Er Bitcoin en boble: The Great Bitcoin Bubble Burst

Er bitcoin en boble - Bitcoin-logoHelt siden de første dagene av Bitcoin har skeptikere alltid spurt – er Bitcoin en boble? Er det bare nok en oppblåst og overdreven trend? Konseptet med “Bitcoin-boblen” har fascinert folk i mange år – det har vært mange samtaler og påstander om at “Bitcoin-boblen brast” skjedde ved forskjellige anledninger gjennom tidene – men kryptovalutaen lever fortsatt og har det bra.

I denne opplæringen skal vi prøve å avdekke mysteriene til Bitcoin-boblen – hva det er, hvorfor folk snakker om det, hvordan det karakteriseres og så videre. Vi snakker om “for og imot” argumentene som ofte blir tatt opp når vi snakker om denne “boblen”.

Etter det vil vi prøve å svare på det stadig lengtende spørsmålet – er Bitcoin en boble? Og hvis det er … Når vil Bitcoin-boblen sprekke?

Hva betyr boble??

Så vi har spørsmålet – er Bitcoin en boble? Men hva betyr uttrykket “Bitcoin boble”Faktisk mener?

Siste Coinbase-kupong funnet:

Økonomisk sett er enboble”Er en tilstand der en eiendel forblir foreldet i lengst tid, og deretter eksploderer og prisen skyter opp gjennom taket. “sprekke”Som det er referert til, skjer når prisen på eiendelen faller så raskt som den steg opp.

Høsten må imidlertid være veldig spesifikk – og med spesifikk mener jeg permanent. Hvis eiendelen (i dette tilfellet Bitcoin) klarer å stige igjen, var det ikke en “boblebrudd”.

Hvordan vet du om det er en sprengning eller en falsk alarm mens fallet skjer? Vel, det er den vanskelige delen – du kan ikke fortelle alt så lett.

Hvis du er en Bitcoin-ekspert som har fulgt mynten helt siden starten, kan du kanskje fortelle noen ting om fremtiden. Men når det gjelder kryptovalutaer, har de en veldig viktig egenskap – de er helt uforutsigbare og ekstremt ustabile.

Du har kanskje fulgt Bitcoin hver dag fra det øyeblikket den ble utgitt, og fortsatt er helt ute av linje med dine spådommer. Det er så mange uforutsigbare ting som kan skje for å svinge myntens pris at det blir nesten umulig å følge med.

Nå skal jeg vise deg hvorfor folk tror at Bitcoin-boblen har sprengt.

Bitcoin Bubble

Folk har en tendens til å definere økonomiske bobler på mange forskjellige måter. For enkelhets skyld vil jeg dele den opp i tre hoveddeler.

  • Helt i begynnelsen er prisen på en eiendel veldig lav og ikke bemerkelsesverdig. Den svinger litt, men er konstant lav det meste av tiden. Dette er hvor folk ikke gir eiendelen mye oppmerksomhet, men har fortsatt ikke deltatt i noen bemerkelsesverdige situasjoner eller hendelser for å bli lagt merke til.
  • På et bestemt tidspunkt begynner eiendelen å få trekkraft og stige i pris. Det som skiller denne veksten fra andre normale aktivavekster er intensitet – prisen stiger med økende intensitet og hastighet. Dette skjer fordi mens folk ser at eiendelen er lovende, vil de også investere i den og tjene raskt. Jo flere mennesker begynner å bli med i vognen, jo raskere blåser prisen opp – akkurat som en boble.
  • Den tredje og siste fasen er sammenbruddet – akkurat som prisen steg uten noen åpenbar grunn, faller den også. Det er her folk begynner å selge alle eiendelene sine i frykt for at prisen vil krasje enda mer og at de mister penger. Dette blir en uendelig syklus til prisen på eiendelen krasjer helt – eller med andre ord, boblen sprekker.

Nå, med den ovennevnte kunnskapen i bakhodet, ta en titt på grafen nedenfor:

Er Bitcoin en boble? Bitcoin-diagram

Påminner dette deg om noe?

Dette er Bitcoin-prisdiagrammet, fra øyeblikket det ble startet og frem til i dag.

Som du kan fortelle, har dette diagrammet de fleste av funksjonene til en boble – en langsom og foreldet begynnelse, en plutselig topp og deretter et like plutselig fall. Men den siste delen er litt annerledes – prisen falt ikke til null. Videre – det ser ut til å ha stabilisert seg.

