Pregled denarnice MetaMask

Danes v tem MetaMask denarnico pregled, vam bom povedal o razburljivem delu kriptotehnike. Govorili bomo o tem od kod prihaja, kaj počne, in kako deluje. Povedala vam bom tudi, kaj morate vedeti začeti.

Zastavil bom vsa pomembna vprašanja, kot so, je MetaMask varen in za kaj ga lahko uporabim? Ko končate z branjem, boste natančno vedeli, kako uporabljati MetaMask in, kar je še pomembneje, ali ga želite uporabljati ali ne! Začnimo, kajne?

Prvo vprašanje, na katerega je treba odgovoriti v tem pregledu denarnice MetaMask, je – kaj sploh je denarnica?

Prednosti

 • Odprtokodno
 • Zasebni ključi v brskalniku
 • Enostaven za uporabo
 • Uporablja se za dostop do verige Ethereum

Slabosti

 • A "vroče" denarnica – varnostni pomisleki
 • Podpira samo žetone Ethereum in ERC-20

Pregled denarnice MetaMask: Kaj so denarnice za kriptovalute?

Nekateri to mislijo kripto denarnice trgovina kriptovalute. To je smiselno, saj tako deluje denarnica v žepu. Na žalost, to ni res. Namesto tega denarnice za kriptovalute preprosto shranjujejo informacije približno kriptovalute.

Kriptovalute obstajajo le v ogromnih imenovanih zbirkah podatkov glavne knjige. Te knjige so evidenca vseh transakcij s kriptovalutami, ki so bile kdaj opravljene. Imenuje se najbolj priljubljena vrsta knjige kriptovalut blockchain.

Pregled denarnice MetaMask: Ledger Nano S.

Bi radi izvedeli več o tehnologiji veriženja blokov? Oglejte si našo "Razloženo Blockchain" vodnik.

Kriptovaluta je lahko preselil okoli verige blokov, vendar nikoli ne more dopusti to. Ne morete dvigniti vseh svojih kovancev in jih odnesti domov! Uporabniki svojo kriptovaluto premikajo po verigi blokov s pomočjo javnosti in zasebni ključi. To so podatki, ki so shranjeni v kripto denarnicah. Na hitro si oglejmo razliko med javnimi in zasebnimi ključi:

 • Javni ključi lahko vidi kdorkoli. Delujejo na podoben način kot vaš e-poštni naslov. Ko vam nekdo želi poslati kriptovaluto, jo pošlje na vaš javni ključ.
 • Zasebni ključi ne sme videti nihče razen vas. Če so vaši javni ključi podobni e-poštnemu naslovu, so vaši zasebni ključi kot geslo. Kako dokažete, da je vaš e-poštni naslov? Imate geslo!

Zasebni ključi so edini način dokazovanja lastništva kriptovalut. Zato je tako pomembno, da so varno shranjeni tam, kjer do njih nihče nima dostopa! Na voljo je več različnih vrst denarnic – predstavimo jih naprej v pregledu denarnice MetaMask.

Vrste denarnic

Pregled denarnice MetaMask: logotip USB.Denarnice za strojno opremo

So odstranljive naprave za shranjevanje kot USB ključki. So zelo varni, vendar so lahko dragi. So oblika hladilnice, saj vaše zasebne ključe hranijo brez povezave.

Pregled denarnice MetaMask: logotip globusa.Spletne denarnice

Uporabljajo se lahko na veliko različnih napravah, vendar jih tvega napad hekerjev. Spletne denarnice so znane kot vroče shranjevanje.

Pregled denarnice MetaMask: namizni logotip.Namizne denarnice

Namestijo se neposredno na vaš računalnik. Uporabljajo se lahko samo v računalniku, v katerem so nameščeni. So bolj varne kot spletne denarnice, vendar niso tako varne kot denarnice strojne opreme ali papirnate denarnice.

