Hvordan utvinne Litecoin: Forstå hvordan Litecoin Mining fungerer

La meg gjette. Du har lest mye om kryptovalutaer, og nå tenker du på å bryte noen mynter?

Jeg er sikker på at du vet alt om Bitcoin og hvor populær det er, men stadig flere velger nå å bryte Litecoin i stedet!

Her er et morsomt faktum for deg. Når folk bryter Bitcoin, tar det 10 minutter for nettverket å bekrefte hver blokk, men Litecoin er fire ganger raskere på bare 2,5 minutter!

Hvis dette kommer til å bli første gang du utvider Litecoin, er det sannsynligvis best jeg begynner helt fra begynnelsen!

Dette betyr at jeg trenger å fortelle deg nøyaktig hva gruvedrift er, de forskjellige måtene du kan gjøre det på, og hvorfor du kanskje trenger å skaffe deg maskinvare før du kan begynne!

Jeg liker å skrive guidene mine på en veldig enkel og forståelig måte. Det betyr at etter å ha lest min Litecoin gruveguide fra start til slutt, vil du ha all informasjonen du trenger for å gjøre det på egen hånd!

Det du bør vite er at det er en enklere måte å skaffe Litecoin på. Du kan enkelt kjøpe den på pålitelige kryptovaluta-børser, inkludert Coinbase, Binance og Coinmama.

Forklarende Crypto Mining

I den virkelige verden trenger praktisk talt ethvert finanssystem en sentral autoritet for å bekrefte og behandle en transaksjon. Hvis du for eksempel vil overføre penger til vennen din, vil du sannsynligvis bruke en bank.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Pengene forlater kontoen din, og noen dager senere kommer de til vennens konto. Enkel!

For å gjøre dette må du imidlertid bruke en tredjepart, som er banken! Problemet er at du må sette all din tillit til en tredjepart når du bruker dem.

Du må oppgi masse personlig informasjon, og du må stole på at de passer på pengene dine.

Som du kanskje husker fra den økonomiske krasjen i 2008, gikk mange banker konkurs, og folk mistet sparepengene sine. Så mye for tilliten! I kryptovalutaverdenen er ting annerledes. Blockchain-transaksjoner er desentraliserte, noe som betyr at ingen enkeltpersoner eller autoriteter har kontroll.

Du lurer på hvordan det er mulig å bekrefte og behandle transaksjoner uten tredjepart? Vel, dette er på grunn av noe som kalles en distribuert hovedbok som styres av tusenvis av forskjellige gruvearbeidere!

I stedet for at en person eller et selskap (som en bank) har kontroll, har alle det! For å bli gruvearbeider bruker folk sin ekstra datakraft til å løse matematiske gåter.

Grunnen til at datamaskiner er nødvendig, er fordi de er designet slik at ingen mennesker kan løse dem. Når puslespillet er løst, bekreftes transaksjonsblokken. Så hvorfor skulle folk bruke datamaskinen sin til å behandle / verifisere en transaksjon når det vil koste dem tid, penger og strøm?

Vel, for å takke for hjelpen, mottar gruvearbeidere mynter som belønning. (Når det gjelder Litecoin, mottar gruvearbeiderne Litecoins). Dette hjelper blockchain å operere på en desentralisert måte!

Gruvedrift kan være en fin måte å tjene penger mens du støtter kryptovaluta-samfunnet. Ettersom gruvedrift har blitt mer og mer populært, betyr det imidlertid at det er mer konkurranse.

Det er som tusenvis av mennesker som prøver å løse det samme puslespillet. Uansett hvilken gruvearbeider som løser det først, får du belønningen! (Dette gruvesystemet er kjent som PoW / Proof-of-Work, men det er også andre gruvesystemer som kjører på andre blokkjeder, for eksempel NEO-blockchain som bruker en variant av PoS / Proof-of-Stake).

Nå som du vet hva gruvedrift er, la oss se på hvordan det fungerer på Litecoin blockchain!

Hvordan fungerer Litecoin Mining?

Nå som Litecoin har blitt veldig populært, investerer flere og flere mennesker tiden sin for å bryte den. Det er nå mange forskjellige alternativer tilgjengelig, som vil avhenge av budsjettet ditt. For å begynne med, ta en titt på hva solo mining er.

Solo Gruvedrift

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe alt nødvendig utstyr alene og ikke dele noe av ansvaret med andre mennesker, kalles dette solo mining.

Den største fordelen med dette er at du ikke trenger å dele gruvebelønningen med noen andre, noe som betyr at du kan tjene mer penger! I motsetning til gruvedrift av basseng (som jeg vil forklare nedenfor), trenger du ikke betale noen avgifter.

