Zilliqa ICO: Kaj je Zilliqa Coin?

Lep pozdrav, ljubitelji kripto! Dobrodošli v mojem začetniškem priročniku za Zilliqa ICO.

Na trg ves čas prihajajo tone novih kriptokovancev. S toliko novimi kovanci je težko ugotoviti, kateri so zakoniti. Če želim vedeti, ali je nov kovanec zakonit, pogledam štiri glavne stvari.

To so:

 1. Ekipa: So ustvarjalčeve tehnološke superzvezde ali brezupni začetniki?
 2. Tehnologija: Ali kovanec počne kaj novega in vznemirljivega ali gre zgolj za oropanje Bitcoinov?
 3. Skupnost kovanca: Ali ima kovanec veliko oboževalcev in veliko razvojno skupnost?
 4. Resnična vrednost kovanca: Ali je kovanec koristen? Ali svet to potrebuje?

Če lahko nova kriptovaluta na vsako od teh vprašanj odgovori z »da«, potem je verjetno upravičena. Torej, ali lahko kovanec Zilliqa prestane test? In kakšno zvezo ima Zilliqa ICO? Pa ugotovimo…

V tem priročniku si bom ogledal Zilliqino ekipo, njeno tehnologijo, skupnost in resnično vrednost. Ko boste prebrali, boste vedeli vse, kar je vredno vedeti o eni najbolj vznemirljivih novih kriptovalut v letu!

Začel bom s preučevanjem osnov, kaj je Zilliqa in od kod prihaja?

Kaj je Zilliqa?

Zilliqa ICO

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Zilliqa je leta 2017 ustvarila skupina računalničarjev in akademikov. Ekipo vodijo Prateek Saxena z univerze v Kaliforniji ter Xinshu Dong in Amrit Kumar z univerze v Singapurju. Čeprav ekipa nima veliko izkušenj s kripto, ima podporo svetovalcev iz uveljavljenih mrež, kot je Kyber.

Svoje Spletna stran Zilliqo opisuje kot “platformo blockchain z visoko zmogljivostjo naslednje generacije.” Kaj pa to pomeni? Preprosto povedano, Zilliqa je hitrejši, naprednejši blockchain. Bitcoin je bil prva generacija kriptovalut, platforme, kot je Ethereum, so bile druga in novejše platforme, kot sta IOTA in Zilliqa, ki so tretja.

Platforme tretje generacije poskušajo rešiti nekatere težave, ki so prizadele starejše kriptovalute. Glavni problem, ki ga poskuša rešiti Zilliqa, je razširljivost.

Opomba: Razširljivost je sposobnost kriptovalute, da se spopada z ogromno količino uporabniških transakcij, ne da bi se upočasnila. Prilagodljive kriptovalute bodo tiste, ki bodo lahko hitro obdelale toliko transakcij kot podjetja, kot sta Mastercard in Visa.

Zilliqa upa, da bo problem razširljivosti rešil s sistemom, imenovanim ostrenje, o katerem bom razpravljal v naslednjem poglavju. Zilliqa je prva platforma, ki uporablja ostrenje, ki je v kripto skupnosti povzročilo veliko navdušenja. Navdušenje vodi v nenačrtovano ICO Zilliqa leta 2017.

Zilliqa ICO

Do konca leta 2017 je Zilliqa zagotovila zasebno financiranje v višini 20 milijonov ameriških dolarjev. To je pomenilo, da jim za razvoj platforme ni bilo treba uporabiti začetne ponudbe kovancev (ICO).

Opomba: ICO je način, kako nove kriptovalute financirajo razvoj s prodajo kovancev javnosti. Mednarodne organizacije ICO so priljubljene, saj ne upoštevajo enakih strogih pravil kot zasebno financiranje in tradicionalne začetne javne ponudbe (IPO).

Vendar pa se je ekipa vseeno odločila za ICO Zilliqa, ker je toliko ljudi želelo sodelovati v projektu. Dvignila ICO Zilliqa 22 milijonov USD med 27. decembrom 2017 in 4. januarjem 2018.

