Stellar vs Ripple: Hva er det bedre valget?

Så du har hørt om både Stellar Lumens og Ripple, men du er usikker på hvordan de sammenligner? Ikke bekymre deg. Dette er et av de mest stilte spørsmålene i kryptovalutaverdenen, ettersom begge blokkjedene er veldig like, og i dag er det min jobb å forklare disse likhetene og forskjellene i Stellar vs Ripple-kampen.

Visste du forresten at begge prosjektene ble opprettet av samme person !? (Jeg forklarer mer om dette senere!)

Uansett, for å hjelpe til med å oppklare ting, skal jeg gi deg en fullstendig forklaring på hvordan hver av disse plattformene fungerer, etterfulgt av en oversikt over de viktigste forskjellene..

Når jeg har dekket teknologien, vil jeg forklare hvem blokkjedene ble designet for å brukes av. Disse to kryptovaluta-titanene tjener forskjellige formål og er rettet mot forskjellige målgrupper.

Så når du leser Stellar vs Ripple-guiden, vil du ikke bare være ekspert på begge prosjektene, men du vil også kunne bestemme hvilken du synes er bedre!

Så hva venter du på? La oss begynne med å finne ut mer om Ripple!

Forklare ripple nøkkelelementer

Ripple ble opprettet i 2012 av amerikanske programmerere David Schwarz og Jed McCaleb, med Chris Larson som hjalp til i forretningssiden. Prosjektet har sin egen kryptovaluta kalt XRP, som har den tredje høyeste markedsverdien av alle kryptovalutaer. Det er ofte forvirring om forskjellen mellom Ripple og XRP, så la meg rydde opp i ting og deretter gå til Stellar vs Ripple-kampen.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Ripple er navnet på selskapet som utvikler programvareteknologi. Denne teknologien drives av Ripples opprinnelige kryptovaluta – XRP.

Ripple-teknologien ble opprettet for å tillate banker å overføre penger internasjonalt på bare noen få sekunder, praktisk talt uten kostnad. Årsaken til at grunnleggerne bestemte seg for å bygge den var fordi det nåværende grenseoverskridende betalingssystemet er tregt, dyrt og ineffektivt.

Denne industrien er enorm, med anslagsvis $ 150 billioner overført mellom internasjonale banker hvert år. Imidlertid går de fleste av disse transaksjonene gjennom en sentralisert organisasjon kalt SWIFT.

Å sende betalinger via SWIFT kan noen ganger ta dager før den når mottaksbanken, spesielt hvis det brukes mindre populære valutaer. SWIFT må også bruke korrespondentbanker, noe som hjelper å koble både avsender og mottaker til nettverket.

Hver tredjepart som er involvert i transaksjonen krever sin egen provisjon, og det koster derfor bankene så mye å sende penger til utlandet.

Imidlertid bruker Ripple-systemet noe som kalles distribuert hovedboksteknologi, som gjør at bankene kan omgå tredjeparter og i stedet handle bank-til-bank..


XRP-kryptovalutaen kan også brukes av banker som bruker Ripple-teknologi, da den hjelper til med å gi likviditet mellom to forskjellige valutaer. Totalt vil det bli utstedt 100 milliarder XRP-mynter, med Ripple-teamet som eier nesten 60% av denne forsyningen.

Det er viktig å huske at selv om Ripple-protokollen er rettet mot banknæringen, kan den brukes av alle til å sende og motta midler, lommebok til lommebok.

Så nå som du vet hva både Ripple og XRP er, vil neste del av min Stellar Lumens vs Ripple guide gi deg en oversikt over Stellar Lumens!

Bottom Line of Stellar Lumens

Stellar Lumens ble opprettet to år senere i 2014 av Jed McCaleb, som var medstifter av Ripple. Akkurat som jeg nevnte tidligere, der det er en forskjell mellom Ripple og XRP, er det også en forskjell mellom Stellar og Lumens!

Stellar er teknologien som gjør at midler kan sendes og mottas raskt og billig. Stellar bruker også en distribuert reskontroprotokoll for å behandle transaksjoner, og koden er veldig lik Ripples. Faktisk tror mange mennesker at det er en gaffel av Ripple, men Stellar Lumens-utviklerne sier at det ikke er det. Så Stellar vs Ripple starter allerede.

Merk: Når folk bruker begrepet gaffel, betyr det at en ny blockchain har blitt bygget fra koden til en eldre blockchain, men det er gjort endringer for å gjøre det annerledes. En av de mest berømte gaflene er Bitcoin Cash, som gaffel fra den opprinnelige Bitcoin-koden, men gjorde transaksjoner raskere.

