Što je Monero: Gdje i kako kupiti Monero

Hej svima! Dobrodošli u moj cjeloviti vodič za kriptovaluta, Monero! Ovdje ćete saznati sve o Moneru, kao i gdje i kako kupiti Monero!

Monero je kriptovaluta koja je prilično jedinstvena i drugačija, pogotovo u usporedbi s Bitcoin. Zbog svoje jedinstvenosti polako, ali kontinuirano stječe popularnost.

Pokrenut u travnju 2014. godine, Monero sada ima tržišnu kapitalizaciju od oko 1,6 milijardi dolara. To je obično 10. ili 11. najveća kriptovaluta, ovisno o tržišnoj kapitalizaciji tog dana.

Monero nudi više privatnosti nego većina kriptovaluta, uključujući Bitcoin ili Litecoin. Jeste li i vi čuli za to, ali ne znate što čini?

Pa, reći ću vam točno što čini i još mnogo toga u ovom vodiču. Također ću vas provesti kroz korak po korak gdje i kako kupiti Monero.

Dakle, do kraja ovog vodiča imat ćete jasno razumijevanje što je Monero, kako radi i kako kupiti Monero.

Počnimo s Moneroovom pozadinom i onim što je čini toliko drugačijom!

Podrijetlo Monera

Jeste li znali da se izvorni projekt koji je doveo do rođenja Monera zvao Bytecoin? 2012. godine Bytecoin se u početku koristio protokol CryptoNote na kojem je izgrađen Monero. Više o CryptoNoteu kasnije.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Bytecoin je počeo stjecati popularnost 2014. godine, ali postojao je jedan problem – 80% Bytecoina već je bilo iskopano. Pojednostavljeno, od Bytecoina nije ostalo dovoljno kovanica da bi dugoročno potrajalo.

Tada su se neki programeri okupili kako bi stvorili novu valutu od Bytecoina i nazvali je Monero. Monero na esperantu znači konstruirani međunarodni pomoćni jezik.

Kako kupiti Monero: Monero ljestvice cijena.

Monero možete smatrati djetetom Bytecoina jer je zadržao većinu značajki Bytecoina.

Danas Monero vodi grupa od 7 programera, od kojih su samo dvoje izašli kako bi otkrili svoj identitet. Njih 5 odlučilo je ostati anonimno.


Dakle, odatle dolazi Monero i od tada je stekao veliku popularnost, kao što vidite na gornjem grafikonu. Trenutno je cijena oko 90 dolara.

Krenimo naprijed i upoznajmo Monerove značajke!

Po čemu se Monero razlikuje?

Poput Bitcoina, Monero jest digitalna valuta koji se mogu koristiti za slanje ili primanje plaćanja. Također, poput Bitcoina, Monero je nadograđen blockchain tehnologija. No, za razliku od Bitcoina, on koristi algoritam CryptoNote – to je ono što ga čini tako jedinstvenim.

Slijede ključne značajke Monera, koje se poprilično razlikuju od Bitcoina i svih ostalih kriptovaluta stvorenih od Bitcoina.

Privatnost

U Monero transakciji identiteti pošiljatelja i primatelja ostaju 100% privatno. Štoviše, Monero transakcije ne mogu se međusobno povezati i ne može se pratiti do njihove početne točke.

Na primjer, uzmite u obzir da na Boba prebacujete 15 Monero (XMR). Bob dalje prenosi 12 XMR na Kate. Kate zatim prenosi 10 XMR Mikeu. Ovdje treba napomenuti dvije stvari:

 • Samo biste vi i Bob znali za 15 XMR koje ste razmijenili, samo bi Kate i Bob znali za 12 XMR koje su razmijenili i tako dalje. Nitko drugi na svijetu ne može znati ako im ljudi koji su uključeni u transakciju ne odluče reći.
 • 10 XMR koje je primio Mike ne može se povezati ni s jednom od prethodnih transakcija. Dakle, ovih 10 XMR nikada vam se ne može vratiti.

Ako ste gore navedene transakcije radili pomoću Bitcoina, cijeli svijet mogao bi vidjeti sljedeće:

 • Javna adresa svakog pošiljatelja i primatelja;
 • Adrese svih pošiljatelja i primatelja tog Bitcoina od kada je prvi put stvoren.

Budući da svi mogu vidjeti na što trošite svoj novac, Bitcoin se ne smatra privatnim. Iako otkriva samo javnu adresu, ipak je moguće javiti se toj osobi koja je koristi.

To je jedan od ključnih čimbenika zbog kojih je Monero prilično popularan. Nitko ne želi da cijeli svijet zna za sve njihove transakcije, čak i ako jesu potpuno legalno.