Dette er ofte et av de viktigste visuelle argumentene som Bitcoin-støttespillere bruker når de prøver å motbevise påstanden om at Bitcoin er en boble. Når en slik økonomisk boble brister, treffer prisen raskt dødt null, og det er vanligvis ingen sjanse for utvinning. Når det gjelder Bitcoin, kan vi imidlertid se at det ikke er tilfelle.

Så er Bitcoin en boble? La oss analysere noen av de vanligste “for og imot” argumentene for å få et større bilde.

TIL

Folk som svarer på spørsmålet “er Bitcoin en boble?” med et positivt svar har noen store argumenter for å sikkerhetskopiere dette kravet.

Først og fremst sier de at Bitcoin rett og slett ikke er håndgripelig – det er en desentralisert valuta, noe som betyr at ingen myndigheter vil sikkerhetskopiere den. Fiat-valutaer har en viss stabilitet fordi de har store banker og myndigheter som støtter dem. I tillegg er de sanksjonert og til og med oppmuntret – du kan betale skatten din med fiat-valutaer og bruke dem til andre offisielle forhold. Når det gjelder Bitcoin (og de fleste andre kryptovalutaer), er dette imidlertid ikke tilfelle. Ulike regjeringer har en tendens til å sanksjonere Bitcoin på veldig forskjellige måter rett og slett fordi den ikke har en konkret eier – ingen person eller organisasjon kontrollerer den aktuelle kryptovalutaen.

Et annet stort argument er at Bitcoin rett og slett ble overhypet og oppblåst langt utenfor mål. Det var det første fenomenet i sitt slag – det var mange færre som kjøpte det for å bruke det sammenlignet med antall mennesker som bare ville snu det – kjøp det lavt og selg det høyt.

Siden kryptomynten ikke hadde sterk nok støtte fra supportere som brydde seg om velvære, fortsatte prisen å bli oppblåst av de som bare lette etter måter å tjene raskt.

På grunn av Bitcoins volatilitet har regjeringer over hele verden besluttet å sanksjonere og skattlegge bruken, med noen som går så langt som å forby cryptocurrency. Dette var en av hovedfaktorene som førte til Bitcoins enorme prisstopp.

Sannsynligvis et av de sterkeste argumentene som hevder at Bitcoin er en boble, er at den rett og slett er for klumpete og vel … gammel.

Nå har kryptokurver som Litecoin, IOTA og Ethereum klart å overgå Bitcoin i nesten alle mulige aspekter. Litecoin er fire ganger raskere enn Bitcoin, IOTA er teknisk overlegen, og Ethereum er et faktisk nettverk som brukes til å bygge og lage andre kryptovalutaer. Hver dag ser vi nye og sterkt forbedrede kryptoer komme inn i markedet – Bitcoin var den opprinnelige, og stiftelen for kryptokurver i det vanlige, men hvor lenge kan dette omdømmet vare til folk begynner å innse myntenes ulemper?

Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

IMOT

Selv om du stiller spørsmålet “Er Bitcoin en boble?” har blitt vanlig i de forskjellige kryptosamfunnene rundt om i verden, er det mange mennesker som fremdeles tror på kryptovalutaen og håner av påstander om at det er en boble. La oss prøve å analysere hovedargumentene folk har når de svarer “nei” på spørsmålet “er Bitcoin en boble?”.

Er bitcoin en boble? Bitcoin kryptovaluta

Først av alt, selv om Bitcoins pris svinger tungt, betyr ikke det at den ikke har noen konsistent verdi. Som jeg har nevnt i kapitlet ovenfor, har folk en tendens til å verdsette Bitcoin av mange forskjellige grunner. Mynten har blitt et eksempel fra en virkelig verden på en valuta som ikke krever noen sentralisert jurisdiksjon eller styring – verdien er diktert av folket som bruker den. Dette gir igjen en løsning på hvorfor Bitcoin ikke er en boble.

Mens noen investorer er fast bestemt på at Bitcoin har nådd sin død, har andre ikke noe problem med å investere i noe som anses å være ustabilt..

