En guide om hvordan du kjøper Ethereum

Hvordan kjøpe Ethereum?

Det er spørsmålet alle har stilt siden Ethereum gikk fra $ 8 i begynnelsen av 2017 til over $ 1000 innen utgangen av 2017.

Om du allerede vet litt om kryptovalutaer eller du vet ingenting om emnet, denne guiden er stedet å begynne. Det gir deg god forståelse av de forskjellige plattformene du kan bruke til å kjøpe Ether (Ethereums valuta) og hvordan du kan bestemme hvilket som er det beste og sikreste alternativet for deg.

Crypto er ny, stadig i endring og langt fra enkelt. Den gode nyheten er: Jeg skal gjøre det enkelt! Før jeg lærer deg hvordan du kjøper Ethereum, vil jeg imidlertid forklare hvordan Ethereum fungerer. Det er mye mer enn digitale penger – Ethereum endrer måten mange virksomheter jobber på.

Husk det, uansett om det er det trading kryptoer eller bare investere i Ether, sørg alltid for at du bare bruker de mest pålitelige kryptokursutvekslingsplattformene der ute.

Hvordan kjøpe Ethereum: Hva er Ethereum?

For å forstå Ethereum, må du først forstå teknologien det bruker. Teknologien den bruker er kjent som “blockchain”. Dette krever litt undersøkelse, så jeg anbefaler å lese vår "Blockchain forklart" guide. Hvis du ikke har tid skjønt, her er en kort forklaring.

Siste Coinbase-kupong funnet:

For å si det enkelt, en blockchain er en global database som deles og drives av mange datamaskiner. Disse datamaskinene kalles “noder”. Nodene jobber sammen i et team for å overføre informasjon i databasen og verifisere den ved hjelp av kryptografi (sikker kode).

Hvordan kjøpe Ethereum: en ETH-mynt på en gruvedrift.

Siden databasen deles av mange forskjellige noder, blir den ikke stengt hvis en av nodene skulle mislykkes, brytes eller bli hacket. Dette er kjent som å være desentralisert, betydning det fungerer ikke utenfor ett senter, men mange.

For eksempel, noen ganger, når du prøver å få tilgang til et nettsted og det krasjer, betyr dette at serveren deres er en sentral plassering. Med blockchain er det aldri noe nedetid! Med forskjellige noder som kjører samtidig over hele verden, det kan ikke krasje. Dette er fordi informasjonen deles overalt, ikke bare på ett sted! Derfor desentralisert.

Hvordan bruker Ethereum denne teknologien?

Følgende suksessen til Bitcoin (den første store bruken av blockchain-teknologi), Ethereum, ble lansert i 2015. Det er kjent som “Blockchain 2.0”, Ethereum forbedrer måten blockchain fungerer med introduksjonen av smarte kontrakter.

En smart kontrakt er som et løfte som ikke kan brytes: når den er på plass, kan den ikke endres. Dette gir en langt sikrere måte å gjøre forretninger på.


Sammenlign Crypto Exchanges side om side med andre

Visste du?

Har du noen gang lurt på hvilke kryptobørser som er best for dine handelsmål?

Se & sammenlign TOP3 kryptobørsene side om side

Hvordan fungerer en smart kontrakt?

La oss forestille oss at arbeidsgiveren din er oppdatert med teknologi og vil betale deg i Ether. Arbeidsgiveren vil lage en smart kontrakt som ber Ethereum blockchain om betal lønnen til deg i Ether den 15. hver måned. Som du kan se, lar smarte kontrakter deg programmere / automatisere transaksjoner på blockchain.

La oss forestille oss å kjøpe en bil med en smart kontrakt. Hvis du betaler mengden eter som kreves for bilen (ved å sende den til den smarte kontrakten), blir eierskapet til bilen automatisk sendt til deg ved hjelp av blockchain. Denne transaksjonen blir deretter bekreftet av alle de andre nodene rundt om i verden og lagt til blockchain. Det er en mye tryggere måte å gjøre forretninger på.

Hva er så bra med en smart kontrakt?

Smarte kontrakter eliminere behovet for en tredjepart i mange forskjellige transaksjonsscenarier! I eksemplene jeg nettopp har nevnt, vil du normalt stole på en tredjepart.

I arbeidsgivereksemplet vil du stole på at en bank flytter lønn / penger til kontoen din den dagen du skal utbetales (din “lønningsdag”). Ved å bruke den smarte kontrakten i stedet, trenger du ikke en bank for å behandle transaksjonen – den smarte kontrakten ber blockchain om å behandle (sende, bekrefte osv.) Transaksjonen på lønningsdagen din..

