BPM og Blockchain i 2020 og utover

Vil blockchain endre forretningsprosessledelse (BPM)? La oss finne ut av i artikkelen hvor vi diskuterer BPM og blockchain, og hvordan begge samarbeider for å lage en bedre løsning for bedrifter..

Akkurat nå har vi nye teknologier som kommer til å endre hvordan gamle løsninger fungerer. Ta BPM for eksempel. BPM handler om forretningsprosesser – om hvordan de fungerer, utfører, blir designet og forbedret. Hver organisasjon ser nå etter gjennombrudd for å forbedre alle aspekter av arbeidsprosessen, inkludert forbedring av egne løsninger som BPM.

Blockchain og bpm

Denne artikkelen handler nå om blockchain vs BPM.

Hva er Business Process Management?

Før vi dykker dypt inn i BPM og blockchain, skal vi se på ledelse av forretningsprosesser.

Forretningsprosessledelse tar seg av alle organisasjonens forretningsprosesser og automatiserer dem. Det er et system som sikrer at prosessene som arbeider i organisasjoner er effektive i deres tilnærming. Det er en måte å automatisere og systemisere intraorganisatoriske prosesser.

BPM kommer med sitt eget sett med utfordringer. For eksempel er det alltid mangel på tillit i systemet. Det er også for mange utfordringer når det gjelder å etablere den interorganisatoriske BPM-løsningen.

Hva er Blockchain?

Blockchain er et desentralisert peer-to-peer-nettverk der hver peer beholder en kopi av reskontroen. Det er et desentralisert nettverk som ikke stoler på en sentral autoritet. Denne enkle ideen bringer innovasjon til bordet. Hovedfunksjonene inkluderer uforanderlighet, gjennomsiktighet og sikkerhet.

Les mer om Blockchain her: Blockchain for Beginners.

Blockchain kan endre hvordan både inter- og intraorganisatorisk BPM fungerer. Påliteligheten til blockchain-teknologi gjør det til en ideell nettverkskandidat for å kjøre BPM-løsningen der den løser tillitsproblemene blant jevnaldrende. Alle transaksjonene som utføres av BPM-løsningen bekreftes ved hjelp av konsensusmetoden implementert av blockchain-nettverket. Konsensus fungerer bra, da det også sørger for at nodene jobber mot å få nettverket til å fungere.

Hvordan Blockchain vil endre forretningsprosessledelse


Ideen om et gjennomsiktig uforanderlig nettverk gir mange muligheter for virksomheten der ute. Med et raskt skiftende marked er det viktig for bedrifter å være så gjennomsiktige som mulig uten å måtte gi opp viktig informasjon.

Peer-to-Peer BPM-løsning

Med blockchain kan BPM sikkert arbeide effektivt og også hjelpe organisasjoner med å redusere kostnadene. Blockchain for Business prosessadministrasjonsprogramvare er en ideell løsning for å forbedre gjennomsiktighet, ekthet og informasjonsflyt. Til slutt utvikler BPM-systemet seg til en peer-to-peer BPM-løsning som kan fungere på tvers av organisasjoner. Det gir et bedre verdiproposisjon og sikrer også at aksjonærene kan jobbe sammen på en effektiv måte.

De nåværende smertepunktene til BPM inkluderer pålitelighet og effektivitet. Blockchain løser disse to smertepunktene ved å fungere som et kommunikasjonslag for BPM-programvaren. Ikke bare det, men det kan også hjelpe forskjellige parter å arbeide gjennom regelverket og implementere BPM på tvers av organisasjoner.

Ingen restrukturering

Et annet aspekt som organisasjoner vil se er at de ikke vil kreve å drastisk omstrukturere eller endre arbeidsflytprosessen for å bruke Blockchain på BPM-løsningen. Dette betyr at det ikke er noen ny plattform som krever ny opplæring og infrastruktur. Blockchain gir nok verdi i BPM-løsninger til å bli vurdert. Ikke bare gir det verdi for interorganisasjonen BPM, men det gjør det også mulig å ha en effektiv og kostnadseffektiv BPM-løsning innen organisasjonen. Derfor krever ikke Blockchain-basert BPM noen restrukturering

Fjerning av sentralisert enhet

Den største endringen er fjerning av en sentralisert enhet. Dette fjerner begrensningene fra tredjeparts BPM-løsningsleverandører. Dette betyr at dataene ikke kan låses av en tredjepartsleverandør, og at du er eneeier av alle dataene som genereres av organisasjonen din og de tilknyttede partene. Motstandsdyktighetsproblemene løses også ved bruk av blockchain i BPM, da det ikke er noe eneste feilpunkt.

