Hvordan bygge en gruvedrift: Ting du trenger å vite før du begynner

Hvis du likte å spille arkeologtyper av spill da du var liten, og gjør-det-selv-videoer er et vanlig syn i YouTube-spillelisten din, så har du kommet til rett sted. I dag skal jeg fortelle deg om alt forskjellige måter å bygge en gruvedrift rigg.

Gruverigger kan virke vanskelig først, men når du bryter dem ned, er det ikke så vanskelig. I denne veiledningen vil vi dekke noen av de grunnleggende tingene med gruvedrift: deres komponenter (og hva er de beste komponentprodusentene), hvordan de fungerer, beste plasseringsideer og så videre.

Hvis du vil investere i kryptovalutaer, kan du også sjekke ut plattformer som Coinbase, Binance og Coinmama.

Vi begynner med definisjonene og jobber oss derfra.

Typer gruvedrift

Akkurat som cryptocurrency-lommebøker, er det tre forskjellige typer gruverigg:

Siste Coinbase-kupong funnet:

 • prosessor. CPU-gruvedrift bruker prosessorer til å “utvinne” data fra blockchain. Disse er veldig enkel og rimelig rigger – folk flest når de snakker om CPU gruvedrift, mener at de mine kryptovalutaer rett fra datamaskinen. Dette har sine fordeler og ulemper (å ha mye mer av sistnevnte).

  CPU-gruvedrift blir mer og mer upopulær etter hvert som årene går. Det er mange bidragsytere til resonnementet bak dette, men en av de større er prisen. CPU-gruvedrift er veldig kostbar og klønete – strømregningene dine kommer til å skyte i været gjennom taket, mens datamaskinen din kan bli overopphetet i et hvilket som helst sekund hvis du mangler riktig kjøling.

  De hovedfordel som CPU-metoden for gruvedrift har, er dens tilgjengelighet. Du kan last ned noen få programmer (mer om dem senere) til din stasjonære eller bærbare datamaskin (selv om bruk av bærbare datamaskiner til gruvedrift av kryptoer ikke er sterkt anbefalt) og start gruvedrift akkurat dette øyeblikket. Folk som ikke vil investere mye (eller noen) penger, favoriserer CPU-gruvedrift fordi det krever null innsats.

 • GPU. GPU-gruvedrift rigger er det absolutte favoritter for folk som ser på hvordan man bygger en gruverigg. De er definitivt blant de mest populære kryptodyrkingsmetodene der ute – noen fra en enkelt gruvearbeider til et selskap, som har en hel gruvedrift, har en tendens til å bruke GPU-rigger. GPU gruvedrift bruke grafikkort-GPUer for å utvinne data fra blockchain.

  Hvordan bygge en gruvedrift: GPU-gruvedrift.

  De kan være dedikert eller enkel gruvearbeidere – dedikerte GPU-gruverigger er bygget for et høytidelig formål med kryptokurvedrift, mens enkle gruvearbeidere er enheter som brukes til andre formål og gjør kryptodrift bare på siden (dvs. stasjonære datamaskiner). Folk elsker GPU-rigger for sine nytte – disse riggene gjør jobben og de gjør det med nåde.

  Naturligvis, for å få de beste resultatene, må du bruke den maksimale mengden GPUer tilgjengelig, men selv med de enkleste riggene vil et resultat bli merkbart. GPU-gruverigger har et par ulemper, imidlertid at en person som ser på hvordan man bygger en gruvedrift, skal vite.

  Den største ulempen er dens pris. Grafikkort pleier å være det ganske dyrt (eller veldig dyrt, hvis du sikter mot det beste av det beste), så den opprinnelige investeringen du måtte gjøre kan være noe betydelig. De også krever vedlikehold – mye kjøling, rikelig med strøm for å drive drivkraften, generelt sett etter og ta vare på osv.

 • ASIC. ASIC, eller applikasjonsspesifikke integrerte kretser, er spesielle enheter designet eksplisitt med ett, bestemt formål i tankene. Disse enhetene er nåværende topphunder når det kommer til gruvedrift av kryptovaluta. Noen som leter etter hvordan man bygger en gruvedrift, bør vite at ASIC-er ikke deler som per stykk, men det er deler av dedikerte maskiner som du kan kjøpe og sette opp, slik at de kan utvide kryptoer for deg.