Det er imidlertid viktig å huske at du må investere i gruveutstyret på egenhånd og betale for all nødvendig strøm også. Dette kan bli veldig dyrt, og hvis du ikke har råd til det, må du kanskje vurdere et annet alternativ.

Antall ganger du lykkes med å vinne gruvebelønningen kan også være ganske ustabilt, noe som betyr at du kan gå noen dager eller til og med uker uten å få noe.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Gruvedrift

Hvis du mener at kostnadene ved solo gruvedrift er for mye av en risiko, er det verdt å vurdere å bli med i et gruvebasseng.

Dette er hvor du og andre gruvearbeidere deler ressursene dine (for eksempel datakraft og strøm), noe som gir deg større sjanse til å få blokkbelønningen ettersom du er i stand til å generere mer kraft! Dette betyr også at du vil få mer av en jevn inntekt.

Tenk på det som et lotteri. Hvis du har en billett av 100 000, vil du sannsynligvis aldri vinne. Hvis du gjør det, er belønningen stor, men det vil sannsynligvis ikke skje!

Men hvis du ble med i et gruvebasseng med 50000 andre mennesker, ville du få deg til å dele hver gang bassenget ditt vant basert på din 1 billett. Dette er det samme med Litecoin-gruvedrift, hvor din andel av belønningene er basert på hvor mye kraft du gir.

Noen ganger må du imidlertid betale et gebyr for å bli med i et gruvebasseng, noe du kan synes er irriterende! Du må også dele belønningen ut med de andre gruvearbeiderne i stedet for å få alt for deg selv!

Det er hundrevis av forskjellige Litecoin-gruvebassenger å velge mellom, men jeg har listet to av de mest populære valgene nedenfor.

Litecoin Mining Pool

Litecoin Mining Pool er et av de opprinnelige bassengene og har vært i drift siden 2011. En av de viktigste fordelene med Litecoin Mining Pool er at de ikke tar betalt et gebyr!

De bruker et system kalt pay-per-share (PPS), som betyr at mengden Litecoin-belønninger du får er basert på mengden strøm og strøm du bidrar med.

Du får også fordelen av gratis og øyeblikkelig utbetaling. For sikkerhets skyld er tofaktorautentisering tilgjengelig.

Antpool

Antpool, ligger i Kina, er et av de største tilgjengelige Litecoin-gruvebassengene. De har også bassenger tilgjengelig for andre kryptovalutaer, som Bitcoin og Ethereum.

Selv om Antpool ikke tar noen avgifter for å bli med, beholder de alle transaksjonsgebyrene for blokker som bassenget bryter ut. Imidlertid deles alle blokkbelønningene.

Beløpet du mottar er basert på hvor mye strøm du bidrar med, og de frigjør betalingene sine daglig.

Cloud Mining

Hvis du ikke liker lyden av å måtte bruke mye penger på dyrt utstyr, men du fremdeles vil oppleve gruvedrift, er det et tredje alternativ!

Cloud mining er der du betaler en Litecoin gruvedrift for å gjøre alt arbeidet for deg! Alt du trenger er en datamaskin!

Merk: En gruverigg er i utgangspunktet en gruppe datamaskiner som bare er satt opp for å gruve kryptovaluta! Jo flere datamaskiner du har i riggen din, jo mer kan du gruve!

Dette er et flott alternativ for nybegynnere, da du ikke trenger å kjøpe dyr maskinvare som koster deg mye strøm!

Selvfølgelig er ingenting i livet gratis – du må investere en viss sum penger for å få tilgang til sky mining-belønningene. Jo mer du investerer, jo større antall mynter du kan motta.

Du må imidlertid være veldig forsiktig med hvilket skygruveselskap du bruker. Det er mange svindlere som tar pengene dine, selv om de ikke har en rigg. Gjør mye forskning før du sender penger.

Et av de mest populære Litecoin-nettverkene for skygruvedrift er Hashflare. Basert i Estland, har Hashflare tilbudt Litecoin-gruvedriftstjenester siden 2014.

I virkeligheten, hvis du ikke har råd til å kjøpe ditt eget utstyr og / eller ikke vil ta risikoen, er dette sannsynligvis den beste løsningen for deg.

Hvis du bestemmer deg for at du vil fortsette med solo-gruvedrift, eller hvis du vil delta i et gruvebasseng, må du kjøpe litt maskinvare. La oss finne ut hva du trenger!

Litecoin maskinvareutstyr?

Da LTC-gruvedrift først begynte, var det mulig å tjene godt ved å bruke bare en CPU (sentral prosesseringsenhet) og en GPU (grafikkbehandlingsenhet).