V času, ko to pišem (13.06.18.), Mreža Zilliqa še ni zagnana. To pomeni, da se platforma še vedno gradi in preizkuša. Medtem ko se to dogaja, kovanec Zilliqa (ZIL) temelji na verigi Ethereum. Upošteva pravila, ki jih je Ethereum določil za nove kovance, ki so zgrajeni v njegovem omrežju. Kovanec Zilliqa je zato znan kot žeton ERC-20. Ti žetoni ERC-20 bodo preneseni v verigo blokov Zilliqa, ko bo glavni sistem Zilliqa v živo.

Preden natančneje pogledam, kako deluje Zilliqa, vam želim pokazati, kako dobro se je Zilliqa na trgu od Zilliqa ICO odrezal.

Statistika trga Zilliqa

Zilliqa ICO

Diagram tržne kapitalizacije Zilliqa | Vir: coinmarketcap

V zadnjih 24 urah več kot 50 milijonov Kovanec Zilliqa vreden USD je bil kupljen in prodan. Ni slabo za platformo, ki se še sploh ni zagnala! Skupna vrednost vseh Zilliqa na trgu je končana 630 milijonov ameriški dolar.

Med ICO Zilliqa je bila cena vsakega žetona 0,0038 AMERIŠKI DOLAR. Danes je cena vsakega zdravila Zilliqa približno 0,085 AMERIŠKI DOLAR. To pomeni, da je cena Zilliqa več kot dvajsetkrat višja, kot je bila v času ICO Zilliqa, pred šestimi meseci.

Skupna zaloga zdravila Zilliqa je omejena na 12.6 milijard. Več kot 7.35 v obtoku je že milijarda žetonov. Možno je, da bi se lahko cena zdravila Zilliqa zvišala še višje, ko bo celotna ponudba v obtoku in potem, ko bo njen glavni omrežje zaživel (to ni finančni nasvet, le ugibanje!). Zilliqa je 27. največja kriptovaluta na trgu, zato bo zelo zanimivo videti, kje je platforma uvrščena po zagonu.

Torej, zdaj veste, kaj je Zilliqa. Toda kaj bo Zilliqa naredila, ko se bo začela, in kako bo delovala? Da bi odgovorili na ta vprašanja, si moramo ogledati tehnologijo Zilliqa …

Kako delujejo transakcije?

Da bi razumeli, kaj je tako posebnega v tehnologiji Zilliqa, morate najprej razumeti težave, ki jih poskuša rešiti. Poglejmo na hitro, kako transakcije delujejo v manj naprednem kriptovalutnem omrežju. Kot primer bom uporabil Bitcoin.

Bitcoin transakcije

Patty želi poslati Selma 10 Bitcoin (BTC). Evo, kako bo transakcija delovala v Bitcoin omrežju;

 1. Patty odda svojo zahtevo za prenos v Bitcoin omrežje, ki ga sestavlja več tisoč računalnikov, imenovanih vozlišča. Opomba: Vozlišča so računalniki, ki imajo celotno verigo blokov Bitcoin in prispevajo računalniško moč za preverjanje opravljenih transakcij. Blockchain je zbirka podatkov o vsaki Bitcoin transakciji, ki je bila kdaj koli izvedena.
 2. Zahteva Patty šifrira in meša s podatki o transakcijah drugih uporabnikov posebna vozlišča, imenovana rudarji. Informacije so združene v blok. Opomba: Šifriranje je sistem za skrivanje informacij z računalniško kodo.
 3. Rudarji zdaj dirkajo med seboj, da bi uganili kodno številko, ki jo dokončani blok dobi po protokolu Bitcoin.
 4. Informacije o bloku se oddajajo vsem vozliščem v omrežju. Če se več kot polovica vozlišč strinja, da je blok veljaven, ga je mogoče dodati v verigo blokov.
 5. Selma prejme 10 BTC od Patty.

Ta postopek se zgodi pri vsaki Bitcoin transakciji in traja precej dolgo. Povprečni čas transakcije Bitcoin je približno 10-15 minut, lahko pa traja več kot eno uro. To je problem razširljivosti, ki sem ga že omenil.