Lumens er kryptovalutaen som støtter Stellar-teknologien, og den kalles noen ganger XLM, som er dens tickersymbol. Lumens har gjort det veldig bra siden det ble utgitt, og det er nå en sterk topp-10-kryptovaluta for flere milliarder dollar.

Selv om Stellar også kan brukes av banker, retter teamet protokollen mot utviklingslandene. Tanken er at ved å bruke Stellar vil hverdagslige borgere og organisasjoner fra fattige land kunne overføre penger internasjonalt praktisk talt uten kostnad på bare noen få sekunder.

Her er et raskt eksempel på hvordan noen kan bruke Stellar-nettverket.

  1. John ligger i Argentina og vil betale Bob i Kenya for kaffeleveringen.
  2. Normalt ville John trenge å bruke SWIFT-nettverket som er tregt og dyrt. Denne gangen skal han imidlertid bruke Stellar Lumens til å utføre betalingen.
  3. John overfører argentinsk peso gjennom Stellar, som raskt konverterer til Lumens, som deretter raskt konverterer til kenyanske shilling..
  4. Transaksjonen er fullført på få sekunder med nesten ingen gebyrer.

Stellar-protokollen kan også bytte to fiat-valutaer direkte hvis det er nok aktivitet, men hvis dette ikke er mulig, kan det bare bruke Lumens til å bygge bro over de to.

Så nå som du vet hva begge prosjektene gjør, vil neste del av min Ripple vs Stellar-guide snakke om deres viktigste likheter!

Stellar vs Ripple – Viktige likheter?

Før du vurderer forskjellene deres, er det viktig å forstå hvor like eller forskjellig Stellar vs Ripple er. Som jeg kort nevnte tidligere, er koden til begge blockchain nesten identisk, og det er derfor de noen ganger er vanskelige å skille.

For det første, i motsetning til Bitcoin (der folk kan bidra med sin ekstra datakraft for å bekrefte transaksjoner), bruker ikke Stellar eller Ripple gruvearbeidere. Dette er på grunn av hvordan teknologien fungerer.

I Bitcoin kan hvem som helst gruve ved å bare laste ned klienten til enheten, og til gjengjeld blir de belønnet med nye mynter. Hver datamaskin som blir med i systemet kalles en node, og de hjelper til med å kjøre Bitcoin-nettverket, og derfor er Bitcoin-nettverket desentralisert.

Selv om Lumens og XRP fremdeles er desentraliserte, tillater de ikke publikum å kjøre noder. For tiden driver utviklerne bak Stellar og Ripple sine egne noder på tvers av flere servere, men banker og private organisasjoner som bestemmer seg for å bruke teknologien, kan også kjøre noder.

Den andre viktige likheten er at både Stellar og Ripple bruker en distribuert hovedbok for å verifisere en bevegelse av midler. Dette betyr at transaksjoner bare tar noen sekunder å behandle, og gebyrene er normalt mindre enn en cent.

Hvordan fordeles hovedbok

Begge protokollene oppnår dette ved å bare lade en liten brøkdel av en mynt, for eksempel 0.0001 XRP eller 0.0001 XLM.

Det er viktig å huske at begge prosjektene ønsker å holde verdien på mynten sin lav, ellers kan det være for dyrt å bruke som et globalt betalingssystem.

En ekstra likhet i Stellar vs Ripple er at mynttilførselen styres av utviklerne. I motsetning til Bitcoin, der nye mynter gradvis frigjøres av nettverket til maksimal tilgang er nådd, kan Stellar og Ripple øke sirkulasjonen når de velger å.

Merk: Det er en forskjell mellom mynttilførselen og myntene i omløp. For eksempel er den totale tilførselen av Ripple 100 milliarder, noe som betyr at dette er det maksimale beløpet som noen gang vil eksistere. Imidlertid er beløpet i omløp bare rundt 40 milliarder, med Ripple-teamet som holder de andre 60 milliardene.

Dette er grunnen til at noen mennesker ikke liker noe av prosjektene, siden de synes det er for sentralisert (kontrollert av en enkelt enhet).

