Stvari koje treba znati prilikom izgradnje rudarske opreme Ethereum

Dobrodošli u ovaj vodič o gradnji rudarske opreme. Ako ste se ikad pitali kako sastaviti vlastiti rudarski sistem Ethereum, na pravom ste mjestu!

U ovom vodiču podučit ću vas svemu što trebate znati o izgradnji vaše prve GPU rudarske opreme. Ukratko ću pokriti što mislimo kad govorimo o rudarstvu Ethereuma i zašto biste to uopće htjeli učiniti.

Na kraju ovog vodiča za rudarsku platformu Ethereum trebali biste imati svo znanje potrebno za izgradnju rudarske opreme i početak rada s rudarstvom Ethereuma.

Također, ako vas zanima najjednostavniji način kupnje Ethereuma, trebali biste razmotriti najpopularnije burze kriptovaluta, kao što su Coinbase, Binance i Coinmama.

Kao i uvijek, u ovom vodiču ima mnogo predmeta za izgradnju rudarske opreme. Imajući to na umu, krenimo. Već smo izgubili dovoljno vremena!

(Ako ste već upoznati s konceptom rudarstva Ethereuma, slobodno prijeđite na odjeljak ‘što je rudarska oprema Ethereum’).

Što je rudarstvo Ethereuma?

Prije nego što započnem s podučavanjem kako izraditi rudarsku platformu, važno je razumjeti što mislimo kada govorimo o Ethereum rudarstvu.

Pronađen najnoviji kupon za Coinbase:

Ethereum je mreža koja stoji iza blockchain-based cryptocurrency Ether-a. Blockchain je poput evidencije transakcija banke. Naravno, morate vjerovati svojoj banci da će ova evidencija transakcija biti točna i ažurna. S kriptovalutom ne trebate vjerovati niti jednom entitetu. Jednostavno vjerujete kodu otvorenog koda, recenziranom kodu. Nije slučajno što je prva digitalna valuta temeljena na blockchainu stvorena neposredno nakon financijske krize 2008. godine!

Kako bi osigurali da nitko ne vara sustav i da svi samo jednom potroše svoje Ether novčiće, specijalizirani računalni sustavi osiguravaju mrežu. Ti su sustavi poznati kao rudari. Kada emitirate transakciju na mrežu Ethereum, rudari provjeravaju poštuju li se pravila mreže i ima li adresa za slanje potreban broj ETH kovanica za izvršenje transakcije.

Rudari zatim grupiraju transakcije u blokove. Da bi dodali novi blok u mrežu, rudari moraju pogoditi niz znakova koji je jedinstven za taj blok. Ovaj niz znakova poznat je kao “hash” bloka. Svaki blok sadrži hash prethodnog bloka, kao i novo hash koji rudari trebaju pogoditi. Uključujući hash prethodnog bloka, rudari mogu provjeriti je li transakcija sadržana u određenom bloku zaista došla nakon onih koje su navodno išle prije njega. Ovaj slijed (ili lanac) blokova poznat je kao blockchain.

Jednom kada jedan od rudara mreže pogodi heš bloka koji pokušava dodati, dodaje se u blockchain. Taj se postupak pogađanja naziva „provjera rada“. To je najvažnije sigurnosno obilježje kriptovaluta temeljenih na blockchainu. Želite znati više? Ovdje pročitajte moj vodič za rudarenje Ethereumom.

Blokirajte nagrade i naknade za rudarstvo

Pa, zašto biste uopće htjeli iskopati Ethereum? Sigurno svi ne troše sav taj novac na električnu energiju i računalne sustave kako bi mrežu zaštitili od dobrote svog srca!?

Odgovor je jednostavan. Sve je u novcu.

Vidite, kada rudar može dodati blok u blockchain, oni pokupe ono što je poznato kao nagrada za blok. Također zadržavaju sve naknade koje su bile uključene u transakcije koje su dodali u blockchain. Obećanje ETH kovanica svaki put kad dodate novi blok u lanac stvara snažan financijski poticaj rudarima da kopaju na Ethereum blockchainu.

Što je Ethereum Mining Rig?

Ethereum možete iskopati na običnom računalu za igre. Međutim, da biste je učinili što učinkovitijom, možete stvoriti jedinicu koja je jedina svrha iskopavati Ethereum. To traje malo vremena i nije osobito jeftino. To znači da Ethereum rudarite puno učinkovitije nego da koristite samo standardni računalni sustav.

