Zcash rudarstvo: Kako iskopati Zcash?

U listopadu 2017. JP Morgan i Zcash najavili su partnerstvo koje će integrirati Zcashovu tehnologiju u Quorum JP Morgan. Trebali biste pročitati ovaj vodič da biste saznali zašto JP Morgan i ostatak kripto prostora bruje o Zcashu. To je 24. najbolje kotirani novčić od gotovo 1.600. Otkrijmo zašto je to postao jedan od najzanimljivijih novčića u mom!

Ovaj vodič će vam reći sve o tome što je Zcash, što je Zcash rudarstvo, koja je najbolja rudarska oprema tamo i još mnogo, puno više! Započet ćemo razgovarajući malo o Zcashovoj prošloj priči prije nego što uđemo u to kako je iskopati.

Ako ste već sigurni u svoje znanje o samom Zcashu, slobodno prijeđite na odjeljak “Kako iskopati Zcash”.

Također, pošteno je spomenuti da ih ima mnogo lakši načini za dobivanje Zcash-a. Možete jednostavno kupiti ili trgovati na pouzdanoj burzi kriptovaluta. Nekoliko preporučenih opcija uključuju Coinbase, Binance i Kraken.

Podrijetlo Zcash-a

Zcash je u početku počeo kao Bitcoin vilica, izvorno nazvan Zerocash Protocol. Naslov je na kraju skraćen na Zerocash, a zatim konačno na Zcash, 2016. Kao i Bitcoin, Zcash ima ograničenu ponudu od 21 milijun kovanica, no tu se sličnost u velikoj mjeri zaustavlja između ta dva novčića. Dva se novčića uvelike razlikuju kada je u pitanju prozirnost.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Ako upotrebljavate Bitcoin, ako znate nečiju adresu, možete vidjeti sve transakcije s detaljnim iznosima cijena. Međutim, sa Zcashom svi podaci poput odredišta plaćanja i iznosa su šifrirani, tako da se vaša financijska povijest čuva na sigurnom. Zcash samo pokazuje da se transakcija dogodila, ali ne i između koga je bila transakcija ili za koliko novca je transakcija bila namijenjena.

Osoblje Zcash-a suzdržava se da sustav plaćanja naziva anonimnim, no protokol ima mnogo karakteristika koje bi netko mogao smatrati anonimnima.

Kako iskopati Zcash

Poput Bitcoina, postoje različiti načini na koje možete iskopati Zcash. Dvije osnovne metode za Zcash rudarstvo su Pool Mining i Solo Mining. U nastavku ću razbiti razliku između rudarenja bazena i pojedinačnog rudarstva i opisati koji smatram korisnijim.

Pool Mining

Rudarstvo u bazenu samo znači da se kombinirate s drugim rudarima ili udružujete kako biste povećali šanse da ćete dobiti priliku za miniranje bloka. Rudari zatim objedinjuju nagradu za uspješno iskopavanje bloka i ravnomjerno dijele tu nagradu na temelju računalne snage koju je svaki rudar pridonio rudarstvu Zcash.

Zcash rudarski bazen

Možete zamisliti ovaj koncept kao fond lutrije. Izgledi za dobitak na lutriji su mali. Ako se pridružite drugim rudarima, tada se šanse za dobitak povećavaju, ali udio u dobitku smanjuje.

Napomena: Ako se pridružite grupi za bazensko rudarenje, možda ćete morati platiti naknadu za bazensko rudarenje.

Druga primarna vrsta rudarstva naziva se solo rudarenje.

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Solo rudarstvo

Za razliku od rudarenja u bazenu, solo rudarenje ne prisiljava rudara da se oslanja na druge ljude koji će obaviti posao. Prema nekim izvorima, solo rudarstvo i udruženi rudar daju slične rezultate. Međutim, primijetit ćete da je kod nekih novčića, kao što ćete uskoro vidjeti i kod Zcash-a, novija tehnologija učinila samostalno rudarstvo gotovo zastarjelim.

U prošlosti je solo rudarstvo bilo isplativo za rudarstvo Zcash. Međutim, mrežna brzina sada je vrlo visoka. Ovaj faktor odbija neke ljude od samostalnog rudarenja. Brzina raspršivanja mreže može se smatrati načinom mjerenja procesorske snage unutar mreže Bitcoin (ili Zcash). Budući da je mrežna brzina raspršivanja visoka, potrebno je puno električne energije i skupi hardver. Preporučujem da umjesto toga počnete s rudarskim bazenom.

Neovisno o tome rudarite li u bazenu ili ste odlučili ići u samostalno rudarenje, bit ćete nagrađeni za uspješno iskopavanje bloka. Ovo je poznato kao Block Reward. U nastavku pročitajte više o nagradama za blokove.

