Top 5 najboljih izbora softvera za rudarenje bitkoina: ulazi i izlazi

Bok tamo! Dobrodošli u ovaj vodič za odabir najboljeg softvera za rudarenje bitcoina. U ovom članku razmotrit ću pet najboljih dijelova softvera koji se koriste za kopanje Bitcoina. Usporedit ću različite značajke svakog softvera za Bitcoin rudare i na kraju biste trebali imati dobru ideju o tome koji će softver biti najbolji za vas.

Naravno, najbolji softver za Bitcoin rudarstvo ovisit će o puno različitih stvari. Važno je razmisliti o vrsti operativnog sustava koji koristite (Windows 10 softver za rudarstvo bitcoina može se uvelike razlikovati od Mac OS programa), razinu stručnosti koju imate na računalu i želite li isključivo kopati Bitcoin.

To je zato što vam neki softver za rudarstvo Bitcoina omogućuje povremeno prebacivanje kriptovalute koju rudarite, a neki vam čak omogućuju istovremeno miniranje dviju valuta!

Imajte na umu da postoje super jednostavni načini za stjecanje Bitcoina. Možete ga kupiti ili trgovati na raznim razmjenama kriptovaluta. Posebno se preporuča uzeti u obzir Coinbase i Binance.

Priprema za rudarstvo

Tijekom vodiča započet ću sa kratkim uvodom o tome što podrazumijevamo pod rudarstvom kriptovaluta. Zatim ću prijeći na kratku raspravu o raznim ciljevima kripto rudara i kako će to utjecati na njihov izbor softvera Bitcoin rudar.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Zatim ću prijeći na glavni dio vodiča – uspoređujući najbolji dostupan softver za rudarstvo Bitcoina. Ovaj će odjeljak sadržavati malo korisnih informacija o pet najistaknutijih softverskih dijelova danas za rudarstvo Bitcoina.

Obradit ću MultiMiner, CGMiner, EasyMiner i BitMinter. Vodič će dati kratki pregled svakog od ovih dijelova softvera Bitcoin rudar. Pokušat ću dati i scenarij ili korisnika za koji je svaki najprikladniji. Konačno, vodič će završiti usporednom tablicom tako da na najjasniji mogući način možete pogledati neke specifikacije svakog programa. Tu će biti i veza za preuzimanje svakog softverskog dijela!

Kao i obično, imam puno toga za proći u ovom vodiču. Dakle, ne gubimo više vremena!

(Ako ste već sigurni u svoje znanje o rudarstvu kriptovaluta, slobodno prijeđite na sljedeći odjeljak – Najbolji softver za rudarstvo bitcoina ovisit će o vašim ciljevima)

Razumijevanje procesa

Prije nego što počnemo razmatrati razne softvere za rudarstvo bitcoina koji su danas dostupni, trebao bih započeti kratkom lekcijom o rudarstvu kriptovaluta.

Uloga rudarstva kriptovaluta je provjeravati transakcije koje se odvijaju na mreži kriptovaluta. Da bi to učinili na način koji je dovoljno siguran na mreži poput Bitcoin mreže, računalni sustavi moraju pogoditi niz znakova koji se nazivaju hash. Ovaj postupak pogađanja poznat je i kao „Dokaz o radu“.

Dokaz o radu je ono što osigurava mrežu. Jasno je da je i to prilično robusna sigurnosna metoda budući da u devet godina postojanja nikada nije bilo uspješnog napada ili narušavanja sigurnosti na Bitcoin mreži. Uz mrežu koja se procjenjuje na milijarde dolara, sigurnost je naravno od vitalnog značaja!

Rudarstvo kriptovaluta može se izvoditi s raznim hardverskim dijelovima. To uključuje CPU-ove (središnje procesorske jedinice), GPU-ove (grafičke procesne jedinice) i ASIC-ove (integrirani krugovi specifični za primjenu). Svaki od njih može izvršiti određeni broj nagađanja u hashu u određenom vremenu. To se naziva hashrate hardvera.

CPU obično nude najniži hashrate (manje nagađanja u sekundi). U međuvremenu, ASIC-ovi nude najveći hashrate. GPU-ovi padaju negdje na sredinu. Međutim, ASIC-ovi su daleko najskuplja jedinica za rudarstvo kriptovaluta kako za kupnju, tako i za nastavak rada. Oni trebaju puno električne energije!

