Ting å vite når du bygger en Ethereum-gruvedrift

Velkommen til denne veiledningen om bygging av en gruvedrift. Hvis du noen gang har lurt på hvordan du skal sette sammen din egen Ethereum gruvedrift, er du på rett sted!

I denne guiden vil jeg lære deg alt du trenger å vite om å bygge din aller første GPU-gruvedrift. Jeg vil kort dekke hva vi mener når vi snakker om gruvedrift av Ethereum og hvorfor du til og med vil gjøre det.

På slutten av denne Ethereum gruve rigg guide, bør du ha all den kunnskapen du trenger for å bygge mineriggen og komme i gang med gruvedrift av Ethereum.

Også, hvis du er interessert i den enkleste måten å kjøpe Ethereum, bør du vurdere mest populære kryptovaluta-børser, som Coinbase, Binance og Coinmama.

Som alltid er det masse å dekke i denne guiden til å bygge en gruvedrift. Med det i tankene, la oss begynne. Vi har allerede kastet bort nok tid!

(Hvis du allerede er kjent med begrepet Ethereum-gruvedrift, kan du hoppe til seksjonen “Hva er en Ethereum-gruvedrift”).

Hva er Ethereum Mining?

Før jeg begynner å lære deg hvordan du bygger en gruvedrift, er det viktig å forstå hva vi mener når vi snakker om Ethereum-gruvedrift.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Ethereum er nettverket bak den blockchain-baserte kryptovalutaet Ether. En blockchain er som en banks oversikt over transaksjoner. Selvfølgelig må du stole på banken din for å holde oversikten over transaksjonene nøyaktige og oppdaterte. Med kryptovaluta trenger du ikke å stole på en enkelt enhet. Du stoler ganske enkelt på peer-reviewed koden med åpen kildekode. Det er ikke tilfeldig at den første blockchain-baserte digitale valutaen ble opprettet like etter finanskrisen i 2008!

For å sikre at ingen jukser systemet og at alle bare bruker Ether-myntene sine en gang, sørger spesialiserte datasystemer for nettverket. Disse systemene er kjent som gruvearbeidere. Når du sender en transaksjon til Ethereum-nettverket, kontrollerer gruvearbeiderne at reglene i nettverket følges, og at sendeadressen har det nødvendige antallet ETH-mynter for å gjennomføre transaksjonen.

Gruverne grupperer deretter transaksjoner i blokker. For å legge til en ny blokk i nettverket, må gruvearbeidere gjette en streng med tegn som er unik for blokken. Denne strengen av tegn er kjent som blokkens “hash”. Hver blokk inneholder hasjen fra den forrige blokken, så vel som den nye hashen som trenger å bli gjettet av gruvearbeiderne. Ved å ta med den forrige blokkens hash, kan gruvearbeiderne sjekke at transaksjonen i en bestemt blokk faktisk kom etter de som angivelig gikk før den. Denne sekvensen (eller kjeden) av blokker er kjent som blockchain.

Når en av nettverkets gruvearbeidere gjetter hashen til blokken de prøver å legge til, blir den lagt til i blockchain. Denne gjetningsprosessen kalles “proof-of-work”. Det er den viktigste sikkerhetsfunksjonen til blockchain-baserte kryptovalutaer. Vil du vite mer? Les min Ethereum-gruveguide her.

Blokker belønninger og gruvegebyrer

Så hvorfor skulle du ønske å bryte Ethereum uansett? Sikkert bruker ikke alle pengene på strøm og datasystemer for å sikre nettverket av hjertets godhet!?

Svaret er enkelt. Det handler om penger.

Ser du, når en gruvearbeider får legge til en blokk i blockchain, henter de det som er kjent som en blockbelønning. De får også beholde alle avgiftene som var inkludert i transaksjonene de la til i blockchain. Løftet om ETH-mynter hver gang du kommer til å legge til en ny blokk i kjeden skaper et kraftig økonomisk insentiv for gruvearbeidere til å utvinne på Ethereum blockchain.

Hva er en Ethereum Mining Rig?

