Hva er Monero: Hvor og hvordan kjøpe Monero

Hei alle sammen! Velkommen til min fulle guide på kryptovalutaen, Monero! Her vil du lære alt om Monero, samt hvor og hvordan du kjøper Monero!

Monero er en kryptovaluta som er ganske unik og annerledes, spesielt sammenlignet med Bitcoin. På grunn av sin unike karakter har den sakte men kontinuerlig fått popularitet.

Monero ble lansert i april 2014 og har nå en markedsverdi på ca. 1,6 milliarder dollar. Det er vanligvis den 10. eller 11. største kryptovalutaen, avhengig av markedsverdi den aktuelle dagen.

Monero tilbyr mer privatliv enn de fleste kryptovalutaer, inkludert Bitcoin eller Litecoin. Har du hørt om det også, men vet ikke hva det gjør?

Vel, jeg skal fortelle deg nøyaktig hva det gjør og mye mer i denne guiden. Jeg vil også ta deg gjennom en trinnvis prosess for hvor og hvordan du kjøper Monero.

Så på slutten av denne guiden vil du ha en klar forståelse av hva er Monero, hvordan det fungerer og hvordan kjøpe Monero.

La oss starte med Moneros bakgrunn og hva som gjør det så annerledes!

Opprinnelsen til Monero

Visste du at det opprinnelige prosjektet som førte til fødselen av Monero ble kalt Bytecoin? I 2012 ble Bytecoin opprinnelig brukt CryptoNote-protokollen som Monero er bygget på. Mer om CryptoNote senere.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Bytecoin begynte å bli populær i 2014, men det var ett problem – 80% av Bytecoins var allerede utvunnet. Enkelt sagt var det ikke nok mynter igjen av Bytecoin til å vare i det lange løp.

Det var da noen utviklere kom sammen for å lage en ny valuta fra Bytecoin og kalte den Monero. Monero betyr “mynt” på esperanto – et konstruert internasjonalt hjelpespråk.

Hvordan kjøpe Monero: Monero pristabeller.

Du kan tenke på Monero som et barn av Bytecoin da det beholdt de fleste av Bytecoins funksjoner.

I dag ledes Monero av en gruppe på 7 utviklere, hvorav bare to har kommet ut for å avsløre sin identitet. 5 av dem har valgt å være anonyme.

Så dette er hvor Monero kommer fra, og det har fått mye popularitet siden den gang, som du kan se i grafen over. Det koster for øyeblikket omtrent $ 90.

La oss gå videre og lære om Moneros funksjoner!

Hvordan er Monero annerledes?

Som Bitcoin er Monero det en digital valuta som kan brukes til å sende eller motta betalinger. I likhet med Bitcoin er Monero bygget på blockchain-teknologi. Men i motsetning til Bitcoin bruker den CryptoNote-algoritmen – dette er det som gjør den så unik.

Følgende er hovedtrekkene til Monero, som er ganske forskjellige fra Bitcoin og alle andre kryptovalutaer opprettet fra Bitcoin.

Personvern

I en Monero-transaksjon forblir identiteten til avsenderen og mottakeren 100% privat. Videre Monero-transaksjoner kan ikke knyttes til hverandre og kan ikke spores til utgangspunktet.

Tenk for eksempel på at du overfører 15 Monero (XMR) til Bob. Bob overfører videre 12 XMR til Kate. Kate overfører deretter 10 XMR til Mike. Det er to ting å merke seg her:

 • Bare du og Bob ville vite om de 15 XMR-ene du byttet, bare Kate og Bob ville vite om de 12 XMR-ene de byttet og så videre. Ingen andre i verden kan vite med mindre folk som er involvert i transaksjonen bestemmer seg for å fortelle dem.
 • 10 XMR mottatt av Mike kan ikke knyttes til noen av de tidligere transaksjonene. Så, disse 10 XMR kan aldri spores tilbake til deg.

Nå, hvis du gjorde de ovennevnte transaksjonene ved hjelp av Bitcoin, ville hele verden kunne se følgende:

 • Den offentlige adressen til hver avsender og mottaker;
 • Adressene til alle avsendere og mottakere av den Bitcoin siden den ble opprettet.

Siden alle kan se hva du bruker pengene dine på, Bitcoin regnes ikke som privat. Selv om det bare avslører den offentlige adressen, er det fortsatt mulig å spore den offentlige adressen til personen som bruker den.

Dette er en av nøkkelfaktorene som gjør Monero ganske populær. Ingen vil at hele verden skal vite om alle sine transaksjoner, selv om de er det helt lovlig.