Rudarska oprema Ethereum (kako se nazivaju ove namjenski izrađene jedinice) sve su u jednom računalni sustavi koji su dizajnirani i izrađeni za eksploataciju Ethereuma (ili drugih kriptovaluta).

Rudarska oprema Ethereum

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Izvor: unitexmart

Najvažnije komponente rudarske opreme Ethereum su jedinica za napajanje i sami GPU-ovi. GPU označava jedinicu za obradu grafike. Oni su ono što vrhunskim igraćim računalima daje mogućnost prikazivanja spektakularne grafike modernih PC igara. Izvrsni su i za što brže pogađanje po hešovima blokova Ethereuma u što kraćem vremenu.

Rudarske platforme Ethereuma obično imaju najmanje dva od ovih GPU-a. Međutim, mogu ih smjestiti još puno. Koliko ćete se odlučiti ovisit će o vašem budžetu za izgradnju rudarske opreme. Naravno, što više GPU-a imate, to veće (i skuplje) napajanje mora biti. Povrh svega, trebat će vam još mnogo dodatnih komponenata da bi cijela stvar uspjela.

Što će vam trebati za izgradnju rudarske opreme Ethereum

Prije nego što započnem objašnjavati kako izraditi rudarsku platformu, pokazat ću vam sve što vam treba. Oprema će se malo razlikovati ovisno o komponentama koje ćete koristiti.

Da biste izgradili svoju prvu rudarsku platformu Ethereum, trebat će vam:

Hardver rudarske opreme Ethereum

Rudarski hardver za Ethereum.

Softver Ethereum Mining Rig

Softver za rudarstvo Ethereuma.

Materijali za eksploataciju Ethereuma

Materijali za

izgraditi opremu.

Usporedite kripto razmjene rame uz rame s drugima

Dali si znao?

Jeste li se ikad zapitali koje su kripto burze najbolje za vaše trgovinske ciljeve?

Vidjeti & usporedite TOP3 kripto razmjene jedna uz drugu

Rudarski hardver Ethereuma

Postoji mnoštvo različitih GPU-ova koje možete birati prilikom sastavljanja vlastite rudarske opreme za Ethereum. Najpopularniji proizvođači su AMD i NVIDIA.

Bilo koji GPU će raditi na eksploataciji Ethereuma. Međutim, posebno preporučujem jedan od sljedećih dijelova hardvera za vašu opremu:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Softver za rudarstvo Ethereum

Kao izbor za rudarstvo hardvera, ne nedostaje softverskih opcija za rudarstvo Ethereuma. U ovom se vodiču zapravo ne radi o odabiru najboljeg softvera za rudarenje, pa ću ga kratko držati.

Ako niste sigurni na što mislim kada kažem softver za rudarstvo, to je program koji povezuje vašu rudarsku platformu Ethereum s mrežom Ethereum.

UPOZORENJE! Preuzimanje softvera za rudarstvo može biti opasna igra. Mnogo je slučajeva zlonamjernog softvera priključenog na rudarske softverske pakete. Takvi bi programi mogli ukrasti bilo koji eter koji možete otključati rudarstvom. Upozoren si!

Neki od najboljih rudarskih softvera za namjenske rudarske platforme su:

 • Etos
 • Claymore
 • Geth

Oprema za rudarske radove

Prije nego što započnete s izradom Ethereum rudarske opreme, provjerite imate li sve komponente i alate u nastavku. Cijeli postupak montaže ne bi trebao trajati više od sat vremena, pa ako imate sve što vam je potrebno prije nego što započnete graditi, začas ćete biti u pogonu.

Da biste izgradili svoju rudarsku platformu Ethereum, trebat će vam sljedeće:

 • Duljine pod uglom od aluminija (5×24 ”, 8×14”)
 • Drveni blokovi (3x 1 ”x1”)
 • Jedinica napajanja sposobna za pogon svih komponenata
 • Matična ploča

  Matična ploča Ethereum Mining Rig

 • Kabeli za napajanje
 • Memorija s slučajnim pristupom (RAM)
 • Središnja procesorska jedinica (CPU)
 • Ventilator hladnjaka
 • Pokretni usponi

  Rizeri s pogonom na rudnik Ethereuma

 • GPU-ovi (o njima više kasnije)

  Grafički procesor Ethereum Mining Rig

 • Bušilica
 • Samorezni vijci
 • Odvijač
 • Zip kravate
 • Prekidač za napajanje
 • Prazan USB stick
 • Računalo
 • Monitor računala
 • Ethernet kabel

Također, imajte na umu da će vam, nakon što rudarite Ethereum, trebati pouzdan hardverski novčanik. Preporučuje se odabrati Ledger Nano X ili Trezor Model T.