  De er veldig populære, noe som igjen gjør dem ekstremt knappe å komme forbi. Hvis det er det eneste målet å tjene penger gjennom kryptovalutaer, er ASIC-er et perfekt valg. Men hvis du bryr deg om økosystemet som er kryptoverdenen, vil du kanskje tenke to ganger.

  Hvordan bygge en gruvedrift: gruvedrift.

  På grunn av hvor kraftige de er, har ASICs et rykte om vrir velvære for kryptovalutaer og kaste gruvearbeidere som bruker andre typer rigger ut av balanse. På grunn av disse grunnene har ASIC nylig blitt utsatt for et høyt kontroversnivå som utløste i Ethereum-gruvesamfunnet og fortsetter å ekko gjennom kryptoverdenen.

Dette var de tre typer av de mest brukte gruvedriftene der ute. Selv om informasjonen kan variere, er den mest populære av de tre stilene GPU-typen, med henholdsvis ASIC og CPU som oppfølging.

Nå som du har en generell forståelse av hovedtyper av gruverigg, fordeler og ulemper med dem, kan vi gå videre til hovedtemaet – hvordan du bygger en gruverigg?

Hvordan bygge en gruvedrift?

La oss bare si at når du tenker på hvordan du bygger en gruvedrift, tenker du på en GPU-en. ASIC er enheter alene (de krever ingen innledende bygning fra din side), mens CPU-rigger er bygget på samme måte som GPU-en, hvor hovedkomponenten er den ene differensiereren.

Ting å huske på

Så hvordan bygge en gruverigg? Vel, først og fremst må du vite hva du skal ta i betraktning når du velger delene til riggen din.

Naturligvis er det ganske mange ting å huske på, men de viktigste må nok være hash rate og energiforbruk.

Hash rate definerer hvor kraftig riggen din er. Det er en måte å vite hvor mange beregninger riggen din kan utføre på ett sekund. Jo høyere beløp, jo bedre. Naturligvis betyr imidlertid høye hashhastigheter høy etterspørsel etter kraft, noe som igjen resulterer i en høy strømregning. For alle som tenker på hvordan man bygger en gruvedrift, bør dette være en stor faktor å ta i betraktning.

Hvordan bygge en gruvedrift: kryptodrift.

Energiforbruk er en annen viktig faktor å tenke på når man tenker på hvordan man bygger en gruvedrift, og et folk har en tendens til å se bort fra den. Du bør aldri la illusjonen om at “jeg kjøpte mine riggkomponenter, noe som betyr at jeg er ferdig med å bruke” komme i hodet på deg. Gruvedriftens energikostnader er kanskje ikke bare matche fortjenesten din men til og med overgå dem og la deg være helt ødelagt og i gjeld.

Når du velger maskinvare, må du alltid prøve å finne en perfekt balanse mellom kraften til en komponent og strømforbruket.

Til slutt, ikke bare hopp inn på det første markedsstedet og kjøp alt som dukker opp på skjermen når du googler “den beste maskinvaren for å bygge en gruvedrift”. Med litt graving kan du finne de samme komponentene til mye billigere. Vær smart – kryptovaluta-gruvedrift er en konkurransedyktig virksomhet, så hver dollar teller!

Når du snakker om maskinvare, bør du vite at det er viktig å få en pålitelig maskinvare lommebok for å beskytte kryptovalutaene dine. Noen av de anbefalte alternativene inkluderer Ledger Nano X og Trezor Model T.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Komponenter

La oss lage en rask oversikt over komponentene du trenger for å bygge en gruvedrift.

Generelt sett vil du se etter følgende deler:

