Ripple vs Bitcoin: Hva er det bedre alternativet?

Så du har hørt om to av de mest populære kryptovalutaene, Bitcoin og Ripple, men du er ikke sikker på hva forskjellen mellom Ripple vs Bitcoin er? Eller kanskje du vet hva de gjør, men du er ikke sikker på hvordan teknologien til disse to kryptovalutaene sammenlignes? Uansett, hold deg fast, da jeg skal lære deg alt du trenger å vite!

I denne Ripple vs Bitcoin-guiden skal jeg først begynne med det grunnleggende. Jeg skal snakke om tingene deres formål, deres transaksjonshastigheter og den totale myntforsyningen til begge prosjektene.

Etter det skal jeg snakke om desentralisering av hvert prosjekt, sammen med skalerbarheten til hver blockchain. Til slutt skal jeg diskutere hvordan hvert prosjekt har utført så langt.

Ved slutten av å lese denne guiden vil du ha all informasjonen du trenger for å bestemme hvilken kryptovaluta som er bedre.

Så hva venter du på? Den første delen av denne Bitcoin vs Ripple-guiden kommer til å starte med å introdusere begge disse blokkjedene!

Bottom Line of Ripple og Bitcoin

I sin enkleste form er både Bitcoin og Ripple kryptovalutaer som støttes av blockchain-teknologi, som gjør det mulig for folk fra hele verden å bruke disse blokkjedene til å sende og motta midler. Begge prosjektene har sin opprinnelige mynt, som kan kjøpes online på en tredjepartsbørs.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Selv om disse kryptovalutaene til å begynne med kan høres veldig like ut, er det noen klare forskjeller som jeg vil dekke nå.

ripple vs bitcoin logotips

Bitcoin forklart

Bitcoin ble opprettet i 2009 og var den første og originale kryptovalutaen. Den ble bygget av en anonym utvikler kalt Satoshi Nakamoto, som ønsket å lage et nytt globalt betalingssystem som tillater folk å sende og motta digitale penger på peer-to-peer-basis..

Peer-to-peer er lik “Person-til-person”, noe som betyr at ingen tredjepart eller mellommann er påkrevd for å behandle og verifisere transaksjoner. Som et resultat er Bitcoin-systemet “desentralisert” fordi det ikke kontrolleres av en enkelt person eller myndighet, og det kontrolleres heller ikke av noen sentralbank, regjering eller nasjonalstat.

I stedet bekreftes transaksjoner av det bidragende Bitcoin-samfunnet, kalt “Miners”. Alle i verden kan bli gruvearbeider ved å koble en enhet til datamaskinen. Til gjengjeld for tid og strømkostnader blir de som lykkes belønnet med ekstra Bitcoin.

Hvis du er litt forvirret, ikke bekymre deg, jeg vil snakke om denne prosessen mer detaljert i neste avsnitt!

Bitcoin (BTC) har også en maksimal forsyning på 21 millioner mynter. Den nåværende sirkulasjonsforsyningen er 17,1 millioner, med antallet øker hver dag. Imidlertid vil det aldri bli utvunnet mer enn 21 millioner Bitcoins, og tallet forventer å bli truffet i 2140.

Nå som det er Bitcoin forklart, vil neste del av min Ripple vs Bitcoin-guide finne ut om Ripple.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Ripple Forklart

Ripple offisiell logo

Ripple ble først lansert i 2012, tre år etter Bitcoin. Den ble bygget av et selskap som heter Ripple Labs og er basert i USA. Hensikten med Ripple var å lage et betalingssystem som kunne brukes av bankene til å overføre midler både innenlands og internasjonalt.

Selv om de retter seg mot finansnæringen, kan alle kjøpe og selge valutaen til Ripple – XRP-mynten.

Folk blir ofte forvirret om forskjellen mellom Ripple og XRP, så jeg vil raskt oppklare ting. Ripple er navnet på blockchain-teknologien som lar folk sende og motta midler (disse midlene kan oversettes til de fleste valutaer der ute). På den annen side er XRP navnet på kryptovalutaen, mye på samme måte som Ether er kryptovalutaen og Ethereum er blockchain.

Akkurat som Bitcoin krever ikke Ripple blockchain tredjeparter for å bekrefte og verifisere transaksjoner, slik at folk kan sende og motta midler på peer-to-peer-basis. Totalt vil det være en maksimal forsyning på 100 milliarder XRP-mynter, med en nåværende sirkulasjonsforsyning på ca. 60 milliarder kroner.

