Lær hva som er Ethereum Classic

Hei, og velkommen til denne guiden om en av de mindre forståte, men viktige kryptovalutaene – Ethereum Classic. Du har sannsynligvis lest litt om Ethereum (ETH) allerede, og kanskje komme over noen underlige setninger under lesingen.

DAO er en av disse som ofte kommer opp. Heldigvis, i denne korte guiden, forklarer vi alt om det og Ethereum-splittelsen som skjedde på grunn av det.

I løpet av denne Ethereum Classic-guiden vil jeg dekke: hva DAO faktisk er og hvordan det forholder seg til Ethereum Classic Fork, forskjellige måter som en blockchain kan oppgraderes (harde og myke gafler), og hvordan både Ethereum Classic og Ethereum sammenligner seg i vilkårene for deres markedsprestasjoner i dag. Til slutt vil jeg se på ETC VS ETH når det gjelder deres spesifikke fordeler og ulemper.

På slutten av denne veiledningen bør du ha en klar forståelse av hvordan Ethereum Classic ble til, alt om Ethereum Classic Fork som skapte den, litt om hvordan både ETH og ETC sammenligner når det gjelder nåværende markedsytelse, og proffene og ulemper med hver valuta.

Åh, og også – hvis du etter å ha lest denne artikkelen vil finne ut at du har utviklet en interesse for kjøpe og holde litt ETC, du kan gjøre det via Coinbase eller en hvilken som helst annen stor kryptoutvekslingsplattform der ute. Også, lagring av ETC bør ikke vise seg å være et problem – du vil være i stand til å gjøre det med letthet, selv på noen maskinvarepunger (dvs. Ledger Nano S).

ETC VS ETH er et emne som bittert delte meninger på det tidspunktet de to samfunnene splittet fra hverandre. Det er de som føler at det var riktig å dele Ethereum-blockchain for å opprettholde tillit til det, og det er de som føler at en blockchain aldri må endres for å passe utvikleres eller investorers ønsker. Vi kommer imidlertid inn på alt dette snart.

Først begynner jeg med en viktig historieleksjon.

Leter du etter det sikreste stedet å kjøpe BTC? Jeg har samlet de best rangerte kryptobørsene som ble godkjent som de sikreste plattformene for å kjøpe BTC nedenfor, så ta en titt.

Tilbyder Visa / Mastercard Tilgjengelig Crypto Our Score Coinbase gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 til

9.8 Les anmeldelse Besøk nettstedet Binance gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 til

9.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet Coinmama anmeldelse JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 flere

9.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Kraken gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • BINDESTREK
 • + 37 flere

9.1 Les anmeldelse Besøk nettstedet eToro gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 til

8.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet KuCoin gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 til

8.5 Les anmeldelse Besøk nettstedet Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 flere

8.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Mest populær 729 anmeldelser 9.8 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les anmeldelse Editor’s Choice 1279 anmeldelser 9.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 816 Anmeldelser 9.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 1174 anmeldelser 9.1 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 453 anmeldelser 8.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 563 anmeldelser 8.5 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 603 anmeldelser 8.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang

Fordeler

 • Har holdt seg tro mot filosofien om kryptovalutaer (desentralisering)
 • En veldig populær kryptovaluta

Ulemper

 • Nesten ingen originale utviklere bodde hos ETC
 • Utsatt for hack og andre brudd
 • Har ikke like sterk støtte i samfunnet som Ethereum

Den desentraliserte autonome organisasjonen – DAO

Ethereum-plattformen er basert på bruk av smarte kontrakter. For de som ikke er sikre på hva en smart kontrakt er, er de i utgangspunktet programmerbare avtaler mellom to eller flere partier. Dette betyr at penger kan flytte fra en part til en annen uten behov for en pålitelig mellommann. Begge parter stoler på eller verifiserer at koden er legitim, og koden frigjør pengene på visse vilkår som er oppfylt.

Den desentraliserte autonome organisasjonen eller DAO (uttalt "dow") for kort var en veldig komplisert smart kontrakt. Det hadde også et ganske imponerende formål. Tanken var at det ville gi en mengde penger til å betale for utviklingen av desentraliserte applikasjoner som ble bygd på Ethereum-nettverket i fremtiden.

Lær hva som er Ethereum Classic

Ideen var enkel, men å lage den, som du snart vil finne ut av, var ikke. For å ha stemmerett i DAO, må du kjøp spesielle tokens. Disse "DAO poletter" vil bli kjøpt med Ethereums opprinnelige kryptovaluta Ether. Å eie DAO Tokens betydde at du var en del av beslutningsprosessen som bestemte hvilken dApps mottatt penger og som ikke gjorde det.