Pregled denarnice MetaMask: logotip papirnate denarnice.Papirnate denarnice

So koščki papirja, na katere so natisnjeni vaši ključi. So zelo varno, le kave ne polivajte po njih! Spet druga oblika hladilnica ker je vaš zasebni ključ shranjen brez povezave.

Priporočljivo je, da za shranjevanje podatkov o kriptovalutah uporabljate vedno več vrst denarnic. Če nekdo ne uspe, ga vdrejo ali izgine, boste vsaj imeli varnostno kopijo! Torej, kakšna denarnica je MetaMask?

Najden najnovejši kupon za denarnico Ledger:

Kaj je MetaMask?

Metamaska je denarnica za kriptovalute, ki jo lahko uporabljate na Chrome, Firefox in Pogumno brskalniki. Je tudi razširitev brskalnika. To pomeni, da deluje kot most med običajnimi brskalniki in Ethereum blockchain.

Blok veriga Ethereum je omrežje, v katerem lahko uporabniki izdelajo lastne aplikacije (ki se imenujejo dApps) in kriptovalute. Ethereum svojim uporabnikom omogoča tudi pisanje smernic za transakcije pametne pogodbe. MetaMask se lahko uporablja za shranjevanje ključev samo za kriptovalute Ethereum.

Pregled denarnice MetaMask: Logotip MetaMask.

Imenuje se kriptovaluta Ethereum Eter. Pokličejo se druge kriptovalute, zgrajene na blokovni verigi Ethereum žetoni. Pokliče se večina žetonov, zgrajenih na verigi Ethereum Žetoni ERC-20 ker upoštevajo pravila, ki so jih razvijalci Ethereuma določili za ustvarjanje novih kriptovalut.

Torej, denarnico MetaMask se lahko uporablja za shranjevanje ključev za žetone Ether in ERCi20 tri različne spletne brskalnike. Uporabnikom omogoča tudi brskanje po verigi blokov Ethereum iz običajnega brskalnika. Katere druge funkcije ima? In ali so kaj dobrega? Če želite izvedeti, bomo nadaljevali s pregledom denarnice MetaMask in se najprej osredotočili na dobre stvari.

Primerjajte MetaMask vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Primerjajte MetaMask vzporedno z drugimi

Vse kripto izmenjave so morda podobne vam, vendar so NE vse enako!

Ja! Pokažite mi primerjalno tabelo

MetaMask: Dobra stvar

Torej – dobre stvari. Tukaj je nekaj ključne prednosti pogosto omenjen v ocenah uporabniških denarnic MetaMask:

 • Odprtovir: To pomeni, da je vsa koda MetaMask na spletu in brezplačna in dostopna. Doma si lahko ustvarite svojo različico! Hecam se, ne delaj tega. Mislim, lahko bi, a ne. Skupnost lahko pregleda in posodobi odprtokodno programsko opremo, kar pomeni, da jo je mogoče nenehno izboljševati.
 • Nastavitve HD: Hierarhične deterministične nastavitve pomagajo uporabnikom varnostno kopirajo svoje račune. To storijo tako, da uporabniku dajo seznam besed, imenovanih semenske fraze. Semenske fraze lahko uporabimo za ponastavitev izgubljenih podatkov o računu.
 • Nakup kovancev: MetaMask povezuje neposredno z dve izmenjavi kjer lahko uporabniki kupijo kriptovalute. Uporabniki lahko izberejo Coinbase za nakup etra in ShapeShift za nakup žetonov Ether ali ERC-20.
 • Pomoč strankam: MetaMask želi vključiti čim več ljudi v mrežo Ethereum. V njem je video uvod svojo domačo stran in stran s podrobno podporo.
 • Preprost vmesnik: Ko je enkrat nastavljen, MetaMask je zelo preprost za uporabo – to je tudi mnenje drugih uporabnikov ocen denarnice MetaMask. Vse njegove funkcije so jasno postavljene, zato je pošiljanje in sprejemanje valute enostavno tudi za začetnike!
 • Lokalni ključ za shranjevanje: Nekateri ponudniki denarnic shranjujejo ključe na lastnih strežnikih. To je običajno na borzah, ki ponujajo denarnice, na primer Coinbase. Tipke MetaMask so shranjene v uporabnikovem lastnem brskalniku in ne na nobenem oddaljenem strežniku. To daje uporabniku več nadzora nad javnimi in zasebnimi ključi.
 • Skupnosti: MetaMask je pomemben del skupnosti Ethereum. Dobil je več kot milijon aktivnih uporabnikov in ima skoraj 70.000 sledilcev na Twitterju.