Så nå som du kjenner de absolutt grunnleggende om Ripple XRP, vil den neste delen av min Ripple vs Bitcoin-guide se på hvordan hver blockchain utfører!

Teknisk ytelse

Bitcoin

Når du sender penger til en annen person, tar Bitcoin-blockchain omtrent 10 minutter før transaksjonen bekreftes. Dette forblir det samme uansett hvor avsenderen og mottakeren befinner seg.

Enten du sender penger til noen i samme by som deg eller noen på den andre siden av verden, vil det alltid ta omtrent 10 minutter! Når man sammenligner dette med tiden det tar å sende penger utenlands med en bank, er det mye raskere å bruke Bitcoin, ettersom bankene kan ta opptil tre dager å behandle overføringen..

Da Bitcoin først ble utgitt, var transaksjonsgebyrene veldig lave. Det koster bare en brøkdel av en cent å få behandlet transaksjonen. Dette gjorde Bitcoin ideelt som et globalt betalingssystem.

Imidlertid, ettersom systemet har blitt mer og mer populært, har beløpet som brukerne må betale økt betydelig. I løpet av den travleste perioden sent på 2017 kostet transaksjonsgebyr så mye som $ 40, noe som ikke er bærekraftig for mikrobetalinger mildt sagt.

Morsom fakta: Høye Bitcoin-avgifter var hovedårsaken til at Bitcoin Cash ble opprettet!

Hvert system i verden kan bare håndtere en viss mengde transaksjoner før det blir overbelastet. For eksempel, selv om Visa i 2016 bare behandler i gjennomsnitt 1667 transaksjoner per sekund, kan det behandle over 50000 per sekund hvis det trenger det, men kan ikke overstige mye lenger enn det.

På den annen side har du Bitcoin. Selv om Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen i verden, er den bare i stand til å behandle maksimalt 7 transaksjoner per sekund. Dette er et stort skalerbarhetsproblem som Bitcoin må løse hvis det ønsker å oppnå drømmen om å bli et globalt betalingssystem.

Så nå som du vet om ytelsen til Bitcoin forklart, vil neste del av min Bitcoin vs Ripple-guide se hvordan Ripple utfører…

Ripple

Som du snart vil finne ut, utfører Ripple blockchain mye bedre enn Bitcoin. Her er hvorfor…

For det første, når du sender XRP fra en lommebok til en annen, tar det bare noen få sekunder før transaksjonen er bekreftet. Dette gjør Ripple til et mye bedre alternativ til Bitcoin når det gjelder hastigheten på transaksjonene.

Når det gjelder transaksjonsgebyrer, er Ripple praktisk talt gratis fordi standardkostnaden for å overføre er bare 0,00001 XRP. For å sette dette inn i virkelige tall, selv når XRP nådde sin heltid i januar kl $ 3,29, dette ville ha utgjort et transaksjonsgebyr på bare $ 0,0000329. Dette betyr at du kan sende over 30000 transaksjoner før du betalte $ 1 i transaksjonsgebyrer!

Så hva med skalerbarhet? Vel, igjen, Ripple-mynten yter betydelig bedre enn Bitcoin. Husk hvordan jeg nevnte tidligere at Bitcoin bare kan håndtere 7 transaksjoner per sekund? Vel, Ripple kan behandle mer enn 1500 per sekund!

All den ovennevnte statistikken gjør Ripple ideell for multi-billion dollar interbankindustrien. Det er her bankene sender penger til andre banker i andre land. For øyeblikket må bankene bruke en tredjepartsorganisasjon i Belgia som heter SWIFT. Som et resultat er transaksjoner dyre og kan ta rundt 3 dager før de avvikles.

Videre, når banker befinner seg i utviklingsland og må handle i en valuta som ikke er populær, må de ofte utføre flere børser, da det ikke er nok likviditet i markedet. Ved å bruke Ripple kan banker bruke XRP som en bro av likviditet, noe som sparer institusjoner mye tid og penger.

Så nå som du vet hvordan de to blockchain-prosjektene utfører, vil neste del av min Ripple vs Bitcoin-guide diskutere hvilken blockchain som er mer desentralisert.

Ripple vs Bitcoin: Decentralization?