Blokirajte nagrade

Block Rewards izdavat će ukupno 50 Zcash (ZEC) svakih 10 minuta. To znači da će se za svaki uspješni blok rudarstva koji se dogodi dodijeliti 50 ZEC.

Ako ste dio rudarskog spremišta, nagrada za blok podijelit će se između svih vas u spremištu na temelju računske snage koju ste koristili u iskopavanju bloka. Na primjer, rudar koji je pridonio najviše računske snage bit će nagrađen najviše Zcash-om za uspješno dovršenje rudarstva.

Treba imati na umu da će 10% svih iskovanih kovanica dobiti nagradu Osnivača. To je nešto specifično za Zcash, iako i drugi novčići imaju sličnu strukturu. Ova nagrada za osnivače dodjeljuje se programerima koji su pokrenuli Zcash. Fond će se koristiti iz razloga kao što je kontinuirana razvojna podrška Zcash-a i za formiranje neprofitne organizacije unutar ZCash tima.

Prije nego što počnete razmišljati o stvarima poput rudarskih bazena i Block Rewards, morat ćete kupiti neki Zcash rudarski hardver i softver za nadogradnju trenutnog računalnog sustava. Rudarstvo zahtijeva puno energije. Kako se navodi u jednom izvoru, gotovo 10 američkih kućanstava može se na jedan dan napajati električnom energijom koja se troši za jednu bitcoin transakciju. Pogledajmo zašto rudarstvo zahtijeva toliko snage.

Što vam je potrebno za pokretanje rudarstva Zcash?

Prvo, trebate rudarski hardver. Ovo je stroj koji ćete koristiti za pokretanje softvera za rudarenje, što je druga stvar u koju ćemo kasnije ući.

Za početak biste trebali razumjeti razliku između CPU rudarstva, ASIC-a i GPU-a. Ovo su 3 vrste računske snage koje možete koristiti za iskopavanje.

CPU rudarstvo

Ova vrsta iskopa koristi CPU snagu vašeg računala za iskopavanje. Ovo je sastavni dio vašeg računala. Odgovorna je za obradu svih zadataka koji se odvijaju dok vaše računalo radi. Ova vrsta dizajna optimizirana je za brzo prebacivanje između zadataka.

To je vrsta rudarstva koja je bila puno popularnija u ranim danima Bitcoina. Međutim, ASIC čipovi zamjenjuju CPU jer mogu nadjačati CPU čipove i do 1.000.000 puta.

The AMD Ryzen Threadripper 1950x je na Amazonu naveden na 889,99 USD. Ima 16 jezgri i procesor s 32 niti.

GPU rudarstvo

S druge strane, GPU rudarstvo koristi računalne grafičke kartice za rudarstvo. GPU se smatra fleksibilnom alternativom ASIC i CPU čipovima. Oni se često koriste za igranje jer GPU može brzo obraditi grafiku.

Ovo je popularna opcija za rudare Ethereuma. Cijene GPU-a ipak nevjerojatno visoke, a igrači i drugi koji koriste GPU iz razloga koji nisu kripto rudarstvo počinju se žaliti.

Jedan od primjera GPU jedinice je Nvidia GeForce GTX 1070. Ovaj uređaj trenutno nema na zalihi na Nvidijinom web mjestu, ali je na Amazon tržištu naveden po cijeni od 597,50 USD.

Nvidia pohranjuje Geforce Gtx 1070

ASIC Rudarstvo

ASIC metoda rudarstva koristi mikročip posebno dizajniran za izračunavanje algoritama najbržom mogućom brzinom. Kao što je ranije spomenuto, oni mogu izračunati više od 100 000 puta brže od CPU-a. Ovi su modeli izrađeni po mjeri, pa morate kupiti novi ASIC model za svaki novi novčić koji želite iskopati. Ovi strojevi mogu pokrenuti do 3.000,00 USD, poput Antminer S9 modela.

Cijene se razlikuju ovisno o tome kupujete li ga rabljenog ili novog. Na mreži možete pronaći puno korištenih modela s obzirom da neki rudari u prvom mjesecu zarade samo 10 USD.

Uzimajući u obzir koliko se brzo može izračunati ASIC rudarstvo, trebate pravilno hlađenje i ventilaciju za svoj hardver. Pripremite svoje obožavatelje i AC! Također, vidjet ćete skok u troškovima računa za električnu energiju, pa biste možda trebali razmisliti o preseljenju na mjesto s nižim cijenama energije.

Nakon što kupite svoj hardver, morat ćete instalirati najnoviji softver za rudarstvo Zcash. Nastavite čitati kako biste saznali koji softver morate kupiti da biste započeli s rudarstvom Zcash-a.