U dobra stara vremena Bitcoina, CPU-ovi su bili lako dovoljno snažni za iskopavanje Bitcoina. Međutim, sada kada je rudarstvo kriptovaluta postalo popularnije, konkurencija je prevelika da bi CPU-ovi ili čak GPU-ovi mogli profitabilno iskopati Bitcoin mrežu.

Kao rezultat, rudarstvo bitcoina danas isključivo obavljaju ASIC uređaji.

Najbolji softver za rudarstvo bitcoina ovisit će o vašim ciljevima

Softver za rudarstvo koristi računalo za interakciju s rudarskim hardverom. Upravlja raznim uređajima koje imate. Usmjerit će ih na rudarenje kao dio određenog bazena, promjenu brzine ventilatora, promjenu valute u moju – sve dobre stvari!

U konačnici, najbolji softver za Bitcoin rudarstvo ovisit će o nekoliko čimbenika. Prvo, naravno, želite li rudariti isključivo Bitcoin ili altcoin također? Dalje, koje različite dijelove hardvera posjedujete.

Napokon, imate li puno vještina u korištenju naredbi za pokretanje programa ili biste radije koristili grafičko korisničko sučelje – poznato i kao lijep program s prikladno označenim gumbima za klikanje i tako dalje!

Za potrebe ovog članka pretpostavit ću da samo želite iskopati Bitcoin. Stoga ćete vjerojatno već imati namjenski izgrađen dio rudarskog hardvera (ASIC). Primjeri toga uključuju Antminer S9 iz Bitmaina, Avalon6 i Bitfury B8.

Ovi dijelovi hardvera izgrađeni za rudarstvo Bitcoina mogu se koristiti i za rudarstvo drugih kripto valuta poput Digibytea i Peercoina. Zapravo mogu iskopati bilo koju kriptovalutu koja koristi algoritam SHA256.

Postoje različiti ASIC-ovi koji su dizajnirani i za druge algoritme. Na primjer, Litecoin i DOGE moraju se kopati pomoću specifičnog ASIC rudarskog hardvera. Međutim, ovaj članak ne govori o hardveru ili drugim kripto datotekama. Sve se vrti oko najboljeg softvera za rudarenje Bitcoina! Imajući to na umu, prijeđimo na posao.

MultiMiner – najbolji rudarski softver za početnike

Softver MultiMiner rudarski je softver zasnovan na grafičkom korisničkom sučelju (GUI) koji je razvijen kao dio softvera za rudarstvo Bitcoin sustava Windows 10. Moguće ga je koristiti s Linuxom ili MacOS-om, ali za to će biti potreban dodatni softver.

Zahvaljujući svom grafičkom sučelju, MultiMiner je omiljeni rudarski softver mnogih početnika.

Sve je jednostavno kada se koristi softver MultiMiner. Nakon što ste uspješno instalirali program, MultiMiner vas upućuje kako se točno povezati s bazenom. To uključuje obavijest kada trebate unijeti svaki podatak povezan s rudarskim bazenom koji ćete koristiti.

Štoviše, svi potencijalno komplicirani pojmovi prikladno su objašnjeni. Iz tih razloga mogu s povjerenjem preporučiti MultiMiner najneiskusnijim rudarima kripto valuta.

Nakon što ste bili vođeni kroz postupak postavljanja, MultiMiner zatim traži hardver. Popisat će pojedinosti svakog uređaja koje može preuzeti. Primjeri tih detalja uključuju prosječnu snagu raspršivanja uređaja i bazena na koji je povezan. Uz to će se prikazati i predviđena dobit koju možete generirati.

MultiMiner se također može odjednom povezati s brojnim bazenima. Postoji čak i opcija da uređaj u bilo kojem trenutku automatski iskopa najisplativije novčiće ili da cilja one koji nude najmanju poteškoću.

Softver je potpuno besplatan, ali postoji mogućnost slanja 1% rudarske dobiti izravno programeru. To je potpuno dobrovoljno, a čak biste mogli odlučiti slati dobit na tjedan ili mjesec dana, a zatim onemogućiti donaciju. Potpuno ovisi o vama! MultiMiner je za vas? Preuzmite najnovije izdanje ovdje.