Hvordan kjøpe Ethereum: en ETH-mynt i bakken.

I bileksemplet vil du normalt stole på en bilforhandler og megler. Med smarte kontrakter er det ingen bilforhandler eller megler å betale et gebyr for!

Tilleggsmerknad: Hvis du jobbet i utlandet, ville banken belaste arbeidsgiveren din mye gebyrer for å betale deg. Betalingen vil også ta mer enn 3 dager å behandle. Med smarte kontrakter er det nesten øyeblikkelig, og arbeidsgiveren din har ingen bank / tredjepart å betale et gebyr for. Dette er en annen stor fordel og grunn til å bruke smarte kontrakter!

Drivstoffet som driver alt

Så du vet hva smarte kontrakter er nå. Du vet at Ethereum er plattformen / blockchain som driver dem. Men hva er det som driver det hele? Disse “nodene” må vel bruke strøm, ikke sant? Hvem betaler for det?

Det er her jeg introduserer deg for Ether (ETH). Det er Ethereums valuta. Det er gassen som driver alt. Faktisk kalles det faktisk gass når vi bruker det til Ethereum-transaksjoner.

Nodene som driver Ethereum blir betalt i Ether for sitt arbeid. Dette betaler for strømkostnadene, og gir dem også fortjeneste. Denne prosessen blir referert til som gruvedrift.

Hvordan kjøpe Ethereum: forskjellige kryptomynter.

På grunn av etterspørselen etter eter er det veldig flytende. Dette betyr at den enkelt kan konverteres til kontanter (fiat-valutaer, dvs. USD, EUR, JPY osv.). På grunn av etterspørselen har prisen på Ether økt mye, så millioner av mennesker investerer i den.

Selv om du vet om Ether og dens krav, er det fortsatt forvirrende, ikke sant? Jeg er sikker på at du fortsatt spør deg selv hvorfor og hvordan du kjøper Ethereum. Så, la oss gå inn i det.

Hvorfor ville jeg kjøpe Ethereum?

Hvis du lurer på “skal jeg kjøpe Ethereum?”, Bør du kanskje spørre deg selv “hvorfor skal jeg ikke kjøpe Ethereum?”. Det er den nest mest populære kryptovalutaen i verden, og det er gode grunner til det.

Vår verden fungerer for tiden i en sentralisert modell. Valutakurser, renter og skatter kontrolleres av et sentralt punkt (dvs. banker og myndigheter). Ethereum og dets smarte kontrakter gir en ny modell – en desentralisert modell. Det er viktig for investorer og bedrifter å være en del av denne nye modellen, da den av mange anses som fremtiden.

Ethereums pris har økt kraftig siden den ble opprettet. 1. januar 2017 var 1 Ether verdt bare $ 8,24. 1. januar 2018 var 1 Ether verdt $ 747,52. Det er en økning på over 9000%!

Hvordan kjøpe Ethereum: en ETH-mynt i nærheten av et tastatur.

Selv om Ether ikke var den første kryptovalutaen, lærte den av feilene til de som kom før den. For eksempel tar Bitcoins transaksjoner over ti minutter å behandle. Ethereums transaksjoner kan imidlertid ta bare sekunder å behandle.

Fordi Ethereum og dets smarte kontrakter endrer måten verden fungerer på ved å fjerne tredjeparter, verdien er vanskelig å sette pris på. Det er veldig flyktig (prisen endres mye hver dag) på kort sikt. Den generelle langsiktige prognosen er imidlertid at verdien av Ethereum vil fortsette å øke etter hvert som det blir mer og mer populært hvert år.

Når verden bruker Ethereum for hovedformålet (for å fjerne tredjeparter), vil vi finne ut hvor mye Ethereum virkelig er verdt. Likevel er det å kjøpe og selge Ether og andre kryptovalutaer en veldig populær måte å tjene penger på.

Så nå som du forstår hvorfor folk investerer i Ethereum, hvordan kjøper du Ethereum?

Hvordan kjøpe Ethereum i tre enkle trinn

Nå, med alt dette sagt og ute av veien, la oss gå videre til å snakke om hvordan kjøpe Ethereum. Det kan faktisk gjøres i bare noen få enkle trinn!

Trinn 1: Få en digital lommebok

Siden Ether er en digital valuta, trenger du et sted å lagre den – en digital lommebok. Akkurat som en vanlig lommebok, kan du lagre mange valutaer i den. Når du besøker andre land, kan du bære amerikanske dollar, euro og pund.

Det samme gjelder digital valuta – du kan lagre mange forskjellige kryptovalutaer avhengig av hvilken lommebok du bruker. For Ethereum må du bruke en Ethereum-kompatibel lommebok.

