Hva er Ethereum?

Ser til kjøpe noe kryptovaluta, og lurer på – hva er Ethereum? La oss snakke!

Velkommen, venner! Du er sannsynligvis her fordi du våknet i morges og tenkte på deg selv: “Hva er Ethereum, og hvordan fungerer Ethereum?”.

Du var ikke sikker, så du spurte naboen din, og de visste heller ikke! Det er greit, skjønt – denne guiden vil fortelle deg alt du trenger å vite om en av verdens mest spennende kryptovaluta Ethereum.

Vi diskuterer alt fra hva Ethereum er, hele veien for hvordan du faktisk kjøper det, og hvor du skal oppbevare de nyervervede Ether-myntene dine. På det notatet kan jeg imidlertid fortelle deg på forhånd – de beste stedene å kjøpe Ether-mynter kommer til å inkludere Coinbase, Simplex og Binance. Lagringsmessig, kalde lommebøker er det beste alternativet – nemlig, Ledger Nano S og Trezor.

Leter du etter det sikreste stedet å kjøpe BTC? Jeg har samlet de best rangerte kryptobørsene som ble godkjent som de sikreste plattformene for å kjøpe BTC nedenfor, så ta en titt.

Tilbyder Visa / Mastercard Tilgjengelig Crypto Our Score Coinbase gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 til

9.8 Les anmeldelse Besøk nettstedet Binance gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 til

9.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet Coinmama anmeldelse JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 flere

9.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Kraken gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • BINDESTREK
 • + 37 flere

9.1 Les anmeldelse Besøk nettstedet eToro gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 til

8.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet KuCoin gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 til

8.5 Les anmeldelse Besøk nettstedet Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 flere

8.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Mest populær 729 anmeldelser 9.8 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les anmeldelse Editor’s Choice 1279 anmeldelser 9.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 816 Anmeldelser 9.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 1174 anmeldelser 9.1 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 453 anmeldelser 8.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 563 anmeldelser 8.5 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 603 anmeldelser 8.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang

Fordeler

 • Veldig sikker
 • Mye mer skalerbar enn Bitcoin
 • Smarte kontrakter, dApps
 • Revolusjonerende blockchain-teknologi
 • Sterkt team av utviklere bak prosjektet

Ulemper

 • Flyktige
 • Dyrt "gass" (transaksjon) priser

Hva er Ethereum: En kort historie

Hva er Ethereum: Vitalik Buterin.I 2012, 17 år gammel, Vitalik Buterin ble introdusert for Bitcoin av faren og ble veldig interessert i teknologien. Vitalik begynte å skrive for Bitcoin Magazine og foreslo forbedringer av Bitcoin-plattformen. Da disse forbedringene ikke ble gjort, bestemte han seg for å gjøre det lage sin egen kryptovaluta i stedet.


Hans idé var Ethereum, og den gikk live i 2015. Siden den startet, har Ethereums pris steget mye, og den har nå en ”markedsverdi” på $ 44,7 milliarder (det er den totale verdien av all Ethereum-valuta i verden i dag). Så hvorfor går Ethereum opp?

Hva er Ethereum: Ethereum market cap charts Merk: Ethereums ‘markedsverdi’ er den totale verdien av all Ether tilsammen. Ether er Ethereums valuta, mens Ethereum i seg selv er en plattform.

Ethereum-teknologi har reelt potensial for å forandre verden. Hva er Ethereum tech og hva gjør det så spesielt, spør du? La oss finne det ut!

Ethereum for nybegynnere

Merk: Hvis du ikke er en nybegynner, bør du sannsynligvis fortsatt lese dette, i tilfelle det er tilfelle!

Det er lettere å svare: “Hva er Ethereum?” hvis vi først spør, “hva prøver Ethereum å erstatte?” La oss se et eksempel:

Matthew skriver opplæringsprogrammer ved hjelp av Google Docs. Han kan redigere arbeidet sitt og dele det med den han vil. En dag blir Google Docs hacket, eller regjeringen forbyder det, så Matthew mister alt sitt arbeid.

Nå bestemmer Matthew at han bare vil bruke tekstbehandleren på datamaskinen sin, så hans arbeid vil være trygt. Men det er ikke trygt, er det? Matthews datamaskin kan gå tapt, ødelegges eller hackes inn.

Matthew er desperat nå, så han bestemmer seg for å selge den bærbare datamaskinen og kjøpe en blyant, en notisblokk og noen merker i stedet. Jobben er gjort!

Matthews problem her er at han vil bekvemmeligheten og fart av internett, men med kontroll og sikkerhet av blyanten og papiret hans. Men hva skal Ethereum gjøre med det?