To je veliko dobrih stvari! Kaj pa če slabe stvari?

MetaMask: Slabe stvari

Z zadevnim orodjem pa ni vse popolno in bi bilo nerazumljivo MetaMask pregled denarnice, če nismo omenili nekaterih njenih najbolj opazne pomanjkljivosti.

 • Dostop do brskalnika: MetaMask nima dostopa do nobenih vaših podatkov, brskalnik, na katerem je nameščen, pa bo. Vaš brskalnik ne bo imel dostopa do vaših zasebnih kod, lahko pa zbira informacije o tem, kdaj in kako uporabljate aplikacijo. Mozilla in Google v kripto skupnosti nista zelo priljubljena. Številni uporabniki šifriranja se bodo počutili neprijetno, če bodo tem podjetjem omogočali zbiranje informacij o njih. To lahko nekaterim potencialnim uporabnikom prepreči preizkus denarnice MetaMask.
 • Na spletu: Spletne denarnice imajo prednosti in slabosti. Ena glavnih pomanjkljivosti je varnost. Vse informacije, ki so shranjene v spletu, so bolj izpostavljene hekerjem kot informacije, ki so shranjene brez povezave. MetaMask sam po sebi ne zagotavlja dovolj varnosti. Ne pozabite, vedno uporabljajte več vrst denarnic.

Zdaj veste malo o tem, o čem govori uporabnik v svojih ocenah denarnice MetaMask. Kako pa je v primerjavi z drugimi Ethereum denarnicami? Poglejmo MetaMask vs MyEtherWallet.

MetaMask VS MyEtherWallet

MyEtherWallet je ena najpogosteje uporabljenih denarnic Ethereum. To je spletna platforma, ampak ni spletna denarnica. MyEtherWallet mislite bolj kot generator denarnice. To je platforma, kjer lahko uporabniki ustvarijo svoje denarnice in pridobite dostop do verige Ethereum. Uporabniki si lahko s pomočjo MEW ogledajo svoje kriptovalute, ki se hranijo v katerem koli zasebnem ključu Ethereum.

Pregled denarnice MetaMask: MyEtherWallet.

Uporabniki denarnice ustvarijo, da jim jo dajo popoln nadzor njihovih ključev. Uporabljajo se lahko kot vroč ali hladilnik. MetaMask se lahko uporablja samo za vročo hrambo. MyEtherWallet se lahko uporablja tudi kot denarnica s celotnim vozliščem. To pomeni, da je povezan neposredno z verigo blokov Ethereum in shrani celotno knjigo v vaši napravi.

MetaMask komunicira s knjigo Ethereum prek sistema, imenovanega Infura. To pomeni, da drugim računalnikom zaupa, da bodo redno obveščeni o omrežju Ethereum. Sistemi s polnimi vozlišči imajo na splošno prednost pred sistemi, ki vključujejo zaupanje posrednikov, kot je Infura.

Pregled denarnice MetaMask: MetaMask.

MyEtherWallet je mogoče uporabiti celo za dostop do pisati pametne pogodbe, medtem ko MetaMask ne more. Torej, ali je MyEtherWallet boljši od Metamaska? Vendar sta na nek način obe platformi dovolj prilagodljivi, da ju lahko uporabljate skupaj. V kombinaciji oba sistema ponujata impresiven paket denarnic.