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Zamjenjivost

Ova složeno zvučna značajka Monera izravni je rezultat njegove značajke privatnosti.

Jednostavno rečeno, bilo koje dvije jedinice koje se mogu zamijeniti su zamjenjive. Na primjer, 1 oz. zlata određenog stupnja vrijedi isto kao i još 1 oz. zlata iste ocjene, a novčanica od 50 dolara može se zamijeniti za bilo koju drugu novčanicu od 50 dolara.

Baš poput novčanica za zlato i dolar, Monero je također zamjenjiv. Čovjek bi pomislio da bi sve kriptovalute trebale biti zamjenjive, ali to nije slučaj. Bitcoin i sve ostale kriptovalute koje su izgrađene na Bitcoinu nisu zamjenjive. Možete li pogoditi zašto?

Što je Monero: Gdje i kako kupiti Monero

To je zato može se pratiti svaka Bitcoin transakcija da bi se vidjelo gdje je sve korišteno. Ako netko otkrije da je korišten u ilegalnoj trgovini, tada može odbiti prihvatiti ga. Dakle, okaljani Bitcoini nisu zamjenjivi s dobrima.

Međutim, praćenje povijesti Monero kovanica nije moguće. Dakle, svi Monero novčići su jednaki – dakle, zamjenjivi.

Skalabilnost

Skalabilnost bitcoina trenutno je jedna od tema o kojima se najviše raspravlja u kriptovaluti, čak i među ljudima koji pokušavaju naučiti kako kupiti Monero. U osnovi se odnosi na probleme povezane s broj transakcija koje Bitcoin mreža može odjednom obraditi.

Za obradu bloka Bitcoin transakcija potrebno je oko 10 minuta. To dovodi do maksimuma oko 7 transakcija obrađenih u sekundi. Znate li koliko transakcija može obraditi tvrtka za izdavanje kreditnih kartica Visa? To je 24.000 transakcija u sekundi! To je poprilična razlika!

Što je Monero: Gdje i kako kupiti Monero

Sada možete vidjeti zašto nam trebaju biti kriptovalute skalabilno. Monero radi bolji posao od Bitcoina u skalabilnosti. U Moneru se blok transakcija obrađuje svaki 2 minute. Nije savršeno, ali je bolje od 10 minuta!

Rudarstvo

Rudarstvo je proces provjeru transakcija kriptovaluta. Na primjer, Rudari bitcoina pobrinite se da su sve bitcoin transakcije koje se dogode na Bitcoin blockchainu valjane.

U osnovi rade ono što banka ili tvrtka s kreditnom karticom rade u slučaju internetskih transfera. Zauzvrat za obavljanje ovog posla, rudari se nagrađuju kriptovalutom koju iskopavaju.

Ideja koja stoji iza rudarstva bila je napraviti sustav decentralizirano. Dakle, to je trebala biti aktivnost koja bi mogla biti izvodi na vašem redovnom računalu, kod kuće ili na poslu.

Kako kupiti Monero: žena koja Monero kupuje telefonom.

Vremenom je rudarenje bitcoina postalo posao za profesionalce kako to zahtijeva visoko specijalizirani i skupi hardver. Monero, međutim, još uvijek možete iskopati od kuće koristeći svoj CPU ili GPU. To je vrlo važan čimbenik koji čini Monero doista decentraliziranim i vrlo popularnim među rudarima.

Monero i Bitcoin su poput jabuka i naranči – iako su na neki način slični, ali se i međusobno vrlo razlikuju.

Prije nego što krenemo u to kako kupiti Monero, raščistimo kako Monero točno funkcionira.

Kako funkcioniraju Monero Transakcije?

Pretpostavimo da želite poslati 6 XMR (Monero) Bobu da bi od njega kupio računalo. Ova transakcija uključuje sljedeće korake prije nego što budete mogli sretno posjedovati to računalo.

 • Pitali biste Boba za njegovu javnu adresu i poslali mu 6 XMR. Razmislite o javnom obraćanju poput broj vašeg bankovnog računa, koje možete koristiti za primanje sredstava.
 • Monero rudari uključit će vašu transakciju u blok koji je skupina transakcija koje se događaju u istom vremenskom okviru.
 • Ovi će rudari provjeriti vašu transakciju kako bi provjerili jeste li stvarno vlasnik 6 XMR koje želite poslati Bobu. Također osiguravaju da ne potrošite dvostruko. Dvostruko trošenje događa se kada iste Monero kovanice pošaljete dvjema ili više osoba.
 • Obično treba 2 minute da rudar potvrdi vašu transakciju. Kad to učini, o tome će biti obaviješteni i ostali rudari u mreži. Ponovno će provjeriti rezultate koje je postigao ovaj rudar kako bi bili sigurni da nema pogreške.
 • Ovim će Bob uspješno primiti 6 XMR i on će vam rado dati vaše računalo.

