Hva er EOS?

Du har sannsynligvis hørt suset rundt EOS-blockchain og vil nå finne ut mer?

I så fall kom du til rett sted! I dag skal jeg forklare alt du trenger å vite om EOS på den enkleste måten mulig. Så uansett om du er en avansert bruker eller bare begynner å lære mer om krypto, vil denne guiden være egnet for deg.

Denne guiden vil dekke alt fra hvordan prosjektet startet til hvordan teknologien fungerer, kan jeg til og med bruke noen virkelige eksempler (hvis du er heldig!).

Visste du forresten at EOS faktisk uttales “E-OS”!?

Før du hopper rett inn i det, er det noen aspekter som jeg vil at du skal være oppmerksom på. Først og fremst, hvis du bestemmer deg for å kjøpe EOS-mynter, bør du velge pålitelige kryptokursutvekslinger, som Coinbase eller bare kjøp det via Simplex – svindelfri betalingsbehandling.

Når du har kjøpt EOS-mynter, bør du lagre dem i en safe crypto wallet. De mest anbefalte alternativene er Ledger Nano S og Trezor Model T.

Uansett, la oss ikke kaste bort mer tid, i stedet la oss gå og finne svaret på “Hva er EOS?”!

Leter du etter det sikreste stedet å kjøpe BTC? Jeg har samlet de best rangerte kryptobørsene som ble godkjent som de sikreste plattformene for å kjøpe BTC nedenfor, så ta en titt.

Tilbyder Visa / Mastercard Tilgjengelig Crypto Our Score Coinbase gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 til

9.8 Les anmeldelse Besøk nettstedet Binance gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 til

9.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet Coinmama anmeldelse JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 flere

9.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Kraken gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • BINDESTREK
 • + 37 flere

9.1 Les anmeldelse Besøk nettstedet eToro gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 til

8.6 Les anmeldelse Besøk nettstedet KuCoin gjennomgang JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 til

8.5 Les anmeldelse Besøk nettstedet Gemini Exchange Review JA


 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 flere

8.4 Les anmeldelse Besøk nettstedet Mest populær 729 anmeldelser 9.8 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les anmeldelse Editor’s Choice 1279 anmeldelser 9.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 816 Anmeldelser 9.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 1174 anmeldelser 9.1 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 453 anmeldelser 8.6 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 563 anmeldelser 8.5 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang 603 anmeldelser 8.4 Bankoverføring: JA Besøk nettstedet Les gjennomgang

Fordeler

 • Stor plattformshastighet
 • Eliminering av gebyr
 • Desentralisert

Ulemper

 • Flere konkurrenter
 • Slippverdi

Historien

EOS mål er å bygge et nettverk som er i stand til å behandle millioner av transaksjoner per sekund. Det er ICO (innledende myntoffer) har vært veldig interessant av et par grunner.

Merk: An ICO er en måte for nye cryptocurrency-prosjekter å skaffe penger. I stedet for å motta fiat-valuta, skaffer en ICO midler gjennom en populær kryptovaluta som Bitcoin eller Ethereum!

For det første, den EOS ICO startet 26. juni, 2017 og løp frem til 1. juni 2018. Det er en totalt 350 dager, gjør den til den lengste ICO gjennom tidene! EOS-teamet gjorde dette for å sikre at alle fikk sjansen til å bli involvert og kjøpe noen EOS.

Hva er EOS?

For det andre, skjønt ICO fortsetter, det har allerede hevet tilsvarende over 1 milliard dollar, gjør den til en av de mest vellykkede ICO-ene gjennom tidene! Når den var fullført, frigav ICO 700 millioner tokens, som er 70% av den totale forsyningen.

EOS har noen veldig erfarne teammedlemmer, inkludert Daniel Larimer, som også var medstifter av både BitShares og Steem. Larimers kryptokurrency-prosjekter er nå verdt milliarder dollar!

Selskapet bak EOS-programvaren heter Blokkere. Det er også involvert i mange forskjellige blockchain- og forretningsprosjekter.

Så nå som du kjenner historien bak EOS, la oss gå videre til neste del av dette “Hva er EOS?” guide.