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Soppbarhet

Denne kompliserte funksjonen til Monero er et direkte resultat av personvernfunksjonen.

Enkelt sagt er to enheter som kan erstatte hverandre soppbare. For eksempel, 1 oz. gull av en bestemt karakter er verdt det samme som en annen oz. av gull av samme karakter, og en $ 50-regning kan byttes mot en hvilken som helst annen $ 50-regning.

Akkurat som gull- og dollarregninger, Monero er også soppbar. Man skulle tro at alle kryptovalutaer skulle være soppbare, men det er ikke tilfelle. Bitcoin og alle andre kryptovalutaer som er bygd på Bitcoin er ikke soppbare. Kan du gjette hvorfor?

Hva er Monero: Hvor og hvordan kjøpe Monero

Det er fordi hver Bitcoin-transaksjon kan spores tilbake for å se hvor alt den har blitt brukt. Hvis noen finner ut at det har blitt brukt i ulovlig handel, kan han / hun nekte å godta det. Så de smittede Bitcoins kan ikke byttes ut med de gode.

Det er imidlertid ikke mulig å spore historien til en Monero-mynt. Så alle Monero-mynter er like – derav fungible.

Skalerbarhet

Bitcoin-skalerbarhet er for tiden et av de mest omdiskuterte emnene i kryptovalutauniverset, selv blant folk som prøver å lære å kjøpe Monero. Det refererer i utgangspunktet til problemene knyttet til antall transaksjoner som Bitcoin-nettverket kan behandle på en gang.

Det tar omtrent 10 minutter å behandle en blokk med Bitcoin-transaksjoner. Dette fører til maksimalt rundt 7 transaksjoner behandlet per sekund. Vet du hvor mange transaksjoner som kan behandles av kredittkortselskapet Visa? Det er 24 000 transaksjoner per sekund! Det er ganske forskjell!

Hva er Monero: Hvor og hvordan kjøpe Monero

Nå kan du se hvorfor vi trenger kryptovalutaer å være skalerbar. Monero gjør en bedre jobb enn Bitcoin med skalerbarhet. I Monero behandles en blokk med transaksjoner hver 2 minutter. Det er ikke perfekt, men det er bedre enn 10 minutter!

Gruvedrift

Gruvedrift er prosessen med verifisere kryptovaluta-transaksjonene. For eksempel, Bitcoin gruvearbeidere sørg for at alle Bitcoin-transaksjonene som skjer i Bitcoin blockchain er gyldige.

De gjør i utgangspunktet hva en bank eller et kredittkortselskap gjør i tilfelle overføringer på nettet. Til gjengjeld for å gjøre denne jobben, gruvearbeidere blir belønnet med kryptovalutaen de gruver.

Ideen bak gruvedrift var å lage systemet desentralisert. Så det skulle være en aktivitet som kunne være utført på din vanlige datamaskin, hjemme eller på jobb.

Hvordan kjøpe Monero: en kvinne som kjøper Monero på en telefon.

Over tid har Bitcoin-gruvedrift blitt en jobb for fagpersoner slik det krever høyspesialisert og kostbar maskinvare. Monero kan imidlertid fortsatt utvinnes hjemmefra ved hjelp av din prosessor eller GPU. Det er en veldig viktig faktor som gjør Monero virkelig desentralisert og veldig populær blant gruvearbeidere.

Monero og Bitcoin er som epler og appelsiner – mens de på noen måter er like, er de også veldig forskjellige fra hverandre på andre måter.

Før vi går inn på hvordan du kjøper Monero, la oss bryte ned nøyaktig hvordan Monero fungerer.

Hvordan fungerer Monero-transaksjoner?

Anta at du vil sende 6 XMR (Monero) til Bob for å kjøpe en datamaskin fra ham. Denne transaksjonen vil omfatte følgende trinn før du med glede kan eie den datamaskinen.

 • Du vil be Bob om hans offentlige adresse og sende 6 XMR til den. Tenk på en tale som bankkontonummeret ditt, som du kan bruke til å motta midler.
 • Monero gruvearbeidere vil inkludere transaksjonen din i en blokk som er en gruppe transaksjoner som skjer i samme tidsramme.
 • Disse gruvearbeiderne vil bekrefte transaksjonen din for å sjekke om du virkelig eier 6 XMR du vil sende til Bob. De sørger også for at du ikke bruker dobbelt. Dobbeltbruk skjer når du sender de samme Monero-myntene til to eller flere personer.
 • Det tar vanligvis 2 minutter for en gruvearbeider å bekrefte transaksjonen. Når det er gjort, vil resten av gruvearbeiderne i nettverket bli informert om det. De vil dobbeltsjekke resultatene oppnådd av denne gruvearbeideren for å sikre at det ikke er noen feil.
 • Med dette vil 6 XMR bli mottatt av Bob, og han vil gjerne gi deg datamaskinen din.