Trenutno aktivna ponuda Ledger novčanika:

Kako izgraditi svoju rudarsku opremu

 1. Prvo morate spojiti 14-inčni aluminij pod kutom kako biste stvorili dva kvadrata. Za to ćete upotrijebiti bušilicu i samorezne vijke.
 2. Zatim spojite dva aluminijska kvadrata pomoću dužih aluminijskih duljina. Opet, upotrijebite bušilicu i vijke kako biste bili sigurni da je sve lijepo i čvrsto. Sada biste trebali imati čelični okvir kockastog oblika.
 3. Sada trebate koristiti posljednju dužu aluminijsku duljinu kao poprečnu traku da biste držali svoje GPU-ove na mjestu. To bi trebalo biti pričvršćeno na 3-4 inča s ruba okvira vaše rudarske platforme.
 4. Sljedeći je korak dodavanje drvenih blokova na dno okvira (na suprotnoj strani od vaše prečke).
 1. Dodajte tri drvena bloka pomoću matične ploče kao vodiča do mjesta na kojem trebate postaviti blokove.
 2. Matična ploča vam treba da se lijepo uklopi u okvir, pa dodajte jedan blok blizu ruba okvira, a drugi tamo gdje će sjediti suprotni rub matične ploče. Treći blok trebao bi biti postavljen usred njih.

Izgradnja samog računala

 1. Sad kad je okvir spreman, morate dodati samu matičnu ploču. Ovaj put upotrijebite odvijač i samorezne vijke. To bi vas moglo spriječiti da oštetite matičnu ploču kada je popravljate.
 2. Dalje trebate dodati CPU na matičnu ploču.
 1. Pažljivo ga izvadite iz zaštitnog kućišta u kojem ste ga kupili i nježno smjestite u kućište procesora na matičnoj ploči. Važno je ne dodirivati ​​matičnu ploču ili bazu CPU-a. Mast na prstima može oštetiti ove osjetljive komponente.
 2. Kad je CPU na mjestu, zaključajte ga poklopcem na matičnoj ploči.
 • Sljedeća komponenta koju treba dodati je hladnjak za CPU. Postavite ovo preko CPU-a i priključite 4-pinski konektor koji se nalazi pored samog CPU-a.
 • Nakon toga, vrijeme je za dodavanje RAM-a na rudarsku platformu.
  1. Uzmite štap RAM-a i postavite ga u odgovarajući položaj na matičnoj ploči. Trebalo bi biti prilično očito kamo to ide. Međutim, ako nije, provjerite korisnički priručnik matične ploče. Možda će trebati malo sile da pravilno kliknete RAM na svoje mjesto.
  2. Dodavanje jedinice napajanja

   1. Sada morate dodati jedinicu napajanja.
   1. Postavite jedinicu za napajanje pored matične ploče u okvir. Na matičnoj ploči trebali bi postojati 24-pinski utor (glavni ulaz) i 8-pinski utor (za CPU).
   2. Upotrijebite kabele za napajanje da biste matičnu ploču povezali s jedinicom za napajanje.
  3. Sljedeće je dodavanje usponskih stupova. Koriste se za povezivanje matične ploče s grafičkim procesorima.
   1. Budući da su napajani usponi, također se trebaju povezati s jedinicom za napajanje. Upotrijebite više kabela za napajanje da biste ih povezali s jedinicom napajanja.
   2. Na vašim napajanim usponima trebao bi postojati USB kabel koji vodi do čipa. Te čipove trebate priključiti u odgovarajući položaj (PCI-E utora) na matičnoj ploči. Ponovo upotrijebite vodič proizvođača da biste ih pronašli ako niste sigurni gdje ih treba dodati.
   3. Dodavanje grafičkih procesora

    Vrijeme je da dodate najvažniju komponentu svoje platforme za rudarenje kriptovaluta – GPU-ove. Trebate uzeti svaki GPU i u njega uključiti svaki od usponskih uspona. Na svakom GPU-u bit će utor u koji se riser uredno uklapa.