Hva er EOS?

Før jeg forklarer hva prosjektet egentlig er, er det viktig å huske at EOS ikke er ferdig med å bygge produktet deres ennå. På dette stadiet er alt bare teoretisk. Så, la oss håpe de er i stand til å holde seg til ordet sitt og produsere det de sier de vil.

OPPDATERING 2021: EOS fungerer vellykket, selskapet klarte å oppfylle alle sine hovedmål og enda mer.

De Målet med EOS er å bygge en desentralisert blockchain som kan behandle raske og gratis transaksjoner. Det vil også tillate smarte kontrakter som skal bygges på toppen av det, som vil tillate utviklere å slipp dApps. Ikke bare dette, men EOS ønsker å bygge en plattform som fungerer som et operativsystem, noe som vil gjøre det veldig enkelt å bruke!

DApps er internettets fremtid. Det har allerede blitt over tusen av dem opprettet på andre blokkeringer! For en komplett guide om hva en dApp er og hvordan de fungerer, Klikk her!

Merk: Hvis noe er desentralisert, betyr det at ingen enkeltpersoner eller enheter har kontroll over det.

Et annet mål med EOS er å kunne behandle millioner av transaksjoner per sekund. Dette vil løse et stort problem, ettersom andre blokkjeder kan gjenkjenne smarte kontrakter, kan ingen av dem utføre det raskt! For eksempel, selv om Ethereum er den mest populære blockchain-kontrakten, kan den bare håndtere 15 transaksjoner per sekund!

Hva er EOS?

Hvorfor er dette et så stort problem? La meg gi deg noen eksempler:

 • Mer enn 52 000 Facebook-likes skjer per sekund, og hver eneste av disse likes er en egen transaksjon som du aldri ser.
 • Så har du finansnæringen som trenger å behandle mer enn 100.000 transaksjoner per sekund.

Så du kan tydelig se behovet for millioner av transaksjoner per sekund, noe som gjør EOS perfekt for denne typen bransjer!

En annen løsning som EOS ønsker å løse er spørsmål om brukervennlighet. For eksempel kan både Steem og BitShares behandle rundt 100 000 transaksjoner per sekund og bruke smart kontraktsteknologi. Det er imidlertid veldig vanskelig for utviklere å sett inn grunnleggende funksjoner som kontogjenoppretting og oppgaveplanlegging.

Ved å bruke en operativsystemprotokoll vil EOS ha alle disse kjernefunksjonene innebygd, slik at utviklere kan gjøre det de gjør best.

Hvis du vil kjøpe EOS, bør du alltid velge pålitelige kryptokursutvekslinger, som for eksempel Coinbase, eller velg den enkleste måten og kjøp EOS med kredittkortet ditt via Simplex – sikker betalingsbehandling.

Hold også kryptovalutaene dine inne kalde lommebøker som de er den sikreste. Ledger Nano S og Trezor Model T er blant de mest populære alternativene.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Hvordan vil EOS fungere?

EOS (som mange andre smarte kontraktblokker) blir ofte referert til som “Ethereum Killer”. Hva dette betyr er at den kan gjøre alt Ethereum kan, og enda mer! Så jeg trodde det ville være lurt å sammenligne de to …

For det første, som vi allerede har etablert det både Ethereum og EOS er i stand til å være vert for dApps, som støttes av smarte kontrakter. Hovedforskjellen er imidlertid mengden som hvert nettverk kan behandle til enhver tid.

Dette kalles “Skalerbarhet”, som er en av de viktigste tingene du bør vurdere når du analyserer potensialet til en blockchain.

sammenligne Ethereum vs EOSKilde: steemit

Ethereum er fremdeles bare i stand til å behandle omtrent 15 transaksjoner hvert sekund, som er altfor lite til at det kan oppnå global adopsjon. Imidlertid håper EOS å øke dette tallet til over en million, selv om det ikke er bygget ennå!

Men hvordan?