Så er det trygt å bruke Monero da?

Jeg vil si det, ja!

Du har allerede sett at Monero løser problemet med dobbeltbruk. I tillegg sørger blockchain-teknologien for at dataene du skriver inn via sendetransaksjoner, ikke kan redigeres.

Hvordan kjøpe Monero: kjøpe eller selge Monero på en telefon.

Du må ha hørt om mange hendelser der bankservere har blitt hacket, noe som resulterte i alvorlige tap. Vel, en av grunnene til at blockchain-teknologien blir så populær, er at den er super effektiv for å unngå slike sikkerhetsbrudd.

Nå, før du vet hvordan du kjøper Monero, ville det være lurt å se hvordan fremtiden ser ut og de tingene du bør vurdere før du kjøper.

Potensialet til Monero

Du har rett til å føle deg dårlig hvis du ikke investerte i Monero for et par år siden. Den vokste fra $ 10 i januar 2017 til $ 494 i januar 2018! Hvis du hadde investert $ 500 i januar 2017, ville det blitt $ 24 700 på bare ett år!

Selv om du ikke kan endre det, kan du prøve å forstå Moneros fremtidige potensial for å gjøre en informert investering.

Det er noen få ting som er til fordel for Monero og noen få ting som ikke er det. La oss se hva de er:

Fordeler med Monero

 • Personvern og anonymitet, noe som kan være veldig ønskelig;
 • De høyere hastighet på behandling av transaksjoner;
 • Gunstig for gruvedrift, da det ikke innebærer store initialinvesteringer som for Bitcoin eller Ethereum.

Ulemper med Monero

 • Personvern, som er den største styrken til Monero, jobber også mot det. Monero har blitt en av favorittkryptovalutaene for kriminelle som bruker den til å finansiere ulovlig handel og terrorisme.

Dette har gjort Monero til et åpenbart mål for regulerende myndigheter. Det kan ha en dårlig innvirkning på fremtiden til Monero hvis noen ugunstige regler blir tvunget til det.

 • Det har ikke et så stort samfunn som Bitcoin, Ethereum eller Litecoin. Så, teknologisk utvikling kan være tregere når det gjelder Monero. For eksempel er det fremdeles ingen maskinvare lommebok tilgjengelig for Monero, noe som er en nødvendighet i tilfelle lagring av kryptovalutaer.

Ser jeg på disse fordelene og ulempene, tror jeg det Monero er her for å bli. Det blir kanskje ikke # 1-kryptoen, men jeg tror virkelig den vil forbli en del av topp 15 i lang tid.

Nå som du vet hva som er Monero og hvordan det fungerer, er det på tide å svare på andre spørsmål, som ‘hvordan kjøpe Monero?’, ‘Hvor skal jeg kjøpe Monero?’, ‘Hvordan oppbevare Monero?’ Og så videre..

Hvordan kjøpe Monero?

Å kjøpe Monero kan være litt mer komplisert enn å kjøpe Bitcoin eller Ethereum på grunn av mangel på alternativer. I denne trinnvise prosessen om hvordan du kjøper Monero, tar jeg deg gjennom to måter å kjøpe Monero på:

 1. Bruke andre kryptovalutaer (Bitcoin, Ethereum, Litecoin);
 2. Ved hjelp av fiat penger (USD, EUR, GBP, JPY).

Hvis du allerede eier andre kryptovalutaer og ønsker å bytte dem mot Monero, er prosessen enkel. Dessverre er det ikke mange alternativer hvis du ønsker å kjøpe Monero direkte ved hjelp av fiat-valuta.

Hva er Monero: Hvor og hvordan kjøpe Monero

For å kjøpe Monero eller annen kryptovaluta, er den viktigste delen å finn den mest passende sentralen for dine behov. Børser med kryptovaluta er i utgangspunktet nettplattformer som lar deg kjøpe og selge kryptovalutaer. Noen plattformer lar deg handle XMR mot andre mynter, mens andre lar deg kjøp Monero med kreditt- eller debetkort, eller en enkel bankoverføring.

Viktige ting du bør huske på når du velger en børs er:

 • Godtar de fiat-valuta, eller tillater de bare å bytte kryptovaluta?
 • Hvor mye av et transaksjonsgebyr krever de?
 • Hvor sikre er de?
 • Hvilke kryptovalutaer støtter de?
 • Godtar de kreditt- / debetkort, eller godtar de bare bankoverføring?