Du kan få nettbaserte lommebøker (tilgjengelig i en nettleser), programvare lommebøker (som du laster ned), eller hardware lommebøker (en fysisk lommebok som du kjøper og kobler til datamaskinen via USB).

Nettbaserte lommebøker

Dette er det minst trygge alternativet, og vi fraråder det hvis du lagrer et beløp som betyr mye for deg. Hvis du bruker en, anbefaler vi MyEtherWallet, Tåke og MetaMask.

Når du går til MyEtherWallet, vær sikker på at bokmerke nettstedet til nettleseren din for ekstra sikkerhet.

Hvordan kjøpe Ethereum: Kryptovalutahandel i nettleser.

Hvis du er usikker på hvordan du bokmerker nettstedet, kan du se bildet til høyre hentet fra Google Chrome. Du klikker på stjernen mens du er på nettstedet, og deretter blir den satt under adressefeltet når du åpner en ny fane.

Så nå når du går til MyEtherWallet, klikk alltid på bokmerket i stedet for å skrive inn “MyEtherWallet”!

Programvare lommebøker

Dette er lommebøker som du laster ned på datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen. De tilbyr bedre sikkerhet enn nettlommebøker. jeg anbefaler Mosebok og Jaxx.

Exodus er ikke tilgjengelig på mobil, men det har det en fantastisk design og er enkel å bruke. Jeg anbefaler Jaxx for sin flott mobilapp! En annen god ting med Exodus og Jaxx er at du kan bruke dem til å konvertere fra en kryptovaluta til en annen. For eksempel kan du konvertere Ether til Bitcoin.

Hardware lommebøker

Det andre alternativet er å kjøpe en maskinvare lommebok. Maskinvarelommebøker er den sikreste måten å lagre Ether og andre kryptovalutaer på.

De er små elektroniske enheter som kobles til datamaskinen din via USB. Kryptoen din vil fortsatt bli lagret i blockchain og i en online konto, men du får ikke tilgang til kontoen uten maskinvarepungeboka. Så lenge du holder maskinvaren lommebok trygg, kan du ikke bli hacket!

For hardware lommebøker anbefaler jeg TREZOR og Ledger Nano S.

Uansett hvilken lommebok du velger, har du en ETH-adresse når du har opprettet, lastet ned eller kjøpt lommeboken. Når du kjøper Ethereum, er dette adressen dit du skal sende den.

Trinn 2: Kjøp Ethereum

Digitale valutaer er en åpen markedsplass, noe som betyr at du kan velge hvordan du kjøper Ether. Dette gir deg mer kontroll og lar deg bygge din portefølje på den måten du foretrekker.

Merk: For alle som ikke er litt av en investeringsnerd, er “porteføljen” din samling av investeringer.

For å vite hvordan du skal kjøpe Ethereum, må du først vite hvor du skal kjøpe Ethereum. Du kan kjøpe Ether fra mange forskjellige børser (online plattformer). Du kan også bruke ShapeShift for å konvertere andre kryptovalutaer til Ether, eller kjøpe fra en annen person som bruker LocalEthereum.

Å kjøpe Ether ved hjelp av fiat-valutaer (USD, GBP, EUR, JPY osv.), Må du åpne en konto på en av følgende børser. På hver av dem kan du kjøp Ethereum med kredittkort og bankoverføring.

Coinbase

Coinbase er den mest populære digitale valutavekslingen og er også den mest brukervennlige. Det er så enkelt som å laste ned appen eller besøke nettstedet.

Du kan betale med bankoverføring på Coinbase, og det er en av de enkleste måtene å kjøpe Ethereum. Den er imidlertid ikke tilgjengelig i alle land, så sørg for at du kan bruke den i ditt land.

Coinbase avgifter er 1,49% – 3,99%. Gebyret er forskjellig for hver betalingsmåte – debet- / kredittkortgebyrer er høyere enn bankoverføringsgebyrer.

Hvordan kjøpe Ethereum med Coinbase:

1. Åpne først en Coinbase-konto. Bare gå til Coinbase-nettstedet, klikk ‘registrer deg’, og skriv inn detaljene dine i de obligatoriske rutene.

Hvordan kjøpe Ethereum: Coinbase-forsiden.

2. Deretter åpner du innboksen din og finner e-posten som Coinbase har sendt deg. Klikk på lenken og logg inn på Bekreft e-postadressen din.

3. Når du har logget inn, må du bekrefte telefonnummeret ditt. Skriv inn telefonnummeret ditt og klikk ‘send kode’. Coinbase sender deg en SMS med en kode. Skriv inn koden i boksen på Coinbase.