Vel, å gå tilbake til Ethereum, grunnen til at den ikke klarer det behandle mange transaksjoner skyldes måten den håndterer data på – hver blokk kan bare lagre en viss mengde informasjon. For å forstå dette, tenk på en tom fraktcontainer som kan bare lagre 1000 esker. På grunn av størrelsen kan den ikke lagre mer enn maksimal kapasitet!

Ikke bare kan hver container (eller blokkere) bare ha 15 transaksjoner, det tar også en stund før den når målet!

Teknologien som støtter denne dataprosessen kalles Proof-of-Work (PoW), som er kjent for å være veldig treg, kostbar og dårlig for miljøet!

Merk: Bevis for arbeid er en type konsensusmodell. Det er bedre konsensusmodeller der ute, for eksempel Proof-of-Stake og Delegated-Proof-of-Stake, som brukes av EOS!

Ethereum-teamet prøver mange forskjellige ting å gjøre løse dette problemet – som sharding eller off-chain transaksjoner. Imidlertid er de ennå ikke i ferd med å implementere en løsning!

Hva er EOS?

Som nevnt, i stedet for å bruke PoW Som Ethereum vil EOS-blockchain bruke en ny konsensusmodell kalt Delegated-Proof-of-Stake (DPoS). Dette kan løse de nåværende problemene som Ethereum prøver å løse!

Å prøve å forklare DPoS kan være en vanskelig oppgave hvis du ikke har noen forkunnskaper om blockchain-teknologi. Men ikke bekymre deg, det betyr ikke at du må gå glipp av det! Her er DPoS forklart på den enkleste måten mulig:

 1. Tenk deg at det trengs 200 personer for å verifisere hver transaksjon på blockchain. Disse menneskene kalles “vitner”
 2. Ettersom blockchain er desentralisert, får EOS-investorer (i stedet for et sentralt parti) stemme på hvem de mener skal være et vitne!
 3. Styrken til din stemme er imidlertid basert på hvor mange EOS-mynter du har. Dette kalles en “stake”. Jo flere mynter du satser, jo mer makt har stemmen din.
 4. Oppgaven til alle 200 vitner er å holde nettverket sikkert. De får betalt for å gjøre dette.
 5. Det er mange reservavitner tilgjengelig som venter på sin tur for å sikre blockchain slik at de også kan tjene penger.
 6. Hvis et vitne ikke gjør jobben sin riktig, eller de ikke sikrer nettverket slik de burde være, kan de bli stemt for å bli sparket ut av nettverket. Noe som gir backup-vitner en sjanse.

I utgangspunktet skaper dette en mer effektivt system, tillater billige, raske og miljøvennlige transaksjoner. Faktisk, hver transaksjon tar bare 3 sekunder å behandle!

Ethereum trenger imidlertid hver enkelt datamaskin (node) som er koblet til nettverket for å komme til enighet før en transaksjon blir bekreftet. Derfor kan det ta litt tid å nå målet.

Merk: EN node (eller datamaskin) hjelper til med å drive et blockchain-nettverk. Alle kan bli en node ved å bidra med datakraften og koble til nettverket!

Et annet godt tillegg til EOS-blockchain er at det vil være mulig å fryse transaksjoner! Men hvorfor er dette viktig?

Har du noen gang hørt om det berømte DAO-hacket? I utgangspunktet, noen stjal Ethereum for 50 millioner dollar mynter tilbake i 2016, noe som betydde at blockchain måtte gaffles. Hvis Ethereum-blokkjeden hadde DPoS-teknologi som EOS vil, kunne angrepet ha blitt stoppet.

Merk: En gaffel er når en ny blockchain bruker den originale koden fra en eldre blockchain, men gjør endringer for å forbedre den.

Så nå som du vet hvordan teknologien fungerer, vil den neste delen av “Hva er EOS” -guiden forklare hva EOS-kryptoen skal brukes til.

Hva brukes EOS Coin til?

Som de fleste blokkjeder har EOS sin egen innfødt kryptovaluta, bare ringte EOS. Den har et par forskjellige formål, som jeg nå skal snakke videre om.

Når du bruker Ethereum blockchain, må du betale transaksjonsgebyrer. Dette kalles GASS, og etter hvert som flere og flere bruker nettverket, blir det dyrere og dyrere.