Dette var flott, da det betydde at du kunne investere veldig små beløp og likevel tjene penger! Imidlertid er det nå mulig å kjøpe spesialisert Litecoin-gruvedrift som kalles ASICs (Application-Specific Integrated Circuit)

ASIC er mye kraftigere enn CPUer og GPUer, noe som betyr at de vil ha mye større sjanse for å vinne gruvebelønningen.

Tenk deg å delta i et Formel 1-løp. Hvis du kjørte en Ford Fiesta, men alle andre kjørte en Ferrari, tror du at du ville ha en sjanse til å vinne? Du ville ikke ha noen sjanse!

Dessverre betyr dette at det ikke lenger er mulig å bruke verken CPUer eller GPUer lenger, da ASIC alltid vil vinne løpet!

Hvis du vil bryte Litecoin, må du virkelig vurdere følgende maskinvare.

Antminer L3 +: Antminer L3 + er den klart kraftigste Litecoin-gruvedriftmaskinvaren du kan kjøpe. Ikke bare er det også det raskeste, men det er også laget av en kjent produsent kalt BitMain. Ingen annen Litecoin gruvedrift vil konkurrere med dette.

Mengden beregninger som en maskinvareboks kan gjøre per sekund er kjent som kontantrenten. Antminer L3 + har en hash-hastighet på 504MH / s, som alltid vil løse gruvepuslespillet raskere enn noen annen maskinvare på markedet.

For et litt billigere alternativ vil det forrige Antminer-produktet, som er L3 (ikke L3 +!), Også fungere veldig bra når du utvider Litecoin, men det vil være like støyende som en støvsuger!

Ikke glem at hvis du ikke vil investere mye penger i dyr maskinvare, kan du bare sky mine i stedet!

Det er klart at hele prosessen med Litecoin-gruvedrift krever mye innsats og økonomi, så du vil gjerne vite at det er en så mye enklere måte å få tak i denne kryptovalutaen. Bare velg en sikker kryptokursutveksling og ha Litecoin i lommeboken på kort tid. For øyeblikket, mest anbefalte plattformer inkluderer Coinbase og Binance.

Litecoin Mining Software nødvendig?

Som jeg nevnte tidligere, hvis du er seriøs med Litecoin-gruvedrift, er Antminer L3 eller L3 den mest levedyktige maskinvaren for å tjene godt.+.

Noe av det som er bra med det er at det er så enkelt å sette opp. Når produktet kommer, følger det med en installasjonsfil. Du har da muligheten til å enten gruve solo eller bli med i et gruvebasseng. Her er noen nyttige tips for å komme i gang.

 1. Besøk BitMain (Antminer-produsent) nettsted og opprett en konto.
 2. Trykk på på hoved maskinvarekontrolleren IP-reporter knappen i 5 sekunder (til du hører det piper).

  Gruvedrift litecoin med antminer

 3. Dette viser deretter IP-adressen din på skjermen. Skriv det inn på BitMain-nettstedet.

  IP Rapportert bekreftelse

 4. Det er det! Nå, alt du trenger å gjøre er å skrive inn Litecoin-lommebokadressen du vil at de mynte myntene dine skal sendes til!

Hvis du vil bli med i et gruvebasseng, følger du instruksjonene nedenfor.

 1. I BitMain-kontoen din klikker du på Miner konfigurasjon. Klikk deretter på Generelle innstillinger.
 2. Nå må du oppgi URL-en til gruvedammen din, arbeidstaker-ID og passordet ditt.

  Generelle innstillinger for AntMiner

Når det gjelder gruveprogramvare, kan du også se på disse alternativene:

 • ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Nå som du vet hvordan du konfigurerer Litecoin gruvedrift, kan vi vurdere noen av risikoen.

Er gruvedrift et godt alternativ for deg?

Før du går og kjøper maskinvare, er det veldig viktig å vurdere om du skal tjene penger. Det ville ikke være noen vits å bruke mye penger på utstyr og strøm hvis du taper!

Elektrisitet

Husk hvordan jeg fortalte deg tidligere at du trenger å bruke datakraften til å utvinne, og at jo mer du bruker, jo flere Litecoin-belønninger får du? Vel, dette krever MYE strøm!

Tro meg, når du først begynner å gruve, vil du snart merke hvor dyre energiregningene dine blir!

Kostnaden for strøm er forskjellig avhengig av hvor du bor. For eksempel er mange gruvearbeidere lokalisert i Kina fordi energi er så billig. Imidlertid, på steder som USA, er strøm veldig dyr.

Du må vurdere hvor mye ekstra strøm du skal bruke, og om du gruver nok mynter til å gjøre det verdt.