For å få en dApp (desentralisert applikasjon) godkjent, må utvikleren bak den først trenge den grønt lys av en gruppe kjente eksperter og utviklere på Ethereum-nettverket. Det ville da bli avstemt. Hvis den foreslåtte dApp mottok minst 20% av stemmene kastet av bidragsytere til DAO, ville pengene blitt tildelt, og arbeidet kunne fortsette med prosjektet.

Ethereum Classic: sammenligning av tradisjonelle organisasjoner med desentraliserte organisasjoner.

DAO var et revolusjonerende forslag som viste seg utrolig populært blant investorer. Det virket som om alle som kjente til Ethereum ønsket å kjøpe stemmerett på nettverket. De ble tegnet av fleksibiliteten og gjennomsiktigheten systemet så ut til å tilby. I løpet av den første måneden da DAO-tokens ble solgt, samlet prosjektet et betydelig antall Ether-mynter. Den estimerte verdien på tidspunktet da disse myntene ble bidratt var 150 millioner dollar. Dette representerte nesten 15% av all Ether som eksisterte.

Som en del av DAOs programmering var de som sto bak, forsiktige med å lage et exit-alternativ. Det ville ikke være bra hvis du var fanget der når du først var inne! Hva om latterlige prosjekter som du ikke ville ha del i, begynte å få klarsignal fra samfunnet?

Ethereum Classic: ETC-mynten plassert blant noen julelys.

En vei ut av DAO ble derfor opprettet. Det var kjent som "Delt funksjon". Dette vil tillate investorer å gjenvinne Ether som de har bidratt med. Bruker dette "Delt funksjon", brukere kunne også lage det som ble referert til som en "Child DAO". Hvis flere DAO-medlemmer ble med deg, kan du til og med begynne å godta andre ideer til dApps og bevilge penger til å utvikle dem.

Den eneste betingelsen som trengte opprettholdelse i hele den smarte kontrakten, var at hvis medlemmer forlot DAO, de ville ikke være i stand til å bruke Ether på 28 dager. Imidlertid fremhevet mange utviklere dette som et potensielt smutthull og reiste raskt problemet. Protestene deres ble imidlertid ikke tatt på alvor av skaperne av DAO.

Hva kan muligens gå galt? DAO Hack

Smutthullene som noen sektorer i Ethereum-samfunnet advarte om, ble utnyttet på en skjebnesvangre dag i midten av juni 2016. Noen klarte vellykket å stjele rundt en tredjedel av pengene som ble oppbevart i DAOs smarte kontrakt. For den driftige hackeren kunne det ha vært ganske lønningsdagen! De klarte nesten å gjøre opp med Ether som var verdt rundt $ 50 millioner på den tiden!

La oss se litt nærmere på hvordan angriperen klarte å utnytte smutthullet.

Hvis en innehaver av DAO Tokens ønsket å forlate kontrakten, var det bare å be om at de ble fjernet. Prosessen ble da dobbelt. Først ville brukeren motta ETH-myntene som de bidro med til DAO i utgangspunktet. For det andre vil transaksjonen oppdatere hovedboken, og det totale antallet mynter i kontrakten vil bli beregnet på nytt.

Lær hva som er Ethereum Classic

Imidlertid klarte hackeren å lage en funksjon som fikk prosessen til å gjenta seg før reskontroen kunne oppdateres. Dette betydde at de ble betalt mange ganger mengden ETH-mynter som de opprinnelig hadde bidratt med.

Prosessen gjentatt til rundt en tredjedel av den totale Etheren som var lagret på kontrakten, ble overført til hackeren "Child DAO" kontrakt. Dette forårsaket opprør blant de som fulgte DAOs utvikling.

På dette punktet, hvis du har noen ETH-mynter, kan du få panikk. Du tror kanskje at hele systemet er ødelagt. Ikke bekymre deg. Det er ikke. Som en utvikler og Ethereum-medstifter uttalte på den tiden: å si at det var Ethereum-nettverkets feil for angrepet på DAO, ville være som å skylde på "internettet" hver gang et nettsted står overfor problemer som får det til å mislykkes.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Hva kan gjøres med DAO Hack?

Forståelig, men irrasjonelt, trodde mange tidlige investorer, som ikke var blockchain-kodere eller utviklere selv, men hadde hørt om DAO-angrepet, Ethereum var ødelagt, og skyndte seg å selge myntene sine. Prisen falt fra rundt $ 20 til $ 13, og mange hevdet at dette var Ethereums død.