Torej, ne mislite na to kot na MetaMask VS MyEtherWallet, saj sta v isti ekipi!

Zdaj pa se vrnimo k dejanskemu pregledu denarnice MetaMask. Nato želim govoriti o tem varnost denarnice MetaMask.

Varnost MetaMask

Obstaja ena zelo pomembno vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti, ko se odločate, ali želite denarnico prenesti po branju tega pregleda MetaMask: ali je MetaMask varen?

MetaMask ni doživel večjih vdorov. Uporablja nastavitve varnostnega kopiranja HD in ima močno skupnost razvijalcev, ki posodabljajo svojo odprtokodno kodo. Vendar denarnica je na spletu, zato je bolj ogroženo kot denarnice strojne opreme in druge oblike hladilnic.

Tabela: Varnostne značilnosti Coinbase Wallet in MetaMask

Najpogostejša tveganja za denarnico MetaMask so napadi z lažnim predstavljanjem. Lažni napad je prevara, ki jo hekerji uporabljajo za krajo osebnih podatkov, kot so uporabniška imena in gesla.

Lažni napad na denarnico MetaMask bi deloval nekako takole:

Gene dela na svojem prenosniku z več zavihki, odprtimi v brskalniku. Za transakcijo odklene denarnico MetaMask. Napadalec z odprtimi zavihki ugotovi, da Gene uporablja MetaMask.

Napadalec pošlje Geneu pojavno sporočilo, da njegova transakcija ni uspela. To se včasih zgodi, zato Gene ni zaskrbljen. Vnese svoje geslo za popravek transakcije. Napadalec ima zdaj dostop do Geneove denarnice.

Takšen napad je zelo pogost pri spletnih denarnicah. MetaMask dela na popravkih za tovrstne težave, vendar uporabniki so odgovorni za svojo varnost, zato pazite! Samo pri uporabi MetaMask uporabite en zavihek naenkrat opravljati transakcije in denarnico držite zaklenjeno ko ga ne uporabljate.

Torej, ali je MetaMask varen? Tukaj je odgovor živčen ja. Spletne denarnice so tako varne kot njihovi uporabniki. Če torej nezakonito pretakate epizode Game of Thrones z odprto denarnico MetaMask in vaš Eter izgine, ne recite, da vas nisem opozoril!

Zdaj, ko smo resno poklepetali o tem varnost brskalnika, pojdimo na bolj zabavne dele tega pregleda denarnice MetaMask – in sicer, kako nastaviti MetaMask in kako uporabljati MetaMask.

Nastavitev MetaMask

1. Potrebujete enega od treh brskalnikov Prej sem omenil. Odprite izbrani brskalnik.

2. Pojdi na domačo stran MetaMask in dodajte končnico za kateri koli brskalnik, ki ga uporabljate.

Pregled denarnice MetaMask: nakup ETH v brskalniku.

3. V brskalniku se prikaže ikona Metamask. Kliknite ikono lisice, da odprete aplikacijo.

4. Nato kliknite "Ustvari novo Trezor" in nastavite močno geslo.

Pregled denarnice MetaMask: prijava.

5. Zdaj vam bo prikazanih vaših 12 besednih zvez. Zapišite jih in jih hranite nekje na varnem. To je izredno pomembno!

Pregled denarnice MetaMask: 12 varnostnih besed za MetaMask.

6. Ko to storite, kliknite "Kopiral sem ga nekam na varno".

Pregled denarnice MetaMask: opozorilno sporočilo.

To je to! Zdaj ste ponosni lastnik denarnice MetaMask. Ste pripravljeni, da ga začnete uporabljati? Nadaljujmo s pregledom denarnice MetaMask z razpravo o uporabi orodja.

Kako uporabljati MetaMask?

Nakup in pošiljanje žetonov Ether in ERCi20 z uporabo MetaMaska je hiter in enostaven.