Du kan gruve Ethereum på en vanlig spillcomputer. For å gjøre det så effektivt som mulig, kan du imidlertid bygge en enhet som er det eneste formålet er å utvinne Ethereum. Dette tar litt tid og er ikke spesielt billig. Det betyr at du gruver Ethereum mye mer effektivt enn om du bare brukte et standard datasystem.

En Ethereum-gruvedrift (som disse spesialbygde enhetene kalles) er alt-i-ett-datasystemer som er designet og bygget for å utvinne Ethereum (eller andre kryptovalutaer).

Ethereum Mining Rig

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Kilde: unitexmart

De viktigste komponentene i en Ethereum-gruverigg er strømforsyningsenheten og selve GPU-ene. GPU står for grafikkbehandlingsenheten. Det er det som gir avanserte spillcomputere muligheten til å kjøre den spektakulære grafikken til moderne PC-spill. De er også gode for å gjette mange gjetninger ved hash av Ethereum-blokker på så kort tid som mulig.

Ethereum gruvedrift har vanligvis minst to av disse GPUene. Imidlertid kan de huse mange flere. Hvor mange du bestemmer deg for, vil avhenge av budsjettet ditt for å bygge gruvedrift. Jo flere GPUer du har, jo større (og dyrere) må strømforsyningen være. På toppen av dette trenger du mange flere tilleggskomponenter for å få det hele til å fungere.

Hva du trenger for å bygge en Ethereum gruvedrift

Før jeg begynner å forklare hvordan jeg bygger en gruvedrift, vil jeg vise deg alt du trenger. Utstyret vil variere litt avhengig av komponentene du skal bruke.

For å bygge din første Ethereum gruvedrift, trenger du:

Ethereum Mining Rig Hardware

Ethereum gruvedrift maskinvare.

Ethereum Mining Rig-programvare

Ethereum gruvedrift programvare.

Ethereum Mining Rig Materials

Materialer til

bygge riggen.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Ethereum Mining Hardware

Det er mange forskjellige GPUer du kan velge mellom når du setter sammen din egen Ethereum gruvedrift. De mest populære produsentene er AMD og NVIDIA.

Enhver GPU vil fungere for å utvinne Ethereum. Imidlertid anbefaler jeg spesielt en av følgende maskinvare for riggen din:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Ethereum Mining Software

Som valg for gruvedrift, mangler det ikke programvarealternativer for å utvinne Ethereum på. Denne veiledningen handler ikke egentlig om å plukke den beste gruveprogramvaren der ute, så jeg vil holde den kort.

Hvis du ikke er sikker på hva jeg mener når jeg sier gruveprogramvare, er det et program som kobler Ethereum-gruvedrift til Ethereum-nettverket.

ADVARSEL! Nedlasting av gruveprogramvare kan være et farlig spill. Det er mange tilfeller av at skadelig programvare er knyttet til programvarepakker for gruvedrift. Slike programmer kan stjele enhver Ether du kan låse opp gjennom gruvedrift. Du har blitt advart!

Noen av de beste gruveprogramvarene for dedikerte gruverigger er:

 • EthOS
 • Claymore
 • Geth

Utstyr for gruvedrift

Før du begynner å bygge Ethereum gruvedrift, må du kontrollere at du har alle komponentene og verktøyene nedenfor. Hele monteringsprosessen bør ikke ta mer enn en time, så hvis du kan få alt du trenger før du begynner å bygge, er du i gang på kort tid.