Ethereum Classic: ETC-veikartet.

Siden det var 28-dagers klausul i smartkontrakten, var det imidlertid ingenting som hackeren kunne gjøre med sine 50 millioner dollar før den tiden var utløpt. Dette ga Ethereum-samfunnet tid til en) diskutere en potensiell løsning, og b) fullføre en potensiell løsning. Det ble lagt frem tre ideer:

 • De "overlevelse av de sterkeste" tilnærming – gjør ingenting. Dårlig kode fortjener å bli utnyttet. Dette bør sees på som en dyr leksjon.
 • Myk gaffel (mer om dette på et øyeblikk).
 • En hard gaffel (igjen, informasjon kommer snart også om dette!)

Jeg vil diskutere fordelene og ulempene ved hver nedenfor.

Gjør ingenting

De "gjør ingenting" tilnærming trekker på ideologien som kode er lov. Hvis du lager dårlig kode, bør du bli straffet. Hvis du er villig til å rote rundt med hundrevis av millioner dollar med uprøvd kode, bør du møte konsekvensene. Tidlige kryptosamfunn som har en så sterk libertarisk tilbøyelighet, er det ikke overraskende at dette alternativet fant slik støtte.

Soft Fork: Hva er en Soft Fork?

Siden dette er en artikkel rettet mot nybegynnere som prøver å forstå Ethereum Classic-valutaen, vil jeg bedre forklare nøyaktig hva som menes med en myk gaffel.

Blokkjeder kan endres på en av to måter. Med en hard gaffel, eller en myk gaffel. En myk gaffel er en endring i nettverkets regler som er bakoverkompatibel. Ikke bekymre deg hvis det høres utrolig komplisert ut, det er det virkelig ikke!

Bare tenk på det som Microsoft Word. Hvis du har den nyeste versjonen av MS word og lagrer et tekstdokument på en USB-stasjon, vil det fortsatt fungere helt fint når du tar det over til vennen din som kan ha MS Word 2007-utgaven. Det er det vi mener med bakoverkompatibilitet.

Akkurat som i MS Word-eksempelet, vil ikke endringene i reglene for blockchain som er funksjoner i den nyere kjeden, fungere i den eldre versjonen av kjeden. For eksempel vil ord som legges til i stavekontrollen til MS Word, komme opp som feil på den eldre versjonen av programvaren, men ikke på den nyere.

Ethereum Classic: funksjonene til ETC.

Den myke gaffelideen, når den ble brukt på rotet som DAO hadde forlatt Ethereum-utviklerne i, ville bety at det var brukerens valg om de ønsket å kjøre den nye koden eller ikke. Uansett om de gjorde det eller ikke, ville de fremdeles kunne kommunisere med hverandre. Forslaget ville i teorien, låse opp Etheren som hackeren hadde stjålet helt. Den myke gaffelen vil bety at blokker som inneholder en transaksjon som involverer flytting av stjålne mynter, blir ignorert.

Ideen virket fantastisk på papir og hadde mye støtte. Det tok imidlertid ikke lang tid før et fellesskapsmedlem identifiserte et annet potensielt problem. Den myke gaffelen vil åpne nettverket for en annen potensiell risiko – en "Denial of Service" angrep.

Hvilke risikoer gjorde en myk gaffel Denial of Service (DoS) Attack Pose?

Gruvearbeidere validering av transaksjoner på Ethereum-nettverket blir belønnet med "gass". Denne belønningen beskytter dem også mot DoS-angrep. For å spamme nettverket med transaksjoner, må en angriper inkludere mye "gass" for hver "forfalskning" transaksjonen de opprettet.

Dette ville klare det uoverkommelig dyrt å angripe nettverket på en slik måte. Problemet med ideen om myk gaffel er at angripere kan spamme DAO-kontrakten selv med transaksjoner. Dette vil tvinge gruvearbeiderne til å løse mange meningsløse algoritmer, og de vil praktisk talt ikke motta noen økonomisk belønning for å gjøre det.

Lær hva som er Ethereum Classic

Dette betydde at den myke gaffelideen ble skrotet. Det begrenset også antall potensielle løsninger til DAO-angrepet til bare to: Gjør ingenting og hard gaffel.

Hard Fork: Hva er en Hard Fork?

En myk gaffel er bakoverkompatibel, og en hard gaffel er det ikke. Dette er hovedforskjellen mellom de to måtene å oppgradere Ethereum (eller hvilken som helst) blockchain.

