Er Blockchain det nye Internett eller bare en kjepphest?

Blockchain det nye Internett er en diskusjon som nekter å forsvinne, gitt sprøytenarkoman rundt den nye teknologien. Sammenligningen kommer ikke som en overraskelse gitt at blockchain har vist seg å være mer enn i stand til å endre hvordan folk lever og fremdeles være i stand til å revolusjonere ulike bransjer..

Akkurat som internett tidlig på 2000-tallet har Blockchain-teknologien begynt å vekke interesse blant de store teknologiselskapene, samt finansinstitusjoner og regjeringer. Mens innvirkningen av internett på folks liv er nesten fullstendig, kan det samme ikke sies om blockchain-teknologi.

Det store spørsmålet gjenstår, er blockchain det nye internett? Gitt påvirkningen har det i menneskers liv og ulike bransjer?

Blockchain The New Internet: Beskrivelse og formål

Blockchain det nye internett tar form når man ser nærmere på hva de to teknologiene handler om og deres formål

Når det gjelder beskrivelse og formål, gir blockchain akkurat som internett en enkel måte for folk å få tilgang til informasjon uavhengig av plassering. Mens all informasjon som deles på nettsteder kan endres, er informasjon lagt til i en blockchain uforgjengelig.

Internett er et globalt nettverk av datamaskiner og andre elektroniske enheter. Nettverket er avhengig av telefonlinjer, kabler, satellitter og trådløse tilkoblinger for å koble til elektroniske enheter over hele verden. Internett gjør det mulig for mennesker over hele verden å få tilgang til nesten all informasjon og kommunisere med hverandre uavhengig av plassering.

Blockchain Technology er det nye Internett

Blockchain er derimot en digitalisert desentralisert offentlig reskontro. Det kan også tenkes som en programvareplattform for digitale eiendeler. Den består av en voksende liste over poster som kalles blokker, kobles og sikres ved hjelp av kryptografi som man kan få tilgang til uansett sted.

Bruk og kontroll

Blockchain og internett har funnet stor bruk i finanssektoren. Imidlertid er deres bruk forskjellig når det gjelder hvem som har kontroll med hver av teknologiene. Blockchain i dette tilfellet ser ut til å være en forbedring av internett ettersom det gir folk total kontroll når det gjelder delt informasjon.

I finanssektoren bruker bankene internett til å tilby ulike banktjenester. For eksempel eier de servere som kunder bruker for å få tilgang til kontoer. Det faktum at institusjonene eier og kontrollerer servere, betyr at de alltid er klar over, hvor en kunde er, når de får tilgang til kontoene sine via minibanker eller sjekker saldoen og utfører ulike transaksjoner online.

Med internettbruk kan banker fryse kontoer med et tastetrykk eller endre noe på serveren uten kundens samtykke.

Blockchain-teknologien presenterer en helt annen situasjon, hvor ingen har full kontroll. Mens blokkjeder er en rekke servere, eier ingen eller kontrollerer serverne. Transaksjoner utført på en blockchain kan ikke spores hvor de kommer fra eller hvor de er på vei.

I motsetning til bankens er det ikke mulig å hente ut data fra transaksjoner utført på en blockchain. En server som går ned påvirker ikke driften av et blockchain-drevet nettverk, da det er mange andre servere med nøyaktig informasjon.

Størrelse og omfang

Selv om Blockchain er det nye internett, har det fortsatt en lang vei å gå når det gjelder dekning og bruksområde.

Internett har en kant over blockchain-teknologi, når det gjelder størrelse og antall personer som bruker den, delvis fordi den har vært i drift i mange år. Internett er universelt, og mer enn 3 milliarder mennesker har tilgang til det.

Blockchain er derimot en nisje-teknologi som først ble til i 2008. Gitt at det er først nå folk begynner å få en ide om hva det handler om og hva de kan gjøre, forklarer det begrensede omfanget.

Internett-utbredelse har å gjøre med det at det er enkelt å bruke på grunn av teknologier som www. Blockchain, derimot, er ennå ikke å få fotfeste i menneskers liv delvis fordi det fremdeles utvikler seg som et universelt vennlig grensesnitt.

Blockchain The New Internet: Konklusjon

Blockchain det nye Internett er en sammenligning som bør fortsette å samle damp gitt likhetene de to liker når de fortsetter å påvirke folks livsstil. Blockchain-teknologi forventes ikke på noen måte å ødelegge internett, men i stedet komplimentere det for å gjøre det enkelt for folk å gjøre forskjellige operasjoner online.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map