Mange ser Bitcoin som en økonomisk inngangsport – hvor mange ganger på internett har du kommet over forskjellige sammenligninger som involverer Bitcoin? Sammenligninger som:

… Denne Bitcoin-kranen, som ble grunnlagt tilbake i 2010, ga opprinnelig ut 5 Bitcoins per bruker – det ville være $ 20 000 USD i dag! …

Noen investorer setter penger i Bitcoin, hovedsakelig FORDI at de er ustabile – de håper og forventer at myntsprisen vil skyte i været i nær (eller fjern) fremtid. Derfor er argumentet for Bitcoins inkonsekvens ikke en gyldig grunn til å avskrive det som en vanlig boble.

I tillegg, når vi snakker om hvorfor Bitcoin ikke er en boble, er det verdt å påpeke at mynten kanskje hadde fire eller fem “boblebrister” gjennom hele levetiden. Folk har stilt spørsmålet “Er Bitcoin en boble?” i lengst tid nå – og kryptovalutaen har alltid steget fra asken.

Sannheten å si er dette den største krasjen mynten noensinne har opplevd, men som du sikkert så fra grafen jeg har vist tidligere, har den allerede begynt å stabilisere seg. Mange av Bitcoin-supporterne mener at selv om fallet denne gangen var mer betydelig, er det fortsatt akkurat det – et annet fall ut av mange.

Er Bitcoin en boble?

Så nå som vi har snakket om “for og imot” argumentene for hvorfor Bitcoin er en boble og hvorfor Bitcoin ikke er en boble, hva er den faktiske konklusjonen? Er det en i det hele tatt?

Uansett hva som måtte være, er det tydelig at Bitcoin har vært en spillveksler ved flere definisjoner av det begrepet. Dette gjelder både digitale markedsplasser og sosiale meninger.

Gjennom årene har Bitcoin hatt sine oppturer og nedturer. Hver eneste gang mynten krasjet i pris skyndte folk seg for å forutsi forskjellige ting – fra store økninger på bare noen få timer til absolutte fall eller, med andre ord, “boblesprengninger”.

På spørsmål “er Bitcoin en boble?”, Ville det imidlertid være ganske naivt å ha et kaldt “ja” eller “nei” svar..

En ting virker nesten sikker – hvis Bitcoin er en boble, har den ikke bristet ennå. Myntsprisen har sluttet å falle og klatrer nå sakte men sikkert opp igjen.

Ulike globale hendelser dikterer Bitcoins prissvingninger – mens noen regjeringer forbyder kryptovalutaer, andre omfavner dem. Hver eneste dag er det utallige nyheter med forskjellige hendelser relatert til kryptovalutaer. Noen av disse nyhetsrapportene er positive, andre – ikke så mye. Det som imidlertid er sikkert, er at alle disse hendelsene påvirker Bitcoins pris på en eller annen måte, og mens mynten har en reell og faktisk bruk, vil folk bruke den.

Konklusjon

Hvis du vil spørre forskjellige mennesker “er Bitcoin en boble?”, Vil du sannsynligvis stadig få forskjellige svar. Noen mennesker vil forsikre deg om at Bitcoin langt fra til og med ligner noe som en finansboble, mens andre vil sverge på at “Bitcoin-boblen brast” allerede har skjedd for lenge siden.

Hvis den aktuelle kryptomynten er en boble, men den fortsatt lever, når vil Bitcoin-boblen sprekke? Svaret er ganske enkelt – så snart det slutter å være nyttig for befolkningen generelt.

Det er en gylden regel i kryptovalutaverdenen som sier at krypto vil forbli i live og trives så lenge den har en faktisk, anvendelig bruk. Og når det gjelder Bitcoin, ser det ikke ut til at den mister bruken når som helst.

På spørsmål “når vil Bitcoin-boblen sprekke?”, Sannsynligvis kunne ingen gi et solid, konkret svar. Selv om det har vært mange lignende situasjoner gjennom historien (finanskrisen i 2008, Mississippi-boblen sprakk osv.), Er Bitcoin litt annerledes enn dem alle. Det faktum at denne kryptovalutaen er desentralisert, har sikkert sine ulemper, men på slutten av dagen er den sannsynligvis også den største styrken.

Så er Bitcoin en boble? Vel, bare tiden vil kunne fortelle. Selv om det er tilfelle, har det absolutt ennå ikke sprukket.

Jeg håper denne guiden var nyttig for deg. Prøv å holde tritt med de Bitcoin-relaterte nyhetene, gjør alltid så mye forskning som mulig, og du bør være i stand til å danne deg en egen mening om spørsmålet “Er Bitcoin en boble?”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map