For å bygge Ethereum gruvedrift, trenger du følgende:

 • Vinklede aluminiumlengder (5×24 “, 8×14”)
 • Treklosser (3x 1 ”x1”)
 • Strømforsyningsenhet som kan drive alle komponentene
 • Hovedkort

  Ethereum Mining Rig hovedkort

 • Strømkabler
 • Random access memory (RAM)
 • Central Processing Unit (CPU)
 • Varmeavleder
 • Drevne stigerør

  Ethereum Mining Rig Powered Risers

 • GPUer (mer om disse senere)

  Ethereum Mining Rig GPU

 • Bormaskin
 • Selvskærende skruer
 • Skrujern
 • Glidelåser
 • Strømbryteren
 • Tom USB-pinne
 • Datamaskin
 • Dataskjerm
 • Ethernet-kabel

Husk også at når du er ferdig med Ethereum, trenger du en pålitelig maskinvare lommebok. Det anbefales å gå til Ledger Nano X eller Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktiv akkurat nå:

Hvordan bygge gruvedrift

 1. Først må du skru 14 ”vinklet aluminium sammen for å lage to firkanter. For dette vil du bruke bore- og selvskruende skruer.
 2. Deretter kobler du de to aluminiumsrutene med lengre aluminiumslengder. Igjen, bruk boret og skruene for å sikre at det hele er pent og solid. Du bør nå ha en stålramme som har en kuboidform.
 3. Du må nå bruke den lengre aluminiumslengden som en tverrstang for å holde GPU-ene på plass. Dette bør festes rundt 3-4 ”fra kanten av gruveriggrammen.
 4. Neste trinn er å legge treklossene til bunnen av rammen (på motsatt side som tverrstangen din er).
 1. Legg til tre treblokker ved hjelp av hovedkortet som en guide til hvor du trenger å plassere blokkene.
 2. Du trenger hovedkortet for å passe pent inn i rammen, så legg til en blokk nær kanten av rammen og et sekund der den motsatte kanten av hovedkortet vil sitte. Den tredje blokken skal plasseres midt i disse.

Å bygge datamaskinen selv

 1. Nå som rammen er klar, må du legge til selve hovedkortet. Denne gangen bruker du skrutrekker og selvskruende skruer. Dette skal hindre deg i å skade hovedkortet når du fikser det på plass.
 2. Du må deretter legge til CPU på hovedkortet.
 1. Ta den forsiktig ut av det beskyttende dekselet du kjøpte den i, og plasser den forsiktig i CPU-huset på hovedkortet. Det er viktig å ikke berøre hovedkortet eller basen til CPUen. Fett fra fingrene kan skade disse følsomme komponentene.
 2. Når prosessoren er på plass, låser du den med dekselet på hovedkortet.
 • Den neste komponenten som skal legges til er kjøleribben til CPUen. Plasser dette over CPU-en og koble 4-pinners kontakten til den som er ved siden av selve CPU-en.
 • Etter dette er det på tide å legge til RAM i gruveriggen.
  1. Ta RAM-minnepinnen og plasser den i den aktuelle posisjonen på hovedkortet. Det skal være ganske åpenbart hvor dette går. Hvis det ikke er det, må du sjekke hovedkortets brukerhåndbok. Det kan ta litt krefter å klikke RAM på plass riktig.
  2. Legge til strømforsyningsenheten

   1. Nå må du legge til strømforsyningsenheten.
   1. Plasser strømforsyningsenheten ved siden av hovedkortet i rammen. Det skal være et 24-pinners spor (hovedstrøminngang) og et 8-pinners spor (for CPU) på hovedkortet.
   2. Bruk strømkablene til å koble hovedkortet til strømforsyningen.
  3. Neste gang er å legge til de elektriske stigerørene. Disse brukes til å koble hovedkortet til GPU-ene.
   1. Siden de er elektriske stigerør, trenger de også å koble til strømforsyningsenheten. Bruk flere strømkabler for å koble disse til strømforsyningsenheten.
   2. På dine elektriske stigerør skal det være en USB-kabel som fører til en chip. Disse brikkene må kobles til den aktuelle posisjonen (PCI-E-spor) på hovedkortet. Igjen, bruk produsentens guide for å finne disse hvis du ikke er sikker på hvor de trenger å legge til.
   3. Legge til GPUer

    Det er nå på tide å legge til den viktigste komponenten i gruvedriftens kryptovaluta – GPU-ene. Du må ta hver GPU og koble hver av de elektriske stigerørene til dem. Det vil være et spor på hver GPU som stigerøret passer pent inn i.