Det er ingen måte å skifte en hard gaffel når den er ferdig. Hvis du som gruvearbeider ikke implementerer den nye koden (reglene) selv, kan du ikke bare bruke den oppdaterte versjonen av programvaren, men Du kan heller ikke lenger samhandle med den nye blockchain eller nettverket på noen måte.

Den foreslåtte harde gaffelen i Ethereum-nettverket ville splitte blockchain på et bestemt tidspunkt. Poenget som ble foreslått var rett før DAO-angrepet. Tanken er at inntil det valgte punktet, ville den gamle kjeden og den nye kjeden (skapt av hardt arbeid) være identisk. Etter gaffelen ville kjeden splittes, og hver nye kjede ville bli uavhengig av hverandre.

Tanken bak hardt arbeid er at det ville tilbakebetale alle manglende midler til de som hadde tapt takket være DAO-angrepet. Det skulle være en smart tilbakebetalt smart kontrakt som ville tillate brukere å ta ut pengene sine.

Ethereum Split og dens kontrovers

Denne ideen var svært kontroversiell blant medlemmene av Ethereum-samfunnet. Det var de som tok "kode er lov" holdning og sa at hele poenget med en blockchain er å ikke tillate en eneste myndighet å kontrollere den. I mellomtiden var det mange som bare ville ha pengene sine tilbake.

De som følte det "kode er en lov" bestemte oss for å fortsette å kjøre den gamle versjonen av programvaren som eksisterte før Ethereum Classic-gaffelen og effektivt holdt den gamle kjeden (med DAO-angrepet) intakt. I mellomtiden begynte de som støttet refusjonen å bryte den nye kjeden, og to valutaer ble opprettet der det tidligere bare hadde vært en.

Ethereum Classic: ETC-nettstedet.

Den uendrede versjonen av kjeden har blitt kjent som "Ethereum Classic" (ETC), og den nye, komplett med refusjon av DAO-angrepet, er nå kjent som ETH eller bare Ethereum. Denne andre kjeden har størstedelen av samfunnets støtte, så vel som de fleste hovedutviklerne på prosjektet. Dette gjenspeiles av den nåværende forskjellen i markedsverdi mellom Ethereum og Ethereum Classic etter Ethereum-splittelsen.

Hva er Ethereum Classic?

Som jeg har nevnt, var Ethereum Classic den opprinnelige kjeden, "vorter og alt" så å si. Det var ingen endringer som tillot refusjon av DAO-angrepet.

Den nåværende prisen på hver Ethereum Classic-mynt er $ 6,92 (per 21. august 2021). Det har en markedsverdi på 800 millioner dollar. Det opptar for tiden nummer 18 i forhold til total nettverksverdi. Jeg har tatt med hele grafen over den digitale eiendelen nedenfor, med tillatelse fra Coinmarketcap:

Ethereum Classic: ETC-prisark.

Mens Ethereum Classic stort sett er den samme kryptovalutaen som Ethereum (ETH), har den en stor forskjell – de fleste av de opprinnelige utviklerne jobber ikke lenger med den. Gründerne Vitalik Buterin og Gavin Wood etterlot begge det til fordel for den nye kjeden. Med så store navn som støtter, virker det sannsynligvis nysgjerrig på at noen fremdeles vil ha noe med Ethereum Classic å gjøre.

For å forstå hvorfor de gjør det, er det viktig å først forstå blockchains riktig. Den viktigste og potensielt banebrytende funksjonen til blokkjeder er at de fungerer uten å bli styrt av noen krefter som er koblet til prosjektet, enda viktigere, utenfor det.

For de som fortsetter å støtte ETC, var den harde gaffelen en praktisk redning for å beskytte rike investorer. Det representerte det stikk motsatte av det blockchain ble designet for å oppnå. Den tunghendte og kontrollerende tilnærmingen til de som hadde tapt penger i DAO-angrepet, var ikke akseptabelt i det hele tatt.

Til slutt, spørsmålet om ETC VS ETH, det kommer ned til hvor mye hver enkelt verdsetter uforanderligheten (mangel på evne til å endre) en blockchain.

Ethereum (ETH)

Som du kan se fra markedsverdien til hver valuta, anser kryptovaluta-samfunnet Ethereum som den sanne versjonen av Ethereum-kjeden. I skrivende stund dverger verdien av nettverket absolutt verdien av Ethereum Classic.

Prisen per ETH er for tiden bare sjenert av 400 dollar. Den totale markedsverdien av nettverket er imponerende 45 milliarder dollar. Dette gjør det nummer to når det gjelder mest verdifulle kryptovaluta-nettverk bare for Bitcoin.

