Ethereum vs Bitcoin: Er Ethereum et bedre Bitcoin-alternativ?

Når du kommer inn i den nye og spennende verdenen av krypto, vil en av de første tingene du vil spørre deg om handle om forskjellene mellom Ethereum vs Bitcoin. Det er ganske forvirrende, ikke sant?

Du kan tenke på Bitcoin og Ethereum, som mange av oss gjør, som Apple og Microsoft om krypto. Imidlertid, i motsetning til Apple og Microsoft, er de det helt annerledes fra hverandre. Begge har veldig forskjellige mål i tankene.

Faktisk sammenlignes andre kryptovalutaer mye nærmere Bitcoin og Ethereum enn Bitcoin og Ethereum sammenlignet med hverandre. For eksempel, Litecoin er mye mer som Bitcoin enn Ethereum er, og NEO er mye mer som Ethereum enn Bitcoin er.

Det samme gjelder når trading kryptoer, også – ved å bruke de beste børsene (dvs.. Binance eller Coinbase), vil du se at prisene også varierer betydelig. Jeg kommer til det i en annen artikkel.

Merk: når du lagrer Bitcoin, Ethereum eller annen kryptovaluta, må du velge en pålitelig lommebok. De mest anbefalte alternativene inkluderer Ledger Nano S, Coinbase og Trezor Model T. Også, hvis du vil kjøpe kryptovalutaer umiddelbart, kan du enkelt gjøre det via Simplex.

For nå, la oss fokusere på Ethereum vs Bitcoin.

Sammenligning av kryptovalutaene

Når du ser på Ethereum vs. Bitcoin, du kan se det deres mål er stort sett forskjellige. Ser på deres markedsstatistikk, men forskjellen er ganske liten – Bitcoins markedsverdi er $ 147,3 milliarder mens Ethereums markedsverdi er $ 84,2 milliarder kroner.

Siste Coinbase-kupong funnet:

Merk: markedsverdi (ofte referert til som “markedsverdi”) er den totale verdien av alle mynter som eksisterer. For eksempel betyr Bitcoins markedsverdi på $ 147,3 milliarder at verdien av alle Bitcoins til sammen er $ 147,3 milliarder.

Så, i tillegg til statistikk, hvordan samsvarer nøyaktig Bitcoin og Ethereum?

Mange nybegynnere i kryptovaluta tro at Ethereum bare er som en finansiell valuta, som Bitcoin. Dette er galt av mange grunner; la oss se på det grunnleggende.

Ethereum vs Bitcoin: Grunnleggende

Her vil jeg se på noen av funksjonene og fakta av Bitcoin og Ethereum.

Bitcoin

 • Bitcoin ble lansert i 2009 og var den første kryptovalutaen og den første bruken av blockchain-teknologi;
 • Bitcoin er en digital valuta;
 • Det tar sikte på å løse problemene i global økonomi, ofte referert til som “folks bank”;
 • Bitcoin krever ikke en tredjepart, for eksempel PayPal eller en bank;
 • Laget som et alternativ til vanlige / fiat valutaer (dvs. USD, EUR, JPY, etc.);
 • Brukes til manuelle transaksjoner, som å kjøpe varer / tjenester eller motta penger;
 • Det er veldig flytende (det er handelsvolumet $ 8,9 millioner det siste døgnet), noe som betyr at du enkelt kan konvertere Bitcoin til kontanter;
 • Det tar minutter å fullføre Bitcoin-transaksjoner.

Ethereum VS Bitcoin: Bitcoin-forsiden.

Ethereum

 • Lansert i 2015, er Ethereums blockchain allment kjent synonym “Blockchain 2.0”;
 • Smarte kontrakter programmer transaksjonene (som jeg vil forklare nærmere i denne guiden);
 • Dens smarte kontrakter eliminerer behovet for tredjeparter i mange systemer, ikke bare økonomiske;
 • Det gir en plattform for å bygge smarte kontraktsapper (kjent som dApps);
 • Det gir et programmeringsspråk, kalt Tørrhet, å bygge dApps med;
 • Ether er valutaen, den driver transaksjoner på Ethereum blockchain;
 • Ether er veldig flytende (handelsvolumet er $ 2,4 millioner de siste 24 timene);
 • Ethereums transaksjoner tar sekunder å fullføre.

Ethereum VS Bitcoin: Ethereum-plattformen.