Evo popisa preporučeni rudarski softver:

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

CGMiner – najbolji rudarski softver za napredne korisnike računala

Jedan od najčešće korištenih dijelova softvera za rudarenje bitcoina je CGMiner koji se temelji na Linuxu. Postoji već dugo (gotovo šest godina). Također je u potpunosti kodiran u programskom jeziku C. To znači da je kompatibilan sa gotovo svim operativnim sustavima. Također se temelji na kodu za rano popularni rudarski softver CPUMiner.

CGMiner koristi sučelje naredbenog retka i podržava razne bazene i uređaje za rudarenje. Usprkos tome, riječ je o vrlo jednostavnom sučelju naredbenog retka. Koristi jednostavne naredbe na tipkovnici za promjenu postavki, poput brzine ventilatora. Međutim, budući da ne nudi grafičko korisničko sučelje, vjerojatno je to dio softvera za rudarenje Bitcoina koji je najbolje spremiti za napredne korisnike.

Iako je CGMiner u velikoj mjeri dizajniran za upotrebu s uređajima za hardversko rudarstvo, s njim možete koristiti i GPU-ove, pa čak i CPU-ove.

Unatoč činjenici da sam rekao da je kompatibilan s većinom operativnih sustava, CGMiner je prilično nezgodno instalirati na Windows 10 strojeve. Razni antivirusni softver pokušat će blokirati preuzimanje, a Windows Defender također će korisnicima otežati rad.

Ako se ne bojite crnog zaslona s puno naoko nerazumljivog teksta, CGMiner je možda pravi za vas. Možete ga preuzeti ovdje.Softver za rudarstvo bitkoina - CGMiner

Ako vam gornja slika izaziva nelagodu, možda je bolji izbor za vas softver grafičkog korisničkog sučelja (GUI), bitcoin rudarski softver!

EasyMiner – najbolje za rudare koji istodobno žele rudariti Bitcoin i Litecoin

EasyMiner je još jedan izvrstan softver. Poput MultiMinera, EasyMiner ima user-friendly GUI. Služi kao prednja strana za CGMiner i CPUMiner.

EasyMiner automatski ulazi u način “MoneyMaker” pri prvom učitavanju. Ovo trenutno stvara Litecoin novčanik i započinje rudarstvo pomoću CPU-a vašeg računala u privatnom bazenu. Ovo je više demonstracija korisnosti nego način zarade. Trenutna poteškoća rudarenja Litecoina znači da je malo vjerojatno da će donijeti dobit.

Kao što biste očekivali od softvera za rudarstvo bitcoina s GUI-jem, nadzorna ploča EasyMinera postavljena je na način koji olakšava navigaciju. Možete promijeniti koji rudarski bazen upotrebljavate, promijeniti mrežne postavke i pregledati kripto novčanike, jednim klikom.

Iako je vrlo pogodan za upotrebu CPU-a i GPU-a, EasyMiner također može rudariti kriptore koristeći napredniji hardver. Oni korisnici koji traže jednostavan program za rad s ASIC jedinicom bit će impresionirani.

EasyMiner može istodobno pokretati i CGMiner i CPUMiner. To znači da će se vaš CPU ili GPU usredotočiti na Litecoin, a vaš ASIC (ako ga imate) fokusirati se na rudarenje Bitcoina.

Nažalost, čini se da se izdaje kada se EasyMiner koristi sa sustavom Windows 10. Određeni će antivirusni programi ukloniti datoteke povezane s njim. To je zato što podsjeća na zlonamjerni program koji se može instalirati na računalo bez korisnikova znanja. Ovaj zlonamjerni softver, kao što je poznat, tada može iskopati kriptovalutu za hakera koji ga je stvorio.

Ako mislite da je EasyMiner najbolji dio softvera za rudarenje bitcoina za vas, možete ga dobiti na sljedeći način veza. Ako ste tražili besplatni softver za rudarenje Bitcoina, imate sreće! Oh, i to je također potpuno otvoreni izvor!