Dakle, je li tada sigurno koristiti Monero??

Rekao bih da, da!

Već ste vidjeli da Monero rješava pitanje dvostruke potrošnje. Uz to, njegova blockchain tehnologija osigurava da se podaci koje unosite putem slanja transakcija ne mogu uređivati.

Kako kupiti Monero: kupnja ili prodaja Monera na telefonu.

Sigurno ste čuli za mnoge incidente u kojima su hakirani poslužitelji banaka, što je rezultiralo ozbiljni gubici. Pa, jedan od razloga zašto blockchain tehnologija postaje toliko popularna jest taj što je super učinkovita u izbjegavanju takvih sigurnosnih propusta.

Pa, prije nego što znate kako kupiti Monero, bilo bi dobro vidjeti kako izgleda njegova budućnost i što biste trebali uzeti u obzir prije kupnje.

Potencijal Monera

Imate sve pravo osjećati se loše ako niste investirali u Monero prije par godina. Izraslo je iz 10 USD u siječnju 2017. do 494 dolara u siječnju 2018! Da ste uložili 500 američkih dolara u siječnju 2017., to bi postalo 24.700 američkih dolara u samo godinu dana!

Iako to ne možete promijeniti, možete pokušati shvatiti budući potencijal Monera da napravi informiranu investiciju.

Postoji nekoliko stvari koje idu u prilog Moneru i nekoliko stvari koje nisu. Pogledajmo što su:

Pros Monero

 • Privatnost i anonimnost, nešto što može biti vrlo poželjno;
 • The veća brzina obrade transakcija;
 • Povoljan za rudarstvo jer ne uključuje velika početna ulaganja poput Bitcoina ili Ethereuma.

Protiv Monera

 • Privatnost, koja je najveća snaga Monera, također djeluje protiv nje. Monero je postao jedna od omiljenih kriptovaluta za kriminalce koji ga koriste za financiranje ilegalne trgovine i terorizma.

To je Monero postalo očitom metom regulatornih tijela. Moglo bi imati loš učinak na budućnost Monera ako se na njega nametnu neki nepovoljni propisi.

 • Nema tako veliku zajednicu poput Bitcoina, Ethereuma ili Litecoina. Tako, tehnološki razvoj može biti sporiji u slučaju Monera. Na primjer, za Monero još uvijek nije dostupan hardverski novčanik, što je nužno u slučaju pohrane kriptovaluta.

Gledajući ove prednosti i nedostatke, vjerujem u to Monero je ovdje da ostane. Možda neće postati kripto # 1, ali stvarno vjerujem da će dugo ostati dio top 15.

Sad kad znate što je Monero i kako to radi, vrijeme je da odgovorite na druga pitanja, poput “kako kupiti Monero?”, “Gdje kupiti Monero?”, “Kako čuvati Monero?” I tako dalje.

Kako kupiti Monero?

Kupnja Monera može biti malo složenija od kupnje Bitcoina ili Ethereuma zbog nedostatka mogućnosti. U ovom korak-po-koraku o tome kako kupiti Monero, provest ću vas kroz dva načina za kupnju Monera:

 1. Korištenje drugih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Litecoin);
 2. Koristeći fiat novac (USD, EUR, GBP, JPY).

Ako već posjedujete druge kriptovalute i želite ih zamijeniti za Monero, tada je postupak jednostavan. Nažalost, nema mnogo opcija ako Monero želite kupiti izravno koristeći fiat valutu.

Što je Monero: Gdje i kako kupiti Monero

Da biste kupili Monero ili bilo koju drugu kriptovalutu, najvažniji je dio pronađite najprikladniju zamjenu za vaše potrebe. Razmjene kriptovaluta u osnovi su web platforme koje vam omogućuju kupnju i prodaju kriptovaluta. Neke platforme omogućit će vam zamjenu XMR-a za druge kovanice, dok će vam druge dopustiti kupite Monero kreditnom ili debitnom karticom, ili jednostavna devizna doznaka.

Ključne stvari koje biste trebali imati na umu prilikom odabira razmjene su:

 • Prihvaćaju li fiat valutu ili dopuštaju samo razmjenu kriptovaluta?
 • Koliki iznos transakcijske naknade naplaćuju?
 • Koliko su sigurni?
 • Koje kriptovalute podržavaju?
 • Prihvaćaju li kreditnu / debitnu karticu ili prihvaćaju samo bankovni prijenos?