Viktige forskjeller

La oss se på de viktigste forskjellene mellom Ethereum vs Bitcoin, hvorav noen du kan se ved å sammenligne det grunnleggende jeg nettopp nevnte!

Konseptene deres

Når du tenker på Bitcoin, tenk “digitale penger”. Når du tenker Ethereum, tenk “smarte kontrakter”. Dette er den enkleste måten å forstå og huske den primære forskjellen mellom Bitcoin og Ethereum!

Formålene deres

Bitcoin er en butikk med verdi og en måte å sende penger til noen på. Ethereum er også en måte å sende penger til noen, men bare når visse ting skjer.

Ethereum skiller seg også ved å tjene som en byggeplattform for dApps/ smarte kontrakter, som lar den sende tokens som representerer verdier. Disse verdiene kan være andre ting enn digitale valutaer, noe som gjør det annerledes enn Bitcoin.

Transaksjonene deres

Bitcoins transaksjoner ser slik ut:

Jade sender 10 BTC (Bitcoins) til Pete.

Ethereums transaksjoner kjører på smarte kontrakter og ser slik ut:

Send 10 ETH (Ether) fra Jade til Pete hvis Jades balanse er 15 ETH og datoen er 12.01.2020.

Så, Bitcoin er transaksjoner Håndbok og Ethereums transaksjoner er automatisk / programmerbar!

Transaksjonens hastighet

Ethereums blokkeringstid (transaksjonshastighet) er bare sekunder. Bitcoins blokkeringstid er imidlertid minutter.

Valutaene: Ether vs Bitcoin

 • Ether er designet for å drive Ethereum-nettverket og krafttransaksjoner – tenk på det som gass.
 • Bitcoin brukes til å være verdien av virkelige transaksjoner – tenk på det som penger.

Myntforsyningen deres

Bitcoin er begrenset til 21.000.000 mynter. Dette skaper tilbud og etterspørsel, som er sunt for en butikk med verdi.

Ethereum er imidlertid det ikke begrenset. Produksjonen av Ether er kontinuerlig. Tilgangen på Ether vil imidlertid avta mye over tid.

Vitalik Buterin, grunnleggeren av Ethereum, uttalte det det totale antallet mynter vil ikke nå mer enn 100.000.000 ETH i “overskuelig fremtid”.

Alderen deres

Ethereum er 6 år nyere enn Bitcoin og er videre avansert.

Ethereum vs Bitcoin: Bryte det ned

Det er vanskelig å forstå forskjellene mellom Bitcoin og Ethereum hvis du ikke er kjent med alle de fancy, tekniske ordene som krypto-geeks bruker..

La oss bryte ned noe av sjargongen, skal vi?

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Desentralisert

Begge kryptovalutaene i denne Ethereum vs Bitcoin-sammenligningen er desentralisert. Hvis noe er desentralisert, er det ikke i en sentral posisjon (duh). I stedet er det dannet av en samling av forskjellige posisjoner, mening det har ikke et senter. Det er her ordet “desentralisert” kommer fra!

For å bruke dette på et nettverk, tenk på Facebooks servere for et øyeblikk. De kjører bare via Facebook og Facebook. Dette gjør dem sentraliserte fordi de har et sentralt punkt, som er Facebook selv. Hvis Facebooks cybersikkerhet ble hacket, blir hele serveren og dataene den har i fare.

Ethereum VS Bitcoin: Bitcoin-saldoer.

Dette er en av mange grunner til at sentraliserte nettverk kan bli en stor sak.

Hvis Facebooks nettverk / servere var desentralisert, det ville ikke være noe sentralt punkt for en hacker å angripe. I et desentralisert nettverk er serveren bygget og vedlikeholdt av en samling datamaskiner som eies av mange forskjellige mennesker / selskaper i stedet for å være sentralt.

På denne måten vil en hacker trenge å hacke mange forskjellige mennesker / selskaper for å kunne angripe nettverket.

Kort sagt: desentralisering betyr at det ikke er noe sentralt feilpunkt, ikke noe sentralt kontrollpunkt og ikke noe sentralt tillitspunkt. Dette er grunnen til at mange er enige om at desentraliserte nettverk er fremtiden!

På samme måte er det viktig å forstå at når nettverkene er desentraliserte, er det ingen å klandre i tilfelle kryptovalutaene dine går tapt. Derfor bør du sørge for å holde myntene dine trygge og velg sikre lommebøker, for eksempel Ledger Nano S, Coinbase og Trezor Model T.