Najbolje za brzo postavljanje – BitMinter

Sljedeći u našem izdanju softvera za rudarenje bitcoina je BitMinter. Ovaj softver koristi određeni bazen za rudarenje koji ima prikladno isto ime. Postavljanje je vrlo jednostavno, a usluga se ponosi time što je Bitcoin izravno rudarila i dala “visoke isplate”.

BitMinter ima podršku za sve glavne operativne sustave – Windows, Mac OS, Linux. Budući da je dizajniran za upotrebu s vlastitim bazenom, postupak postavljanja također je vrlo brz. Čim se prijavite za bazen i instalirate softver, prilično ste dobri!

Sam softver potpuno je besplatan. Međutim, BitMinter spremište naplaćuje 1% kao proviziju za rudarstvo s njima. Ovo je ipak jedna od nižih naknada za rudarski bazen. Naročito je nizak ako uzmete u obzir da ljudi poput BTC.com naplaćuju ogromnih 4%!

Ako ste uvjereni i želite isprobati BitMinter i njegovo rješenje na jednom mjestu za rudarenje bitcoina, možete preuzeti klijent ovdje.Softver za rudarstvo bitkoina - BitMinter klijent

Evo klijenta BitMinter u punom sjaju! Kako to izgleda cool sa svojim mjeračem snage tipa brzinomjera!?

Softver za Bitcoin rudarstvo: Tablica za usporedbu

U nastavku sam priložio usporednu tablicu pet dijelova softvera za rudarenje bitcoina koje sam obradio gore. To bi vam trebalo pružiti brzu i jednostavnu referentnu tablicu za usporedbu svakog od različitih programa. Nadamo se da pomoću nje možete odlučiti što je najbolje za vas.

EasyMiner CGMiner MultiMiner BitMinter
Programski jezik N / A C C # Scala
Povezani bazen N / A CKBazen N / A BitMinter
Operacijski sustav Windows, Linux Windows, Linux, Mac OS X Windows, Mac OS X, Linux Windows,

Mac OS, Linux

Podržani uređaji ASIC-ovi,

FPGA

CPU, GPU, ASIC, FPGA GPU-ovi, ASIC-ovi, FPGA-i ASIC-ovi, GPU-ovi, FPGA-i
Trošak Besplatno Besplatno Besplatno (1% neobavezna donacija) Besplatno za preuzimanje, 1% za upotrebu BitMinter spremišta.
GUI? Da Ne Da Da
Otvoreni izvor Da Da Da Da

Zaključak

Pa to je to! To je vodič za najvažnije dijelove softvera za rudarenje bitcoina koji su danas dostupni. Nadam se da ste iz toga nešto naučili. U konačnici, najbolji dio rudarskog softvera za vas ovisit će o vašim jedinstvenim okolnostima. To će uključivati ​​koji hardver koristite, s kojim operativnim sustavom planirate koristiti softver i vašu razinu stručnosti kada su računala u pitanju.

Da biste se odlučili za najbolji softver za vas, nekoliko pitanja možete si postaviti:

  • Želite li iskopati Bitcoin? (nadamo se da, jer inače vam je ovaj vodič gubio vrijeme!)
  • Trebate li softver za rudarstvo bitcoina Windows 10 ili koristite neki drugi operativni sustav?
  • Koliko ste vješti u korištenju računala? Plaši li vas misao na naredbeni redak dnevna svjetla iz vas?
  • Tražite li besplatni softver za rudarstvo Bitcoina koji možete koristiti uz nisku naknadu za rudarstvo?
  • Kakav hardver koristite – ASIC, GPU, CPU?

Odgovori na ova pitanja, zajedno s ovim korisnim vodičem, trebali bi vam pomoći u odluci koji ćete dio softvera za rudarenje bitcoina koristiti.

Trebate savjet za odabir hardvera za rudarstvo Bitcoina? Ovdje pogledajte moje najbolje slike.

U slučaju da odlučite da Bitcoin rudarstvo nije za vas, onda odaberite pouzdane kripto burze za kupnju BTC-a. Najpouzdaniji su Coinbase i Binance.

Dakle, to je sve za što danas imam vremena o ovoj temi. Sa svim vašim novim informacijama, što mislite? Postoji li dio softvera za rudarenje bitcoina za koji mislite da je najbolji? Voljeli bismo čuti vaše mišljenje o toj temi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map