    Ethereum Mining Rig Legge til GPUerKilde: wikimonks

    Deretter kobler du hver GPU til strømforsyningsenheten. Bruk flere strømkabler for å gjøre dette. Det skal være noen 8-pinners kabelhull mot toppen av hver GPU for kablene dine. Vær forsiktig med å sørge for at alle kablene kommer inn i rammen, ellers ser det rotete ut!

    Etter dette må du henge GPU-ene i rammen. Nå skal rammen din se ganske rotete ut med komponenter, så vi vil legge til GPU-ene i rommet øverst på rammen. Du kan bruke glidelåser for å henge GPU-ene dine på de vannrette aluminiumslengdene øverst på rammen. Du vil ikke ha dem for tett sammen. Prøv å plassere dem rundt 6 ”bortsett fra hverandre.

    Den siste komponenten som skal legges til er strømbryteren. Koble strømbryteren til hovedkortet.

    Ta vare på programvaren

    Last ned Ethereum-gruveprogramvaren du vil bruke på datamaskinen din, og legg den til USB-pinnen. For dette eksemplet bruker vi ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Koble USB-pinnen til USB-stasjonen på hovedkortet og koble Ethernet-kabelen til Ethernet-kabelkontakten på hovedkortet. Koble den andre enden til ruteren på Internett. Koble skjermen til og koble den også til hovedkortet.

    Du er nå klar til å starte det hele!

    Slå på GPU Mining Rig

    Slå på strømforsyningen og bruk strømbryteren til å slå på hovedkortet. Hvis du koblet til alt riktig, skulle GPU-fansen begynne å snurre, og du skulle se at programvaren begynte å kjøre på skjermen. Hvis du bruker ethOS, må du skrive “show miner”, og du bør se mye tekst strømme opp på skjermen. Hvis du gjør det, bryter du allerede Ether på Ethereum!

    Hvor lang tid det tar å bryte en Ethereum-blokk, avhenger av antall og kraften til GPU-enhetene dine. Alt du trenger å gjøre nå er å lene deg tilbake, slappe av og vente på at pengene dine skal rulle inn!

    Å få det til å se bra ut!

    Dessverre er veiledningen ovenfor bare det grunnleggende. Gruveriggen din vil trolig se ganske stygg ut på dette tidspunktet. Du kommer ikke til å ønske å invitere alle dine teknologier til å vise frem det praktiske arbeidet ditt ennå!

    Heldigvis har jeg noen få tips og triks som du kan bruke til å få din gruvedrift til kryptovaluta til å se fantastisk ut!

    Bruk fargede aluminiumslengder

    I stedet for å bruke de industrielle aluminiumslengdene, kan du investere litt mer og få noen fancy fargede. Handle rundt, så finner du noen kule metalliske overflater. Dessuten er svarte vinklede aluminiumlengder ganske vanlige – og selvfølgelig passer svart med hva som helst!

    GPUer har ofte farget på seg og ser ganske kult ut selv. Du kan matche fargen på rammeverket ditt til fargen på detaljene på selve GPUen. For eksempel er NVIDIA GPUer ofte en funky limegrønn farge og svart. Bruk av vertikale kalkgrønne aluminiumslengder og sorte vannrette deler vil absolutt gi Ethereum gruvedrift en stilig finish!

    Lukk Mining Rig Frame og pynt den

    Et alternativ for å få gruvedriften din til å se bra ut er å legge til ark med noe materiale for å omslutte hele enheten. Vær imidlertid forsiktig når du gjør dette. I eksemplet ovenfor designet vi gruvedriften vår til å være så funksjonell som mulig med så lite arbeid. Hvis du bestemmer deg for å legge til ark for å omslutte enheten, begrenser du luftstrømmen. Dette er viktig siden det å kjøre en GPU 24 timer i døgnet vil bli veldig varmt!

    Hvis du vil legge ved gruvedriftens kryptovaluta, må du sørge for å legge til minst en fan for å bli kvitt all den varme luften. Hvis du ikke gjør det, er det mye mer sannsynlig at GPU-enhetene dine vil brenne ut raskt.