Blockchain

Selv om du er helt ny for krypto, skal jeg gjette deg på at du allerede har hørt om blockchain-teknologi. Det er litt av et populært tema.

En blockchain er et publikum, distribuert hovedbok – forestill deg et Excel-regneark der hver av blokkene inneholder transaksjonsdata og deler like, fast kapasitet.

Hovedboka fortsetter å vokse og vokse ettersom flere blokker legger til. Blokkene legger opp kronologisk ved å bruke kryptografiske teknikker. Kryptografiske teknikker som sikrer at blokker ikke kan reversere. Beklager hackere.

I en blokkjede er hovedboken “distribuert”. En distribuert hovedbok betyr mange individuelle datasystemer (noder) som fungerer sammen. Nodene behandler dataene i hovedboken og verifiserer dem, og fungerer som ett stort team.

Ethereum VS Bitcoin: om ETH.

På denne måten er det umulig for en falsk transaksjon å bli bekreftet, da det vil trenge konsensus (gruppeavtalen) til blockchain. Så jo flere noder / datamaskiner, jo sikrere er blockchain!

Distribuert hovedbok lagrer de bekreftede blokkene. Den kan deles og lastes ned av alle andre noder i nettverket. Denne bekreftelsesprosessen er kjent som gruvedrift, og den krever strøm og vedlikehold. På grunn av disse kravene får gruvearbeiderne belønninger med blockchainens opprinnelige valuta. Dette er grunnlaget for et typisk kryptovalutaøkosystem.

Det eksakte antallet Bitcoin-noder er ukjent, men noen kilder anslår at det er opp mot 100.000! Tenk deg å prøve å hacke halvparten av det!

For mer om blockchain-teknologi, sjekk ut vår "Blockchain forklart" guide.

Smarte kontrakter

Smarte kontrakter er et desentralisert verktøy. I Ethereum vs Bitcoin-kampen var Ethereum den som introduserte smarte kontrakter til verden. Med smarte kontrakter kan du sette betingelser som utløse en transaksjon når de skjer.

Ettersom smarte kontrakter på Ethereum drives av blockchain, kan utviklere lage applikasjoner som aldri gå offline og kan ikke redigeres av tredjeparter.

Tenk om vi hadde denne makten med de vanlige avtalene vi for tiden bruker som en del av hverdagen vår! Du får alltid betalinger i tide, og du blir aldri underbetalt, det er sikkert.

Dette er bare to av utallige eksempler.

Ethereum VS Bitcoin: om Bitcoin.

En god måte å tenke på smarte kontrakter er å forestille seg å kjøpe et hus. Vanligvis krever denne prosessen tredjeparter, for eksempel en advokat og en megler. Med en smart kontrakt, eierforholdet til huset sendes automatisk, når en betingelse er oppfylt.

Det ser omtrent slik ut: John overfører 200 ETH. Betalingen blir bekreftet og han får eierskapet til huset.

Dette gjelder for mange forskjellige scenarier. Synes at bilforhandlere, banksystemer, e-handel, e-postsystemer, lotterier, etc.

Dette er grunnen til at mulighetene med å bygge videre på Ethereum er uendelige.

Ethereum vs Bitcoin: Konklusjonene

Bitcoin og Ethereum har veldig forskjellige formål!

EthereumHensikten er å tilby og kjøre desentraliserte smartkontraktsapplikasjoner drevet av blockchain-teknologi som ikke går offline og ikke kan endres. Det gir brukerne en plattform og et programmeringsspråk å bygge applikasjonene på.

BitcoinFormålet er imidlertid stort sett annerledes. Det fungerer som en desentralisert butikk av verdi – a peer-to-peer digital valuta, brukt til finansielle transaksjoner. Det eliminerer behovet for tredjeparter innen betalingsteknologi.

Avslutningsvis er de primære forskjellene som skiller Ethereum vs Bitcoin deres formål og konsepter. Ethereums blockchain kjører også smarte kontrakter som Bitcoin ikke gjør, og fokuserer i stedet bare på manuell betalingsteknologi.

Er Ethereum bedre enn Bitcoin?

Det er klart at det er fordeler med å bruke både Bitcoin og Ethereum. Bitcoin har en lavere mynttilførsel og er mer væske enn Ethereum, men Ethereum har bedre teknologi og gir flere bruksområder enn Bitcoin gjør.