    Ethereum Mining Rig Dodavanje GPU-ovaIzvor: wikimonks

    Zatim spojite svaki GPU na jedinicu napajanja. Za to upotrijebite više kabela za napajanje. Na vrhu svakog GPU-a za vaše kabele trebali bi postojati 8-pinski otvori za kabele. Pazite da svi kabeli uđu unutar okvira ili će izgledati neuredno!

    Nakon toga GPU-ove morate objesiti u okvir. Do sada bi vaš okvir trebao izgledati prilično pretrpan komponentama, pa želimo dodati GPU-ove u prostor na vrhu okvira. Zip kravate možete koristiti za vješanje GPU-a na vodoravne aluminijske duljine na vrhu okvira. Ne želite ih preblizu. Pokušajte ih razdvojiti oko 6 “, međusobno.

    Posljednja komponenta koju treba dodati je prekidač napajanja. Uključite prekidač napajanja u matičnu ploču.

    Briga o softveru

    Na svoje računalo preuzmite rudarski softver Ethereum koji želite koristiti i dodajte ga na svoj USB stick. Za ovaj primjer koristimo ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Priključite USB stick u USB pogon na matičnoj ploči i priključite ethernet kabel u utičnicu ethernet kabela na matičnoj ploči. Priključite drugi kraj u usmjerivač vašeg interneta. Priključite monitor i spojite ga i na matičnu ploču.

    Sad ste spremni pokrenuti sve!

    Uključivanje rudarske opreme za GPU

    Uključite napajanje i koristite prekidač za napajanje da biste uključili matičnu ploču. Ako ste sve pravilno povezali, ventilatori GPU-a trebali bi se početi vrtjeti i trebali biste vidjeti kako se softver počinje pokretati na monitoru. Ako upotrebljavate ethOS, trebate upisati “show miner” i trebali biste vidjeti puno teksta koji struji prema zaslonu. Ako to učinite, već kopate Eter na Ethereumu!

    Koliko je vremena potrebno za kopanje Ethereum bloka, ovisit će o broju i snazi ​​vaših GPU jedinica. Sve što sada trebate je sjesti, opustiti se i pričekati da vam se novac uvali!

    Neka sve izgleda dobro!

    Nažalost, gornji vodič je samo osnova. Vaša će rudarska oprema u ovom trenutku vjerojatno izgledati prilično ružno. Nećete još poželjeti pozvati sve svoje tehnološke prijatelje da pokažu svoje ručne radove!

    Srećom, imam nekoliko savjeta i trikova koje možete koristiti kako bi vaša oprema za rudarstvo kriptovaluta izgledala sjajno!

    Koristite obojene aluminijske duljine

    Umjesto da koristite prirodne aluminijske duljine industrijskog izgleda, možete uložiti malo više i nabaviti neke otmjene boje. Kupujte i naći ćete neke cool metalne završne obloge. Također, aluminijske duljine pod crnim uglom prilično su česte – i naravno, crna boja ide uz sve!

    GPU-ovi ih često obojavaju i sami izgledaju prilično cool. Možete prilagoditi boju svog okvira boji detalja na samom GPU-u. Na primjer, NVIDIA GPU-ovi su često funky zelene i crne boje. Korištenje vertikalnih limeta zelenih aluminijskih duljina i crnih vodoravnih dijelova sigurno bi vašoj rudarskoj platformi Ethereum donio moderan izgled!

    Zatvorite okvir rudarske platforme i ukrasite ga

    Jedna od mogućnosti da vaša rudarska oprema izgleda sjajno je dodavanje listova nekog materijala koji će zatvoriti cijelu jedinicu. Međutim, budite oprezni. U gornjem primjeru dizajnirali smo našu rudarsku platformu kako bi bila što funkcionalnija uz što manje posla. Ako odlučite dodati listove kojima ćete zatvoriti jedinicu, ograničavate protok zraka. To je važno jer će pokretanje GPU-a 24 sata dnevno biti vrlo vruće!

    Ako želite priložiti svoju platformu za rudarstvo kriptovaluta, dodajte barem jedan ventilator da biste se riješili cijelog tog vrućeg zraka. Ako to ne učinite, veća je vjerojatnost da će vaše GPU jedinice brzo izgorjeti.