Hva er Ethereum: stabel med Ether-mynter.

Ethereum tilbyr en måte å bruke internettets kraft uten å stole på apper som Facebook, Google, eller nettbanken din med din personlige informasjon.

Apper som Facebook og Google samle inn og lagre informasjonen til sine millioner brukere på servere. Dette betyr at brukerdata oppbevares på et veldig lite antall steder (dette kalles sentralisering). Hvis en av disse stedene blir hacket inn, har vi alle store problemer!

Hvordan Ethereum fungerer er å fjerne behovet for å stole på mange apper med privat informasjon. Det gjør dette med desentralisering ved hjelp av ‘blockchain’Teknologi.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Blockchain Basics

Ethereums versjon av internett er en der servere og skyer erstattes med et nettverk av systemer som kalles noder. Knutepunktene lagre og vedlikeholde en delt database kalt blockchain.

Det er tusenvis av noder i nettverket, som alle lagrer hele blockchain. Jo flere noder det er, jo tryggere blir nettverket og dets data. Informasjonen du legger inn i denne posten kan bare kontrolleres av deg. Den er ikke lagret på datamaskinen din eller på en sentral server – den er lagret i hele nettverket av noder.

Informasjonen på blockchain bekreftes av ‘konsensus’. Dette betyr at mer enn halvparten av nodene må være enige i at informasjonen er riktig før det er tillatt på blockchain.

Hacking denne typen system er nesten umulig, da du trenger å kontrollere mer enn halvparten av nettverket for å tvinge enighet. Selv om du kontrollerte mer enn halvparten av nettverket, ville det koste deg så mye penger å fullføre angrepet, det det ville ikke være verdt det.

Som jeg nevnte tidligere, Ethereum oppfant ikke blockchain-teknologien, Bitcoin gjorde det, men det bruker og forbedrer det på noen utrolige måter. Så hva er Ethereum blockchain?

Merk: Les vår "Blockchain forklart" guide for mer om blockchain-teknologi.

Ethereum forklart: Blockchain 2.0 og dets bruksområder

Ethereum blockchain (eller ‘Blockchain 2.0’, som det noen ganger kalles) bruker lignende teknologi som Bitcoin, men det er mer avansert. Det kan gjøre mye mer enn Bitcoin blockchain. Det gjør dette på to hovedmåter.

Hva er Ethereum: Ethereum-plattformen.

Smarte kontrakter

Ethereum blockchain er designet slik at transaksjoner kan bare finne sted når visse vilkår er oppfylt. Reglene som bestemmer disse forholdene kalles ‘smarte kontrakter‘. Det er en viktig del av det som er Ethereum-spørsmålet.

For eksempel, forestill deg en salgsautomat. Hvis Peter vil ha en godteribar fra en salgsautomat, trenger han nok penger til å betale for det. Hvis han ikke har nok penger, får han ikke godteribaren sin. En smart kontrakt for denne transaksjonen kan se slik ut:

HVIS Peter legger $ 1 i automaten, så vil automaten gi Peter en godteribar.

Når en av disse avtalene er skrevet, kan den ikke endres. Derfor kalles de ’tillitsløse’ transaksjoner. Du trenger ikke å stole på enkeltpersoner i nettverket – hvis vilkårene i kontrakten ikke er oppfylt, vil det ikke skje.

Tenk deg det! Et tillitsløst globalt nettverk som aldri går offline!

dApps

Hva er Ethereum: Sentraliserte og desentraliserte applikasjoner.

Desentraliserte applikasjoner (eller ‘dApps’) er ganske enkelt applikasjoner som ikke kjører på en tradisjonell sentral server. I stedet, de kjører på en blockchain – bruker den til å desentralisere serveren deres.

dApps er kjernen i Ethereums design og dens tro. Ethereums grunnleggere vil at brukerne skal lære Ethereum og bygge videre på det. Så en annen del av hva som er Ethereum-spørsmålet er definitivt dApps.

Ethereum har sitt eget kodespråk kalt Tørrhet. Solidity brukes til å bygge dApps. Fordi Soliditet er som JavaScript (et av de vanligste programmeringsspråkene), det oppfordrer utviklere til å lage nye og spennende dApps.

Disse dAppene kan snart konkurrere med (eller erstatte) sentraliserte apper, i bransjer som sosiale medier, e-handel, e-post, og Nettbank. Det er uendelige muligheter for å bygge dApps på Ethereums blockchain.

En rask oppsummering

La oss raskt se på den første delen av det spørsmålet vi spurte tidligere: hva er Ethereum?

Hva har vi lært så langt?

