fellesskap for å foreslå levedyktige og mest produktive løsninger.

Lær hvordan du også kan bli Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) og starte en lukrativ karriere.

Videre spiller blockchain-konsulenter for bedrifter også en avgjørende rolle i å støtte opplæring og utdanning av bedrifter angående blockchain-teknologi. Imidlertid er blockchain-konsulentjobber for virksomheter veldig omfattende og krever betydelig opplæring og profesjonell erfaring. Så du kan score bedre sjanser til en virksomhetsrolle i blockchain-konsulent med noen troverdige blockchain-sertifiseringer og offisiell opplæring.

Vil du få en sertifisering for å øke karrieren din? Ta en titt på de beste blockchain-sertifiseringene der du kan få opplæring fra de beste av de beste markedsekspertene.

Ikke-tekniske Blockchain jobbroller

Verden av blockchain-karrierer presenterer også noen ikke-tekniske stillinger som ikke krever teknisk flyt. Noen av de bemerkelsesverdige ikke-tekniske jobbrollene i blockchain håndterer drift og design eller samarbeider med andre blockchain-baserte virksomheter. En annen bemerkelsesverdig oppføring blant ikke-tekniske stillinger blant jobber for blockchain-teknologi refererer til kunderettede roller. Kundesupportledere i blockchain kan bruke sine forretningsferdigheter med bevissthet om blockchain-teknologi for å løse kundeklager.

I henhold til Linkedin-rapporten er Blockchain en topp ferdighet.

Konklusjon

Derfor er det tydelig at fremtiden for blockchain-jobber er ganske lys de neste årene. Det er imidlertid også avgjørende for alle aspiranter å følge beste praksis for å sikre en karriere i blockchain-baserte jobbroller. The Future of Jobs Report 2020 er en pålitelig indikator på jobbutsiktene som dukker opp i sektoren blockchain.

Du kan prøve å finne dine ønskede jobber i blockchain med omfattende opplæring og karriereveiledning i henhold til dine behov. På sikt må du også håndtere sertifiseringer for å forbedre din ansettelsesappell. Så fortsett og begynn å trene for en lys fremtid i blockchain-karrierer!

Hvis du bare er en nybegynner og vil starte opplæringen din som profesjonell, kan du sjekke vårt sertifiserte enterprise blockchain profesjonelle kurs. Vi ønsker deg alt godt i fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map