Smarte kontrakter

Smarte kontrakter spiller også en avgjørende rolle i å lage BPM. Det gagner bedriftssamarbeid ved å bygge et desentralisert nettverk som automatiseres ved hjelp av smarte kontrakter. Ved å bruke smarte kontrakter kan selskaper definere forholdene informasjon eller eiendeler kan utveksles eller overføres til. Dette håndhever en regel i systemet og sikrer at partene følger regelverket over hele nettverket. Det betyr også at arbeidsflytens integritet til enhver tid opprettholdes. Til slutt bidrar smarte kontrakter til å sikre gjennomsiktighet, tillit og sikkerhet blant brukerne av nettverket.

En annen fordel ved å bruke smarte kontrakter er sanntidsrevisjon av arbeidsflyter og prosesser. Sanntidsrevisjonen bidrar til å holde systemet effektivt og også stryke ut eventuelle problemer hvis det blir funnet.

BPM Lifecycle and Blockchain

For å få en bedre forståelse av blockchain-innvirkning på ledelse av forretningsprosesser, la oss gå gjennom BPM-livssyklusrammeverket og se hvordan blockchain påvirker hver fase.

Identitet

Et av de første trinnene i BPM er prosessidentifikasjon. Akkurat nå bruker selskaper et innadvendt perspektiv for å finne ut prosessen. Blockchain kan forbedre hele prosessidentifikasjonen ved å evaluere nøkkelord knyttet til prosessen, inkludert dens styrker, svakhet, trusler og muligheter. Den beste tilnærmingen er å gjøre riktig forskning og finne ut prosesser som har riktig tilhørighet til blockchain og kan dra nytte av det.

Oppdagelse

Deretter kommer prosessoppdagelse der målet er å finne mer informasjon om en prosess, inkludert hvordan den behandles og dens fremstilling som den som den er prosessmodellen..

Akkurat nå finner virksomheter ut om prosessen ved å gjøre en mengde aktiviteter, inkludert gjennomgang, intervjuer, dokumentasjonsanalyse og så videre. På toppen av disse brukes også noen automatiseringsteknikker. Alle disse kan endres med blockchain, da det kan hjelpe bedre datainnsamling og fragmentering.

Analyse

I analysefasen får du tilgang til problemene i forretningsprosessdriften. For å gjøre det, brukes dataene som er tilstede i organisasjonen, inkludert både interne og eksterne. Det er en god ide å kjøre prosessen på blockchain og deretter trekke ut data derfra. Dette gir et godt estimat av hvordan prosessen vil fungere med BPM drevet av blockchain. Informasjonen som er samlet, kan også bidra til å oppdage flere problemer med prosessen og hjelpe til med å oppdage andre prosesser.

Omdesign

I redesignfasen forbedres prosessene systematisk. For å gjøre dette bruker organisasjoner redesign heuristisk build. Men med blockchain kan det oppnås nye nye måter å forbedre prosesser på. For eksempel kan inkludering av en ekstern spiller forbedre prosessen hvis den automatiseres ved hjelp av smarte kontrakter. Det er mange permutasjoner og kombinasjoner som må nås og tenkes på når blockchain er i spill.

Gjennomføring

Den største effekten av blockchain i BPM kan sees i implementeringsfasen. I denne prosessen blir modellen forvandlet til en programvarekode. Blockchain kan hjelpe med overgangen, da det kan gi en bedre kontekst for hvordan koden skal fungere når den implementeres. Det er selvfølgelig utfordringer når det gjelder implementering av BPM på blockchain. En av disse utfordringene inkluderer definisjon og identifisering av abstraksjon.

Henrettelse

Til slutt kan blockchain også hjelpe i utførelsen ved å forbedre effektivitet, gjennomsiktighet og sikkerhet. For eksempel kan blockchain umiddelbart varsle administratoren hvis det er behov for oppmerksomhet. Smarte kontrakter hjelper også til med å automatisere hele systemet.

Overvåkning

Til slutt er overvåking sikkert påvirket av blockchain, da det hjelper i sanntidsanalyse av BPM-løsningen installert i en inter- eller intern organisasjon..

Muligheter og utfordringer

Adopsjon er en av de største utfordringene blant organisasjonen. For tiden er de tradisjonelle BPM-løsningene integrert dypt i selskapene, noe som gjør dem vanskelig å oppgradere eller endre. Annet enn adopsjon, er en annen utfordring selve blockchain. Blockchain er en fremvoksende teknologi som betyr at det er en risikofylt innsats å implementere den i en arbeidsflyt under utvikling.

Forsyningskjeden er en av de sektorene som vil ha stor nytte av integrasjonen av blockchain-teknologi. Det kan bidra til å automatisere det og også dra nytte av tilkoblet BPM-løsning som også drives av teknologi.

Den største muligheten er introduksjonen av et peer-to-peer RPA-system som gir muligheten til et intra-organisatorisk RPA-system. Det gjør det enkelt for flere organisasjoner å dele informasjon uten å bekymre seg for sikkerhet, motstandskraft og uforanderlighet.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av Business Process Management og Blockchain. Tror du at BPM og blockchain fungerer sammen? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map