 • Hovedkort. Dette er en av hovedkomponentene i riggen din. Generelt bestemmer et hovedkort resten av delene dine i riggen (eller, med andre ord, bestemmer kompatibiliteten til riggen). Når du velger hovedkort, hvis det er det første du leter etter, må du alltid sjekke grafikkortene det fungerer bra med.
 • Grafikkort. GPU-ene er en Viktig del av riggen din. De avgjør om gruvedriften din skal være førsteklasses eller meh. De to viktigste selskapene som produserer og selger toppnivå grafikkort er Nvidia og AMD. Når du velger kortene, må du huske å sjekke på nettet om de er egnet for kryptokurvedrift. Husk imidlertid at en god rigg må lages av flere eller flere GPUer – planlegg midlene dine og andre kjøp tilsvarende når man tenker på hvordan man bygger en gruvedrift.
 • Strømforsyning. Strømforsyningen du må få, avhenger høytidelig av de andre komponentene i riggen din. Hvis du prøver å bygge en hardcore, superladet gruvedrift av kryptovaluta, så vil strømforsyningen måtte matche det. I de fleste tilfeller gjør imidlertid en middels strømforsyning jobben perfekt.
 • Kjøling. En viktig faktor i alle typer gruvedrift, kjøling vil sikre at enheten fungerer ordentlig og forhindrer enhver form for mulig overoppheting. Ikke vær billig og invester i best mulig avkjøling – det er alltid bedre å være trygg enn beklager.
 • prosessor. En god prosessor kommer til å være nøkkelen når det gjelder å kunne kjøre riggen jevnt og uten vesentlige feil eller feil.
 • Ramme. En gruveriggramme er den siste nøkkelkomponenten du trenger (i det minste når det gjelder GPU-gruverigg). En gruveriggramme kommer til å være kadaver av enheten – disse rammene kommer i et bredt utvalg av valg, og det er fortrinnsrett. Naturligvis vil du sannsynligvis ønske å bruke noe solid og vil holde hele maskinen sammen, i stedet for en ramme som bryter fra det første støvstykket som faller på den.

Med alle ervervede deler, la oss gå videre til selve byggeprosessen.

Byggeprosessen

For å være ærlig er selve byggeprosessen ganske grei. La oss snakke om hvordan du bygger en gruvedrift.

Det aller første trinnet du må ta er å sette opp hovedkortet inne i gruveriggrammen. Å bygge en gruverigg blir så mye lettere når du allerede har valgt et passende sted for riggen å bo i velg et godt sted på forhånd.

Hvordan bygge en gruvedrift: Ting du trenger å vite før du begynner

Etter at du har satt opp hovedkortet, koble kablene til CPUen. Sett opp grafikken kort og resten av nødvendig maskinvare og koble kablene til henholdsvis.

Nå som du har fått maskinvaren på plass, dobbeltsjekk kabelen og hvis alt er på plass, er det på tide å gå videre til programvaren.

Avhengig av programvaren du har valgt, kan riggen din ha noen mer avanserte funksjoner, eller være helt grunnleggende. Imidlertid tilsvarer ikke alltid godt, så velg en sikker programvare, har et godt rykte og fungerer bra.

De elektroniske kryptoforumene er et utmerket sted å se etter og gjennomgå programvare for gruvedrift av kryptovaluta. Når du tenker på hvordan du bygger en gruvedrift, programvare bør ikke ekskluderes fra bildet – god programvare er ofte det som gjør det eller ødelegger det.

Etter installasjon av programvaren, konfigurere alternativene etter eget ønske og fortsett med oppsettet. Enheten din må starte på nytt noen ganger før den er i full drift, så vær tålmodig.

Hvordan bygge en gruvefarm: Bitcoin, Ethereum miner.

Etter at alt dette er gjort, kan du offisielt begynne karrieren din som en profesjonell kryptokurver!

Konklusjon

Etter hvert som flere og flere mennesker vender seg mot kryptovalutaer, er det en stor økning i behovet for eksperter i felten. Mennesker som har forståelse av hvordan de skal bygge gruvedriftene sine, er ganske langt fremme i kryptoavdelingen – når alt kommer til alt, lærer du ikke bare om selve riggen, men om programvaren som trengs, hvordan kryptoer fungerer, hvordan du bruker markedet , etc.

På dette punktet bør du være i det minste litt kunnskapsrik om temaene kryptodrift riggmaskinvare og programvare, hvordan du velger bestemte spesifikke gjenstander, hvilke kriterier du skal se på og hva du skal ignorere, hvordan du monterer selve riggen osv..

Pass på å bruke denne kunnskapen til god bruk, og husk – Roma ble ikke bygget på en dag. Det kreves mye øvelse for å bygge en uberørt gruvedrift, så ikke stress hvis det ikke ordner seg de første par gangene.

Og husk, det er alltid bedre å være trygg enn beklager. Velg riktig utstyr for jobben, både fra maskinvare og programvare. Ikke nøl med å investere i noe som ikke bare vil gjøre jobben for deg, men som vil holde pengene dine sikre og vare lenge, i stedet for å bryte fra hverandre de første par månedene. Anstendig utstyr kan gjøre underverker – bare ikke vær redd for å eksperimentere!

Også, hvis du vil holde kryptovalutaen din trygg, ikke glem å bruke en sikker lommebok! Sørg for å sjekke ut slike alternativer som Ledger Nano X og Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktiv akkurat nå:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map