Desentralisering betyr å ikke bli kontrollert av en enkelt person eller myndighet. Imidlertid er det pågående argumenter i kryptovaluta-samfunnet angående det faktum at begge prosjektene ikke er så desentraliserte som de burde være.

Bitcoin

Når det gjelder Bitcoin, selv om det absolutt er sant at ingen enkelt enheter kontrollerer nettverket, har ting endret seg siden de første dagene. Da Bitcoin først ble lansert, kan noen bli gruvearbeider ved hjelp av en GPU eller CPU, som er billig å kjøpe.

Imidlertid er det nå mulig å bruke et stykke dyrt maskinvare kalt ASIC. ASIC er mye kraftigere enn GPU og CPU, noe som betyr at de alltid vil ha større sjanse til å vinne gruvebelønningen. Som et resultat har de som ikke har råd til å kjøpe ASIC-er, ikke en rimelig sjanse til å bidra til systemet.

Dette er ikke det eneste problemet.

Det er nå noen kraftige organisasjoner som administrerer ‘Mining Pools’, der forskjellige Bitcoin-gruvearbeidere slår sammen ressursene sine for å sikre at de har den beste sjansen til å vinne Bitcoin-gruvebelønningen. De bygger Bitcoin-gruvedrift som består av tusenvis av ASIC-enheter. Ideen er enkel – jo flere ASIC-enheter du har, jo større sjanse har du for å vinne belønningen.

De fleste av disse gruvebassengene ligger i Kina, hvor strømkostnadene er billige. Da jeg sist sjekket statistikken (som du kan se nedenfor), kontrollerer bare fire gruvebassenger mer enn 50% av den totale Bitcoin-hashkraften.

Bitcoin gruvedrift

Dette gir mye kraft i hendene på en veldig liten mengde mennesker, noe som strider mot den desentraliserte ideologien til Bitcoin.

Ripple XRP

Det er også bekymringer fra kryptovalutafans at Ripple XRP ikke er så desentralisering som det burde være. For det første, i motsetning til Bitcoin, kontrolleres Ripple-mynten av et selskap som heter Ripple Labs. Det er viktig å huske at selv om de ikke har makt til å endre transaksjoner eller kontrollere folks midler, kontrollerer de tilbudet av XRP.

I skrivende stund, juni 2018, er det omtrent 60 milliarder mynter i omløp, med en samlet forsyning på 100 milliarder. Det store problemet er at de resterende 40 milliardene (40%) kontrolleres av grunnleggerne av Ripple – Ripple Labs.

De har makten til å gjøre hva de vil med myntene, noe som betyr at de teknisk kan manipulere prisen. Hvis Ripple Labs bestemte seg for å utstede en stor mengde mynter de kontrollerer, kan det påvirke prisen negativt.

Den andre bekymringen jeg fant da jeg undersøkte denne Ripple vs Bitcoin-guiden, er at noen mennesker ikke liker det faktum at blockchain ikke opprettholdes av XRP-samfunnet. I tilfelle av Bitcoin, selv om systemet har blitt dominert av store gruvebassenger, kan alle prøve å bidra til nettverket ved å kjøpe den nødvendige maskinvaren.

Dette er ikke tilfelle med Ripple, da det ikke er mulig å bryte XRP. I stedet bruker nettverket noe som heter “Transaction Validators”. De eneste som kan bli en transaksjonsvalidator er bankene som installerer teknologien.

Teknisk sett er det fremdeles desentralisert fordi ingen enkelt validator kan ta kontroll over nettverket, og de kan heller ikke endre eller manipulere en transaksjon. Noen mener imidlertid at alle skal ha en sjanse til å bidra til nettverket, ikke bare finansinstitusjoner.

Så nå som du vet noen av bekymringene folk har om desentralisering av begge prosjektene, vil neste del av denne Ripple vs Bitcoin-guiden diskutere hvordan transaksjoner når konsensus..

Bitcoin vs Ripple: Hvordan gjør THei RHver Consensus?

Ingen av disse protokollene krever at en tredjepart bekrefter, verifiserer og kontrollerer transaksjoner. Så hvordan gjør de det?

For det første, la meg raskt forklare hva en konsensusmekanisme er. Hver blockchain bruker en kryptografisk algoritme for å bekrefte at en transaksjon er gyldig uten å gå gjennom en mellommann. Dette sikrer at personen som sender pengene faktisk har midlene, og det sørger også for at midlene ikke blir brukt to ganger (dobbeltbruk).