Basert på det faktum at Ethereum har flere brukstilfeller enn Bitcoin – og tjener derfor et større formål – jeg kan si det det er faktisk et generelt bedre Bitcoin-alternativ.

Ethereum VS Bitcoin: ETH-stiftelse.

Det er kanskje ikke det beste Bitcoin-alternativet, for det er andre kryptovalutaer som har samme formål som Bitcoin og kjører på nyere teknologi og protokoller..

Det er ikke å si at disse andre alternativene er bedre enn Ethereum. Det betyr bare at fordi de er mer lik Bitcoin, kan en av dem være det beste Bitcoin-alternativet. Det betyr ikke nødvendigvis at de er et bedre Ethereum-alternativ!

Som har bedre teknologi?

Blockchain-teknologien er fortsatt i sine tidlige år. Derfor får Ethereum og Bitcoin kontinuerlige oppdateringer. men, Ethereum er for tiden den klare vinneren. Her er hvorfor:

 • Ethereum bruker smarte kontrakter. Du kan bruke smarte kontakter til mange flere ting enn du kan bruke Bitcoin til.
 • Ethereums blockchain ble utgitt i 2015. Det er det 6 år nyere og videreutviklet sammenlignet med Bitcoin blockchain (utgitt i 2009).
 • Ethereums blockchain er en ytterligere avansert versjon av Bitcoins blockchain. Det løser noen av problemene og introduserer nye funksjoner som smarte kontrakter.
 • Ethereum’s transaksjonsgebyrer er billigere enn Bitcoins transaksjonsgebyrer.
 • Ikke bare koster transaksjonene mindre, men som jeg sa tidligere, er de mye raskere, også.

Kan Bitcoin og Ethereum leve side om side?

Det er klart fra Ethereums konsept at den gjør ikke har tenkt å være et Bitcoin-alternativ. I stedet løper den ved siden av den når den forfølger et annet mål.

Med alt dette sagt, er det viktig å huske det, selv om Ether ikke er ment å være en verdilager, det har absolutt blitt en. Her er noen eksempler på hverdagen:

 • Omsettelig akkurat som alle andre kryptovalutaer.
 • Gruvedrift Ethereum vs Bitcoin har blitt en mye nærmere konkurranse. Ether utvinnes av flere og flere gruvearbeidere hver dag, noe som betyr at det er en svært ønsket verdi.
 • Bedrifter bruker den til å betale sine ansatte.
 • Noen selskaper godtar Ether som betalingsmåte, inkludert Microsoft og Intel!

Så, slik markedet for øyeblikket ser ut, ja, det er definitivt rom for begge å leve side om side. Selv om Ethereum sannsynligvis ville dominere markedet, hvis det bare var plass til en, fordi det gir smarte kontrakter i tillegg til en butikk med verdi.

Så, hvilken? Bitcoin eller Ethereum?

I Ethereum vs Bitcoin-kamp, ​​hvis jeg måtte velge en, ville det vært Ethereum! Dette er fordi den har ubegrensede brukstilfeller, mens Bitcoin bare takler betalings- og bankspørsmål. Bitcoin kan ha en bedre posisjon i markedet, men Ethereum har bedre teknologi og større potensial.

Hvis du ønsker å handle en av de ovennevnte kryptovalutaene, må du imidlertid sørge for at du gjør det via en pålitelig og pålitelig utvekslingCoinbase eller Binance er to av de bedre alternativene.

Hold heller ikke kryptovalutaene dine i bytte, velg pålitelige lommebøker i stedet. Ledger Nano S og Trezor Model T er blant de mest anbefalte.

Hva tror du? Gi oss beskjed!

Et morsomt faktum og en ekstra (men mindre) forskjell på Ethereum vs Bitcoin:

Grunnlegger av Bitcoin er anonym til i dag. I stedet for å bruke et ekte navn, brukte grunnleggeren pseudonymet “Satoshi Nakamoto” da han grunnla prosjektet, så det er slik kryptosamfunnet refererer til Bitcoin-grunnleggeren. Det er også hvordan begrepet “Satoshi” (en betegnelse på Bitcoin) ble til.

Ethereums grunnlegger er imidlertid den 26 år gamle “kryptoprodigien”, Vitalik Buterin, som du kan lese mer om her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map