    Hvis du er trygg på å legge til fans i riggen din, er det alle slags kule materialer du kan bruke til å omslutte enheten. Du kan bruke den samme eller forskjellige fargede aluminiumene hvis du ikke vil se inne i enheten. Alternativt kan du gå for noe gjennomsiktig eller halvgjennomsiktig materiale som Perspex.

    Du kan deretter dekorere utsiden av riggen ved å bruke maling eller ved å legge til klistremerker til dine favorittkryptoprosjekter. Det vil ikke være vanskelig å finne alle typer Ethereum-klistremerker på nettet som du kan bruke på GPU-gruvedrift!

    Eksperimenter med forskjellige måter å henge GPU-ene på

    I eksemplet ovenfor brukte jeg zip-bånd for å henge GPU-ene. Dette var for å gjøre det veldig raskt og enkelt å erstatte GPUer hvis de brenner ut, eller hvis du bare vil oppgradere dem. Dessverre, så praktisk som glidelåser er, ser de ikke så kule ut!

    Hvis utseendet til Ethereum gruvedrift er veldig viktig for deg, kan du bruke noe litt mer permanent.

    Du kan prøve å bore et hull i gruveriggerammen og feste et brakett for å henge GPU-ene av. Dette vil holde alt inne i selve rammen og få det hele til å se litt mer profesjonelt ut.

    Legge til lys

    Hvis du ikke er så opptatt av effektiviteten til Ethereum gruvedrift, kan du alltid bruke noe av den ekstra kraften som strømforsyningen din kan produsere for å legge til noen fancy lys. Du kan gå vill med lys. Bare se på noen tilpassede high-end spill-PC-er for inspirasjon. Selv om de ikke vil legge til noen funksjonalitet til enheten, vil lys få en gruvedrift til å se ut som den er fra en ikke altfor fjern fremtid!

    Ethereum Mining Rig Legge til lys og skjermer til enhetenKilde: mesterverk

    Legg til en skjerm til enheten

    En annen måte å få Ethereum-miner til å se bra ut, er å legge til en skjerm på selve enheten. Dette gjør at du kan spore enheten uten å trenge ekstra ledninger eller bruke datamaskinens skjerm.

    Du kan montere en liten LCD-skjerm til rammeverket og kjøre den av samme strømforsyning som GPU-ene dine (hvis det er en stor nok strømforsyning). Du kan deretter velge å omslutte det hele eller la det være åpent. Hvis du legger til en skjerm i GPU-gruvedriften, vil den ikke bare se kult ut, men det vil også bety at du kan bruke den i et mindre område av hjemmet eller kontoret!

    Konklusjon

    Så det er det! Det er min guide til å bygge en gruverigg. Selv om de kan se superhøyteknologiske ut, er de ikke så vanskelige å sette opp!

    Det er noen flere ting å nevne før jeg fullfører denne guiden. Først bør du shoppe rundt etter den beste energiprodusenten du kan. Du tror kanskje at den dyreste delen av gruvedrift-kryptovaluta er prisen på delene du bruker til å bygge gruvedrift. Du tar imidlertid feil! Elektrisitet vil for alvor spise inn i fortjenesten din. Gå alltid med den billigste leverandøren.

    Når det gjelder å tjene penger, velger mange å gjøre det handel med Ethereum. Hvis det er det du bestemmer deg for å gjøre, så velg Coinbase, Binance eller Coinmama. Disse kryptokursutvekslingene er blant de mest pålitelige.

    Det er heller ikke verdt å kjøpe brukte GPUer til gruvedriften din. De kan spare deg for litt penger på forhånd, men de vil neppe løpe like effektivt som nye, og forventet levealder vil være mye lavere!

    Forhåpentligvis, med tipsene jeg har gitt deg i denne guiden, er du nå klar til å begynne å bygge din første Ethereum gruvedrift.

    Nå som vi alle er ferdige. Hva tror du? Vil du bygge riggen din? Vi vil gjerne at du legger ut noen bilder av de fullførte versjonene nedenfor!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me