4. Nå som du har registrert deg, legg til din betalingsmetode. Velg mellom debet- / kredittkort eller bankoverføring.

5. Velg ‘Kjøp / Selg’ ved siden av ‘Ether’ og velg / skriv inn mengden Ether du vil kjøpe. Du kan betale med USD, GBP eller EUR.

Hvordan kjøpe Ethereum: kjøpe og selge Ethereum på Coinbase.

6. Klikk ‘Kjøp ETH’.

CEX.io

CEX.io er en annen brukervennlig utveksling, selv om nettstedet er enklere enn appen er. En av CEX.ios store fordeler er at den er tilgjengelig i flere land enn Coinbase er.

Hvordan kjøpe Ether med CEX.IO:

1. Registrer deg for en CEX.IO-konto: klikk ‘Registrer’ øverst til høyre på CEX.ios hjemmeside. Skriv inn detaljene dine i de obligatoriske rutene, eller klikk på ‘Logg inn med Facebook’ hvis du vil bruke Facebook til å registrere deg.

Hvordan kjøpe Ethereum: Logge på CEX.IO-konto.

2. Åpne e-postboksen din og finn e-posten som CEX.IO har sendt deg. Klikk på lenken i e-posten til Bekreft e-postadressen din.

Hvordan kjøpe Ethereum: Cex.io e-postbekreftelse.

3. Deretter vil CEX.IO be deg om å aktivere tofaktorautentisering. Dette gir et ekstra sikkerhetslag for å holde kontoen din trygg.

4. Den neste siden vil si ‘Kjøp BTC’ når du først lander på den. Klikk ‘BTC’ og du vil se en meny. Velg ‘ETH’ på menyen.

Hvordan kjøpe Ethereum: Kjøpe kryptovaluta med VISA eller Mastercard.

5. Ved siden av ‘Kjøp ETH’, vil du se ‘For USD’. Hvis du vil bruke en annen fiat-valuta, klikker du på ‘USD’ og du ser en annen meny. Velg EUR eller GBP i menyen. Dette er for tiden de eneste fiat-valutaene du kan bruke til å kjøpe Ether på CEX.io – kanskje de vil oppdatere dette!

Hvordan kjøpe Ethereum: kjøpe kryptovaluta med forskjellige valutaer.

6. Velg / skriv inn mengden Ethereum du vil ha, og klikk deretter ‘KJØP’.

Coinmama

Coinmama ble lansert i 2013 veldig nybegynnervennlig. Du kan bare kjøpe Ether og Bitcoin, men den har lave avgifter og godtar debet- / kredittkort & bankoverføring. Merk: Coinmama godtar bare USD og EUR.

Hvordan kjøpe Ether med Coinmama:

1. Registrer deg på Coinmama: gå til Coinmama-hjemmesiden og du vil se et skjema under ‘Registrer’ på høyre side av siden. Skriv inn / skriv inn detaljene i rutene på skjemaet. Klikk ‘Registrer’. Åpne innboksen din og finn e-posten som Coinmama har sendt deg. Klikk på lenken i e-posten til Bekreft e-postadressen din.

Hvordan kjøpe Ethereum: registrere deg på Coinmama.

2. Nå som du har registrert deg, må du logge på Coinmama-kontoen din. Når du er logget inn, klikker du på fanen “Bekreft kontoen din” og bekrefter deg selv: først klikker du på “Min konto” og deretter “Bekreft kontoen min” til venstre. Fyll ut skjemaet med informasjonen din og legg inn din nasjonale identifikasjon.

Hvordan kjøpe Ethereum: Verifiseringskonto på Coinmama.

3. På neste side må du last opp kopier av forsiden og baksiden av passet eller det nasjonale identitetskortet. Da må du ta et bilde av deg selv mens du holder et papir med ‘Coinmama’ skrevet på med dagens dato. Coinmama gir eksemplet nedenfor, slik at du kan få dette riktig.

Hvordan kjøpe Ethereum: Instruksjoner for å verifisere ID-kort på Coinmama.

4. Når du har tatt bildene dine, fester du dem til det elektroniske skjemaet og klikker ‘Last opp’. Du vil motta følgende melding:

Hvordan kjøpe Ethereum: Coinmamas kontostatus.

5. Merk: Du må bekrefte kontoen din hver gang du ønsker å investere i større mengder Ether. Denne første bekreftelsen vil tillate deg å kjøpe opptil 10 000 dollar. De andre beløpene kan sees i dette skjermbildet.

