Zcash Mining: Kako izkopati Zcash?

Oktobra 2017 sta JP Morgan in Zcash napovedala partnerstvo, ki bo integriralo tehnologijo Zcash v kvorum JP Morgan. Preberite ta priročnik, da ugotovite, zakaj JP Morgan in preostali kripto prostor brenčijo o Zcashu. To je 24. najvišje uvrščeni kovanec od skoraj 1.600. Ugotovimo, zakaj je postal eden najbolj vročih kovancev, ki jih rudarim!

Ta priročnik vam bo povedal vse o tem, kaj je Zcash, kaj je Zcash rudarstvo, katera najboljša rudarska oprema je na voljo in še veliko, veliko več! Začeli bomo s tem, da se bomo malo pogovorili o Zcashovi zadnji zgodbi, preden bomo začeli razmišljati o njenem pridobivanju.

Če ste že prepričani v svoje znanje o samem Zcashu, preskočite na razdelek »Kako izkopati Zcash«.

Prav tako je pošteno omeniti, da jih je veliko lažji načini pridobivanja Zcash. Lahko preprosto kupite ali trgujte na zanesljivi borzi kriptovalut. Nekaj ​​priporočenih možnosti vključuje Coinbase, Binance in Kraken.

Izvor Zcash

Zcash se je sprva začel kot vilice Bitcoin, prvotno imenovan Zerocash Protocol. Naslov je bil sčasoma skrajšan na Zerocash in nato končno na Zcash leta 2016. Tako kot Bitcoin ima tudi Zcash omejeno ponudbo 21 milijonov kovancev, vendar se tu podobnost med obema kovancema precej ustavi. Kovanca se močno razlikujeta, ko gre za preglednost.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Če uporabljate Bitcoin, lahko, če poznate naslov nekoga, vidite vse transakcije s podrobnimi zneski cen. Vendar pa so pri Zcash-u vse informacije, kot sta destinacija plačila in znesek, šifrirane, tako da je vaša finančna zgodovina varna. Zcash zgolj prikazuje, da se je transakcija zgodila, ne pa tudi, kdo je bil med transakcijami ali koliko denarja je bila transakcija namenjena.

Uslužbenci Zcash-a plačilnega sistema ne kličejo anonimnega, vendar ima protokol veliko značilnosti, ki bi jih imeli za anonimne.

Kako izkopati Zcash

Tako kot Bitcoin tudi na Zcash lahko rudarite na različne načine. Dva glavna načina rudarjenja Zcash sta Pool Mining in Solo Mining. Spodaj bom razčlenil razliko med Pool Mining in Solo Mining in opisal, kateri je po mojem mnenju bolj koristen.

Pool Mining

Rudarstvo v bazenu pomeni samo, da se kombinirate z drugimi rudarji ali združite skupaj, da povečate možnosti, da boste prejeli možnost rudarjenja bloka. Nato rudarji zberejo nagrado za uspešno kopanje bloka in jo enakomerno razdelijo na podlagi računalniške moči, ki jo je vsak rudar prispeval k rudarskemu skladu Zcash.

Zcash rudarski bazen

Ta koncept si lahko predstavljate kot loterijski sklad. Vaše možnosti za zmago na loteriji so majhne. Če se pridružite drugim rudarjem, se vaše možnosti za zmago povečajo, delež zmagovalcev pa se zmanjša.

Opomba: Če se pridružite skupini za rudarstvo v bazenu, boste morda morali plačati pristojbino za rudarstvo v bazenu.

Druga glavna vrsta rudarjenja se imenuje samostojno rudarstvo.

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte kripto izmenjave TOP3 vzporedno

Samostojno rudarstvo

V nasprotju z rudarjenjem v bazenu rudarjenje samostojno rudarja ne sili, da se pri delu zanaša na druge ljudi. Po nekaterih virih samostojno rudarstvo in združeni rudar dajeta podobne rezultate. Vendar boste opazili, da je pri nekaterih kovancih, kot boste kmalu videli pri Zcashu, novejša tehnologija samostojno rudarstvo skoraj zastarela.

V preteklosti je bilo samo rudarstvo donosno za rudarstvo Zcash. Vendar je hitrost razpršitve omrežja zdaj zelo visoka. Ta dejavnik nekatere ljudi odvrne od samostojnega rudarjenja. Hitrost razpršitve omrežja si lahko predstavljamo kot način za merjenje procesorske moči znotraj Bitcoin (ali Zcash) omrežja. Ker je hitrost razpršitve omrežja visoka, zahteva veliko električne energije in drago strojno opremo. Namesto tega priporočam, da začnete z rudarskim bazenom.

Ne glede na to, ali kopate v bazenu ali se odločite za samostojno rudarjenje, boste za uspešno kopanje bloka nagrajeni. To je znano kot Block Reward. Spodaj preberite več o blokovskih nagradah.