U svakom slučaju, pogledajmo prvo gdje kupiti Monero koristeći drugu kriptovalutu.

Kako kupiti Monero pomoću Bitcoina ili Ethereuma

Postoje mnoge burze koje vam omogućuju kupnju Monera koristeći druge glavne kriptovalute, poput Bitcoina ili Etera. Prednost korištenja ove metode je u tome naknade od takve su razmjene općenito niže od onih koje prihvaćaju fiat valutu.

Ako ne posjedujete nijednu kriptovalutu, ali i dalje želite koristiti ovu metodu, prvo trebate otići na razmjenu poput Coinbase, kao što je prikazano na donjoj snimci. Coinbase je najprikladnija razmjena za početnike koji kupuju Bitcoin i Ether s fiatom, pa preporučujem da započnete tamo.

Kako kupiti Monero: naslovna stranica aplikacije Coinbase.

Postupak registracije Coinbase je vrlo jednostavno i jednostavno za upotrebu. Možete provjeriti naknade koje Coinbase naplaćuje za vašu zemlju ovdje.

Za detaljan vodič o kupnji kripto s Coinbase i slične platforme, pročitajte našu "Kako kupiti kriptovalute" vodič.

Nakon što primite Bitcoin na svoj račun, možete započeti postupak kupnje Monera. Da biste to učinili, prvo trebate prenijeti Bitcoin na burzu koja podržava Monero.

Postoje mnoge razmjene koje podržavaju Monero. Neki od najpopularnijih su:

Usredotočit ćemo se na Binance u ovom vodiču – jedna je od najčešće korištenih platformi, s trenutnim dnevnim prometom od oko 1,89 milijardi dolara. Binance naplaćuje naknadu za transakciju u iznosu od oko 0,1%.

Korak 1: Otvorite račun na Binanceu ovdje i popunjavanje dolje prikazanih podataka.

Kako kupiti Monero: kako se registrirati na Binance.

Nakon što ispunite ove podatke, primit ćete vezu za potvrdu e-pošte. Trebali biste to provjeriti i prijaviti se da biste nastavili dalje.

Korak 2: Kada se prvi put prijavite, dobit ćete mogućnost da to omogućite 2FA (2-faktorska autentifikacija) za vaš račun. Toplo se preporučuje da to učinite kako biste osigurali sigurnost svojih sredstava.

Od vas će se također tražiti dostavite svoje dokumente za potvrdu identiteta, poput putovnice ili vozačke dozvole. Kada ih predate, vaš će se račun aktivirati bilo gdje u roku od 12-24 sata.

Korak 3: Kada se prijavite, idite na karticu s oznakom ‘Fondovi, A zatim kliknite polog. Bit će padajući izbornik za odabir kripto valute koju trebate položiti. Kada odaberete Bitcoin, prikazat će vam se adresa Bitcoin depozita, koju biste trebali zabilježiti ili kopirati (ako odaberete Ethereum, umjesto toga prikazat će Ethereum adresu).

Kako kupiti Monero: račun računa na Binanceu.

Korak 4: Morate poslati svoj Bitcoin sa Coinbase na ovu adresu. Bit će potrebno oko 10 do 20 minuta da Bitcoin bude položen.

Korak 5: Sada možete kupiti XMR odlaskom na ‘RazmjenaNa početnoj stranici i pronalaženje XMR / BTC para, kao što je prikazano na donjoj slici.

Kako kupiti Monero: kartica razmjene kriptovaluta na Binanceu.

Nakon završetka kupnje moći ćete vidjeti svoje XMR kovanice na Binance računu. Otkrivanje gdje sigurno čuvati Monero također je nešto o čemu morate voditi računa. Ne brinite se – o tome ću govoriti kasnije u ovom vodiču.

Doznajmo sada kako kupiti Monero koristeći svoju fiat valutu, poput USD ili EUR!

Kako kupiti Monero sa USD ili EUR

Jedna od rijetkih poznatih burzi koja nudi Monero direktno protiv fiat valute je Kraken. Tako, Kraken je najbolji odgovor na pitanje ‘gdje kupiti Monero koristeći USD?’.

Kraken naplaćuje naknadu za transakciju, ali obično je niža od 0,36%! Nije loše, zar ne?

Dopustite mi da vas prođem kroz stepenice.

Korak 1: Ići platforma Kraken ovdje i registrirajte se popunjavanjem podataka kao što je prikazano na donjoj snimci.

Kako kupiti Monero: otvorite račun na Kraken.