Uansett, la oss først se på hvor du kan kjøpe Monero ved hjelp av en annen kryptovaluta.

Hvordan kjøpe Monero med Bitcoin eller Ethereum

Det er mange børser som lar deg kjøpe Monero ved hjelp av andre store kryptovalutaer, som Bitcoin eller Ether. Fordelen med å bruke denne metoden er at avgiftene til slike børser er generelt lavere enn de som aksepterer fiat-valuta.

Hvis du ikke eier noen kryptovaluta, men likevel vil bruke denne metoden, bør du først gå til en børs som Coinbase, som vist på stillbildet nedenfor. Coinbase er den mest brukervennlige utvekslingen for nybegynnere å kjøpe Bitcoin og Ether med fiat, så jeg anbefaler at du begynner der.

Hvordan kjøpe Monero: forsiden av Coinbase-applikasjonen.

Coinbase-registreringsprosessen er veldig enkel og brukervennlig. Du kan sjekke ut avgiftene som Coinbase krever for ditt land her.

For en detaljert guide om kjøp av krypto med Coinbase og lignende plattformer, les vår "Hvordan kjøpe Cryptocurrency" guide.

Når du har mottatt Bitcoin på kontoen din, kan du starte prosessen med å kjøpe Monero. For å gjøre det, må du først overføre Bitcoin til en børs som støtter Monero.

Det er mange børser som støtter Monero. Noen av de mest populære er:

Vi skal fokusere på Binance i denne guiden – det er en av de mest brukte plattformene, med en aktuell daglig omsetning på rundt 1,89 milliarder dollar. Binance krever et transaksjonsgebyr på ca. 0,1%.

Trinn 1: Opprett en konto på Binance ved å gå her og fylle informasjonen vist nedenfor.

Hvordan kjøpe Monero: hvordan registrere deg på Binance.

Når du har fylt ut denne informasjonen, vil du motta det en e-postbekreftelseskobling. Du bør bekrefte det og logge på for å fortsette videre.

Steg 2: Når du logger på for første gang, får du muligheten til å aktivere den 2FA (2-faktor autentisering) for kontoen din. Det anbefales på det sterkeste at du gjør det for å sikre sikkerheten til midlene dine.

Du blir også bedt om å sende inn identitetsbekreftelsesdokumentene dine, som pass eller førerkort. Når du sender inn disse, blir kontoen din aktivert hvor som helst innen 12-24 timer.

Trinn 3: Når du logger på, går du til fanen merket ‘MidlerOg klikk deretter på innskuddet. Det vil være en rullegardinmeny for å velge kryptovalutaen du trenger å sette inn. Når du velger Bitcoin, vil du bli vist en Bitcoin innskuddsadresse, som du bør notere eller kopiere (hvis du velger Ethereum, vil den selvfølgelig vise en Ethereum-adresse i stedet).

Hvordan kjøpe Monero: kontofond på Binance.

Trinn 4: Du må sende Bitcoin fra Coinbase til denne adressen. Det vil ta omtrent 10 til 20 minutter før Bitcoin blir deponert.

Trinn 5: Du kan nå kjøpe XMR ved å gå tilUtveksling‘-Fanen på hjemmesiden og lokalisering av XMR / BTC-par, som vist på bildet nedenfor.

Hvordan kjøpe Monero: kryptovalutautvekslingsfanen på Binance.

Etter at kjøpet er fullført, vil du kunne se XMR-myntene dine på Binance-kontoen. Å finne ut hvor du skal oppbevare Monero trygt, er også noe du trenger å ta vare på. Ikke bekymre deg, skjønt – jeg vil snakke om det senere i denne guiden.

La oss nå finne ut hvordan du kjøper Monero ved hjelp av din fiat-valuta, som USD eller EUR!

Hvordan kjøpe Monero med USD eller EUR

En av få anerkjente børser som tilbyr Monero direkte mot en fiat-valuta, er Kraken. Så, Kraken er det beste svaret på spørsmålet ‘hvor kan jeg kjøpe Monero med USD?’.

Kraken krever et transaksjonsgebyr, men det er vanligvis lavere enn 0,36%! Ikke så ille, ikke sant?

La meg gå gjennom trinnene.

Trinn 1: Gå til Kraken-plattformen her og registrer deg ved å fylle ut informasjonen din som vist på øyeblikksbildet nedenfor.

Hvordan kjøpe Monero: opprett en konto på Kraken.

Steg 2: Etter at du har registrert deg, er prosessen lik den Binance. Når du logger på, vil du se fanene kalt ‘Bli bekreftet‘Og’Sikkerhet, Som vist på stillbildet nedenfor.