Ved å besøke dette lenke her, du kan legge inn detaljer om utstyret ditt, strømkostnadene og eventuelle gruvegebyrer for å beregne hvor mye penger du kan tjene (eller tape).

litecoin mining

Vanskeligheten ved hver blokk

Du husker kanskje hvordan jeg fortalte deg at gruvedrift ligner på å løse et veldig vanskelig puslespill. Faktisk er puslespillet så vanskelig at ingen mennesker kunne løse det!

Vel, over tid blir vanskeligheten med hvert puslespill vanskeligere og vanskeligere. Når dette skjer, vil det gjøre det vanskeligere for datamaskinen din å få gruvebelønningen, og fortjenesten din vil gå ned.

Videreselge maskinvaren din

Hvis du kjøpte en bil, vil du etter noen år kanskje selge den for å betale for en ny, ikke sant? Visst, du vil få mindre enn det du opprinnelig betalte, men du vil fortsatt få noe! Dette kalles videresalgsverdien.

Litecoin-maskinvaren du kjøper kan bare brukes til å utvinne kryptovaluta. Når vanskeligheten med hvert puslespill blir for vanskelig, har maskinvaren din kanskje ingen verdi.

Da folk begynte å utvinne Litecoin i 2011, var det mulig å kjøpe GPUer for å gjøre dette. Ettersom GPU-er ikke lenger er kraftige nok, kan de ikke lenger brukes!

Litecoin-verdi

Jeg vet hvor flott det ville være hvis du kunne utvinne mange Litecoin med din nye maskinvare, men hva skjer hvis verdien på myntene går ned?

Dette er en veldig viktig ting å vurdere. For eksempel, hvis du gruver og hver Litecoin er verdt $ 100, men da går prisen ned til $ 50 neste dag, kan du gjøre et stort tap!

Ikke glem hvor flyktig kryptovaluta kan være. Prisene kan endres enormt over natten!

Vurder andre måter å få Litecoin på

Hvis du tenker på gruvedrift som en måte å få mer Litecoin på, kan det være lettere å bare kjøpe den. På denne måten trenger du ikke investere mye penger på dyrt utstyr.

Det er hundrevis av kryptovaluta-børser å velge mellom, men hvis du leter etter den enkleste måten å få tak i denne kryptovalutaen, du bør gå for Coinbase eller Binance. Det tar deg bare en få minutter og du får Litecoin i lommeboken.

Når vi snakker om lommebøkene, spiller det ingen rolle om du bestemmer deg for å kjøpe Litecoin eller bryte den, det er viktig å velge de sikreste alternativene. Maskinvare lommebøker er en vei å gå, de handler om sikkerhet, spesielt når det gjelder Ledger Nano X og Trezor Model T.

De viktigste risikoene

Hovedpoenget med å kjøpe utstyr til å utvinne Litecoin er å tjene penger. Det ville ikke være noen grunn til å gjøre det hvis du taper penger i stedet!

Dette betyr at risikoen kan være ganske høy, spesielt hvis du har brukt mye penger på maskinvare og du har en veldig stor strømregning å betale!

Sjekk alltid fortjenestekalkulatoren som vi har oppført ovenfor. Hvis verdien av Litecoin endres, eller strømprisene dine går opp, skriv inn de nye detaljene i kalkulatoren for å sikre at du fortsatt kan tjene penger.

Konklusjon

Jeg håper du har hatt glede av guiden min om hvordan du kan bli en Litecoin-gruvearbeider! Du bør nå ha en veldig god forståelse av hva du trenger å gjøre for å komme i gang.

Jeg vet at jeg har gitt deg mye informasjon, men det er veldig viktig at du vurderer alle risikoen først. Hvis du har sjekket ut hvor mye penger det koster å kjøpe ASIC-maskinvare, vil du nå vite hvor dyrt det kan være!

Det beste du kan gjøre er å ikke skynde deg på noe. Hvis du ønsker å prøve ut gruvedrift før du investerer mye penger, kan du prøve sky mining!

Så bestemte du deg for å prøve sky mining først, eller ble du gal og kjøpte en Antminer !? Jeg vil gjerne vite!

Hvis du har noen ideer om den beste måten å utvinne Litecoin som jeg ikke nevnte, ikke glem å gi meg beskjed også!

Ikke glem at det er et enklere alternativ å få Litecoin. Det inkluderer å kjøpe den på en pålitelig kryptokursutveksling. Det vil definitivt spare deg for mye tid og krefter! Her er topp3-kryptovaluta-børsene:

 • Coinbase
 • Binance
 • Coinmama
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map