Bitcoin omrežje lahko obdeluje samo okoli 3-7 transakcij na sekundo (Tx / s). Tudi Ethereumov Tx / s je samo 20–30. Če želimo to umestiti v kontekst, lahko ponudniki plačil, kot je Visa, v povprečju obdelajo 2000 Tx / s, lahko pa tudi do 24.000 Tx / s!

Omrežja, kot sta Bitcoin in Ethereum, počasi naraščajo! Ne pozabite, da vsako vozlišče sodeluje pri odločanju, ali je blok veljaven ali ne. Več kot je vozlišč v omrežju, dlje bo trajalo, da se sprejme odločitev.

Torej, kaj počne Zilliqa drugače? Odgovor na to vprašanje je oster…

Kaj je Sharding?

Zilliqa ICO upa, da bo za reševanje problema razširljivosti uporabil ostrenje. Ostrenje vključuje razdelitev mreže Zilliqa v skupine vozlišč, ki se imenujejo drobci. Vsak drobec je sestavljen iz 600 vozlišč. Odlomki delujejo kot mini-blockchain omrežja.

Delci transakcije obdelajo ločeno drug od drugega in ne kot skupina. To omogoča obdelavo veliko več transakcij. Pomeni tudi, da bo omrežje transakcije hitreje obdelovalo, ko bo raslo. Več kot je drobcev, več transakcij lahko obdelajo.

Zilliqa obdelano 1,218 Tx / s z uporabo 3 drobcev (kar je 1.800 vozlišč) v svojem zasebnem testnem omrežju oktobra 2017. Z 3.600 vozlišči ali 6 drobci je testna mreža Zilliqa obdelala 2,488 Tx / s. Hitrosti transakcij na Zilliqini javni testni mreži so nekoliko manj impresivne. Testnet v1.0 ima 961 vozlišč, ki se izvajajo na njem, in ustvarja čas transakcije, ki je malo več 100 Tx / s. Vendar je to še vedno več kot desetkrat hitreje kot Bitcoin!

Zilliqa ICO

Torej, ostrenje pospeši obdelavo transakcij, vendar ima sistem težave. Nato bom razložil, kakšne so te težave in kako se Zilliqa spopada z njimi.

Težave z ostrenjem

Glavna težava ostrenja je, da ko verižno verigo razdelite na skupine vozlišč, razdelite tudi podatke, shranjene na njej. Ne pozabite, da vsako Bitcoin vozlišče vsebuje celotno verigo blokov. To pomeni, da za obdelavo transakcij ne potrebujejo nobenih drugih informacij.

Vozlišča v drobcih vsebujejo le nekatere verige blokov. To pomeni, da morajo komunicirati z drugimi vozlišči, da dobijo vse potrebne informacije. To se lahko v omrežju tisočih računalnikov zelo zaplete!

Pomislite tako. Vzemi knjigo in jo razreži na dva dela. Vsako polovico dajte Patty in Selmi. Zdaj bo Patty vedela samo začetek zgodbe, Selma pa le konec. Da bi izvedeli celotno zgodbo, se bosta Patty in Selma morali pogovoriti.

Skupna raba celotne verige blokov je podobno, kot da bi izločili celotno knjižnico, spustili strani po Nemčiji in prosili prebivalstvo, da jo ponovno sestavi! Vzelo bi veliko energije in komunikacije, kajne?

Zilliqa to težavo rešuje s hibridnim mehanizmom soglasja. Ne skrbite, bolj preprosto je, kot se sliši!

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Mehanizem hibridnega soglasja Zilliqa

Mehanizem soglasja je sistem, ki ga omrežje uporablja za soglasje. Konsenz pomeni sporazum, mehanizem pa sistem!