Hvordan kjøpe Monero: verifisering og sikkerhet på Kraken.

I Kraken er det flere nivåer av bekreftelse, hver med økende mengder innskudd / uttaksgrenser. Det krever at du gjør det sende inn forskjellige typer bevis på identitet (dvs. pass, førerkort osv.) på hvert nivå, som vist nedenfor.

Hvordan kjøpe Monero: kontobekreftelsesnivåer.

I sikkerhetsfanen tilbyr Kraken en rekke alternativer for muliggjør 2FA – min personlige favoritt er Google Authenticator.

Trinn 3: Når kontoen din er aktivert, kan du sette inn penger på din Kraken-konto. Kraken godtar fiat innskudd i USD, EUR, JPY, og CAD. De godtar bare midler via bankoverføring og godtar ikke kredittkort eller PayPal.

For å gjøre et innskudd, logg inn og gå til Regnskap > Finansiering > Innskudd. Velg innskuddstypen du vil foreta, og følg instruksjonene.

Trinn 4: Når du har midler på kontoen din, går du til "Ny bestilling" fanen for å plassere bestillinger for kjøp av Monero. Når bestillingen blir utført, får du Monero på kontoen din.

Hvordan kjøpe Monero: legge inn en ordre for å kjøpe Monero.

Nå som du vet hvordan du kjøper Monero, må du også vite hvor du skal lagre dem fordi det ikke er det tryggeste alternativet å lagre dem på en sentral. Kraken har aldri blitt hacket, men det er mulig.

Så hvis du vil sikre sikkerheten til Monero ytterligere, trenger du en lommebok for å lagre XMR (Monero) mynter..

Hvordan du oppbevarer Monero?

Min første preferanse for lagring av kryptovaluta er en maskinvare lommebok, da de er det sikreste alternativet tilgjengelig, men dessverre, det er ikke en Monero maskinvareboklokk tilgjengelig ennå.

Imidlertid vil dette snart endre seg. Hovedbok, en av de ledende maskinvarepungene, jobber for tiden med å integrere Monero. Forhåpentligvis tar de ikke for lang tid å gjøre det!

Inntil det skjer, kan du vurdere å bruke ett eller to andre alternativer:

 • MyMonero – Det er en nettlommebok, så du kan ganske enkelt gå til deres hjemmeside og opprette en konto for å begynne å bruke.
 • Monerujo – Det er en mobil lommebok som bare er tilgjengelig for Android-telefoner. Hvis du har en Android-telefon, kan du laste den ned og begynne å bruke den.

Så dette er hvordan du kan kjøpe og lagre Monero. Før du avslutter denne guiden, vil jeg fortelle deg at du også kan eie Monero uten å kjøpe dem. Forvirret?

Det jeg refererer til er Monero mining.

Gruvedrift Monero

Av gruvedrift Monero, du trenger ikke å kjøpe XMR-mynter for å få tak i dem, teknisk sett. Imidlertid trenger du selvfølgelig å bruke penger på strømkostnader og et godt grafikkort og / eller prosessor.

Å sette opp Monero-gruvedrift er ikke en veldig vanskelig oppgave (langt, langt enklere enn Bitcoin-gruvedrift).

Det viktigste for deg å gjøre er å sjekk om gruvedrift Monero er en lønnsom aktivitet for deg eller ikke. Alt avhenger av strømkostnader og plassering. Du må være sikker på tallene, ellers kan du tape penger.

Konklusjoner

Så du vet nå hva Monero er og hvordan det fungerer. Du vet også om de viktigste funksjonene som personvern og soppbarhet – tingene som gjør det unikt og populært.

Med god forståelse av sikkerhet og fremtidig potensial av Monero, bør du også kunne bestemme om du vil kjøpe den eller ikke. Hvis du fortsatt ikke er sikker, ikke bekymre deg. Å investere er ikke noe som bør forhastes. Vær tålmodig, gjør mye forskning og snakk alltid med en finansiell rådgiver før du investerer.

Hvis du velger å investere i Monero, er du klar til å gå – du vet nå hvordan du skal kjøpe Monero, hvor du kan kjøpe den, hvor du kan spare avgifter og hvordan du kan gjøre det med kontanter.

Ikke bare det, men du vet også at du kan starte gruvedrift av Monero i stedet hvis du ikke ønsker å kjøpe deg inn i det.

Så, hva er tankene dine om Monero? Ser du det som en god investeringsmulighet? Er personvernet en god eller en dårlig ting? Tenker du på å bryte den? Gi meg beskjed! Jeg vil gjerne høre meningene dine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map