Hver enhet som er koblet til Bitcoin- eller Ripple-nettverket kalles en node, og for at en transaksjon skal bekreftes, må en prosentandel av nodene “Nå konsensus” – noe som betyr at de er enige om at transaksjonen er gyldig.

Bitcoin og Ripple bruker hver sin forskjellige konsensusmekanisme, som jeg vil diskutere nedenfor.

Konsensusmekanisme

Bitcoin: Bevis for arbeid

Den aller første blockchain-konsensusmekanismen ble opprettet av utvikleren av Bitcoin, og den kalles Proof-of-Work. Den beste måten å forstå Proof-of-Work er å tenke på en veldig vanskelig beregning.

Bitcoin-nettverket genererer en tilfeldig beregning som er så vanskelig at ingen mennesker kan løse det. I stedet krever det en stor mengde beregningskraft å løse. Beregningen tar 10 minutter å løse. Når den er løst, blir Bitcoin-transaksjonen bekreftet som gyldig.

Hver eneste node som er koblet til nettverket konkurrerer med hverandre om å bli den første enheten som løser beregningen. Den som kommer dit først, vinner Bitcoin-gruvebelønningen. Hovedproblemet med Proof-of-Work-modellen er at den krever veldig store mengder strøm. For eksempel, a nylig studie avslørte at Bitcoin-gruvedrift bruker mer strøm enn 159 individuelle nasjoner!

Bitcoin bevis på arbeid

Det andre problemet med Proof-of-Work (som jeg diskuterte tidligere) er at det lar folk bruke virkelig kostbar maskinvare, noe som betyr at de som kan investere mer penger har mye større sjanse for å vinne Bitcoin-belønningen.

For det tredje, og muligens viktigst, har Proof-of-Work-modellen bidratt til problemene med høye gebyrer, langsomme transaksjoner og manglende evne til å skalere.

Så nå som du vet hvilken konsensusmekanisme Bitcoin bruker, vil neste del av min Ripple vs Bitcoin-guide se på hva Ripple bruker!

Ripple: Federated Byzantine Agreement

Ripple blockchain bruker en konsensusmekanisme kalt Federated Byzantine Agreement (FBA). Akkurat som Bitcoin og Proof-of-Work-modellen, søker FBA å oppnå konsensus mellom forskjellige noder.

I FBA vil hver node stole på et begrenset antall andre noder, som er kjent som en "Sirkel". Ripple-nettverket har mange forskjellige sirkler, som hver overlapper hverandre, slik at hver node på en eller annen måte er koblet sammen.

Transaksjonsvalidatorer som brukes til å verifisere transaksjoner (banker som bruker teknologien), de er individuelt valgt og akkreditert før de har muligheten til å delta i transaksjonsbekreftelse.

Dette betyr at ingen av bankene som bruker teknologien i realiteten vil manipulere konsensus, ettersom de bruker den til å støtte sine transaksjoner. Selv om de gjorde det, ville det være klart for alle andre transaksjonsvalidatorer å se, hvem som bare ville avvise transaksjonen.

I motsetning til Bitcoin er Ripple og dens FBA-konsensusmekanisme ikke nødvendig for å løse komplekse beregninger, noe som betyr at den bruker langt mindre strøm enn Bitcoin. Dette gjør det til et mer effektivt system og sikrer at transaksjonsgebyrene holdes lave.

Til syvende og sist, i løpet av de få sekundene systemet trenger å bekrefte en bevegelse av midler, må minst 80% av transaksjonsvalidatorene oppnå enighet for å markere transaksjonen som gyldig.

Så nå som du vet om de to konsensusmekanismene som brukes, vil den siste delen av min Ripple vs Bitcoin-guide se på hvordan prosjektene har utført så langt!

Først skjønt, her er en sammenligningstabell slik at du kan oppsummere noen av hovedforskjellene mellom disse to prosjektene!