Zilliqa ICO

Mehanizem soglasja Bitcoin zahteva, da se več kot polovica vseh vozlišč dogovori za izvedbo transakcije. Zilliqa uporablja dva sloja mehanizmov soglasja, da se strinja. To pomeni beseda hibrid. Plasti so:

 1. Sloj drobca: Celi bloki informacij se ne obdelujejo na ravni drobcev. Odlomki obdelujejo le dele blokov, ki se imenujejo mikro-bloki. Vozlišča na plasti drobcev morajo dostopati le do majhne količine informacij, zato jim ni treba komunicirati z drugimi drobci.
 2. DS plast: Majhna skupina naključno izbranih vozlišč tvori skupino, imenovano odbor DS. Nato skupina združi makrobloke v cel blok in se dogovori, ali so veljavni ali ne. Ta vozlišča imajo dostop do celotne verige blokov, tako da lahko sprejmejo končno odločitev o vsakem bloku.

Ko omrežje doseže soglasje s pomočjo tega mehanizma, ne more priti do nesoglasja med vozlišči, ki vodijo do razcepa. To se imenuje dokončnost in pomaga omrežju, da hitro in učinkovito obdela transakcije. Doseganje soglasja na ta način prav tako porabi manj računalniške moči kot sistemi, ki jih uporabljajo verige blokov, kot sta Bitcoin in Ethereum.

Opomba: V kripto je vilica nesoglasje med vozlišči glede veljavnosti enega ali več blokov. Lahko povzroči nastanek novih verig blokov, ki se imenuje hard fork.

Zdaj veste, da ima Zilliqa nekaj zelo posebnega. Kdo pa ga bo uporabljal in za kaj ga bo uporabljal?

Kako se lahko uporablja zdravilo Zilliqa?

Že od ICO Zilliqa kriptoskupnost čaka, ali lahko omrežje Zilliqa zagotavlja storitve, ki jih ponuja. Kdo pa bo od uporabe zdravila Zilliqa dobil največ? Zilliqa je javni blockchain, tako da ga lahko uporablja vsak. Vendar pa bo platforma všeč predvsem uporabnikom, ki želijo razviti obsežne pametne pogodbe in dApps.

Opomba: Pametna pogodba je sklop pogojev, ki morajo biti izpolnjeni, da se zgodi transakcija. DApp je decentralizirana aplikacija. DApps ne potrebujejo osrednjih strežnikov, ker so zgrajeni na verigah blokov.

Na trgu obstaja vrzel za platformo, ki lahko podpira pametne pogodbe in dApps, ki zahtevajo visoko hitrost transakcij za uspešno izvajanje. Ko glavna mreža Zilliqa začne delovati, lahko gosti velik dApp za družabne medije, podoben Facebooku ali Twitterju. Prav tako lahko podpira oglaševalske kampanje in storitve obdelave plačil.

Platforma ima ogromen potencial, kar je dokazal ICO Zilliqa. Preskusi hitrosti transakcij so še več ljudi navdušili in pritegnili pozornost razvojne skupnosti. Blok veriga Zilliqa bi lahko bila ob zagonu zelo zasedena!

Ena glavnih skrbi uporabnikov glede novih platform je varnost. Torej, kaj Zilliqa počne na področju varnosti?

Je Zilliqa varna?

Blockchains so zelo varni v primerjavi z omrežji, ki uporabljajo centralizirano shranjevanje podatkov, kot sta Google ali Visa. Blockchain je sestavljen iz tisočih sistemov. Če želite vdreti v verigo blokov, morate nadzorovati več kot polovico vozlišč na njej.

Zilliqa ima dve edinstveni varnostni funkciji:

 1. Mehanizem hibridnega soglasja (HCM): prva plast Zilliqinega HCM preveri identiteto vozlišč. To preprečuje, da bi se napadi Sybil dogajali. Opomba: Napad Sybil je, kjer se en heker predstavlja kot veliko različnih vozlišč, da pridobi nadzor nad omrežjem ali pošlje neveljavne transakcije.

  Druga plast HCM daje dokončnost transakcije, tako da v omrežju ne more biti trdih vilic.

 2. Scilla: Zilliqa ima svoj kodni jezik, imenovan Scilla. Scilla razvijalcem omogoča samo ustvarjanje programske opreme, ki bo varno delovala v omrežju Zilliqa. Uporabniki lahko zaupajo pametnim pogodbam, ki so napisane z njo.

Na splošno je Zilliqa varna platforma, vendar je pomembno vedeti, da se še vedno razvija. To pomeni, da nekaterih stvari še ne more narediti varno. Izboljšati je treba, da se prepreči zloraba platforme.