Korak 2: Nakon što se prijavite, postupak je sličan onome u Binance. Kada se prijavite, vidjet ćete kartice pod nazivom ‘Potvrdite se‘I’Sigurnost’, Kao što je prikazano na donjoj snimci.

Kako kupiti Monero: provjera i sigurnost na Krakenu.

U Krakenu postoji više nivoa provjere, svaki sa sve većim iznosima ograničenja pologa / isplate. To od vas zahtijeva dostaviti različite vrste dokaza o identitetu (tj. putovnica, vozačka dozvola itd.) na svakoj razini, kao što je prikazano u nastavku.

Kako kupiti Monero: razine za potvrdu računa.

Na kartici sigurnosti Kraken nudi razne mogućnosti za omogućujući 2FA – moj osobni favorit je Google autentifikator.

Korak 3: Nakon što je vaš račun aktiviran, možete uplatiti sredstva na svoj Kraken račun. Kraken prihvaća fiat depozite u USD, EUR, JPY, i CAD. Sredstva prihvaćaju samo putem bankovnog prijenosa, a ne prihvaćaju kreditne kartice ili PayPal.

Da biste izvršili polog, prijavite se i idite na Račun > Financiranje > Depozit. Odaberite vrstu pologa koju želite izvršiti i slijedite dane upute.

Korak 4: Kad na računu imate sredstava, idite na "Novi poredak" tab za postavljanje narudžbi za kupnju Monera. Kada se nalog izvrši, dobit ćete Monero na svoj račun.

Kako kupiti Monero: narudžba za kupnju Monera.

Sad kad znate kako kupiti Monero, morate znati i gdje spremite ih jer njihovo spremanje na razmjenu nije najsigurnija opcija. Kraken nikada nije hakiran, ali je moguće.

Dakle, ako želite dodatno osigurati sigurnost svog Monera, trebat će vam novčanik za pohranu vaših XMR (Monero) kovanica.

Kako čuvati Monero?

Moja prva želja za pohranom bilo koje kriptovalute je hardverski novčanik, jer su najsigurnija dostupna opcija, ali nažalost, još nije dostupan Monero hardverski novčanik.

Međutim, to će se uskoro promijeniti. Knjiga, jedan od vodećih hardverskih novčanika, trenutno radi na integraciji Monera. Nadam se da im ne treba predugo da to učine!

Dok se to ne dogodi, mogli biste razmotriti upotrebu jedne ili dvije druge opcije:

 • MyMonero – To je web novčanik, tako da jednostavno možete otići na njihovu web stranicu i stvoriti račun koji ćete početi koristiti.
 • Monerujo – To je mobilni novčanik dostupan samo za Android telefone. Ako imate Android telefon, možete ga preuzeti i početi koristiti.

Dakle, ovo je način na koji možete kupiti i pohraniti Monero. Prije nego što završite s ovim vodičem, želim vam reći da Monero možete posjedovati i bez kupnje. Zbunjen?

Ono na što mislim je Monero rudarstvo.

Rudarstvo Monero

Po rudarstvo Monero, ne trebate kupiti XMR kovanice da biste ih tehnički dobili. No, trebate potrošiti novac na troškove električne energije i dobru grafičku karticu i / ili procesor, naravno.

Postavljanje Monero rudarstva nije jako težak zadatak (daleko, daleko lakši od Bitcoina).

Najvažnije vam je učiniti provjerite je li rudarstvo Monero za vas isplativa aktivnost ili ne. Sve ovisi o troškovi električne energije i mjesto. Morate biti sigurni u brojke, u protivnom biste mogli izgubiti novac.

Zaključci

Dakle, sada znate što je Monero i kako to radi. Također znate i o njegovim ključnim značajkama poput privatnost i zamjenjivost – stvari koje ga čine jedinstvenim i popularnim.

Uz dobro razumijevanje sigurnost i budući potencijal Monera, trebali biste također moći odlučiti želite li ga kupiti ili ne. Ako još uvijek niste sigurni, ne brinite. Ulaganje nije nešto što bi trebalo požuriti. Budite strpljivi, istražite puno i prije ulaganja uvijek razgovarajte s financijskim savjetnikom.

Ako odlučite investirati u Monero, spremni ste za to – sada znate kako kupiti Monero, gdje ga kupiti, gdje možete uštedjeti na naknadama i kako to možete učiniti gotovinom.

I ne samo to, već znate i da možete početi s rudarstvom Monera, ako ga ne želite kupiti.

Pa, što mislite o Moneru? Vidite li to kao dobru priliku za ulaganje? Je li njegova privatnost dobra ili loša stvar? Razmišljate li o rudarstvu? Javite mi! Volio bih čuti vaša mišljenja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map