Blokiraj nagrade

Block Rewards bodo izdali skupaj 50 Zcash (ZEC) vsakih 10 minut. To pomeni, da bo za vsak uspešen blok rudarjenja podeljenih 50 ZEC.

Če ste del rudarskega področja, bo Block Reward razdeljen med vse vas v združenju na podlagi računske moči, ki ste jo uporabili pri rudarjenju bloka. Na primer, rudar, ki je prispeval največ računske moči, bo prejel največ Zcash za uspešno dokončanje rudarjenja.

Upoštevati je treba, da bo 10% vseh izkopanih kovancev prejelo nagrado ustanoviteljev. To je nekaj posebnega za Zcash, čeprav imajo drugi kovanci podobno strukturo. To nagrado ustanoviteljev prejmejo razvijalci, ki so začeli Zcash. Sklad bo uporabljen iz razlogov, kot je nenehna razvojna podpora Zcash-a, in za ustanovitev neprofitne organizacije v skupini ZCash.

Preden začnete razmišljati o stvareh, kot so rudarski bazeni in Block Rewards, boste morali kupiti nekaj strojne in programske opreme za rudarstvo Zcash, da nadgradite svoj trenutni računalniški sistem. Rudarstvo zahteva veliko energije. Kot je navedeno v enem viru, skoraj 10 ameriških gospodinjstev se lahko en dan napaja z električno energijo, porabljeno za eno bitcoin transakcijo. Poglejmo, zakaj rudarstvo zahteva toliko moči.

Kaj potrebujete za začetek rudarjenja Zcash?

Najprej potrebujete rudarsko strojno opremo. To je stroj, ki ga boste uporabili za zagon programske opreme za rudarstvo, kar je druga stvar, ki jo bomo obravnavali kasneje.

Za začetek morate razumeti razliko med rudarjenjem procesorjev, ASIC in rudarjenjem GPU. To so 3 vrste računskih moči, s katerimi lahko rudarite.

CPU rudarstvo

Ta vrsta rudarjenja porablja moč procesorja vašega računalnika. To je sestavni del vašega računalnika. Odgovorna je za obdelavo vseh opravil, ki se izvajajo med delovanjem računalnika. Ta vrsta zasnove je optimizirana za hitro preklapljanje med nalogami.

Gre za vrsto rudarjenja, ki je bila v zgodnjih dneh Bitcoina veliko bolj priljubljena. Vendar čipi ASIC nadomeščajo procesorje, saj lahko procesorske čipe premagajo do 1.000.000-krat.

The AMD Ryzen Threadripper 1950x je na Amazonu naveden na 889,99 USD. Ima 16 jeder in 32-nitni procesor.

GPU rudarstvo

Po drugi strani pa rudarjenje GPU za rudarstvo uporablja računalniške grafične kartice. Na grafične procesorje gledajo kot na prilagodljivo alternativo čipom ASIC in CPU. Ti se pogosto uporabljajo za igre na srečo, ker lahko grafični procesor hitro obdela grafiko.

To je priljubljena možnost za rudarje Ethereuma. Cene grafičnih procesorjev pa neverjetno visoko naraščajo, igralci in drugi, ki uporabljajo grafične procesorje iz razlogov, ki niso kripto rudarjenje, pa se začnejo pritoževati.

Primer GPU enote je Nvidia GeForce GTX 1070. Te enote trenutno ni na zalogi na spletnem mestu Nvidia, vendar je na trgu Amazon navedena za 597,50 USD.

Nvidia trgovina Geforce Gtx 1070

ASIC Rudarstvo

ASIC metoda rudarjenja uporablja mikročip, posebej zasnovan za izračun algoritmov s čim hitrejšo možno hitrostjo. Kot smo že omenili, lahko ti izračunajo več kot 100.000-krat hitreje kot CPU. Ti modeli so izdelani po meri, zato morate za vsak nov kovanec, ki ga želite pridobiti, kupiti nov model ASIC. Ti stroji vam omogočajo do 3.000,00 USD, kot model Antminer S9.

Cene se razlikujejo glede na to, ali ga kupite rabljenega ali novega. V spletu boste našli veliko rabljenih modelov, saj nekateri rudarji v prvem mesecu zaslužijo le 10 USD.

Glede na to, kako hitro lahko ASIC rudarstvo izračuna, potrebujete ustrezno hlajenje in prezračevanje za svojo strojno opremo. Pripravite svoje oboževalce in AC! Prav tako boste opazili porast stroškov računa za elektriko, zato boste morda želeli razmisliti o selitvi na lokacijo z nižjimi cenami energije..

Ko kupite strojno opremo, boste morali namestiti najnovejšo programsko opremo za rudarstvo Zcash. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, katero programsko opremo morate kupiti, da začnete rudariti Zcash.

Opomba: Če govorimo o strojni opremi, bi si morali priskrbeti tudi a zanesljiva strojna denarnica da bo vaše premoženje varno. Nekaj ​​najbolj priporočljivih možnosti vključuje Ledger Nano X in Trezor Model T.