Enkelt sagt, vi har lært det Ethereum er en blockchain som lar brukeren bygge smarte kontrakter og dApps – det har potensial til å forandre internett for alltid.

Uten ytterligere forsinkelse, og med en ganske klar ide om hva som er Ethereum, la oss ta en titt på den andre delen av det spørsmålet: hvordan fungerer Ethereum?

Litt mer detaljert: Hvordan fungerer Ethereum?

Ether er valutaen til Ethereum. Noen ganger er de to forvirrede, men det er enklere hvis du prøver å huske at Ethereum er systemet og Ether er valutaen.

Hva er Ethereum: Ethereum-lagring.Hvis du vil få gjort noe på systemet, du trenger litt Ether. Ether driver drivstoff til Ethereum-systemet, og det blir ofte referert til som ‘gass’ av denne grunn. Hver transaksjon på Ethereum trenger en viss mengde ‘gass’ for å få jobben gjort. Jo større jobb, jo mer bensin trenger du.

Spørsmålet om hva som er Ethereum og hvordan det fungerer, blir ofte ledsaget av spørsmålet Ethereum VS Bitcoin. Som folk ofte sammenligner Ether med Bitcoin, så tar vi oss tid til å forklare hovedforskjellene.

Bitcoin

 • Bitcoin er digitale penger. Blockchain tillater manuell peer-to-peer overføringer av digitale penger. Hvis Peter vil betale Paul 10BTC (Bitcoin) for å male huset sitt uten å bruke en bank, kan han bruke Bitcoin. Det ser slik ut; Peter sender 10BTC (Bitcoin) til Paul.
 • Det er et tak på hvor mange Bitcoin som kan eksistere (21 millioner), så det kan bli en pålitelig butikk med verdi, som gull eller diamanter.
 • Gjennomsnittlig tid for en bekreftet Bitcoin-transaksjon er, selv om de kan være så raske som 10 minutter.

Ether

 • Å gå tilbake til hva som er Ethereum og dens valuta: Ether er digitalt drivstoff for de automatiserte smarte kontraktene til Ethereum-nettverket. Hvis Peter vil betale Paul 10ETH for å male huset sitt, kan han bruke en smart Ethereum-kontrakt. Transaksjonen vil se slik ut; HVIS Paul maler Peters hus, så blir 10 ETH sendt til Paul. Så, som du kan se, kan Ether brukes veldig likt Bitcoin. Den eneste forskjellen er at med smart kontraktsteknologi, Peter vil ikke betale Paulus før Paulus har malt Peters hus. Paul får ikke betalt hvis han ikke maler Peters hus, så han kan ikke jukse! Det samme systemet kan brukes til veilede transaksjoner av alle slag, fra e-post til hvordan et selskap betaler sine ansatte.
 • Det er ingen begrensning på hvor mye Ether kan eksistere. Selv om mengden av Ether sannsynligvis ikke vil gå over 100.000.000 i veldig, veldig lang tid.
 • Ethereum-transaksjonstiden er veldig rask – Eterdrevne smarte transaksjoner tar bare sekunder.

Hva er Ethereum Mining?

I både Bitcoin og Ethereum skapes ny valuta (Bitcoin eller Ether) av en prosess som kalles ‘gruvedrift‘. Noder på en blokkjede må verifisere transaksjoner; nodene er belønnet med en ny valuta. For eksempel blir en Ethereum-node (kjent som en gruvearbeider) belønnet med en ny Ether.

Dette kalles gruvedrift fordi det ligner på gruvedrift av gull eller diamanter. I stedet for å grave i bakken, er det imidlertid gruvearbeiderne verifisere transaksjoner.

Gruvedrift på denne måten kalles ‘Bevis for arbeid‘ gruvedrift. Det kalles PoW (Proof-of-Work) fordi noden må vise at den har gjort ‘arbeidet’ (verifisert transaksjonene) for å motta Ether-belønningen. Det dårlige med PoW-gruvedrift er det den bruker mye datakraft og derfor mye strøm, gjør det dyrt og dårlig for planeten. Så nå har du en ganske klar ide om hva som er Ethereum-gruvedrift.

Hva er Ethereum: Ethereum gruvedrift.

Snart håper Ethereum-utviklere å begynne å bruke en annen metode, kalt PoS (Bevis for innsats). Denne metoden bruker mye mindre strøm, så det er mye bedre for energikostnadene og planeten!

I PoS er brukere med mye Ether det valgt tilfeldig for å verifisere transaksjoner. Denne formen for gruvedrift vil bli belønnet med avgifter i stedet for en ny valuta, og vil bruke mye mindre kraft og strøm.