Dette gjør det ubrukelig på global skala fordi det ikke lønner seg å sende små mengder. Dette er på grunn av hvordan Ethereum ble bygget. Når folk trenger å bruke nettverket, leier de Ethereums virtuelle maskin, som krever et transaksjonsgebyr.

Offisiell EOS-logo

EOS-modellen er annerledes skjønt: i stedet for å “leie” datakraft, har EOS-myntholdere eierskap til nettverket.

For eksempel hvis du eide en 1% eierandel i EOS-mynter, ville du eier egentlig 1% av nettverket, noe som betyr at du vil eie 1% av den nødvendige datakraften for å behandle transaksjonen. Dette er hva som gjør transaksjoner gratis!

EOS-mynten fungerer på samme måte som enhver annen kryptovaluta – du kan sende, holde eller motta midler mellom lommebøker. Dette gjør det til et utmerket betalingssystem da du kan overføre penger til hvem som helst i verden gratis, på bare noen få sekunder.

Så nå som du vet hva mynten brukes til, er neste del av “Hva er EOS?” guide vil vise deg hvordan teknologien noen ganger kan misbrukes.

Hvordan kan EOS misbrukes?

En av de mest unike funksjonene i kryptovaluta er at den tillater folk å sende og motta transaksjoner anonymt. Dette er akkurat som å betale for kontanter i den virkelige verden. Du forventer ikke å vise legitimasjon når du setter deg på bussen eller betaler for et brød?

Dette betyr imidlertid også at noen mennesker kan bruke kryptovalutaer til å begå forbrytelser anonymt. Forbrytelser som innebærer kjøp og salg av ulovlige stoffer, våpen og stjålne kredittkort (for å nevne noen få). Bitcoin ble også en gang brukt til å betale for private attentater også.

EOS ekskluderer seg ikke fra denne anonyme funksjonen.

Hva er EOS?

Også, mest blockchain-databaser (som Ethereum’s) er offentlige. Dette betyr at alle med internettforbindelse kan se alle transaksjonene som foregår i en blockchain, samt se kontosaldoen til alle lommebøker.

men, ifølge EOS-grunnleggeren Daniel Larimer, det vil ikke være mulig å skjule adressen til avsenderen eller mottakeren, det vil være mulig å skjule den totale saldoen til brukerens lommebok.

Dette kan potensielt appellere til de som håper å begå skatteunndragelser, da det vil tillate en person å skjule sin formue på samme måte som et anonymt shell-selskap gjør. Fordelen med dette er imidlertid at det gir ekstra sikkerhet for velstående kryptovalutaholdere.

En viktig ting å huske er at all teknologi har potensial til å bli misbrukt, men det er bare et lite mindretall som prøver å gjøre det.

Sammenlign EOS side om side med andre

Visste du?

Sammenlign EOS side om side med andre

Alle Crypto Exchanges kan se ut som deg, men de er IKKE det samme!

Ja! Vis meg sammenligningskartet

Hva er EOS? – Konklusjon

Så det er slutten på “Hva er EOS?” guide! Du bør nå ha en god ide om hva EOS prøver å oppnå, hvordan teknologien fungerer og hvorfor EOS-token er så viktig.

Nå er det veldig enkelt å kjøpe EOS-mynter, alt du trenger å gjøre er:

1. Få en pålitelig kryptolommebok. Ledger Nano S og Trezor Model T er blant de mest anbefalte alternativene.

2. Registrer deg til Coinbase.

3. Kjøp EOS-mynter på Coinbase.

4. Overfør EOS-mynter til lommeboken.

ELLER

Du kan velge en enda enklere måte og kjøpe EOS-mynter med din kredittkort via Simplex – sikker betalingsbehandling.

Innholdet som er publisert på dette nettstedet er ikke rettet mot å gi noen form for økonomisk, investering, handel eller noen annen form for rådgivning. BitDegree.org støtter ikke eller foreslår at du kjøper, selger eller har noen form for kryptovaluta. Før du tar økonomiske investeringsbeslutninger, må du rådføre deg med din økonomiske rådgiver.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map