Programska oprema za rudarstvo Zcash

Za začetek obstaja Uporabniški priročnik za Zcash lahko sledite, kar bi vsekakor priporočal, če nameravate rudariti s CPU. Ta priročnik vam ponuja celoten paket, ki vam bo omogočil zagon celotnega vozlišča, ki je moje s svojim procesorjem. Vključuje celo denarnico, s katero lahko pošiljate in prejemate Zcash. Je odlična vstopna točka v programsko opremo za rudarstvo Zcash.

Ko zaženete polno vozlišče, to pomeni, da ste zadolženi za preverjanje veljavnosti transakcije in blokov. Številna vozlišča omrežju pomagajo tudi tako, da sprejemajo transakcije in bloke iz drugih polnih vozlišč, jih validirajo in nato posredujejo nadaljnjim polno zagnanim vozliščem.

Ne pozabite, da je veriga blokov sistem preverjanja, ki je odvisen od vozlišč za preverjanje obstoja transakcij. Če zaženete vozlišče, boste vi oseba, ki bo odgovorna za preverjanje teh informacij – in seveda boste imeli pomoč strojne opreme.

Omejitev začetnega paketa in uporabniškega priročnika za programsko opremo za rudarstvo Zcash je, da vam omogoča samo uporabo CPU-ja za rudarstvo. To pomeni, da boste morali sami izbrati programsko opremo, če ste si vzeli čas za nadgradnjo na rudarsko ploščad GPU. Poiskati boste morali program, ki bo izkoristil vaše grafične procesorje.

Dva programa, ki jih priporočam za grafične procesorje, sta Optiminer in EWBF Cuda. Oba programa si lahko brezplačno naložite na povezavah.

Čeprav se morda zdi ogromno možnosti, je dobra novica, da je v spletu veliko poučnih videoposnetkov in forumov za podporo, ki vam lahko pomagajo.

Torej, raziskujte, če se ne morete odločiti samo na podlagi tega vodnika.

BitcoinTalk je dober kraj za začetek, ali pa bi me lahko vprašali! Če imate kakršna koli vprašanja, vas prosimo, da pustite komentar in se oglasim v najkrajšem možnem času.

Je rudarstvo Zcash donosno?

Ker cena trenutno stoji, je Zcash rudarstvo donosno. Tako kot druge naložbe tudi vi seveda tvegate finančno. Če bi cena kovanca Zcash čez noč padla, bi trpel vaš dohodek. Morda se zdi enostavno preprosto postaviti ploščad in pasivno zaslužiti, vendar ne podcenjujte s tem povezanih tveganj.

Glede na vir, ki ga pogledate, boste našli različne odgovore, ali ima Zcash rudarstvo močan ROI. V primerjavi z Rudarska ploščad Ethereum v tej objavi, Zcash je prišel kot poraženec. To je prineslo več kot 40,00 USD manj kot tisto, kar je ETH prinesel v istem mesecu.

Kot sem rekel, je najbolje, da se ozremo naokoli in to še raziskujemo. Brskajte po forumih, postavljajte vprašanja, oglejte si videoposnetke itd. Dobičkonosnost se lahko razlikuje zaradi številnih različnih dejavnikov. Ne podcenjujte moči vlaganja v obsežno ploščad. Vendar tudi ne bodite presenečeni, če ne boste dobili rezultatov, ki bi jih pričakovali po branju ene ali dveh zgodb o uspehu.

Glavna sestavina dobičkonosnosti vseh vrst rudarjenja so stroški električne energije. Če so vaše cene električne energije drage, bo vaš dobiček na udaru!

Preden odidete in kupite vso opremo, preverite, kaj o rudarstvu pravijo vaši lokalni uradniki. Glede na to, kje ste, imate morda lokalne skladnosti, ki jih morate izpolniti, da začnete rudariti. Pravzaprav ponekod, kot je Plattsburg, New York, sploh ne smete rudariti.

Preden odidete, sem želel deliti še eno hitro dejstvo o Zcashu, ki ga lahko delite s svojimi kripto prijatelji:

V petek, 28. oktobra 2016, na dan, ko je bil prvič predstavljen Zcash, je bil to najdražji kovanec na svetu. Stroški Zcaša tistega dne so znašali en Zcash za 3299 Bitcoinov.

Zaključek

Zdaj veste vse o rudarjenju Zcash. Veste, kakšno opremo potrebujete za rudarstvo Zcash-a in ali se vam splača. Ne pozabite opraviti lastnih raziskav, preden zapravite čas in denar.

Če se odločite, da se rudarstvo Zcash ne splača, se lahko odločite za nakup ali trgovanje z njim zanesljive kripto izmenjave, vključno s Coinbase, Binance in Kraken.

Če imate kakršna koli vprašanja, vas prosimo, ne oklevajte. Z veseljem bi bil v pomoč!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map