Merk: brukerne som er valgt i PoS for å bekrefte transaksjoner kalles ‘Stakers’ eller ‘Stakeholders’.

Hva er Ethereum Storage?

Ether forlater ikke Ethereum blockchain, så den lagres ikke fysisk hvor som helst. Hvis du vil bruke Ethereum, trenger du det en lommebok’ (noen ganger kalt en Ethereum ‘adresse’).

Ethereum-lommeboken din inneholder ikke Ether, men den inneholder kodene som trengs for å få tilgang til den. Disse kodene kalles private nøkler. Hvis du mister dine private nøkler, mister du Ether. Så det å velge en god lommebok er veldig viktig! Det er fire hovedtyper av lommebøker tilgjengelig.

Maskinvare lommebøker

Disse er fysiske lagringsenheter, som USB-pinner. De Ledger Nano S er en av de dyrere maskinvarelommebøkene, og den tilbyr sikker frakoblet nøkkeloppbevaring. Imidlertid, akkurat som et ekte sett med nøkler, kan en hardware-lommebok gå tapt. Så vær forsiktig der du legger den!

Hva er Ethereum: Ledger Nano S Wallet.

Desktop Wallets

Lagre offentlige og private nøkler direkte på datamaskinen. Dette alternativet bruker et passord som du ikke må miste. Det tar også mye plass på enheten din. Vi anbefaler å bruke Mosebok stasjonær lommebok.

Hva er Ethereum: Exodus Wallet.

Mobile lommebøker

I likhet med stasjonære lommebøker, men bruk mye mindre plass – de er ideelle for å lagre offentlige og private nøkler på smarttelefonen din. Jaxx tilbyr brukerne nøkkellagring for opptil 13 forskjellige kryptovalutaer.

Hva er Ethereum: Jaxx-lommeboken.

Web lommebøker

Lagre dine private nøkler online et eksempel på dette er Coinbase lommebok. Dette er den minst sikre typen lommebok og vi ikke anbefaler at du bruker dem til å lagre mengder eter du ikke har råd til å tape.

Hva er Ethereum: Coinbase-lommeboken.

Papir lommebøker

Hva er Ethereum: en papirlommebok.Dette er det mest gammeldagse lagringsalternativet – det er de bare papirstykker med tilgangskodene dine skrevet. De kan ikke hackes, men du må huske hvor du setter dem!

Hvis en lommebok er koblet til internett, kalles den ‘hot storage’. Hvis den ikke er koblet til internett, kalles den ‘kald lagring’. Når du lagrer private nøkler, anbefales det at du bruker det en kombinasjon av både varme og kalde lommebøker for maksimal sikkerhet. Nå har du en ganske klar ide om hva som er Ethereum-lagring og hvilken lommebok du skal velge.

Hvor kan jeg kjøpe Ethereum?

Du kan kjøpe Ether fra tre hovedkilder:

Meglerhus er myntbørser som Coinbase som kjøper og selger Ether mot et gebyr. De er enkle å bruke, men kan ofte være noe dyre. Du kan bruke dem til å kjøpe Ether med din fiat valuta (USD, EUR osv.) Ved hjelp av et kreditt- / debetkort eller med bankoverføring.

Handelsplattformer som Cex.io koble kjøper og selger i bytte ved å bruke en mellommann (Cex). Dette er hva handelsmenn bruker for å bytte en kryptovaluta mot en annen. For eksempel å kjøpe Ether med Bitcoin, eller selge NEO for Litecoin.

Peer-to-peer-plattformer som LocalEthereum la kjøpere og selgere kontakte hverandre direkte for å forhandle om priser. Dette alternativet er risikabelt enn de to andre, ettersom du handler direkte med noen du ikke kjenner. Det er ingen mellommann, så du ikke betale noen avgifter, og du kan betale med kontanter også.

Et annet flott alternativ er å kjøpe Ether-mynter via Simplex – et fintech-selskap som har som mål å gi deg fullføre transaksjonssikkerhet og flyt. Her vil du være i stand til å kjøpe Ether med fiat-penger også – det vil si med et kreditt- eller debetkort.

For mer informasjon om hvordan og hvor du kan kjøpe Ether, kan du følge vår "Hvordan kjøpe Ethereum" guide.

Hva gjør Ethereum nå?

Det lages mange dApps på Ethereums blockchain og en slags fundraising kalt en ICO blir brukt til å betale for dem. Så å vite hva Ethereum gjør nå er ganske nyttig.

Innledende mynttilbud (ICO) la utviklere selge ideen om produktet sitt for å betale for opprettelsen – det er som Kickstarter, men for dApps.

