DPA og Blockchain: Hvordan Blockchain påvirker digital prosessautomatisering

Kan digital prosessautomatisering (DPA) og blockchain fungere sammen? I så fall hvordan? La oss utforske i vår artikkel om DPA og blockchain, hvor vi ser hvordan blockchain, en ny teknologi, påvirker fremtiden for automatisering av forretningsprosesser, dvs. digital prosessautomatisering.

Blockchain handler om endring. Det har midler til å endre alt der ute. Dette betyr også at det kan endre og forbedre digital prosessautomatisering.

Vi dekket nylig vår artikkel om forretningsprosessledelse (BPM) og Blockchain, hvor vi grundig diskuterte emnet og diskuterte hvordan BPM kommer til å endres ved blockchain. Vi dekket også utfordringene og mulighetene som ligger ved å kombinere begge teknologiene. Sjekk ut BPM- og Blockchain-innlegget her.

Blockchain og DPA

Hva er Digital Process Automation (DPA)?

Digital Process Automation (DPA) kan være best ønsket som en utvikling av forretningsprosessledelse. Dette betyr at det er alt som BPM med digitalisering.

Fra og med BPM er det ønsket som prosess for å opprette, administrere og implementere forretningsprosessen på den mest effektive måten. Digital prosessautomatisering handler også om å optimalisere prosesser, men også for å sikre at fokus ikke bare er på “effektivitet”. I DPA bør målet være på teamet samt kundetilfredshet.

Vi kan bedre definere DPA som følger,

Digital prosessautomatisering handler om digitalisering av systemer og prosesser. Når de er digitalisert, blir informasjonen automatisert slik at alle kan få tilgang til og jobbe med informasjonen slik de vil. DPA gjør det mulig for hvert tilgangspunkt i en organisasjon å få rask tilgang til informasjon.

Forskjellen mellom DPA og BMP

Så, hvor skiller DPA seg fra BPM? De skiller seg ut i måten de implementeres på. La oss se på forskjellene nedenfor.

  • DPA sørger for at hver prosess blir digitalisert før den automatiseres. Når det gjelder BPM / BPA, antas prosesser allerede å være digitalisert før automatiseringen starter.
  • Digital prosessautomatisering sørger for at alle aspekter av virksomheten er dekket i den.
  • Til slutt tar DPA også hensyn til det menneskelige elementet.

Hva er blockchain?

Blockchain er en fremvoksende teknologi som er avhengig av desentralisering. Det er et peer-to-peer-nettverk der hver node har en kopi av reskontroen. Transaksjonene i nettverket valideres ved hjelp av en konsensusmetode. De viktigste funksjonene som tilbys av blockchain inkluderer gjennomsiktighet, uforanderlighet og sikkerhet.

Brukstilfellene av blockchain er også veldig forskjellige. Den kan fungere som ryggraden i ethvert operativsystem eller plattform som for øyeblikket er og legge til viktige funksjoner som gjennomsiktighet og uforanderlighet.

Hvis du vil lese mer om blockchain, anbefaler vi å sjekke ut Blockchain for nybegynnere.

Hvordan kan DPA og Blockchain integreres?

Integrering av DPA og blockchain er lik BPM og blockchain. Her er det eneste trinnet som må tas vare på før integrasjonen utføres prosessdigitalisering. Dette betyr digitalisering av alle aspekter av forretningsprosessen.

DPA er for tiden en interorganisatorisk løsning. Det er veldig vanskelig å lage en intra-organisatorisk DPA-løsning på grunn av manglende tillit blant partene. Informasjon som deles mellom enhetene er ikke beskyttet mot endring. Med blockchain vil alle disse endres ettersom blockchain tilbyr et sikkert, gjennomsiktig og uforanderlig nettverk for DPA å fungere effektivt.

I praksis er det viktig å implementere blockchain i trinn i stedet for å gå helt ut. Ettersom DPA er mer menneskelig fokusert, bør det utvises forsiktighet i hvert trinn for å sikre at distribusjonen skjer med en gjennomtenkt prosess.

Brukstilfeller for styring av forretningsprosesser gjelder også for digital prosessautomatisering. Det gir en mer synergisert tilnærming.

Det er heller ikke noe krav om å re-strukturere for at DPA blockchain skal fungere sammen. Det kan være behov for å trene brukerne om hvordan de bruker plattformen, men bortsett fra det er det ikke mye å endre. Imidlertid kan implementering og integrering av blockchain ta tid, krefter og penger.

En annen stor endring som vi vil se er den sentraliserte fjerningen av enheten. Siden blockchain er desentralisert, er det ikke noe behov for at sentralmyndigheten blir værende. Det fjerner også rollen som tredjepartsleverandører som stoler på en sentralisert tilnærming. Selv når organisasjoner krever en tredjeparts DPA-løsning, kan de alltid velge en desentralisert tilnærming og sørge for at det ikke er noen mulighet for datalåsing fra tjenesteleverandøren. Den desentraliserte tilnærmingen betyr også at det ikke er noe sentralt feilpunkt.

Til slutt vil smarte kontrakter bidra til å automatisere systemprosessene bedre. Smarte kontrakter er juridiske dokumenter i kode. Organisasjonene kan sette opp smarte kontrakter for å automatisere deling av informasjon eller andre eiendeler mellom nodene. Hvis smarte kontrakter gjøres riktig, kan de forbedre systemets effektivitet ved fortsatt å holde det menneskelige elementet i spill.

En av de beste brukssakene er PEGA DPA-integrasjonen med blockchain. De gjør det for å forbedre garantikjedekjeder som løser flere smertepoeng i garantien, inkludert uredelig håndtering, ineffektivitet for skadehåndtering, unntakshåndtering, kundeslag og fordeler ved flåten. Du kan lese mer om deres DPA og blockchain-integrering her.

Muligheter og utfordringer

Kombinere teknologier har alltid vært et vanskelig forslag for organisasjoner. De må sørge for at de gjør det riktig for å dra maksimal nytte. For tiden er både DPA og blockchain i sin barndom. De er nye teknologier som krever tid å vokse og modnes. Dette gjør integrering, ikke en enkel vei.

En annen utfordring er standardisering. Blockchain er en desentralisert teknologi og dermed ikke lett å standardisere. Hvis bare en organisasjon bruker den, kan bare regler og standardiseringer oppnås. For implementering innen organisasjonen krever standardisering samarbeid på nesten alle fronter.

Sist men ikke minst er adopsjonsutfordringen alltid en stor utfordring. Ikke alle organisasjoner vil prøve å vedta blockchain selv med fordelene.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår artikkel om digital prosessautomatisering og blockchain. Så, hva synes du om begge disse teknologiene og deres evne til å samarbeide? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed! Vi lytter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me