    Ako ste sigurni u dodavanje ventilatora na svoj uređaj, postoje sve vrste sjajnih materijala koje možete upotrijebiti za zatvaranje jedinice. Možete koristiti isti ili različite boje aluminija ako ne želite vidjeti unutrašnjost jedinice. Alternativno, možete potražiti neki prozirni ili poluprozirni materijal kao što je Perspex.

    Zatim možete ukrasiti vanjsku stranu platforme pomoću boja ili dodavanjem naljepnica svojih omiljenih kripto projekata. Neće biti teško pronaći sve vrste Ethereum naljepnica na mreži koje će se koristiti na vašem GPU rudarskom uređaju!

    Eksperimentirajte na različite načine da objesite svoje grafičke procesore

    U gornjem primjeru koristio sam patentne zatvarače za vješanje GPU-a. To je trebalo učiniti vrlo brzom i jednostavnom zamjenom GPU-a ako izgore ili ih samo želite nadograditi. Na žalost, koliko god zgodne bile patentne kravate, ne izgledaju tako cool!

    Ako vam je izgled vašeg Ethereum rudarskog uređaja zaista važan, mogli biste upotrijebiti nešto malo trajnije.

    Možete pokušati izbušiti rupu u okviru rudarske platforme i pričvrstiti nosač da objesite GPU-ove. To će zadržati sve unutar samog okvira i učiniti da cijela stvar izgleda pomalo profesionalnije.

    Dodavanje svjetla

    Ako niste toliko zabrinuti za učinkovitost svoje rudarske opreme Ethereum, uvijek biste mogli upotrijebiti dio dodatne snage koju vaše napajanje može proizvesti kako biste dodali neka otmjena svjetla. Možete podivljati sa svjetlima. Samo potražite nadahnuća nekoliko prilagođenih vrhunskih računala za igre. Iako jedinici neće dodati nikakvu funkcionalnost, svjetla će učiniti da rudarska oprema izgleda kao da je iz ne tako daleke budućnosti!

    Rudarska oprema Ethereum Dodavanje lampica i monitora u jedinicuIzvor: masterwork

    Dodajte monitor jedinici

    Drugi način da vaš Ethereum rudar izgleda sjajno je dodavanje monitora samoj jedinici. To će vam omogućiti praćenje jedinice bez potrebe za dodatnim žicama ili korištenjem monitora računala.

    Na okvir možete montirati mali LCD monitor i napajati ga istim napajanjem kao i vaši GPU-ovi (ako je to dovoljno veliko napajanje). Tada možete odlučiti zaokružiti cijelu stvar ili je ostaviti otvorenu. Dodavanjem monitora na vaš GPU rudarski uređaj ne samo da će izgledati cool, već će značiti i da ga možete koristiti u manjem području vašeg doma ili ureda!

    Zaključak

    Znaci to je to! To je moj vodič za izgradnju rudarske platforme. Iako bi mogli izgledati super-visokotehnološki, nije ih toliko teško postaviti!

    Ipak moram spomenuti još nekoliko stvari prije nego što završim ovaj vodič. Prvo, trebali biste kupovati najbolju cijenu dobavljača energije koju možete. Možda mislite da je najskuplji dio rudarstva kriptovaluta cijena dijelova koje koristite za izgradnju rudarske opreme. Međutim, prevarili biste se! Struja će vam ozbiljno pojesti dobit. Uvijek idite s najjeftinijim dobavljačem.

    Što se tiče stvaranja dobiti, mnogi ljudi to odluče trgujte Ethereumom. Ako ste to odlučili učiniti, idite na Coinbase, Binance ili Coinmama. Te su razmjene kriptovaluta među najpouzdanijima.

    Također se ne isplati kupovati rabljene GPU-ove za svoju rudarsku platformu. Mogli bi vam uštedjeti malo novca unaprijed, ali vjerojatno neće trčati tako učinkovito kao novi, a očekivani životni vijek bit će im znatno manji!

    Nadam se da ćete sa savjetima koje sam vam dao u ovom vodiču spremni započeti izgradnju svoje prve rudarske opreme Ethereum.

    Sad kad smo svi gotovi. Što misliš? Hoćete li graditi svoju opremu? Voljeli bismo da u nastavku objavite nekoliko slika dovršenih gradnji!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    map