La oss oppsummere noen av deres likheter:

  • Begge ble grunnlagt av Jed McCaleb
  • Ingen gruvedrift tillatt – private noder
  • Begge bruker distribuert hovedboksteknologi (DLT)
  • Nær umiddelbare og gratis transaksjoner
  • Perfekt for internasjonale overføringer
  • Utviklere kontrollerer sirkulasjonsforsyningen

Nå som du kjenner noen av de viktigste likhetene, snakker neste del av min Ripple vs Stellar-guide om hvordan de to prosjektene er forskjellige!

Stellar vs Ripple: Viktige forskjeller

Som du allerede har samlet, er teknologien bak Stellar og Ripple veldig lik. Imidlertid har de forskjellene. Så la oss starte Stellar vs Ripple-kampen.

For det første er det viktig å forstå hvorfor Jed McCaleb bestemte seg for å forlate Ripple for å skape Stella. McCaleb har en lidenskap for å hjelpe ubankede – mennesker i fattigere land som ikke har tilgang til hverdagens finansielle tjenester.

Som han har gjort mange ganger før, har McCaleb donert gratis Lumens til de i nød, noe som også ligger i planene for fremtiden. Dette er grunnen til at Stellar kaller seg selv en “Not-for-Profit Organization”.

Dette er hvor Ripple er annerledes i Stellar vs Ripple-kampen. De ønsker å målrette sektoren for flere billioner betalinger over landegrensene ved å tilby banker og finansinstitusjoner teknologien sin. Det er håpet at når de begynner å bruke det, vil de også kjøpe XRP for å løse dagens problemer med likviditet.

Den neste viktige forskjellen er måten noder når konsensus (avtale). En konsensusmodell er en teknologi som bekrefter og validerer transaksjoner uten å måtte bruke en tredjepartsformidler. Det er mange forskjellige typer konsensus, hvor de to mest populære er Proof-of-Work (brukt av Bitcoin) og Proof-of-Stake (brukt av Dash).

Imidlertid bruker ikke Stellar og Ripple noen av disse. Stellar bruker noe som heter “Stellar Consensus Protocol”, mens Ripple bruker “Proof-of-Correctness”.

Neste, selv om jeg nevnte tidligere at utviklerne av både Stellar og Ripple kan frigjøre mynter når de velger å gjøre, er det en liten forskjell i hvordan tilbudet fungerer. Stellar-teamet har uttalt at de vil legge til inflasjon på 1% hvert år i tilførselen av Lumens-mynter, som er som ekte penger.

For eksempel når den amerikanske sentralbanken skriver ut flere dollar, skaper det inflasjon. Hvis en valuta blir oppblåst, betyr det at verdien går ned ettersom det er mer i omløp.

På den annen side er Ripples XRP-mynt deflasjonær. Dette er fordi de har bestemt at de skal forbrenne transaksjonsgebyrer, noe som betyr at beløpet i omløp over tid vil gå ned.

Merk: Når mynter blir brent, betyr det at de sendes til en lommebokadresse som aldri er tilgjengelig. Dette er fordi de private nøklene ikke er tilgjengelige, noe som betyr at myntene aldri kan brukes.

I Stellar vs Ripple-kampen tror mange også at Ripple er mer sentralisert enn Stellar. Da Jed McCaleb forlot Ripple for å lage Stellar, klarte Ripple-teamet å fryse XRP-myntene sine. Selv om dette siden er løst, viser det at Ripple har mer kontroll enn et desentralisert prosjekt burde ha. Mange velger Stellar fremfor Ripple på grunn av denne årsaken.

Fantastisk Ripple
Målet med prosjektet Hjelp ubankede i fattigere regioner. Gi banker og finansinstitusjoner teknologi for å løse problemene med langsomme og dyre betalinger over landegrensene.
Konsensusmodell Stellar Consensus Protocol Bevis for korrekthet
Forsyning Inflasjon (1% per år) Deflatorisk (transaksjonsgebyrer brent)
Kontroll Anses som mindre sentralisert Anses som mer sentralisert

Så nå som du vet de viktigste forskjellene mellom de to, skal jeg nå snakke om teamene bak disse prosjektene!

Stellar vs Ripple: Teamet

Stella Lumens ledes av de opprinnelige grunnleggerne, Jed McCaleb og Joyce Kim. McCaleb har stor erfaring innen internettteknologi og har startet mange andre prosjekter. Dette startet med eDonkey, som var en av de første peer-to-peer-musikkdelingsplattformene.

Etter dette opprettet han en av de første Bitcoin-børsene noensinne, MT. Gox, som på et tidspunkt var vert for mer enn 70% av alle Bitcoin-transaksjoner! Etter at han solgte MT. Gox, McCaleb grunnla deretter Ripple.