1. Za nakup etra ali žetonov kliknite "Nakup" in izberite katero koli Coinbase ali Premik oblike za financiranje vašega računa.

Pregled denarnice MetaMask: uporaba MetaMaska.

2. Če želite poslati žetone Ether in ERC-20, preprosto kliknite "Pošlji", vnesite naslov, kamor ga želite poslati, in tudi znesek. Nato potrdite transakcijo s klikom "Sprejmi".

Pregled denarnice MetaMask: potrditve transakcij.

Zdaj veste, kako uporabljati MetaMask, z lahkoto lahko kupujete, pošiljate in prejemate žetone Ether in ERC. To pa ni vse, kar zmore MetaMask. Preden odidete, vam želim pokazati še nekaj drugih načinov uporabe nove denarnice MetaMask.

Raziskovanje Ethereuma z MetaMaskom

V čem je MetaMask najboljši? No, sodeč po pregledih denarnice uporabnika MetaMask, je najboljše pri tem orodju dejstvo, da lahko z njim raziščite dApps blokovne verige Ethereum. Za kripto novince je odličen uvod v verigo blokov, ker boste uporabljali brskalnik, ki vam ustreza.

Ena dApp ki se pogosto uporablja z MetaMask je MyEtherWallet, o katerem sem govoril v "MetaMask VS MyEtherWallet" oddelku. Katere druge aplikacije dApps lahko raziščete z MetaMaskom?

 • CryptoKitties je dApp, kjer lahko oblikujete in trgujete z risanimi mladički. Verjetno je najbolj znan dApp v omrežju Ethereum. Ustvarjanje čudovitih CryptoKitties je enostavno z MetaMaskom, prav tako pa tudi njihovo prodajo za debel dobiček!
 • Digitalna umetnost postaja vse bolj priljubljena. Dražbe potekajo, kjer lahko uporabniki kupujejo in prodajajo unikatne zbirateljske predmete. Blockchain tehnologija omogoča umetnikom, da ustvarijo dela, ki jih ni mogoče kopirati. Z MetaMaskom bi lahko v hipu postavili ponudbe za blockchain Banksy!
 • Blockchain arkade se gradijo, kjer lahko igralci uporabljajo eter in žetone za vstop na turnirje z video igrami. Spletna mesta všeč Etherplay zahtevajte prijavo MetaMask, da se pridružite zabavi.

Tukaj je – to so nekateri bolj priljubljeni dApps, ki jih nekateri pregledi denarnice MetaMask omenjajo in na splošno govorijo o.

Zaključki

MetaMask je pomemben del omrežja Ethereum. Kripto novincem omogoča prve korake v svet verige blokov. Njegova funkcija denarnice je drugotnega pomena kot njena vloga most v Ethereum.

MetaMask je kot denarnica popoln partner za izdelek, kot je MyEtherWallet. Mislim, da MetaMask nima dovolj močnih varnostnih funkcij. Priporočal bi samo shranjevanje majhnih količin kriptovalut v denarnici MetaMask.

Tabela: MetaMask v primerjavi z Ledger Nano X

Najboljši način za uporabo Metamask je kot trgovina s kovanci, ki jih potrebujete za uživanje Ethereum dApps. Pomislite na to kot na vrečko drobiža, ki jo lahko odnesete v arkadno dvorano ali na zabaviščni center. Vzemite si dovolj, da se boste lepo zabavali, vendar ne več, kot si lahko privoščite, da izgubite!

Upam, da ste pripravljeni poskusiti MetaMask. Če pa niste prepričani in bi radi preizkusili nekaj zanesljivejših kripto denarnic, si oglejte njihov seznam tukaj.

Vsebina, objavljena na tej spletni strani, ni namenjena nobenemu finančnemu, investicijskemu, trgovalnemu ali kakršni koli drugi obliki nasveta. BitDegree.org ne podpira ali predlaga, da kupujete, prodajate ali držite kakršno koli kripto valuto. Preden se odločite za finančne naložbe, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map