6. Klikk ‘ETHER’. Det står på menyen øverst på nettstedet.

Hvordan kjøpe Ethereum: kjøpe Ether på Coinmama.

7. Velg / skriv inn mengden Ether du vil ha og klikk ‘kjøp nå’.

8. Klikk på ‘kreditt- / debetkort via Simplex’.

9. Skriv inn lommebokadressen din (dette er fra lommeboken du opprettet i trinn 1) i boksen under “Vennligst sett inn din Ethereum lommebokadresse” og klikk “Fullfør betaling”.

10. Skriv inn betalingsopplysningene dine i boksene på skjermen og klikk ‘Betal nå’.

11. Etheren din blir sendt fra Coinmama til lommeboken. Dette kan noen ganger ta sekunder, men til andre tider – når Ethereum-nettverket er opptatt – kan det ta opptil en time. Når Ethereum-nettverket er veldig travelt, kan det ta lengre tid enn en time. Dette er et spørsmål som Ethereum jobber med.

Trinn 3: Oppbevar Ether

Så du har kjøpt Ether. Gratulerer! Nå må du sende Etheren din til lommeboken du opprettet i trinn 1. Dette er fordi det er det mye tryggere å lagre Etheren din i lommeboken enn den er på en børs.

Jeg viser deg hvordan du sender Ether til lommeboken din fra Coinbase og CEX.io. Hvis du kjøpte Ether på Coinmama, trenger du ikke gjøre noe – Ether sendes rett til lommeboken når du kjøper den.

Sender ETH fra Coinbase

 1. Velg ‘Send / forespørsel’ fra menyen øverst på nettstedet.
 2. Skriv inn / skriv inn adressen til lommeboken du opprettet i trinn 1.
 3. Skriv inn / skriv inn mengden Ether du vil sende, og klikk ‘send midler’.
 4. Coinbase sender deg en SMS med en kode. Skriv inn koden i boksen.
 5. Klikk “bekreft”.

Sender ETH fra CEX.io

 1. Klikk på “FINANS” -fanen i toppmenyen.
 2. Rull nedover til du ser ‘ETH’.
 3. Klikk på ‘trekk ut’ -knappen ved siden av ‘ETH’.
 4. Skriv inn / skriv inn mengden Ether du vil sende i boksen til høyre. Det er under “Velg valuta og beløp”.
 5. Skriv inn / skriv inn adressen til lommeboken du opprettet i trinn 1, i boksen midt på siden. Det er under “Skriv inn mottakerens adresse nedenfor”.
 6. Klikk på ‘Trekk ut’.

Konklusjon

Så du vet nå hvor og hvordan du kjøper Ethereum. Du har enten kjøpt den allerede, eller du tenker på det og lurer fortsatt på hvilken som er den beste måten å kjøpe Ethereum på.

Vel, hvis du fortsatt lurer på, la oss bruke informasjonen i denne veiledningen for å hjelpe deg med å bestemme deg.

Betalingsmetode

Hvis du vil betale i GBP, bør du bruke Coinbase ettersom de andre børsene ikke godtar GBP. Coinmama godtar bare EUR og USD, men CEX.io godtar RUB i tillegg til EUR og USD. Så hvis du vil bruke EUR eller USD, kan du bruke hvilken som helst av de tre børsene. Men hvis du vil bruke RUB, må du bruke CEX.io!

plassering

Hvis du bor i USA, vil du sannsynligvis måtte bruke Coinbase eller Coinmama. Dette er fordi CEX.io er bare tilgjengelig i noen få amerikanske stater. Hvis du bor i Frankrike, Tyskland, Kina, Japan eller Sør-Afrika (og mange andre land i Asia og Afrika), kan du ikke bruke Coinbase, så du må velge mellom Coinmama eller CEX.io.

Tips: Coinmama er tilgjengelig i alle land!

Avgifter

La oss sammenligne kreditt- / debetkortgebyrene på hver sentral / plattform:

Så unngå Coinmama hvis avgifter er viktige for deg!

Brukervennlighet

Coinbase er den mest brukervennlige – nettstedet og appen (tilgjengelig på både iOS og Android) er begge veldig enkle å bruke.

Coinmama, sender imidlertid Ether direkte til lommeboken din, slik at du ikke trenger å gjøre det selv. Det sparer deg hele trinn 3 i guiden vår!

CEX.io er fremdeles Brukervennlig, men ikke så mye som disse to.

Der har du det. Jeg håper at du nå er i stand til å ta din beslutning med tillit og begynne din reise til Ethereum. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å spørre oss!

Merk: For enhver investering er det viktig å tenke på alle risikoen. Vi må alltid gjøre vår egen undersøkelse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map