Sammenligning av tabell

Konsensusmekanisme Transaksjoner p / s Markedsverdi Sirkulerende forsyning Lanseringsdato Team / Organisasjon Transaksjonsgebyrer
Ripple FBA 1500 18 Bil 40 Bil 2012 Ripple Labs <$ 0,01
Bitcoin PoW 7 104 Bil 17 Mil Jan 2009 Bitcoin Core $ 0,50 – $ 3,00

Ripple vs Bitcoin: Historien så langt

Når folk har argumentet Ripple vs Bitcoin, er en ting som alle kan være enige med at begge blockchain-prosjektene har prestert fremragende. Siden den opprinnelige kryptovalutaen har vært, har Bitcoin imidlertid alltid vært den første mynten når det gjelder verdi, markedsverdi, adopsjon og bruk i den virkelige verden..

Året 2017 var det hittil mest suksessrike året, hvor BTC økte verdien med mer enn 2000%. Mot slutten av året nådde Bitcoin sin heltidshøyde på $ 20.000, med en samlet markedsverdi på litt over 320 milliarder dollar. For å sette dette i perspektiv utgjorde dette en høyere markedsverdi av både Goldman Sachs og Morgan Stanley!

Når det gjelder bruk i den virkelige verden, begynner flere og flere leverandører å akseptere Bitcoin som en betalingsmåte. Dette gjelder spesielt i Japan, hvor det nå er mulig å bruke Bitcoin i over 200 000 forskjellige butikker! Andre kjente organisasjoner som godtar Bitcoin inkluderer, Microsoft, Expedia, PayPal, Overstock og til og med Virgin Galactic.

Det vil imidlertid ta veldig lang tid før Bitcoin blir brukt som et hovedstrøm globalt betalingssystem. Hovedårsaken til dette er at utviklerne må fikse ytelsesproblemene sine. Transaksjonstider på 10 minutter, høye avgifter og skaleringsnivåer på bare 7 transaksjoner per sekund er en million miles fra et bærekraftig globalt betalingssystem.

Den gode nyheten er at teamet jobber med det andre laget av betalingsteknologi på toppen av Bitcoin kalt “Lighting Network”, som forhåpentligvis tar Bitcoin til neste nivå med raske, billige og svært skalerbare transaksjoner!

Så hva med Ripple XRP? Ripple er nå den tredje sterkeste kryptovalutaen når det gjelder markedsverdi. Akkurat som Bitcoin hadde Ripple-mynten et fantastisk år i 2017. På begynnelsen av året var den verdt bare 0,0065 dollar, men mot slutten av den steg dette til massive 2,40 dollar..

Når det gjelder det faktiske målet for morselskapet, Ripple Labs, lager de noen virkelig gode partnerskap med noen av de største bankene i verden. Mer enn 100 forskjellige finansinstitusjoner tester nå ut Ripple-protokollen, inkludert Santander, Bank of America og Credit Agricole!

I fremtiden er det håpet at finansnæringen vil bruke XRP til å gjøre opp sine bankbetalinger. Hele bransjen er verdt billioner dollar hvert år, så hvis alt går etter planen, kan verdien av XRP snart se nye heltid..

Dette er ikke investeringsråd.

Ripple vs Bitcoin: Konklusjonen

Og det er slutten på denne Ripple vs Bitcoin-guiden! Før du åpnet denne artikkelen, var du usikker på hovedforskjellene mellom de to. Men hvis du har lest denne guiden fra start til slutt, bør du nå ha en veldig god ide om hva som skiller disse to kryptokraftverkene fra hverandre..

Som du nå sikkert vet, utfører Ripple blockchain mye bedre enn Bitcoin. Den utfører raskere transaksjoner, billigere transaksjoner og mer skalerbare transaksjoner. Ikke bare dette, men Ripple-konsensusmekanismen er mye bedre for miljøet – den kaster ikke bort store mengder energi. Ripples mål er imidlertid forskjellige fra Bitcoins, så ikke tenk på Ripple som å bli "neste Bitcoin".

Bitcoin er fortsatt (som det alltid har vært) den første kryptovalutaen. Jeg tror at Bitcoin er mer egnet som en butikk med verdi i stedet for et betalingssystem, på samme måte som gull eller sølv. Det viktigste er imidlertid at neste Bitcoin-oppgradering, Lighting Network, er vellykket. Dette vil gjøre Bitcoin mer brukbart som betalingssystem.

Så hvilken kryptovaluta foretrekker du etter å ha lest denne Ripple vs Bitcoin-guiden? Har du bestemt deg for å velge det ene fremfor det andre, eller er du som meg og foretrekker å ha investeringer i begge deler? Gi meg beskjed om tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me