Igjen, jeg har tatt med grafen til Ethereum nedenfor. Du vil se en rød pil rundt tidspunktet for Ethereum-splittelsen.

Ethereum Classic: Ethereum pristabeller.

Fordeler og ulemper ved Ethereum Classic og Ethereum

La oss nå kulepeke noen av de viktigste fordelene og ulempene med Ethereum og Ethereum Classic.

Ethereum

proffer PROs

✓ Har det meste av originale utviklere bak det. Disse er fortsatt forpliktet til det originale veikartet.

✓ Hash a høyere hashrate enn ETC. Dette betyr at det er flere gruvearbeidere som validerer transaksjoner i nettverket, og bør bety at det er sikrere.

✓ Har Enterprise Ethereum Alliance i hjørnet sitt. Dette er en gruppe av noen av planetens største selskaper og banker som eksperimenterer med nettverket. Da medlemmene begynte å bli kunngjort for EØS, tok prisen på Ethereum virkelig av.

✓ Kan kjøpes på det meste av high-end kryptovaluta-børser (dvs. Coinbase og Binance), og kan lagres på de fleste av de sikreste krypteringslommebøkene der ute (Ledger Nano S, Trezor, etc.). Vær imidlertid oppmerksom på at alt dette også gjelder for ETC.

ulemper Ulemper

✗ Ethereum-splittelsen som skapte ETH og ETC brøt en av de viktigste reglene for en blockchain. Blockchain skal være det helt uforanderlig (ikke i stand til å endre det). Hvis det ble endret en gang for å spare folks penger, og det kan teoretisk sett skje igjen. Neste gang er det kanskje ikke en slik samfunnsfokusert endring.

Ethereum Classic

proffer PROs

✓ Forble tro mot den opprinnelige visjonen av hva en blockchain skal være. Hva er poenget med en uforanderlig hovedbok hvis den kan endres etter samfunnets innfall?

✓ Potensielt større potensial for investorer. Naturligvis er dette en høyrisikoinvestering, men det er noen innflytelsesrike støttespillere av prosjektet som Barry Silbert fra Grayscale Investment Trust.

ulemper Ulemper

Det har ikke EØS som jobber med opprettet desentraliserte applikasjoner for blockchain.

✗ Ikke lenger har de ledende Ethereum-utviklerne som kom på ideen om Ethereum i utgangspunktet.

✗ Noen anser det å være støttet av de som er imot hele Ethereum-prosjektet.

Sammenlign Ethereum Classic side om side med andre

Visste du?

Sammenlign Ethereum Classic side om side med andre

Alle Crypto Exchanges kan se ut som deg, men de er IKKE det samme!

Ja! Vis meg sammenligningskartet

Konklusjon

Så det er min guide til Ethereum Classic. Forhåpentligvis vet du nå mye mer om hvordan de to kryptovalutaene med Ethereum i tittelen ble til.

Vi har omtalt mye i denne guiden, så la oss oppsummere. Du burde ha lært:

 • Hva er DAO?
 • Hvorfor DAO mislyktes.
 • Hva harde gafler og myke gafler er.
 • Hvorfor Ethereum-samfunnet delte seg over beslutningen om å gjøre Ethereum-splittelsen.
 • Hva er Ethereum Classic (ETC)?
 • Hva er Ethereum (ETH)?
 • Fordelene og ulempene med begge deler.

Jeg håper du har funnet denne guiden på den 30. mest populære kryptovalutaen både hyggelig og nyttig.

Husk også – hvis du planlegger å kjøpe litt ETC for deg selv, må du alltid sørge for at prosessen er sikre, og at du gjør det via en pålitelig kryptovalutautveksling. Den ideelle handlingsplanen vil se slik ut:

 1. Registrering på Coinbase (eller hvilken som helst annen topprangerte kryptobørs som tilbyr ETC som et alternativ);
 2. Kjøp av ønsket mengde ETC-mynter;
 3. Lagring av de samme myntene på en av de pålitelige og pålitelige kryptovaluta-lommebøkene (dvs.. Ledger Nano S eller Trezor).

Med all den nyvunne kunnskapen din, hva synes du er viktigere – å refundere investorer eller opprettholde uforanderligheten til en blockchain? Vi vil gjerne høre tankene dine om saken!

Innholdet som er publisert på dette nettstedet er ikke rettet mot å gi noen form for økonomisk, investering, handel eller noen annen form for rådgivning. BitDegree.org støtter ikke eller foreslår at du kjøper, selger eller har noen form for kryptovaluta. Før du tar økonomiske investeringsbeslutninger, må du rådføre deg med din økonomiske rådgiver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map