Kako ga je mogoče zlorabiti?

Zilliqa lahko trenutno izvaja le najpreprostejše dele pametnega izvajalca dApp. Vodenje celotnih pametnih pogodb bi zahtevalo ogromno komunikacije med drobci.

Če bi Zilliqa poskušal obdelati celotne pametne pogodbe z uporabo ostrenja, bi bile pogodbe lahko v različnih državah na različnih drobcih. To lahko hekerjem omogoči, da spremenijo verigo blokov. Če bo platforma izkoristila svoj polni potencial, bo morala pred zagonom rešiti takšne težave.

To je izziv, s katerim se soočajo vse kriptovalute. Platforme želijo vključiti čim več funkcij, ne da bi svoje omrežje tvegale napad. Ne glede na to, ali lahko kriptovalute varno obsegajo, bo v naslednjih nekaj letih zelo pomembno za celoten trg.

Torej, kaj menite o Zilliqi? Je uspešno prestala test? Pa ugotovimo…

Zilliqa: Prednosti in slabosti

všeč mi je Prednosti

Ima odlično novo tehnologijo: Zilliqa je prva platforma, ki uporablja tehnologijo ostrenja. To ga postavlja pred preostali trg. Gre za popolnoma novo vrsto verige blokov, namenjeno reševanju problema razširljivosti. Platforme tretje generacije, kot je Zilliqa, bi lahko bile veliki zmagovalci v prihodnosti kriptovalut.

Ima močno skupnost: Platforma ima veliko oboževalcev. ICO Zilliqa se je zgodil le zato, ker je bilo po njem toliko povpraševanja. Zilliqa ICO tudi kaže, da je kripto skupnost pripravljena na to, da se tehnologija blockchain premakne v naslednjo fazo svojega razvoja.

palec dol Slabosti

Ima neizkušeno ekipo: Ustvarjalci Zilliqe so akademiki in ne poslovneži. Zilliqina tehnologija je pred ostalim trgom, njeno poslovanje pa ne. Druge platforme – na primer OmiseGo – imajo veliko močnejše povezave z resničnimi organizacijami. Zilliqa mora narediti nekaj resnega dela, če želi biti med največjimi kriptovalutami.

Še vedno se razvija: Zagon mainneta je bil domnevno sredi leta 2018, zdaj pa je videti, da ne bo predstavljen pred septembrom. Skoraj nemogoče je ugotoviti, kakšno resnično vrednost bo imela Zilliqa, dokler se ne začne. Šele nato bomo ugotovili, katere vrste pametnih pogodb in aplikacij dApps lahko podpira in s kakšno hitrostjo. Dlje kot ostane Zilliqa v razvoju, več je možnosti, da ga bodo druge platforme dohitele. Na primer, Ethereum trenutno dela na svoji rešitvi za razširljivost!

Torej je! Moj popoln vodnik za začetnike po Zilliqi. Pustil vam bom nekaj zadnjih misli …

Končne misli

Zilliqa je nova navdušujoča kriptovaluta in zdaj jo bolje razumete kot večina ljudi. Veste, od kod je prišel in kaj lahko naredi. Veste tudi o Zilliqa ICO in moči ostrenja.

Leto 2018 bo za Zilliqo veliko. Kriptoskupnost je veliko slišala o tem, kaj lahko platforma potencialno naredi, zdaj pa želimo videti dokaz!

Ob zagonu omrežja Zilliqa bodo odgovorili na vsa vprašanja glede razširljivosti in hitrosti transakcij. Ali bo navdušenje nad ICO Zilliqa nagrajeno? Vaša domneva je tako dobra kot moja. V naslednjih nekaj mesecih se lahko v kripto zgodi veliko!

Tretjo generacijo kriptovalut vodijo platforme, kot je Zilliqa, in komaj čakam, kje nas bodo pripeljale!

Kaj pa ti? Ste navdušeni nad Zilliqo? Ali pa obstaja še en projekt verige blokov, o katerem bi po vašem mnenju moral pisati?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map