Bilješka: Govoreći o hardveru, trebali biste dobiti i a pouzdan hardverski novčanik kako bi vaša imovina bila sigurna. Nekoliko preporučenih opcija uključuju Ledger Nano X i Trezor Model T.

Softver za rudarstvo Zcash

Za početak postoji Zcash Vodič za korisnike možete slijediti, što bih svakako preporučio ako planirate raditi s CPU-om. Ovaj vam vodič nudi cjelovit paket koji će vam omogućiti pokretanje punog čvora, mog s vašim CPU-om. Uključuje čak i novčanik koji možete koristiti za slanje i primanje Zcash-a. To je sjajna početna točka u softveru za rudarstvo Zcash.

Kada pokrenete puni čvor, to znači da ste zaduženi za provjeru valjanosti transakcije i blokova. Mnogi čvorovi također pomažu mreži prihvaćajući transakcije i blokove od drugih punih čvorova, provjeravajući valjanost tih blokova, a zatim ih prenoseći na daljnje cjelovite čvorove.

Ne zaboravite da je blockchain sustav provjere koji ovisi o čvorovima kako bi potvrdio da postoje transakcije. Ako pokrenete čvor, vi ćete biti osoba odgovorna za provjeru tih podataka – i naravno, imat ćete pomoć svog hardvera.

Ograničenje početnog paketa softverskog softvera Zcash i korisničkog vodiča je to što vam omogućuje samo korištenje CPU-a za rudarstvo. To znači da ćete, ako ste odvojili vrijeme za nadogradnju na GPU rudarsku platformu, sami morati donijeti odluku o softveru. Morat ćete pronaći program koji iskorištava vaše GPU-ove.

Dva softverska programa koja preporučujem za grafičke procesore su Optiminer i EWBF Cuda. Ovi se programi mogu besplatno preuzeti na navedenim vezama.

Iako se možda čini ogroman broj opcija, dobra vijest je da na mreži postoji mnogo videozapisa s uputama i foruma za podršku koji vam mogu pomoći.

Dakle, dodatno istražite ako ne možete donijeti odluku koja se temelji samo na ovom vodiču.

BitcoinTalk je dobro mjesto za početak, ili biste me mogli pitati! Ako imate pitanja, slobodno ostavite komentar i javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Je li Zcash rudarstvo isplativo?

Kako cijena trenutno stoji, Zcash rudarstvo je isplativo. Kao i druga ulaganja, naravno, i vi preuzimate financijski rizik. Ako bi cijena novčića Zcash pala preko noći, vaš bi prihod trpio. Možda će vam se činiti lako jednostavno postaviti sustav i pasivno zaraditi, ali nemojte podcjenjivati ​​povezane rizike.

Ovisno o izvoru koji pogledate, naći ćete različite odgovore za to ima li Zcash mining snažan ROI. U usporedbi s Oprema za rudarstvo Ethereuma u ovom postu, Zcash je izašao kao gubitnik. Donijela je više od 40,00 dolara manje od onoga što je ETH dao istog mjeseca.

Kao što sam rekao, najbolje je pogledati oko sebe i istražiti ovo dalje. Pretražujte forume, postavljajte pitanja, gledajte videozapise itd. Profitabilnost se može razlikovati zbog mnogih različitih čimbenika. Ne podcjenjujte moć ulaganja u veliku platformu. Ali nemojte se iznenaditi ako ne dobijete rezultate koje biste očekivali nakon čitanja jedne ili dvije priče o uspjehu.

Glavna komponenta profitabilnosti svih vrsta rudarstva su troškovi električne energije. Ako su cijene električne energije skupe, dobit će vam pogoditi!

Također provjerite što vaši lokalni zakonski službenici kažu o rudarstvu prije nego što izađete i kupite svu svoju opremu. Ovisno o tome gdje se nalazite, možda imate lokalne usklađenosti koje morate ispuniti da biste započeli rudarenje. Zapravo, na nekim mjestima poput Plattsburgha u New Yorku uopće ne smijete kopati.

Prije nego što krenete, samo sam želio podijeliti još jednu brzu činjenicu o Zcashu koju možete podijeliti sa svojim kripto prijateljima:

U petak, 28. listopada 2016., na dan kada je Zcash prvi put predstavljen, bio je to najskuplji novčić na svijetu. Trošak Zcash-a taj je dan bio jedan Zcash za 3299 Bitcoina.

Zaključak

Sada znate sve o rudarstvu Zcash. Znate kakvu opremu trebate za miniranje Zcash-a i vrijedi li ili ne. Sjetite se samostalno istražiti prije nego što potrošite vrijeme i novac.

Ako odlučite da se Zcash rudarstvo ne isplati, tada ga možete kupiti ili mijenjati pouzdane kripto razmjene, uključujući Coinbase, Binance i Kraken.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas pitajte. Rado bih vam pomogao!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map