Sjekk ut noen av dAppene som utvikles (eller som allerede er utviklet) på Ethereum med ICO:

Golem er en dApp som lar brukerne leie tomgangskraften til datamaskinene sine til hverandre. Det er som å kunne leie bilen din til andre sjåfører når du ikke bruker den!

Hva er Ethereum: Golem.

EtherTweet er en kommunikasjonsplattform som er veldig lik en berømt app for sosiale medier, bortsett fra at den er i blockchain det er ingen sentral autoritet. Det stemmer, det er en dApp-versjon av Twitter, og den er helt usensurert!

Etheroll er et nettcasino som bruker Ethereums blockchain for å lage rettferdige online terningspill. Selv om all denne nye teknologien allerede kan være nok av et gamble for folk flest!

Med alle disse gode tingene som skjer, er det lett å glemme det Ethereum er fortsatt veldig ny, og har fortsatt noen problemer.

Noen kritikere mener at plattformen er for komplisert for de fleste brukere. Denne kompleksiteten kan bety at erfarne brukere kan være i stand til å svindle nybegynnere hvis de vil. Ethereum har blitt sammenlignet med DOS, fordi DOS trenger Windows for å gjøre det brukervennlig. Så, kanskje det blir noe utgitt senere som vil gjøre Ethereum mer brukervennlig!

Å ha en ganske klar ide om hva Ethereum gjør nå, kan vi snakke om en sak til – Ethereum ‘gaffel’. Enkelt sagt var dette en uenighet i Ethereum-samfunnet som delte plattformen i to. Dette er en mulig feil i hvordan samfunnet fungerer. Når du kjører noe med stemmegivning, er ikke alle enige – det er normalt!

Sammenlign Ethereum side om side med andre

Visste du?

Sammenlign Ethereum side om side med andre

Alle Crypto Exchanges kan se ut som deg, men de er IKKE det samme!

Ja! Vis meg sammenligningskartet

Hva skal Ethereum gjøre i fremtiden?

Tenk deg alle de forskjellige transaksjonene som skjer i hverdagen. Kjøpe eller selge bil, leie en leilighet, plassere et spill på verdenscupfinalen. De involverer alle å stole på fremmede med pengene dine og informasjonen din. Ethereum løser dette problemet, som betyr det har mye potensiale for fremtiden. Så nå vet du ikke bare hva som er Ethereum, men også hvordan det fungerer.

Mer og mer ekte teknologi er koblet til internett hver dag – vi kaller det ‘Tingenes internett’. Dørlåser, kjøleskap, ovner, lyspærer, kjeler og TV-er er koblet til internett, og de må alle kjøres trygt og med klare instruksjoner.

Tenk deg en verden der smarte kontrakter og dApps automatisk styrer disse transaksjonene og teknologiene, mens en ubrytelig oversikt over det hele holdes på nett, for evig. Ganske kult, tror du ikke?

Hvis du, etter å ha lest denne guiden, har bestemt deg for at du faktisk vil kjøpe noe Ether, kan du gjøre det i en av de mer pålitelige krypto-utvekslingsplattformeneCoinbase eller Simplex er to av de bedre eksemplene.

 • Coinbase, du må registrer og bekreft identiteten din før du kan kjøpe eller selge. Gjør det (prosessene er veldig enkle og ganske raske å gjøre), og kjøp deretter bare ETH via ønsket betalingsmåte.
 • Med Simplex, ting vil vanligvis bli enda raskere og jevnere – bare skriv inn mengden ETH du vil kjøpe, kortinformasjonen din og andre data du kan bli bedt om å påpeke – det er det!
 • Hvor du skal lagre din ETH er også en avgjørende beslutning du må ta. Hvis du er en aktiv handelsmann, så en varm lommebok (for eksempel Mosebok) kan være et godt valg. Hvis du planlegger å holde på Etheren din, må du ta den kalde lommebokruten og investere i en Ledger Nano S eller Trezor.

Vi stilte et spørsmål i begynnelsen av denne guiden, hva er Ethereum? Vel, det virkelige svaret er, Ethereum er alt du vil at det skal være. Enten du vil handel med Ether eller lag en helt ny dApp, mulighetene er uendelige! Så kom i gang, lær Ethereum, og tenk stort. Fremtiden starter nå!

Innholdet som er publisert på dette nettstedet er ikke rettet mot å gi noen form for økonomisk, investering, handel eller noen annen form for rådgivning. BitDegree.org støtter ikke eller foreslår at du kjøper, selger eller har noen form for kryptovaluta. Før du tar økonomiske investeringsbeslutninger, må du rådføre deg med din økonomiske rådgiver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map