Ripple-prosjektet og dets XRP-mynt administreres av et morselskap som heter Ripple Labs. Interessant, de ble opprinnelig kalt Opencoin, men de ble ommerket til Ripple Labs i 2015. Hovedkvarteret er basert i San Francisco, California, og har over 150 ansatte! Så Stellar vs Ripple-kampen er ganske tøff!

Ripples administrerende direktør, Brad Garlinghouse, har stor erfaring i næringslivet og har hatt tidligere roller i både AOL og Yahoo. Garlinghouse er Ripples offentlige ansikt og har gjort mange TV-opptredener i USA Chris Larsen, som var med å grunnlegge prosjektet, er nå selskapets styreleder, noe som betyr at han fortsatt har stor innflytelse.

Til slutt har Stellar og Ripple begge veldig sterke team, noe som er en av de viktigste tingene du bør vurdere når du investerer i et prosjekt. Imidlertid er Ripple Labs ansett som mer bedrift enn Stellar. De har også et mye større team og har også mottatt mange private investeringer. Dette har imidlertid ikke hindret Stellar i å raskt bli en topp 10-kryptovaluta!

Hvis du har lest Stellar vs Ripple-guiden så langt, bør du nå ha en god forståelse av hvordan hvert prosjekt fungerer, så vel som deres likheter og forskjeller. Den neste delen av Stellar vs Ripple-guiden kommer til å se på hvordan de har prestert så langt …

Stellar vs Ripple: Nåværende markedsposisjon

Lumens er nå en mynt på flere milliarder dollar som har nådd en høyde på 13 milliarder dollar i desember 2017. Den hittil mest imponerende prestasjonen er partnerskapet det dannet med IBM.

Avtalen ble offisielt lansert i mars 2018 og vil tillate IBM å enkelt flytte midler mellom banker i Sør-Stillehavet. Hvis det lykkes, forventes det at det vil utvides til andre regioner. Spennende!

IBM-partnerskap med Stellar

Hvis Stellar Lumens kan danne flere partnerskap som det med IBM, er det en god sjanse for at det vil fortsette å øke i verdi.

Fra april 2018 er Ripple den tredje mest verdifulle kryptovalutaen som er tilgjengelig, langt bak Ethereum, men langt foran Bitcoin Cash! Interessant, i en kort periode i slutten av 2017, tok Ripple forbi Ethereum for å bli nummer 2-mynten, men dette har siden snudd.

Som du forventer for et prosjekt som har eksistert i to år lenger, har Ripple dannet enda viktigere partnerskap. Faktisk har de testet sin distribuerte hovedboksteknologi med over 100 forskjellige banker, inkludert UBS og Santander!

Santander-partnerskapsring

Det viktigste for at verdien av XRP skal øke, er at bankene bruker den til betalinger over landegrensene. For øyeblikket trenger ikke Ripple-teknologien XRP for å fungere, men det kan vise seg å være nyttig når bankene trenger det for likviditet.

Dette er fordi når banker vil handle i en annen valuta enn sin egen, må de åpne en notariuskkonto i landet de også vil sende pengene. Dette kan være veldig upraktisk ettersom banken må ha midler på hver notariuskkonto den har. XRP vil løse dette problemet, så det er en god sjanse for at bankene bestemmer seg for å begynne å bruke det.

Konklusjon

Vel, det er slutten på min Stellar Lumens vs Ripple guide! Hvis du leser det hele veien, bør du nå ha en veldig god forståelse av hvordan hvert prosjekt fungerer, så vel som en hel haug med andre ting!

Jeg har forklart i detalj deres viktigste likheter og forskjeller mellom Stellar vs Ripple. Og du bør nå vite at (selv om begge plattformene har lignende teknologi) er de begge på forskjellige reiser. Så det viktige spørsmålet er, hva synes du er bedre?

Hvis du studerer pristabellene for begge myntene, er verdiendringene faktisk ganske like. Dette kan bety at investorer bestemmer seg for å investere i begge deler, rett og slett fordi de ikke kan ta en endelig beslutning … Jeg antar at vi aldri vet det.

Til slutt har både Lumens og XRP prestert utrolig bra, og Stellar og Ripple-teknologier har dannet noen fantastiske partnerskap.

Jeg vil gjerne vite om du bestemte deg for å foreta en investering, og i så fall hvilken du bestemte deg for å gå med? Eller kanskje du ikke kunne bestemme deg heller og valgte å investere i begge deler? Gi meg beskjed i kommentaren nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map